FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 februari 2008

Steenhakken in Slow-motion!

Slow-motion filmpjes zijn er in alle soorten en maten. Wekelijks kunnen we doelpunten vanuit allerlei hoeken bekijken, mooi vertraagd in beeld gebracht. Anders zijn natuurlijk de filmpjes waar, in slow-motion, een dartpijl door een ballon gevuld met water wordt gegooid of een mes door een appel. Of een hand van een karateka die zich door een steen heenploegt. En dat ziet er niet vrolijk uit...

Studie: Kans op tweede aarde nog groter

Icoon ZonnestelselEen nieuwe studie heeft uitgewezen dat er mogelijk veel meer "aarde-achtige planeten" zijn dan voorheen werd gedacht. Rotsachtige planeten, waar de condities voor het ontstaan van leven ideaal zijn, zouden in veel grotere mate voorkomen dan men aanvankelijk dacht. Nieuw bewijsmateriaal wijst erop dat meer dan de helft van de zon-achtige sterren in onze melkweg een soort gelijk zonnestelsel als het onze kan bevatten. Astronomen houden het zelfs voor mogelijk dat er zich honderden onbekende werelden in de uiterste regionen van onze eigen Melkweg bevinden.

De resultaten van het onderzoek werden gisteren gepubliceerd tijdens een bijeenkomst van de AAAS (American Association for the Advancement of Science) in Boston. Het team van wetenschapper Michael Meyer, astronoom aan de
Universiteit van Arizona, maakte jarenlang gebruik van de Spitzer ruimtetelescoop. "We vermoeden dat 20 tot 60% van alle zon-achtige sterren bewijzen bevatten dat zich daar rotsachtige planeten bevinden, die op de aarde lijken of kunnen gaan lijken. Dit is bijzonder opwindend nieuws", aldus een opgewonden Meyer.

Het onderzoeksteam onderzocht vooral die sterren die ongeveer dezelfde massa had als onze eigen zon. In veel gevallen werden er 'stofcircels' rondom sterren gezien. Daaruit kan men afleiden dat rotsachtige planeten of asteroides met elkaar botsen en mogelijk samensmelten tot één nieuwe planeet.

"We moeten die planeet vinden, met de juiste massa en met de juiste afstand tot de ster. Dat wat we tot nu toe ontdekt hebben is pas het topje van de ijsberg", volgens Debra Fischer, één van de sprekers tijdens de AAAS bijeenkomst. Ze spreekt hier over de zogenaamde "Goldilocks zone", oftewel de 'leefbare zone' waarin een planeet de juiste afstand tot de ster heeft en de juiste temperatuur moet hebben om bijvoorbeeld water te kunnen bevatten.

"Alleen al in de Kuipergordel zijn de laatste jaren honderden nieuwe objecten waargenomen, vele daarvan groter dan Pluto. Onze oude kijk op ons zonnestelsel van negen planeten moet worden herzien. Het is mogelijk dat er honderden, misschien zelfs wel duizenden 'planeten' in ons eigen zonnestelsel zijn", zo zegt Alan Stern van NASA. "Het is goed mogelijk dat zich in de Oortwolk een bevroren planeet bevindt zo groot als de aarde.

In juni van vorig jaar werd met de ontdekking van planeet Gliese 581 al euforisch gereageerd. Ook toen werd er gesproken over de toenemende kans op het vinden van een tweede aarde.

In oktober van 2008 lanceert NASA de "Kepler-missie", waarbij nadrukkelijk zal worden gezocht naar een tweede aarde. Van die missie hebben veel wetenschappers hoge verwachtingen en dan zullen veel openstaande vragen hopelijk een antwoord gaan krijgen.

Meer weten over de speurtocht naar een tweede aarde? Kijk dan ook eens hier

Drie ogen op Star Ocean: Second Evolution screenshots

Star Ocean: The Second Evolution is een remake van het PlayStation origineel. Het verhaal speelt zich 20 jaar af na de gebeurtenissen van Star Ocean 2, welke ook al een remake heeft gehad op de PSP. Deze remake zal onder andere nieuw geanimeerde filmpjes bevatten, gesproken dialogen, verbeterde graphics en nieuwe speelbare personages. Het spel zal 2 april in Japen in de schappen liggen, wanneer we het spel in Europa kunnen verwachten is nog niet bekend. Tot die tijd zul je het voorlopig moeten doen met deze zes nieuwe screenshots.





Uitslagen België speelronde 22

Afgelopen weekend werd er een volledige speelronde afgewerkt in de Belgische Jupiler League. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Club BruggeStandard Luik1-2
AnderlechtExcelsior Moeskroen2-1
KV MechelenSC Lokeren1-1
Sint-TruidenFCV Dender1-2
WesterloRC Genk0-0
Germinal BeerschotSV Zulte Waregem0-0
SV RoeselareFC Brussels2-0
BergenCharleroi0-0
AA GentCercle Brugge3-2

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Standard Luik22139042-1448
2Club Brugge22146232-1548
3Cercle Brugge22135452-2244
4Germinal Beerschot22125533-1941
5Anderlecht22117433-2340
6AA Gent22107544-3037
7RC Genk2288632-3332
8Westerlo2279631-2130
9SV Zulte Waregem2285928-3629
10SC Lokeren22511620-2226

Topscorer

#NaamClub Doelpunten
1JovanovicStandard Luik11
=MalkiGerminal Beerschot11
3TornouExcelsior Moeskroen10
=DissaSV Roeselare10
=De SutterCercle Brugge10
=IachtchoukCercle Brugge10
=BardaRC Genk10

Programma

DatumThuis Uit
23-2Standard LuikAA Gent
23-2Excelsior MoeskroenKV Mechelen
23-2RC GenkSint-Truiden
23-2SC LokerenClub Brugge
23-2FCV DenderWesterlo
23-2SV Zulte WaregemAnderlecht
23-2Cercle BruggeSV Roeselare
23-2FC BrusselsBergen
23-2CharleroiGerminal Beerschot

Explosie olieraffinaderij Texas

Icoon Buitenlands In de Texaanse stad Big Spring heeft zich een explosie voorgedaan in een olieraffinaderij. Gebouwen in de wijde omtrek stonden te schudden op hun grondvesten. Minstens vijf mensen zijn gewond geraakt.

Waardoor de explosie is ontstaan kan nog niet gezegd worden. De brand die is uitgebroken na de ontploffing is onder controle. Door de dikke rookwolken die overal in de omgeving te zien zijn, en het mogelijke gevaar op meer explosies, is het openbare leven in Big Spring vandaag stil komen te liggen. Scholen zijn gesloten en geëvacueerd, bussen werden omgeleid en wegen zijn afgesloten voor al het verkeer.

Dat het om een zware explosie gaat blijkt wel uit verhalen van ooggetuigen. "De muren trilden, het bed verschoof. Het leek wel een aardbeving", aldus de burgemeestersvrouw die 4 mijl van de raffinaderij woont. In een schoolgebouw verderop kwamen stukken van het plafond naar beneden.

De West Texas Refinery produceert dagelijks 70.000 vaten olie op en biedt werk aan 170 mensen.

De rookwolken zijn van ver te zien

Heftige 2D actie in BlazeBlue trailer

BlazeBlue is de nieuwe 2D beat ‘m up van ARC System Works, de makers van Guilty Gear. Het spel zal een originele cast van personages kennen waarvan een groot deel niet alleen met blote handen zal vechten. De besturing zal bestaan uit een lay-out van vier knoppen waarbij je een zwakke, matige en sterke aanval tot je beschikking hebt en een EX knop voor unieke speciale aanvallen.

Voor de eerste bewegende beelden van het spel kun je deze trailer bekijken. BlazeBlue zal ergens in 2008 verschenen en zal exclusief op de PlayStation 3 uitkomen.

Cruijff: "Ajax houdt mij op afstand"

Johan Cruyff heeft in zijn column in de Telegraaf kritiek geuit op Ajax. De voormalig speler en trainer van de Amsterdammers wil hiermee aangeven waarom hij geen deel uit wilde maken van de commissie van de club uit de hoofdstad.

"De afgelopen tien jaar ben ik een paar keer door de club om advies gevraagd en iedere keer werd dat op wat voor een manier dan ook misbruikt", is in de column van Cruyff te lezen. Iets verderop staat: "Veel mensen zullen wel weer denken: daar heb je 'm weer. Wanneer neemt hij zelf zijn verantwoordelijkheid? Dan is mijn antwoord simpel: ik heb daar altijd voor open gestaan."

