Mosley wil mechanische KERS

Peterselieman
FIA-president Max Mosley wil dat de Formule 1-teams er voor kiezen om af te zien van een KERS-systeem met batterijen en in plaats daarvan een mechanisch systeem te ontwikkelen. Het team van Williams heeft dit al gedaan en werkt met een vliegwiel dat de energie opslaat.

"We neigen ernaar om het gebruik van electrochemische opslag te verbieden, omdat er momenteel geen geschikte batterijen beschikbaar zijn voor de Formule 1," aldus Mosley. De teams mogen komend seizoen bij het remmen energie terugwinnen en dat gebruiken om sneller te kunnen accelereren, alleen is dat nog beperkt tot 60 kilowatt en een opslagcapaciteit van 400 kilojoule.

"De Formule 1 zou meer hebben aan een systeem met een grotere capaciteit; systemen die bijvoorbeeld 2 megajoules kunnen opslaan en meer vermogen kunnen overbrengen. Dit is voorlopig nog niet mogelijk met een batterij, maar zou wel te realiseren moeten zijn met een mechanisch systeem. De ontwikkeling van niet-chemische systemen zou bovendien van veel grotere waarde zijn voor het gewone wegtransport. We willen dit graag verder onderzoeken met de FOTA," aldus de FIA-president die zo niet alleen de spanning in de Formule 1 wil terugbrengen, maar het concept ook buiten de Formule 1 betekenis wil geven.