Clinton: Obama heeft plagiaat gepleegd

Icoon AmerikaHillary Clinton heeft opnieuw de aanval ingezet op haar tegenstrever Barack Obama. De man die het woord 'change' nogal vaak gebruikt in zijn speeches heeft plagiaat gebruikt volgens Clinton. Het zou gaan om een toespraak van hem op zaterdagavond. "De Obama-campagne rust op de kracht van zijn retoriek en op de kracht van zijn beloftes en zoals we de afgelopen paar dagen hebben gezien, verbreekt hij zijn beloften en is de retoriek niet van hemzelf", zegt chef communicatie Howard Wolfson van het campagneteam van Hillary Clinton.

De toespraak zou deels zijn overgenomen uit die van gouverneur Deval Patrick van Massachusetts in 2006. Obama heeft inmiddels toegegeven de tekst te hebben geleend zoals wel vaker gebeurt tussen hem en Patrick. De gouverneur heeft bovendien zelf verklaard er weinig problemen mee te hebben dat zijn tekst wordt gebruikt.

Vandaag zijn er democratische voorverkiezingen in Wisconsin en op Hawaii. Die lijken op de valreep nog spannend te worden. Clinton en Obama gaan gelijk op in de peilingen. Er zijn 94 gedelegeerden te verdienen.

Lees meer in onze US elections-special.