Bovendien zou er nooit iemand bij Ajax zijn geweest, die tegen hem zei dat hij de problemen op zou moeten lossen. "Dat durven ze namelijk niet. Want als ik het moet doen, dan los ik het inderdaad op. Alleen zullen veel mensen de manier waarop niet prettig vinden. Dus word ik vooral op afstand gehouden."

Speler ontvangt geel na protest tegen racisme

Abdeslam Ouaddou heeft aangifte gedaan tegen een 38-jarige fan van FC Metz. De aanvoerder van de Franse club Valenciennes ontving in het duel van afgelopen weekend een gele kaart, nadat hij het publiek in was gesprongen om een supporter aan te spreken op zijn racistische uitspraken.

Naar eigen zeggen werd Ouaddou gedurende de eerste helft steeds uitgescholden voor vuile neger en vuile aap. Toen de voetballer hier melding van maakte bij de dienstdoende arbiter, werd hem gezegd dat hij deze moest negeren en zich op de wedstrijd moest richten.

Niet veel later had Ouaddou genoeg van de scheldpartijen, sprong over de reclameborden en ging met de betreffende fan in discussie. Er moesten enkele stewards aan te pas komen om de spelers weer op het veld te zetten. Direct daarna ontving hij ook nog eens een gele kaart.

Ouaddou heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de betreffende supporter. Hij moet op 18 maart voor de rechter verschijnen en mag zich verantwoorden voor zijn gedrag. Deze fan kan er bovendien voor zorgen dat FC Metz in de problemen komt, omdat de ploeg onder verscherpt toezicht staat. De aanleiding hiervoor zijn rellen tijdens het duel tegen RC Strassbourg.

Arsenal en Liverpool verliezen in FA Cup

Manchester United is er zaterdagavond in geslaagd om de kwartfinale van de FA Cup te bereiken. De selectie van manager Sir Alex Ferguson won met ruime cijfers van titelkandidaat Arsenal (4-0).

De The Mancunians stonden met de rust al op een comfortabele 3-0 voorsprong door treffers van Wayne Rooney, Darren Fletcher en Luis Nani. Na de pauze bepaalde nogmaals Fletcher de eindstand op 4-0. The Gunners maakten het duel overigens niet met elf spelers af. Vijf minuten na aanvang van de tweede helft mocht Emmanuel Eboué vroegtijdig gaan douchen.

Liverpool liep in eigen huis tegen een beschamende nederlaag aan. Barnsley, dat in de eerste divisie uitkomt, presteerde het om op Anfield Road met 2-1 te winnen. Dirk Kuijt bracht zijn ploeg na een half uur spelen op voorsprong. Brian Howard zorgde in de laatste minuut van het duel voor de overwinning van de bezoekers.

Chelsea had het een stuk eenvoudiger en won zonder al teveel inspanningen van Huddersfield. Frank Lampard (2) en Salomon Kalou zorgde voor de doelpunten van The Blues. Ook Cardiff City verzekerde zich van een plaats bij de laatste acht. De ploeg van Jimmy Floyd Hasselbaink won met 2-0 van Wolverhampton Wanderers.

Uitslagen Jupiler League speelronde 28

Dit weekend werd in de Jupiler Leauge de 28e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Alle uitslagen van afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
MVV RBC Roosendaal 1-1
TOP Oss FC Zwolle 2-4
FC Emmen FC Den Bosch 0-3
Stormvogels Telstar Helmond Sport 2-0
RKC Waalwijk FC Dordrecht 4-1
FC Eindhoven Cambuur Leeuwarden 2-1
AGOVV BV Veendam 5-0
FC Omniworld Fortuna Sittard 1-1
Go Ahead Eagles ADO Den Haag 1-2
Haarlem FC Volendam 2-2
FC Den Bosch TOP Oss 1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 RKC Waalwijk 28 16 10 2 58 67-33
2 FC Zwolle 28 14 10 4 52 53-32
3 FC Volendam 28 13 11 4 50 63-36
4 FC Den Bosch 2815 58 49 45-33
5 MVV 28 13 7 8 46 45-35
6 ADO Den Haag 28 12 7 9 43 46-41
7 Go Ahead Eagles 28 14 1 13 43 47-48
8 Helmond Sport 28 12 5 11 41 40-38
9 RBC Roosendaal 28 10 10 8 40 37-34
10 TOP Oss 2810 99 38 44-48
11 FC Dordrecht 28 9 8 11 35 50-41
12 FC Emmen 28 8 10 10 34 42-55
13 Stormvogels Telstar 28 10 3 15 33 28-38
14 FC Omniworld 28 6 12 10 30 44-39
15 BV Veendam 28 7 12 9 30 43-51
16 AGOVV 28 9 4 15 28 43-68
17 FC Eindhoven 28 7 6 15 27 38-62
18 Haarlem 28 5 11 12 26 33-43
19 Fortuna Sittard 28 6 8 14 26 32-47
20 Cambuur Leeuwarden 28 6 7 15 25 34-52

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Gunter ThiebautMVV18
2Jack TuypFC Volendam17
3Fabio CaraccioloFC Eindhoven14
=Luwamo GarciaRKC Waalwijk14
=Erik QuekelTOP Oss14

Programma komende week:

DatumThuisUit
22/02BV Veendam Cambuur Leeuwarden
22/02ADO Den Haag FC Omniworld
22/02FC Emmen TOP Oss
22/02Stormvogels Telstar AGOVV
22/02FC Dordrecht Haarlem
22/02Helmond Sport RBC Roosendaal
22/02RKC Waalwijk FC Volendam
22/02FC Zwolle MVV
22/02FC Den Bosch Go Ahead Eagles
22/02Fortuna Sittard FC Eindhoven

Tegenfilm Wilders beleeft internetpremière

Icoon Opmerkelijk

Televisiemakers Ersin Kiris (moslim) en Vincent van der Lem (atheïst) hebben een film gemaakt over de drijfveren van Geert Wilders. De rolprent kreeg de naam De Tegenfilm en is vanaf morgen te zien op www.mtnl.nl en op YouTube.  Dat meldde een woordvoerster van producent Mtnl (Multiculturele Televisie Nederland) vandaag.

De Tegenfilm zoekt naar de grenzen van vrijheid van meningsuiting en dient Wilders van repliek, aldus de makers.  Waarop precies gereageerd wordt is onduidelijk aangezien de film van Geert Wilders nog niet af is.  Ersin Kiris is een Turkse Nederlander en noemt zich tevreden eigenaar van twee paspoorten. Hagenees Vincent van der Lem werkte voorheen als beleidsmedewerker van de SP in de Tweede Kamer.

De teaser van de tegenfilm vind je hier


Geert Wilders zal naar verluidt volgende maand komen met de tegenfilm
tegen deze 'tegenfilm'.

Overzicht Eredivisie speelronde 25

Dit weekend werd in de vaderlandse competitie de 25e speelronde gespeeld. De verrassing van dit weekend was VVV-Venlo. De ploeg uit Limburg liet geen spaan heel van FC Utrecht en won met 4-1. Verder deed Ajax goede zaken tegen Sparta (6-2), deed PSV tegen Willem II (0-1) wat het moest doen en werden de problemen voor AZ door FC Groningen vergroot (2-1).

Alle uitslagen van het afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
Ajax Sparta 6-2
Willem II PSV 0-1
Roda JC FC Twente 3-1
Heracles Almelo SC Heerenveen 2-2
NEC Excelsior 0-1
De Graafschap NAC Breda 0-1
FC Utrecht VVV Venlo 1-4
Feyenoord Vitesse 1-0
FC Groningen AZ 2-1

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Klaas-Jan HuntelaarAjax23
2Blaise N'KufoFC Twente19
3Robin NelisseFC Utrecht14
4Marcus BergFC Groningen13
=Roy MakaayFeyenoord13
=Michael BradleySC Heerenveen13

Programma volgende week:

DatumThuisUit
22/02Sparta FC Utrecht
23/02AZ FC Twente
23/02Excelsior Willem II
23/02Heracles Almelo Feyenoord
23/02Vitesse Roda JC
24/02NAC Breda Ajax
24/02VVV Venlo FC Groningen
24/02SC Heerenveen NEC
24/02PSV De Graafschap

Uitslagen Frankrijk speelronde 25

In Frankrijk is dit weekend de 25ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand en het programma voor volgende week terug.

