Sony: "PS3 is meer waard dan de Xbox360 of Wii"

Clipse
In 2009 gaat Sony Computer Entertainment Amerika het jaar beginnen met een nieuwe manier van marketing, zij willen laten zien dat de PlayStation 3 veel meer waarde heeft dan Microsofts Xbox360 of de Nintendo Wii.

In een persbericht, genaamd "Keeping Gaming and Entertainment Simple", benadrukt Sony de functionaliteiten die standaard worden meegeleverd met de PlayStation 3. Denk maar aan de ingebouwde Wi-Fi, grote HDD's, gratis online gaming en een tien-jarige levenscyclus waarin nieuwe services en functies aan de hand van firmware updates worden toegevoegd.

Hiermee beweert Sony dat de PS3 80GB voor $399 meer "entertainment" waarde biedt dat de Xbox 360 Arcade of Nintendo Wii. "De Xbox 360 vraagt om extra geld, meerdere upgrades en externe apparaten. Een aanslag op je portemonnee en de entertainment-beleving. Voor de Wii ontbreken dergelijke functionaliteiten, waardoor men alsnog veel geld moet uitgeven aan een entertainment-oplossing," aldus Sony.

Aangezien Sony's PS3 blijft evolueren zonder 'vereiste' extra onderdelen, als bij de Xbox360 en Wii, zal volgens Sony de concurrentie blijven komen met extra add-ons, om zo bij te kunnen blijven.