Torres voldoende hersteld van blessure

Niels (DerMeister)
Fernando Torres kan, als alles meezit, vrijdag al zijn rentree maken bij Liverpool. In het kader van de competitie treft de club dan Bolton Wanderers. De Spaanse goaltjesdief moest de afgelopen vijf wedstrijd missen door een hamstringblessure.

Torres was voor het laatst op het veld te zien op 26 november, in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. Vervolgens miste de spits diverse topwedstrijden, waaronder de competitiewedstrijd tegen Arsenal en het laatste Champions League-duel tegen PSV.

Sammy Lee, de assistent-coach die de taken de afgelopen dagen overnam van de zieke hoofdcoach Rafael Benitez, vertelt: "Zijn herstel verloopt uitstekend. Natuurlijk was het vervelend dat we hem een maand moesten missen, maar de rest van de selectie verdient een groot compliment omdat we zijn afwezigheid goed opgevangen hebben. En zo'n maandje afwezigheid heeft voor Fernando ook zijn voordelen. Hij is na zo'n korte pauze weer helemaal fris." Of Benitez vrijdag weer op de bank zal plaatsnemen tegen Bolton, is nog niet bekend.

Liverpool voert op dit moment de Premier League aan. De club, waar landgenoten Dirk Kuijt en Ryan Babel onder contract staan, gaat voor het eerst sinds 1996 weer de kerstdagen in als koploper. De ploeg heeft één punt voorsprong op concurrent Chelsea.