Uitslagen van afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
Caen Olympique Lyon 1-0
Auxerre Toulouse 1-0
RC Lens OGC Nice 0-0
Lille Stade Rennes FC 3-1
Lorient RC Strasbourg 1-0
FC Metz Valenciennes FC 2-1
Saint-Etienne Nancy 4-0
FC Sochaux Caen 1-1
AS Monaco Girondins Bordeaux 0-6
Olympique Marseille Paris Saint Germain 2-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Olympique Lyon 25 15 4 6 49 48-24
2 Girondins Bordeaux 25 14 6 5 48 43-26
3 Nancy 25 10 11 4 41 27-17
4 Olympique Marseille 25 10 8 7 38 35-27
5 OGC Nice 25 9 11 5 38 23-18
6 Caen 25 11 4 10 37 30-33
7 Lorient 25 9 9 7 36 23-25
8 Valenciennes FC 25 10 5 10 35 31-25
9 AS Monaco 25 10 5 10 35 28-27
10 Caen 25 9 8 8 35 27-31
11 RC Strasbourg 25 8 8 9 32 26-25
12 Saint-Etienne 25 9 5 11 32 27-27
13 Auxerre 25 9 5 11 32 22-32
14 Lille 24 6 13 5 31 26-22
15 RC Lens 24 8 7 9 31 27-28
16 Paris Saint Germain 25 7 9 9 30 23-23
17 Stade Rennes FC 25 8 6 11 30 25-33
18 Toulouse 25 6 9 10 27 23-30
19 FC Sochaux 25 5 9 11 24 21-32
20 FC Metz 25 2 6 17 12 14-44

Programma volgende week:

DatumThuisUit
23/02Caen Saint-Etienne
23/02Olympique Lyon FC Metz
23/02Nancy RC Lens
23/02OGC Nice Auxerre
23/02Paris Saint Germain AS Monaco
23/02Stade Rennes FC Lorient
23/02RC Strasbourg FC Sochaux
23/02Valenciennes FC Caen
24/02Toulouse Olympique Marseille
24/02Girondins Bordeaux Lille

Uitslagen Schotland speelronde 26

Dit weekend werd in de Schotse competitie speelronde 26 afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand en het programma voor volgende week.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Celtic Heart of Midlothian 3-0
Falkirk St. Mirren 4-0
Gretna FC Motherwell 1-3
Inverness CT Dundee United 1-1
Kilmarnock Glasgow Rangers 0-2
Hibernian Aberdeen 3-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Glasgow Rangers 24 19 2 3 59 56-17
2 Celtic 24 17 4 3 55 61-18
3 Motherwell 23 13 2 8 41 35-29
4 Dundee United 26 12 4 10 40 39-33
5 Hibernian 25 9 8 8 35 37-33
6 Falkirk 26 10 5 11 35 38-40
7 Inverness CT 25 10 3 12 33 33-38
8 Aberdeen 26 9 6 11 33 30-41
9 Heart of Midlothian 26 8 6 12 30 36-43
10 St. Mirren 24 7 5 12 26 17-41
11 Kilmarnock 26 5 7 14 22 24-38
12 Gretna FC 25 3 4 18 13 22-57

Programma volgende week:

DatumThuisUit
20/02Motherwell Inverness CT
23/02Dundee United Falkirk
23/02Hibernian Inverness CT
23/02Motherwell Heart of Midlothian
24/02St. Mirren Celtic
24/02Kilmarnock Aberdeen
24/02Glasgow Rangers Gretna FC

Tsjechië op zoek naar gejatte spoorbrug

In Tsjechie heeft een zeer brutale roof plaatsgevonden. Onbekenden zijn ervandoor gegaan met een vier ton zware, stalen spoorbrug. De politie van Cheb, een plaatsje aan de grens, is inmiddels een onderzoek gestart.

"We weten niet of die is gestolen voor persoonlijk gebruik of om de waarde van oud ijzer", zo liet politiewoordvoerder Martina Hruskova vandaag weten. Ze benadrukte dat de Tsjechische politie nog nooit eerder met dit bijltje heeft gehakt.

Misschien dat de Tsjechische politie te rade kan gaan bij collega's in Polen of de Oekraïne. Daar werden namelijk in 2004 ook al enkele bruggen gestolen.

Lindsay Lohan naakt op de foto

Icoon ShowbizzOké, om te beginnen, de foto's vind je hier (NSFW). Wat je ziet is Lindsay Lohan als Marilyn Monroe, inderdaad net als Lohan ooit actrice en zangeres en ook nog eens verslaafd aan drugs.

Lohan die even geen rol meer krijgt omdat ze van de ene inrichting naar de andere strompelt wist toch nog geld binnen te halen met een lekkere serie naaktfoto's voor New York Magazine. Een macaber gevoel voor humor kan het voormalig kindsterretje niet worden ontzegd. De serie is gebaseerd op 'The Last Sitting', de laatste sessie die Monroe maakte voor ze dood werd aangetroffen.

Bert Stern die Marilyn destijds 1962 fotografeerde maakte ook de foto's van Lindsay. Volgens de officiële berichten nam Monroe daarna een overdosis, al weten sommigen zeker dat ze is vermoord door de CIA omdat ze sliep met John F. Kennedy. Dus mocht Lohan stiekem het bed delen met Obama: ze is gewaarschuwd.

Go Ahead Eagles wil Lodeweges

Go Ahead Eagles ziet in Dwight Lodeweges de ideale opvolger voor trainer Mike Snoei. De club uit de Jupiler League is al in gesprek met de assistent van Sef Vergoossen bij PSV.

De voormalig speler van de Deventenaren was enige jaren terug ook al in beeld bij de club. Toen koos Lodeweges echter voor een langer verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij als assistent-trainer werkzaam was bij Al Jazeera. Lodeweges laat woensdag weten of hij ingaat op de aanbieding van Go Ahead Eagles.

'Rutten topkandidaat bij HSV'

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Duitse Hamburger Abendblatt is de Nederlander Fred Rutten topkandidaat om trainer te worden bij HSV. Rutten moet in de zomer de naar PSV vertrekkende Huub Stevens opvolgen.

Volgens de krant zou de trainer van FC Twente tijdens gesprekken met Hamburger SV een uitstekende indruk hebben achtergelaten. Rutten zelf ontkent desgevraagd met HSV gesproken te hebben. "Ik voel me vereerd met het feit dat mijn naam kennelijk rondgaat bij zo'n grote club, maar dat ik een gesprek zou hebben gehad is quatsch," zegt hij hier zelf over.

Huub Stevens zou Fred Rutten hebben aanbevolen bij de Duitsers, die ook Bruno Labbadia van Greuther Fürth nog als serieuze kandidaat voor de trainersstoel zouden zien.

Ralf Schumacher rijdt DTM

Ralf Schumacher rijdt komend seizoen in het Duitse toerwagenkampioenschap. De Duitser komt met een Trilux AMG Mercedes C-klasse aan de start. De 32-jarige Schumacher kondigde eind vorig seizoen zijn afscheid aan bij het team van Toyota.

Schumacher is niet de enigste oud Formule 1-coureur die de overstap naar DTM maakte. Eerder gingen Mika Hakkinen, Jean Alesi en Heinz-Harald Frentzen hem al voor. Het is geen verassing dat Ralf Schumacher voor het avontuur in het DTM koos, eerder teste de Duitser namelijk al een Mercedes op het Portugese Estoril.

Het DTM-seizoen begint 13 april op het circuit van Hockenheim. Op 13 juli komt het hele DTM veld naar Zandvoort toe.

Rotterdamse voetbalclub zet kabouters op veld

Twee vrijwilligers van de Rotterdamse club CKC in Kralingse Veer keken gisterochtend vreemd op toen zij het veld wilden betreden. Het kunstgrasveld bleek namelijk al bezet door een horde tuinkabouters. De kabouters waren de nacht ervoor door onbekenden op het veld gezet.

Omdat er gisteren nog moest worden gespeeld, hebben de twee vrijwilligers de mannetjes gelijk verwijderd. Maar liefst 31 kabouters maakten het Rotterdamse veld onveilig, waarvan er eentje dienst deed als scheidsrechter. Ook waren er twee rood gemutste grensrechters en zaten er enkele kabouters op de reservebank.

