Huisvrouw. Geil beroep, maar levensgevaarlijk!

Bij gevaarlijke beroepen denken de meeste mensen aan de bouw of misschien aan politie en brandweer, maar huisvrouw is het gevaarlijkste beroep, dat er is.
Iedere week maak ik op maandagmiddag de benedenverdieping van ons huis schoon en op woensdagmiddag de eerste en tweede verdieping. De ene week “met de Franse slag”, zoals ik dat noem en de andere week “de grote beurt”.
Vooral tijdens de grote beurt loop je gevaar om kleine of grote verwondingen op te lopen. Of zelfs een dodelijk ongeval te krijgen.

Neem bijvoorbeeld het zuigen. Best geil om te doen.
Normaal gesproken zuig ik ontzettend graag.
Het is namelijk een kunst om goed te zuigen. Dat geeft dus voldoening.
Bij een hoogpolig tapijt is het belangrijk dat je op de juiste manier zuigt.
Vanwege al die hoge polen kun je namelijk niet altijd goed zien waar je het beste kunt zuigen en er kan allerlei viezigheid tussen geplakt zitten.
Gelukkig hebben wij geen hoogpolig tapijt meer, want het is een beetje uit de mode.
Iets makkelijker is de kokosmat, maar ook die valt niet mee.
Als je een harige mond hebt, dan zuigt dat veel te stroef. Dus je moet in feite altijd een kaal mondje hebben om een kokosmat goed te zuigen.
Ook bij een kokosmat zitten soms ineens lange haren tussen de korte en dat is ook lastig bij het zuigen want die blijven in je zuigmond hangen.
Zowel bij het hoogpolig tapijt als de kokosmat is het soms noodzakelijk om het mondje even weg te halen en gewoon de slang te gebruiken. Die sorteert dan meer effect dan het mondje.
Ook heel lastig is een kale vloer met een deurmatje. Dat remt erg af bij het zuigen. Eigenlijk kun je bij die deurmat geen harig mondje gebruiken maar bij de kale vloer is het juist fijn als je een zacht, harig mondje hebt. Ik heb dat als volgt opgelost. Ik zuig voorzichtig de deurmat en de kale vloer maak ik alleen maar vochtig.

Maar naast deze fijne kant van het zuigen is er ook een gevaarlijke kant.
Ik ben al meerdere malen met mijn benen in het snoer verward geraakt en ben ook al vaak bijna over de slang gestruikeld. Huisvrouwen moeten dan ook altijd zeer geconcentreerd zijn bij het werk.
Stel je voor dat je bovenaan de trap staat te zuigen en je struikelt over het snoer of de slang en je valt de trap af en breekt je nek! Ben je dan trouwens verzekerd?
Maar er is meer.
Ik loop ’s zomers altijd op blote voeten in huis en ’s winters met alleen sokken aan. Als je dan aan het zuigen bent en er zit een breukje in het snoer en je trapt precies op dat breukje en raakt met je blote voet een onbeschermd stroomdraadje, dan kan het zomaar gebeuren, dat je haar net zo raar gaat zitten als dat van Geert Wilders, als die schrikt van een man met een lange baard, die een schoen naar hem gooit. En je wordt net zo zwart als Zwarte Piet. Een beetje riskante combinatie, maar dan weten jullie wat ik ongeveer bedoel.
 
Naast het zuigen is ook het schoonmaken met een nat vaatdoekje levensgevaarlijk.
De grote beurt doe ik altijd met een doekje en een emmer sop.
Je moet dan zeer geconcentreerd zijn en bijvoorbeeld altijd opletten dat de stekker van een lampje uit het stopcontact is voordat je het schoonmaakt anders kun je hetzelfde effect krijgen als bij het stofzuigersnoer en de blote voeten.
Verder moet je ook heel goed opletten als je de centrale verwarmingen schoonmaakt, want daar zitten veel scherpe kanten aan en stel, dat je aan een van die scherpe kanten de slagader in een van je polsen doorsnijdt en je hebt geen snelverband in huis en ook geen inlegkruisjes XL, dan heb je een probleem. Zeker als je geen zelfmoordbriefje hebt geschreven.

