Buemi bevestigd bij Toro Rosso

De Zwitser Sebastien Buemi rijdt in 2009 voor Toro Rosso. Toro Rosso had vandaag nog aangegeven geen haast te hebben met het maken van een keuze voor de rijdersbezetting voor het komende seizoen.

"Ik ben natuurlijk erg blij dat dat ik voor Toro Rosso mag racen dit jaar. Het is altijd al mijn doel geweest om F1-coureur te worden. Ik zal dit jaar proberen om zo goed mogelijke resultaten te behalen en te bewijzen dat het gegeven vertrouwen van Red Bull in mij juist is. Ik wil Red Bull bedanken voor deze kans en voor alle hulp die ze me geboden hebben in mijn carriére tot nu toe", verklaart de 20-jarige Zwitser.

"We zijn blij om Sebastien te verwelkomen bij ons team. We zijn onder de indruk van Sebastiens snelheid en zijn manier van leren en ontwikkelen wat hij liet zien tijdens de tests vorig jaar", verklaart teambaas Franz Tost. "Het feit dat Sebastien Formule 1 gaat rijden vervult ook de doelen die gesteld worden in het 'Red Bull Junior Driver programme'. Bovendien bewijst het vastleggen van Sebastien de intentie van teameigenaar Mateschitz om jong talent vast te leggen."