Rotterdammers die hun geliefde tuinkabouter missen, kunnen de speler ophalen bij de voetbalclub. De club raadt de nabestaanden wel aan een identiteitsbewijs van hun kabouter mee te nemen.

-

Foto's van de ludieke actie zijn hier te bekijken.

Silva heeft nog altijd contact met Jans

In de winterstop ging Bruno Silva over van FC Groningen naar Ajax. De transfer ging niet zonder slag of stoot. Toch zijn de verhoudingen nog altijd prima volgens de rechtsback van Ajax.

"Er kwamen allerlei verhalen naar buiten, maar ik sms voor de wedstrijd nog steeds met Ron Jans." aldus Silva. "Ik heb altijd mijn uiterste best gedaan voor Groningen", gaat de Ajacied verder. "Als we op 13 april bij Groningen spelen, hoop ik dat mensen mij niet uitfluiten."

Boekendief toont na vijftig jaar berouw

Het personeel van de Centrale Bibliotheek in Apeldoorn keek vorige week vreemd op toen de post op de mat plofte. Er bleek een brief bij te zitten van een dief die zo'n vijftig jaar geleden enkele kinderboeken had gestolen. Naast de excuusbrief had de boekendief ook dertig euro in de envelop gedaan.

De brief is afkomstig uit Australië, waar de dief woonachtig is. In vier Engelse zinnen schrijft de onbekende dat hij spijt heeft van het feit dat hij ergens voor 1960 kinderboeken over dieren uit de bibliotheek had meegenomen. Met het meegestuurde geld hoopt de man de boeken te hebben terugbetaald.

De Apeldoornse bieb kan niet in de historie terugkijken of er inderdaad in de jaren vijftig enkele kinderboeken zijn ontvreemd. De bibliotheek ziet de brief en het geld als een "bijzonder gebaar".

Laureus Awards Federer, Henin, Vergeer

Roger Federer en Justin Henin zijn uitgeroepen tot sportman en sportvrouw van 2007. Esther Vergeer kreeg de titel beste gehandicapte sporter van 2007.

Voor Federer was was het de vierde keer op rij dat hij de Laureus Award in ontvangst mocht nemen. Justin Henin mocht bij de dames de prijs mee naar huis nemen. Onze landgenote Esther Vergeer won ook in 2002 de prestigieuze prijs al.

De beste sportploeg van 2007 werd de rugbyploeg van Zuid-Afrika, die afgelopen jaar wereldkampioen werden. Lewis Hamilton werd gekozen tot meest opvallende nieuwkomer van 2007.

Boeren met trekker gratis naar festival

Boeren die in het bezit zijn een tractor kunnen aanstaande vrijdag gratis naar een feest. Als boeren aanstaande vrijdag met hun tractor naar het Plattelandsfestival in Steenwijk komen hebben ze gratis entree. Dat heeft organisator Han Evers bekendgemaakt.

De organisatie kan de vraag nauwelijks aan. "Ze willen met allerhande voertuigen komen, maar alleen tractoren die aan de verkeerseisen voldoen, zijn welkom", aldus Evers. Boeren moeten er wel snel bij zijn, want de bewaakte parkeerplaats heeft plek voor maximaal zestig trekkers. En wie weet vangt een boer nog wel een dief onderweg!

Op het festival in evenementenhal De Meenthe treden onder meer Band zonder Banaan, The Richards en Mooi Wark op. Er worden 1500 tot 2000 bezoekers verwacht.

Super Aguri schrapt testritten

Het team van Super Agurri heeft de geplande testritten van deze week in Barcelona afgezegd. Financiële problemen zouden de oorzaak zijn.

Super Aguri is het enige F1 team dat nog niet met de auto's van 2008 getest heeft. Volgens teamdirecteur Aguri Suzuki is de afzegging gevolg van "omstandigheden waarop hij geen invloed heeft.” Het team zou volgende week wel gaan testen op het circuit van Catalunya.

Terwijl de auto's nog steeds niet getest zijn is het team wel in onderhandeling met potentiële investeerders. Ook de coureurs zijn nog niet officieel gepresenteerd. Aangenomen wordt dat het de Brit Anthony Davidson en de Japanner Takuma Sato zijn.

Politie schiet hond op snelweg dood

Icoon PolitieDe Gelderse politie heeft vanochtend een loslopende hond doodgeschoten. De viervoeter liep op de snelweg A15 ter hoogte van Deil en vormde volgens de politie een groot gevaar voor het drukke ochtendverkeer.

De politie meldde dat het ging om een grote hond. Het beest was gisteravond weggelopen uit een auto die bij knooppunt Deil over de kop is geslagen. De hond dook vanmorgen weer op, was niet benaderbaar en werd doodgeschoten.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

De krakers van mijn brein

drulovic stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Tot en met 2007 pochte ik geen zakagenda nodig te hebben. Deze zat immers in mijn hoofd. Voor elke dag een aparte geheugenkamer, waarvan ik de sleutels altijd op zak had. Althans, dat dacht ik. Langzaam werd de ijdelheid verdrongen door de realiteit. Ik vergat steeds vaker een sleutel, en daardoor een afspraak. Dus vroeg ik de secretaresse om een agenda voor 2008 aan te schaffen. Nauwelijks een maand later hebben herinneringen noodgedwongen plaats gemaakt voor met balpen geschreven letters.

Weekblad voor Poolse arbeiders verschenen

Icoon LiteratuurOnder de naam Popolsku ('Op z'n Pools') is deze week het eerste nummer verschenen van een nieuwe gratis krant speciaal voor Poolse arbeiders in Nederland. Het proefnummer ligt sinds vandaag op verschillende plekken waar veel Polen komen. Vanaf 29 februari verschijnt Popolsku wekelijks, kondigde de Tilburgse uitgever Jurgen Janssen vandaag aan.

De doelgroep is inmiddels meer dan 150.000 mensen groot, legde Janssen uit. Popolsku verschijnt in het Pools en bericht over nieuws uit Nederland, Polen en de rest van de wereld. Het eerste officiële nummer verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren. Op de gelijknamige internetsite worden berichten dagelijks ververst.

In het proefnummer staat onder meer een interview met Johan Vlemmix die in het Pools spijt betuigt voor zijn toptienhit 'Een bussie vol met Polen'. "Ik wil benadrukken dat ik niet de bedoeling had om Polen te beledigen."

Van Hanegem is scheidsrechters beu

Icoon OpmerkelijkDe trainer van FC Utrecht, Willem van Hanegem, overweegt te vertrekken. Volgens 'De Kromme' ontnemen de scheidsrechters het plezier in het werken als trainer. Hij denkt zelfs dat FC Utrecht structureel benadeeld wordt, omdat hij daar trainer is.

Van Hanegem heeft moeite met de warrigheid rondom het Nederlandse arbiterkorps. Volgens hem interpreteert elke scheidsrechter de regels op zijn eigen manier. ''Daardoor krijg je geen objectieve leiding meer'', aldus de trainer van FC Utrecht.



'Door scheidsrechterskorps benadeeld'

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Ferrero uitgeschakeld in Ahoy'

Juan Carlos Ferrero kan alweer naar huis. De Spanjaard, nummer zeven op de plaatsingslijst, verloor in de eerste ronde van Teimuraz Gabashvili: 7-5 6-1.

Ferrero, die momenteel de vijftiende plaats bezet op de wereldranglijst, leek in de eerste set nog af te stevenen op een tiebreak. Hij kreeg op eigen service twee setpunten tegen, maar leek ze allebei weg te werken met een prima service. Gabashvili gebruikte echter de Hawk-Eye bij de tweede service en met succes. Hij ging er met de eerste set vandoor en gaf de wedstrijd niet meer uit handen. In de tweede set had Ferrero geen schijn van kans meer.

Gabashvili speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Fransman Nicolas Mahut en de Spanjaard Tommy Robredo.

Brands Hatch sluit terugkeer F1 uit

Hoewel het circuit van Silverstone ter discussie staat, is Brands Hatch niet van plan om de Grand Prix van Engeland op zich te nemen. Volgens circuitbaas Jonathan Palmer zouden de kosten om het circuit klaar te maken voor de Formule 1 veel te hoog zijn.