Mijn sterren stonden deze week niet zo goed bij het schoonmaken en dat heeft heel wat schrammen en builen opgeleverd
Een keer de stofzuiger op mijn voet. Een aantal keren mijn armen opengehaald aan zowel de verwarming als de stofzuiger zelf. Ik zal een shirt met lange mouwen aan moeten, anders denken de mensen dat ik mezelf snijd en dat heb ik zelfs als puber niet gedaan.
Ik heb drie keer mijn voet aan de stofzuiger gestoten. Een keer mijn kop gestoten aan het tuimelraam en dat was allemaal nog niet het ergste.
Wij hebben een auping en een auping heeft het voordeel dat zowel voeteneinde als hoofdeinde verstelbaar zijn.
Als ik schoonmaak dan doe ik dat ook goed en dus ook onder het bed. Ik trek dan het hoofdeinde omhoog en kruip er onder. Maar het hoofdeinde aan mijn kant van het bed is al wat versleten en als je het omhoog trekt, dan zakt het langzaam weer naar beneden. Dat is al enige tijd zo, maar dan kon ik er nog net onder kruipen en me zodanig heen en weer bewegen dat ik de onderkant kon schoonmaken. Dit keer zakte het hoofdeinde echter zover terug, dat ik klem kwam te zitten en met kracht het hoofdeinde omhoog moest duwen om er weer onder vandaan te komen. Daarbij draaide ik mijn benen zo vreemd, dat ik spontaan kramp kreeg onder dat bed en door de pijn die dat veroorzaakte wilde ik zo snel mogelijk onder het bed vandaan en stootte mijn knie keihard tegen de rand van het bed. Neem daarbij nog het stoten van het elektrische botje in mijn elleboog aan de zolderdeur tijdens het stofzuigen en jullie zullen begrijpen hoe ik tot mijn conclusie kwam dat huisvrouw het gevaarlijkste beroep is, dat er is.

Maar niet alleen binnenshuis is het gevaarlijk.
Als je huisvrouw en moeder bent, dan heb je een periode in je leven, dat je de kinderen naar school moet brengen.
Nou woon ik schuin tegenover een basisschool en wat je dan ziet als de moeders de kinderen naar school brengen, dat is soms schokkend. Levensgevaarlijk!
Ze komen zowel met de auto, de fiets als lopend en dat kriskrast allemaal door elkaar heen. Het is vooral link als de moeders allemaal tegelijk in willen parkeren. Regelmatig is er blikschade te bespeuren. Ook de kinderen lopen natuurlijk gevaar, maar die moeders moeten later ook weer allemaal tegelijk wegrijden en dat is nog eens een extra risico.

Ik doe natuurlijk ook de boodschappen. Dat is op zich niet extra gevaarlijk. Je loopt de gewone risico’s van het verkeer. Maar eenmaal in de supermarkt op een doordeweekse dag is het wel uitkijken geblazen. Vooral als de supermarkt in de buurt van een bejaardenflat is gelegen, zoals de onze. Je moet zeer geconcentreerd zijn om al die bejaarden te ontwijken, die in hun rolstoelen door de super scheuren. Voor je het weet zit je zelf in zo’n rolstoel en misschien is dat hun bedoeling ook wel. Ik een rolstoel, jij er ook een!

Er is nog wel een verschil tussen mij als huisman en huisvrouwen.
Huisvrouwen die alleen thuis zijn, lopen altijd een risico als de bel gaat.
Het kan wel de postbode zijn met een pakje, maar misschien wordt die ineens verschrikkelijk geil als zo’n huisvrouw in haar doorschijnende peignoir de voordeur opendoet en stormt hij meteen naar binnen om haar te verkrachten.
Ik loop dat risico niet gelukkig. Maar als een vrouwelijke postbode het eens wil proberen dan zal ik wel meewerken aan het experiment.

Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat een huisvrouw gevarengeld moet krijgen van de overheid. Ik dus ook.