Jans: "Defensie Heerenveen zwakste schakel"

Niels (DerMeister)
Zondag staat de noordelijke derby op het programma. FC Groningen treft dan SC Heerenveen in het kader van de competitie. De trainer van FC Groningen, Ron Jans, blikt vooruit naar deze wedstrijd en ziet deze met vertrouwen tegemoet.

Jans vertelt via de clubsite van de Groningers: "Beide ploegen staan in punten gelijk, maar wij hebben een beter doelsaldo. Zondag staat naast de drie punten de titel 'Herbstmeister' van het Noorden op het spel" Jans vervolgt: "Heerenveen heeft vooral een gevaarlijke aanval en een uitstekend middenveld. Achterin hebben ze nog wel wat problemen. De teams zijn enorm aan elkaar gewaagd. Op het einde van 2008 zijn alle ogen gericht op de noordelijke derby. De winnaar zal met een goed gevoel 2009 ingaan."

Ook de trainer van SC Heerenveen, Trond Sollied, verwacht een boeiende wedstrijd in de Euroborg: "Wij spelen als altijd vanuit onze eigen kracht. Dat doet FC Groningen ook, zeker thuis. Wat dat betreft kan het een aantrekkelijke wedstrijd worden. Beide teams zullen voor de winst gaan en hopelijk zijn wij de winnaars. Ik verwacht wel een zware wedstrijd." De trainer voelt geen extra druk, wanneer zijn ploeg in het bomvolle Euroborg de strijd moet aangaan met FC Groningen: "Bekend is, is dat vooral het publiek in Euroborg indirect een bepalende rol kan spelen. Maar als je als trainer op de bank hebt gezeten bij een Griekse club als Olympiakos Piraeus, dan ben je al heel wat gewend."