"Het circuit zou drastisch moeten worden aangepast, maar daar hebben we geen ruimte voor", zei Palmer. "Het zou ook ontzettend veel geld kosten om het circuit aan te passen aan de hoge veiligheidseisen die tegenwoordig worden gesteld. Verder denk ik dat het zakelijk gezien geen goede beslissing zou zijn om een Formule 1-race te organiseren. Het houden van een Grand Prix is financieel namelijk niet aantrekkelijk, het is meer een manier om je land te promoten."

Volgens Palmer zou het verbouwen van het circuit tussen de 40 en 55 miljoen euro kosten. Brands Hatch heeft vroeger wel een aantal maal de GP van Engeland georganiseerd: tussen 1964 en 1986 werd de race twaalf keer op het circuit verreden.

Je bevolking krijgt betaald in Imperium Romanum

De ontwikkelaars van Haemimont praten in een filmpje van zo'n zes minuten over de ontwikkeling en de concepten van Imperium Romanum. Zo gaat je bevolking gewoon naar hun werk, krijgen daar betaald en leven gelukkig. Mochten ze geen baan hebben of onderbetaald krijgen, dan worden ze boos.

Imperium Romanum neemt je mee terug naar het begin van onze jaartelling. Als speler zul je het Romeinse Rijk moeten maken tot wat het uiteindelijk was op zijn hoogtepunt. Je zult steden bouwen en oorlog voeren met buitenlandse grootmachten. Daarbij zul je moeten letten op criminaliteit en natuurrampen. Dit alles zo historisch correct mogelijk.

Boer vangt dief na achtervolging met tractor

Een winkeleigenaar uit Diepenveen heeft zaterdagmiddag een winkeldief in de kraag gegrepen, nadat hij de dief na een achtervolging op zijn tractor heeft overmeesterd. De achtervolging ging dwars door de weilanden van het Overijsselse dorpje Diepenveen.

De dief uit Deventer had ongeveer honderdvijftig euro gejat uit de kassa van de ondernemer en nam de benen. De eigenaar, die op dat moment in zijn schuur aan het werk was, twijfelde geen moment. Hij sprong op zijn trekker en ging de dief achterna. Na een tocht door het weiland wist hij de dief te overmeesteren.

De eigenaar wilde de man ook met de tractor naar de politie brengen, maar de buren hadden hen al gebeld.


"Want het is lekker op de trekker!"

Dagdromen op Grote Markt Groningen

Icoon OpmerkelijkDagdromers hebben maandagmiddag bezit genomen van de Grote Markt in Groningen. Op vijftig uitgestalde bedden konden mensen neerstrijken om na te denken over de toekomst van de stad.

"In plaats van kniezen over het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn moeten Groningers vooruit kijken", aldus een woordvoerder van organisator New Grunnen.

Met de zogenoemde 'dream-in' hopen de initiatiefnemers creatieve ideeën voor de stad te verzamelen. "De dromen en ideeën zijn op speciale formulieren geschreven en zullen over enige tijd worden overhandigd aan Provinciale Staten", aldus de woordvoerder.

Ruim dertig mensen namen deel aan de 'dream-in'.

Marokkanen: 'geen invloed vanuit Marokko'

Icoon BinnenlandsDe Marokkaanse regering slaat de plank mis met haar plan om de band met de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland aan te halen. Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) vindt het voorstel "ongewenst en niet meer van deze tijd".

Vorige week maakte de Marokkaanse minister Mohammed Ameur bekend dat zijn land de Arabische taal en cultuur wil bevorderen onder mensen met een Marokkaanse achtergrond die buiten het land wonen. Volgens hem behoren zij tot de zeventiende provincie van Marokko.

Volgens het samenwerkingsverband is "de integratie en de emancipatie van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland niet gebaat bij welke invloed dan ook van de Marokkaanse overheid. Wij staan voor een oriëntatie op Nederland."

Het SMN vindt dat Marokkaanse Nederlanders zelf moeten uitmaken hoe zij de eigen taal willen organiseren. Bovendien zijn de meesten van hen Berbers en niet Arabisch. Zij willen deze taal niet opgelegd krijgen. Eind vorige week liet het kabinet al weten opheldering van Marokko te willen over het plan van Ameur.

Man komt om door schietpartij in Rotterdam

Icoon PolitieEen man is maandagmiddag om het leven gekomen door een schietpartij aan de Buitenbassinweg in Rotterdam. Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de man zichzelf door het hoofd heeft geschoten, aldus een politiewoordvoerder.

De schietpartij had kort na twee uur plaats. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van het schietincident. Evenmin is bekend of er iemand is aangehouden. De straat is afgezet voor onderzoek.

Mass Effect grote winnaar ELAN-awards

Hoewel Amerika en Japan de harten zijn van de gamesindustrie staan er ook een hoop studio's in Canada. Daar zijn ze in dat land best trots op en dus hebben ze daar een award show voor.

Onder leiding van Seth McFarlane, de bedenker van Family Guy, werden afgelopen vrijdagnacht in Vancouver voor de tweede maal de ELAN-awards uitgereikt. Deze prijzen worden uitgereikt voor prestaties in animatie, multimedia en digitale kunst. Hoewel het Canadese Awards zijn, werden er dit jaar ook prijzen uitgereikt aan internationale categoriën. In 15 categoriën werden prijzen uitgereikt voor de gamesindustrie, waarvan je hier de winnaars kunt vinden.

De Autodesk Game of the Year: Mass Effect
Best Console Game: Assassin's Creed
Best PC Game: Company of Heroes: Opposing Fronts
Beste new videogame company: Blue Castle Games & Slant Six Games
Best Sound Design: Skate
Best Original Music Score: Assassin's Creed
Best Character: Commander Shepard (Mass Effect)
Best Art Direction: Mass Effect
Best Handheld Game: SOCOM US Navy Seals: Tactical Strike
Best Game Design: Mass Effect
Best Mobile/Casual/Arcade Game: Skate
Best Writing: Mass Effect
Award for Outstanding Innovation: Company of Heroes: Opposing Fronts
Internatioal Video Game of the Year: Crysis
Video Game Hall of Fame: Don Mattrick


Mass Effect

Sony's PSPhone?

Een nieuwe psp met een volledige 480 x 272 display, een betere analoge stick, geen UMD meer en daarbij ook nog bellen? Het volgende ontwerp verscheen een tijd geleden in Stuff magazine, maar is nu pas door iemand ontdekt en op het internet geplaatst. Of deze Sony Ericsson telefoon werkelijkheid wordt valt te betwijfelen, maar het is leuk om te zien wat een nieuw PSP ontwerp zou kunnen worden.



Van de Saiyan tot de Frieza Saga in Burst Limit beelden

De eerste next-gen Dragon Ball Z-game is inmiddels al een tijdje in de maak. Vandaag hebben we een flinke dosis screenshots van de game voor jullie. Alles van de Saiyan tot aan de Frieza Saga. Naast de standaard combat belooft Bandai Namco ons met dit deel, net als op de Wii, ook online gameplay.

Dragon Ball Z Burst Limit staat gepland voor dit jaar op de Xbox 360 en PlayStation 3.













'Van Hanegem denkt aan stoppen'

De trainer van FC Utrecht, Willem van Hanegem, overweegt te vertrekken. Volgens 'De Kromme' ontnemen de scheidsrechters het plezier in het werken als trainer. Hij denkt zelfs dat FC Utrecht structureel benadeeld wordt, omdat hij daar trainer is.

Van Hanegem heeft moeite met de warrigheid rondom het Nederlandse arbiterkorps. Volgens hem interpreteert elke scheidsrechter de regels op zijn eigen manier. "Daardoor krijg je geen objectieve leiding meer", aldus de de trainer van FC Utrecht.

Nederlanders vast na valse aangifte

Icoon Buitenlands De drie Nederlandse toeristen die vorige week in Nieuw-Zeeland werden overvallen in hun camper, hebben het hele verhaal verzonnen. De politie zegt dat er niets klopt van het verhaal.

Volgens de mannen werd er ’s nachts een steen door een ruit van hun camper gegooid en vervolgens kregen zij een pistool onder hun neus geduwd. Geld en waardevolle spullen als een laptop en digitale camera moesten zij inleveren bij de overvallers. Waaruit blijkt dat zij de hele gebeurtenis hebben verzonnen, is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de vakantiegangers dit verhaal hebben verzonnen om de verzekering op te lichten. Morgen wordt het drietal voorgeleid en mogen zij zich verantwoorden voor de rechter in Christchurch.

