Roda-fans zetten grote supportersactie op

Supporters van Roda JC zijn de actie 'Fans maken Fans' begonnen om duidelijk te maken dat er een toekomst is voor Roda JC. De fans willen op die manier het stadion weer vol krijgen.

Het initiatief is van twee supportersverenigingen, namelijk de West Side Ultras en Fanproject '98. De actie moet de geschiedenis ingaan als de grootste fanactie ooit.

De bedoeling is dat supporters vrienden en kennissen overhalen om een halve seizoenkaart te kopen. Voor elke nieuwe seizoenkaarthouder wordt die supporter beloond met 25 euro of een cadeaubon van 30 euro.

Mensen die meer dan tien nieuwe seizoenkaarthouders weten te strikken, doen bovendien mee voor de hoofdprijs: een reis naar een thuiswedstrijd van FC Barcelona.

Algemeen directeur Huib Narinx vindt het een geweldig idee. "Het stadion moet vol, niet alleen om de sfeer, maar eigenlijk om te overleven. Het is fantastisch dat de fans meehelpen om het stadion vol te krijgen. Wij willen deze actie dan ook graag ondersteunen en we hopen op een geweldig resultaat!" aldus Narinx op de clubwebsite van Roda JC.