FOTA sluit akkoord over verdere besparingen

Peterselieman
De organisatie van de Formule 1-teams FOTA heeft gisteren op vliegveld Heatrow besloten om per direct het testen van aerodynamische onderdelen te beperken. Ook is er besloten de kosten voor de complete aandrijflijnen vanaf 2010 verder naar beneden te brengen.

De teams hebben hierover een akkoord bereikt en ook ondertekend, iets wat FIA-president Max Mosley toe zal juichen. Voor de jaren 2010-2012 zal er een aandrijving ontwikkeld worden die 1,5 miljoen euro per team per jaar gaat kosten en zes races mee zal gaan.

Daarnaast zullen de motoren voor de onafhankelijke teams vanaf 2010 vijf miljoen euro per jaar moeten gaan kosten. Ook zal onderzocht worden hoe het gebruik van dure materialen en andere zaken verder beperkt kan worden om zo de budgetten te drukken. Daarnaast zal de FOTA nadenken over reglementswijzigingen die de sport ten goede zullen komen.

Mocht er een koper voor het Honda-team gevonden worden, dan zal deze van de overige teams de volledige medewerking krijgen, waarbij een naamsverandering unaniem toegestaan zal worden. Echter er ontbrak één team bij de vergadering en dat was Force India.