Vorig jaar werd een pasgetrouwd Nederlands stel in Nieuw-Zeeland slachtoffer van een gewelddadige overval. De man werd gedwongen meerdere keren te pinnen en de vrouw werd verkracht.

Met dank aan crv voor de submit.

Complottheorie dood Diana nader toegelicht

Icoon Buitenlands Mohammed al-Fayed is vandaag aangekomen bij de rechtbank in Londen om bewijs te leveren dat prinses Diana en zijn zoon Dodi, Diana's vriend, zijn vermoord. De eigenaar van het wereldberoemde warenhuis Harrods gelooft in een complottheorie.

De Britse veiligheidsdienst MI6 en prins Philip zouden achter de dood van de twee zitten. Al-Fayed bestempelde de koninklijke familie vandaag als 'Dracula's'.

Ook vertelde hij dat prinses Diana hem opbelde om te vertellen dat ze zwanger was van Dodi en dat ze bang was dat prins Philip en prins Charles van haar af wilden. Ook zouden Diana en Dodi verloofd zijn, aldus al-Fayed.

Jeugd overspoeld met digitale informatie

Icoon DigitalMoest de oudere generatie tien jaar geleden zijn best doen om goed gebruik te kunnen maken van internet en sms-berichten, voor de jongeren die ermee opgroeiden is het een open boek waarvan zij intensief gebruikmaken. Tot hun 21e levensjaar ontvangen jongeren 250.000 mailtjes.

Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van dataverwerker Logica CMG naar berichtenverkeer van internet, e-mail en sms.

''Een kind dat tien jaar geleden elf was, groeide op met internet. Sindsdien is deze persoon geconfronteerd met duizenden berichten via e-mail, MSN en sms'', aldus onderzoekster Marianne Herbert. De jongeren die dagelijks meerdere uren gebruik maken van de digitale en virtuele wereld, krijgen gemiddeld tachtig e-mails en sms'jes per dag, bevestigt Herbert een bericht van gelijke strekking in De Telegraaf.

360 krijgt dan toch Blu-Ray speler

Na het nieuws dat verschillende partijen massaal kiezen voor Blu-Ray is dan nu definitief de kogel door de kerk: HD-DVD is zo goed als dood. Het HD-DVD kamp kreeg een grote klap te voorduren toen Toshiba het kamp verliet, nu heeft ook grote speler Microsoft gekozen om Blu-Ray te ondersteunen.

Microsoft heeft al eerder aangegeven geen moeite te hebben een Blu-Ray speler voor de Xbox 360 uit te brengen, mits de vraag groot genoeg was. De vraag is blijkbaar groot genoeg, want Microsoft zegt bezig te zijn aan een dergelijke Blu-Ray add-on die aan te sluiten is op de Xbox 360. Deze speler zal binnen drie maanden verkrijgbaar zijn.

Sony verwelkomt Microsoft in het Blu-Ray kamp. "We would welcome Microsoft to the Blu-ray stable. In fact it is quite logical for them as the PS3 has been very succesful in driving consumers to Blu-ray. In fact we believe that it has done more to win the format war than traditional Blu-ray player." aldus Michael Ephraim, Managing Director van Sony Computer Entertainment.

Microsoft heeft officieel nog geen Blu-Ray liscensie gekregen, maar er is volgens Sony zelf geen reden om deze niet te verlenen.

Met dank aan 's0ul1991' 'Simsfan88' 'Henk Blinker' 'Moe_Szyslak' & 'schorriemor' voor de submit.

Invallen in Duitse giga-belastingaffaire

Icoon Economie De Duitse autoriteiten hebben vandaag in een reeks steden invallen gedaan in woningen en kantoren in verband met wat het grootste belastingschandaal in Duitsland ooit wordt genoemd. Voor de rest van de week staan nog eens 125 invallen gepland. Dat meldden Duitse media.

De invallen zouden hebben plaatsgevonden in München, Ulm, Frankfurt, Stuttgart en Hamburg. De huiszoekingen maken deel uit van een onderzoek naar belastingontduiking door de zakelijke elite in Duitsland via geheime banktransacties in het vorstendom Liechtenstein. De onderzoekers zouden dagelijks 20 tot 25 invallen willen doen in verband met de affaire.

De zaak kwam aan het licht door een cd-rom die voor 4,2 miljoen euro is gekocht door de Duitse inlichtingendienst van een tipgever in Liechtenstein. Daarop stonden gegevens over 700 tot 1000 vermoedelijke belastingontduikers. De affaire leidde vorige week al tot het vertrek van Deutsche Post-topman Klaus Zumwinkel. Hij wordt ervan verdacht voor een miljoen euro de belastingen te hebben ontdoken door geld naar een rekening in Liechtenstein te sluizen.


Het eerste 'slachtoffer' van het tipgeld, Zumwinkel.

Iraniërs: Herzie band met Nederland

Icoon BuitenlandsZestien parlementariërs uit Iran hebben president Mahmoud Ahmadinejad verzocht de betrekkingen met Nederland en Denemarken te herzien. De Iraanse volksvertegenwoordigers storen zich aan recente anti-islamitische uitingen in Deense en Nederlandse pers. Het liefst zien ze dat Iran de economische en politieke banden met Nederland en Denemarken verbreekt.

Vooral de herplaatsing van de omstreden bomcartoon van de islamitische profeet Mohammed in Deense en Nederlandse media zou kwaad bloed hebben gezet. De leden van het Iraanse parlement verwijten de media in ieder geval een gebrek aan eerbied voor heiligheden.

De beledigingen zijn volgens de parlementariërs geuit onder invloed van ''aanmatigende zionisten''. Het is niet bekend wat de Iraanse minister-president van de verklaring vindt.

Vrijdag nog vroeg de Iraanse regering aan CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie de koranfilm van Geert Wilders en beledigingen van de koran te verbieden. ''U kan het proces van deze satanische en samenzweerderige beweging stoppen op basis van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens'', aldus de Iraanse minister van Justitie.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Van Fessem in zomer naar NAC

Jim van Fessem ruilt aan het einde van het seizoen De Graafschap in voor NAC. De 32-jarige doelman heeft een contract getekend voor twee jaar bij de club uit Breda.

Van Fessem, die bezig is aan zijn vierde jaar als Superboer, is aangetrokken om een bredere keepersgroep te krijgen. Edwin Zoetebier, die normaal gesproken als reserve fungeert, staat namelijk al vijf maanden aan de kant met een blessure. Eerste keus Jelle ten Rouwelaar is daarentegen bezig aan een prima seizoen.

Voor van Fessem zal het zijn vijfde club worden in het betaalde voetbal. Eerder verdedigde hij de goals van Willem II, Vitesse en ADO Den Haag.

Nieuwe presentatoren Wereld Draait Door

Icoon TelevisieMenno Bentveld en Joost Karhof gaan een aantal maandagen om de beurt De Wereld Draait Door presenteren. Zij nemen de plek over van de zwangere Claudia de Breij.  Zij liet onlangs weten de presentatie van het programma op de maandagavond niet meer te kunnen combineren met haar overige werkzaamheden.

Bentveld zal deze maandag 18 februari al het stokje overnemen, liet de VARA weten. Hij is bekend van programma's als Vroege Vogels en Nieuwslicht. NOVA/Den Haag Vandaag-presentator Karhof is maandag 25 februari voor het eerst aan de beurt.


De nieuwe 'de Breij'

Sterren vervangen Ledger in film

Icoon FilmFilmsterren Jude Law, Johnny Depp en Colin Farell gaan de overleden Heath Ledger vervangen in diens laatste, onafgemaakte, film The Imaginarium of Doctor Parnassus. Dat meldt de BBC maandag.

Een zegsvrouw van Law bevestigde dat het drietal de rol van Tony zal overnemen maar weet nog niet hoe de constructie ervan in elkaar zit. De acteurs willen met het overnemen van de rol hun eer betuigen aan de op 22 januari overleden Ledger.

Het karakter van Ledger stapt in de film door verschillende 'magische spiegels'. Door de spiegels betreedt Tony steeds een andere wereld. Wanneer de film gaat draaien is nog onbekend. Na de dood van Ledger kwamen de opnamen in Canada stil te liggen.


Jude Law; 1 van de drie.

Paris Hilton viert verjaardag in jarretels

Icoon ShowbizzJe moet wat doen om een beetje op te vallen als je nieuwste film, The Hottie And The Nottie, net is uitgeroepen tot slechtste film ooit. Daarom gaf Paris Hilton gisteren op haar 27e verjaardag een gewaagd optreden in het luxueuze Caesars Palace in Las Vegas.

