Grid Formule 2 uitgebreid tot 24 auto's

Peterselieman
Volgens MotorSport Vision-directeur Jonathan Palmer zal de grid van de nieuwe Formule 2-klasse gaan bestaan uit 24 auto's in plaats van de oorspronkelijke twintig. Momenteel hebben al zestien coureurs hun deelname aan de Formule 2 toegezegd.

"We wilden oorspronkelijk twintig auto's aan de start laten verschijnen, maar omdat ik aan zag komen dat het een succes zou worden, gaan we met het maximum van 24 auto's van start," aldus Palmer tijdens de Autosport International Show.

"Er was grote interesse voor deze serie. Een stoeltje in de GP2 kost 1,5 miljoen euro per jaar en er zijn veel coureurs op zoek naar dat budget. De Formule Renault kost 750.000 euro en de Formule 3 650.000 per jaar. Veel coureurs beseffen niet dat het lastig is om die budgetten rond te krijgen in deze tijden." De Formule 2 is een goedkoper alternatief.

"Ik denk dat de Formule 2 binnen enkele weken vol zit en dat vele rijders beseffen dat ze de boot gemist hebben. Het is allemaal veel sneller gegaan dan ik gedacht had. Er zitten een aantal grote talenten tussen die zeker de interesse zullen wekken van de Formule 1-teams."

Het is belangrijk dat Red Bull er voor heeft gekozen om deel te nemen en zelfs drie auto's in te zetten. Robert Wickens en Julien Jousse zijn twee van die rijders, de derde moet nog bekend worden gemaakt. Ook Sebastian Hohenthal en enkele andere toprijders van de Formule Palmer Audi zullen doorstromen, waardoor we een heel erg sterk deelnemersveld zullen krijgen," aldus Palmer.

Het eerste seizoen van de vernieuwde Formule 2 zal eind mei van start gaan op het circuit van Valencia.