Briatore: "Alonso beter dan Schumacher"

Peterselieman
Renautl-teambaas Flavio Briatore denkt dat Fernando Alonso de kwaliteiten heeft om beter te worden dan Michael Schumacher. De Italiaan doelt hierbij met name op omgaan met situaties en het presteren onder druk.

"Het zijn twee verschillende rijders, in verschillende tijden in de Formule 1," aldus Briatore tegen F1 Racing magazine. Maar als je ze vergelijkt, dan denk ik dat Fernando minder fouten maakt. Hoe meer je druk op hem zet, hoe beter hij gaat. Michael was niet zo goed in het omgaan met druk."

Briatore denkt dat de verhuizing naar McLaren en de plotselinge terugkeer bij Renault van Alonso een betere rijder hebben gemaakt. "Fernando is Fernando. Hij kwam terug met een jaar extra ervaring. Op dit hoge niveau is dat zeer belangrijk, vooral als je in een competitief team zit."

Ook sprak de Renault-teambaas over de aankondiging in december 2005 dat Alonso naar McLaren zou gaan in 2007. "Tuurlijk was dat niet goed. Het was kerst en het was zeker geen leuk kerstcadeau. Ik wist dat het voor hem daar lastig zou worden, want de menselijker kant is belangrijke voor Alonso. Maar ik was niet boos of teleurgesteld; ik was gewoon niet blij."