Eerst bracht Paris, gehuld in een kinky zwart lingeriesetje, een liedje ten gehore. Natuurlijk, zoals het hoort, compleet met leren handschoenen en jarretels. Daarna badderde ze in witte lingerie in een levensgroot cocktailglas. Dit Martiniglas had Paris geleend van de erotische kunstenares Dita von Teese.

Paris in jarretels kun je hier bekijken.

FIFA dreigt Spanje met uitsluiting

De Spaanse regering moet zich niet langer bezighouden met het beleid van de Spaanse voetbalbond. De FIFA eist dat de regering zich niet langer bemoeit met voetbalzaken. De FIFA dreigt met uitsluiting van Spaanse ploegen voor internationale duels.
Sepp Blatter, de hoogste baas van de Wereldvoetbalbond, liet in Madrid weten dat het bestuur binnen zes uur kan besluiten tot een algehele schorsing van de Spaanse voetbalbond (RFEF). Mocht het wel zover komen dan wordt Spanje tot nader order geschorst voor alle internationale wedstrijden, inclusief het komende Europees kampioenschap, de Champions League en de UEFA Cup.

"De verantwoordelijke politici moeten inzien welk risico ze nemen. We hebben eerder in Portugal en Griekenland met succes de invloed van de politiek bestreden. Dat zullen we nu in Spanje weer doen. Als het erop aan komt, hebben we meer macht dan de Verenigde Naties", aldus Blatter.

Een maatregel van de Spaanse regering, die voorschrijft dat alle Spaanse sportbonden die zich niet voor de Olympische Spelen hebben gekwalificeerd, voor de zomer verkiezingen moeten houden om een nieuw bestuur te kiezen is de aanleiding voor het dreigement van de FIFA. Hiermee is de Spaanse voetbalbond het niet eens. Die wil pas in de herfst overgaan tot verkiezingen. Blatter benadrukte dat mocht de Spaanse regering het plan van de voetbalbond niet accepteren dat de FIFA de schorsing dan resoluut zal uitspreken.

Uitslagen Italië speelronde 23

In Italië werd dit weekend de 23e ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
InternazionaleLivorno2 - 0
ParmaAC Milan0 - 0
JuventusAS Roma1 - 0
FiorentinaCatania2 - 1
PalermoCagliari2 - 1
GenoaSampdoria0 - 1
RegginaUdinese1 - 3
SienaTorino0 - 0
Lazio RomaAtalanta Bergamo3 - 0
NapoliEmpoli1 - 3

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale 231850481359
2AS Roma 231463402348
3Juventus 231382431947
4Fiorentina 231184362241
5AC Milan 231085341738
6Udinese 231067282836
7Sampdoria 231049302634
8Palermo 23878313831
9Atalanta Bergamo 23797343530
10Genoa 23788233029
11Napoli 237610343727
12Lazio Roma 23689273126
13Torino 234136232625
14Catania 235810202823
15Livorno 235810253623
16Empoli 235711193022
17Siena 234910253221
18Parma 234910253321
19Reggina 233911193718
20Cagliari 233614184115

Programma

DatumThuisUit
16-2TorinoParma
16-2RegginaJuventus
17-2UdineseGenoa
17-2SampdoriaInternazionale
17-2LivornoNapoli
17-2Atalanta BergamoSiena
17-2CagliariLazio Roma
17-2EmpoliCatania
17-2AS RomaFiorentina
17-2AC MilanPalermo

Vertrokken voetbalkijkers naar Nederland 1

Icoon TelevisieDe mensen die zijn afgehaakt als kijker van de samenvattingen van het eredivisievoetbal, zijn in meerderheid overgeschakeld naar Nederland 1. Dat blijkt uit onderzoek van Kijk- en luisteronderzoek.

Toen de NOS de samenvattingen nog uitzond op zondagavond 19.00 uur keken er gemiddeld 3,2 miljoen mensen. Nu wordt op RTL 4 vaak de twee miljoen kijkers niet eens gehaald. 1,2 miljoen mensen zijn dus afgehaakt.

600.000 daarvan kijken nu naar Nederland 1. Het zijn vooral mannen en vrouwen tussen de 35 en 50 jaar en kinderen van zes tot twintig jaar die het voetbal voor gezien houden. In 2004 zond Studio Sport de samenvattingen uit op Nederland 2. Toen behaalden programma's op Nederland 1 tussen 19.00 en 20.00 uur 315.000 kijkers.

Het jaar erna, toen het voetbal door Talpa / Tien werd uitgezonden, keken 490.000 mensen naar de herhalingen van Spoorloos op Nederland 1. En de laatste twee jaar scoort de Vlaamse ziekenhuisserie Spoed gemiddeld 835.000 kijkers in 2006 en afgelopen najaar zelfs 995.000.

Na Huishoudbeurs nu ook Nudistenbeurs

Icoon OpmerkelijkVind jij het lekker op bloot door het leven te gaan? Dan is er goed nieuws want nudisten kunnen voortaan elke eerste dinsdag in april en oktober de nieuwste snufjes op het gebied van naaktrecreatie bewonderen en met elkaar uitwisselen.  Op de nieuwe tweejaarlijkse Nudistenbeurs in recreatiegebied Spaarnwoude kunnen mensen informatie vergaren over zaken als naturistencampings, reizen voor naaktrecreanten en uitgaansmogelijkheden.

De eerste Nudistenbeurs duurt van 1 april tot en met 5 april, aldus de organisatoren. Bezoekers dienen bij de ingang hun kleding uit te trekken. De organisatie heeft kleedruimtes en kluisjes geregeld waar mensen hun waardevolle spullen in kunnen achterlaten. "We willen niet dat mensen alleen maar komen om blote mensen te bestuderen'', aldus een woordvoerder. FOK!tv heeft een aanvraag voor een reportage al de deur uit gedaan.

Stem ook op onze Nudistenpoll.


Behalve een eigen beurs hebben nudisten ook een eigen dans (licht NSFW)

ACP-leden A'dam en Haarlem tegen bod

Icoon PolitieLeden van de politievakbond ACP van de korpsen Amsterdam-Amstelland en Kennemerland hebben vandaag op een drukbezochte bijeenkomst in Amsterdam het cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) unaniem afgewezen.

De leden spraken hun bereidheid uit om over te gaan tot vervolgacties, die volgens Cees van der Roer, voorzitter van de Amsterdamse ACP-afdeling, wel eens harder kunnen zijn dan tot nu toe het geval is geweest. "De straatstenen gaan er niet uit", aldus Van der Roer. "Maar we zullen onze eisen wel kracht moeten bijzetten."

Op de bijeenkomst waren ook leden van de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV). Zij spraken zich al eerder uit tegen het bod van de minister.

Vandaag komt het landelijk bondsbestuur van de ACP bijeen om de stemming onder hun leden te inventariseren en zich te beraden op verder te nemen stappen.

'Aardgasreserves over twintig jaar op'

Icoon EconomieDe Nederlandse aardgasreserves bedroegen eind 2006 ruim 1400 miljard kubieke meter. Met het huidige winningtempo van ongeveer 70 miljard kubieke meter per jaar zijn de reserves in twintig jaar uitgeput. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Ongeveer de helft van het gewonnen aardgas wordt in Nederland gebruikt, de andere helft wordt geëxporteerd.

De aardgasproductie droeg vorig jaar 3 procent, ofwel ruim 17 miljard euro, bij aan het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp). Dit aandeel is de laatste jaren toegenomen. Niet de groei van de productie, maar de sterke stijging van de aardgasprijzen is hiervoor verantwoordelijk. De sterk fluctuerende vraag naar Nederlands aardgas drukt hierdoor in toenemende mate een stempel op de economische groei van Nederland, aldus het CBS.

Politie arresteert moeder vondeling Leonardo

Icoon BinnenlandsDe politie heeft afgelopen weekeinde de moeder van Leonardo gearresteerd. Het Chinese jongetje van 9 jaar oud werd 5 februari alleen achtergelaten in de trein van Leiden naar Amsterdam. De moeder van het kind is vrijwillig vanuit Italië naar Nederland gekomen.

Dat meldde een politiewoordvoerder maandag. De vrouw was telefonisch benaderd door de politie Kennemerland en bleek in Italië te zijn. Ze gaf toen aan dat ze wel naar Nederland wilde komen.

Ze is aangehouden, omdat ze haar kind in hulpeloze toestand heeft achtergelaten. Dat is een strafbaar feit. Bovendien wil de politie weten wat er precies is gebeurd op de dag dat zij haar kind achterliet in de trein.

Als het politieonderzoek is afgerond, bepaalt de officier van justitie wat er verder met de vrouw gaat gebeuren. Het jongetje is opgevangen in een pleeggezin. De Raad van de Kinderbescherming zal volgens de politiewoordvoerder beslissen over de verdere opvang van het kind.
Leonardo

[upd] KLM weigert Wilders te vervoeren

Icoon VervoerPVV-leider Geert Wilders is vanochtend op Schiphol de toegang geweigerd op een vlucht van de KLM. Het Kamerlid kreeg te horen dat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij ''het risico te groot vindt'' om hem te vervoeren.

Wilders wilde met een aantal leden van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken op een vlucht naar Moskou stappen. De andere Kamerleden zijn nu maar zonder Wilders vertrokken.

De Kamercommissie bezoekt Rusland om meer inzicht te krijgen in de politiek, cultuur en economie van het land. Naast leden van de regering spreken de Kamerleden onder anderen oppositieleden, journalisten en politiek analisten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Wilders toonde zich verrast dat de KLM hem de toegang weigerde. ''Mijn beveiligers waren even verrast. Ze hadden vooraf alles geregeld, maar ze wisten van niets.'' Hij hoopt dat de luchtvaartmaatschappij hem later vandaag of morgenochtend alsnog naar Rusland wil vliegen. ''Ik ga niet met een andere maatschappij. Ik wil dat onze nationale luchtvaartmaatschappij mij brengt.''

Update 11.01 uur
Inmiddels is de KLM met een reactie gekomen. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij had Wilders ''specifieke verzoeken voor zijn veiligheid die niet vooraf bekend waren bij ons.'' Omdat aan die voorwaarden niet kon worden voldaan, weigerde de KLM hem te vervoeren.

De KLM bekijkt of ze het Kamerlid later vandaag alsnog kunnen vervoeren naar Rusland.

Update 12.04 uur
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) zegt niet betrokken te zijn geweest bij het besluit om Wilders uit het vliegtuig te weren. ''Ons is geen advies gevraagd omdat we geen rol spelen in deze zaak'', zei een woordvoerder. ''Dit is een besluit van een private onderneming.''

Wilders heeft inmiddels weer gereageerd op de KLM die stelde dat de politicus extra verzoeken had. Wilders ontkent dat ten stelligste. ''Er zijn nul komma nul extra eisen gesteld. Deze reis is voorbereid en men wist dat ik kwam.''

De kans is groot dat Wilders vandaag alsnog naar Rusland kan vliegen. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zet zich daar voor in omdat ze het ontoelaatbaar acht dat een Kamerlid zijn werkzaamheden niet kan verrichten.




'Niet te vervullen veiligheidseisen'

Met dank aan Emslander, naarling en Marco Bankers voor de submit.

Geen afscheid voor Bruno Silva

Voorafgaande aan de 2-1 zege van FC Groningen op AZ nam de thuisclub afscheid van Erik Nevland en Rasmus
Lindgren. Voor de naar Ajax vertrokken Bruno Silva werd geen publiekelijk afscheid georganiseerd.

In de afgelopen transferperiode verloor de ploeg van trainer Ron Jans drie belangrijke basisspelers. Erik Nevland vertrok naar het Engelse Fulham en Rasmus Lindgren keerde voor 2,5 miljoen euro weer terug naar Ajax, de club die de Zweed in 2005/2006 verhuurde en vervolgens verkocht aan de Groningse club.

Ook Bruno Silva maakte de overstap naar de club uit de hoofdstad, maar dat werd hem niet in dank afgenomen. De Uruguayaan forceerde afgelopen maand een vertrek naar Ajax en het leek FC Groningen niet verstandig om Silva op het veld te laten verschijnen. Dat zou vermoedelijk een striemend fluitconcert hebben opgeleverd. "Jammer dat hij geen afscheid kon krijgen", zei trainer Ron Jans na afloop.

Freek de Jonge boos op DWDD

Icoon TelevisieCabaretier Freek de Jonge is volgens eigen zeggen persona non grata in het populaire VARA tv-programma De Wereld Draait Door. Vrijdagmiddag kreeg hij een paar uur voor de uitzending te horen dat hij niet welkom was. Reden is dat Matthijs van Nieuwkerks side-kick Marc Marie Huijbregts niet met De Jonge aan dezelfde tafel wenst te zitten.

Een paar maanden gelden zat De Jonge in DWDD toen hij melding maakte een ander soort cabaret te willen maken voor een intelligenter publiek. ''Ik wil niet dat mensen die naar shows gaan van bijvoorbeeld Marc-Marie Huijbregts bij mij in de zaal zitten. Dat publiek hoort niet thuis bij mij, die snappen het toch niet. Wie komt om te lachen gaat maar ergens anders heen'', zo zei De Jonge toen.

Volgens De Jonge was dat een grapje. Hij is boos dat Huijbregts zijn komst nu blokkeert: ''De side-kick is kennelijk de baas bij zo'n programma. Ik vind dat buiten elke proportie.'' Hij ergert zich aan de arrogantie en omgangsvormen waarvan de makers van het programma zich bedienen. ''Natuurlijk word je dan ook nog eens afgebeld door iemand van het tweede garnituur, terwijl de afspraak was gemaakt met de producer.''

Eindredacteur Ewart van der Horst van DWDD noemt het incident ''een storm in een glas water''.

Vorige week kwam het programma ook al in opspraak toen Peter R. De Vries aan het einde van een uitzending opmerkte dat er afspraken over de bespreking van een nieuw boek niet waren nagekomen.



Rechts op de foto kan niet lachen met Freek

Infiltrant Vd Eem schrijft boek voor VS

Icoon HollowayPatrick van der Eem schrijft een boek over zijn belevenissen als infiltrant in de verdwijningszaak van Natalee Holloway. Het wordt een levensverhaal met als uitgangspunt de verklaringen die hij Joran van der Sloot wist te ontlokken.

Het boek zal de titel Disposed, ofwel Weggewerkt, dragen en wordt uitgegeven in de Verenigde Staten. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft dat vandaag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. De Vries schakelde ondernemer Van der Eem in als infiltrant om de waarheid boven tafel te krijgen over de verdwijning van Holloway.

Van der Eem heeft inmiddels een overeenkomst met een literair agent in de VS. Momenteel is hij op Aruba waar hij zijn verhaal vertelt aan een Amerikaanse schrijfster, die het tot een boek zal verwerken.

De Vries is in de VS ook benaderd met het verzoek een boek te schrijven over de zaak-Holloway, maar hij bedankte voor de eer.

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

Man steekt zichzelf in brand bij sociale dienst

Icoon BrandEen 50-jarige Hagenaar heeft zichzelf vanochtend voor het pand van de sociale dienst in zijn woonplaats in brand gestoken en is daarna brandend naar binnen gelopen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegendheid kwam een man iets na negenen in de ochtend het kantoor aan de Laan van Meerdervoort binnenlopen, informeerde wat en liep weer naar buiten. ''Daar overgoot hij zichzelf met iets, stak zichzelf in brand en liep weer naar binnen'', aldus de woordvoerder.

Het personeel dat getuige was van het incident wordt opgevangen door slachtofferhulp. Volgens de politie verkeert de man niet in levensgevaar.

In het pand aan de Laan van Meerdervoort zitten behalve de sociale dienst ook een vestiging van het CWI, UWV en de Mondriaan Onderwijsgroep.

NAC Breda specialist in 1-0 zege


NAC Breda won afgelopen zondag voor de achtste keer op rij een wedstrijd in de Eredivisie, een record voor de club. Met de 0-1 zege tegen De Graafschap hebben de Brabanders laten zien dat zij de specialist zijn in de 1-0 overwinning.

De ploeg van vertrekkend trainer Ernie Brandts boekte tegen de Superboeren alweer de achtste overwinning van dit seizoen die in een 1-0 eindstand eindigde. Het was tevens de vierde opeenvolgende 1-0 overwinning; de vorige weken kregen FC Utrecht, Sparta Rotterdam en FC Twente klop van de Brabantse club. Met acht gewonnen wedstrijden blijven de Brabanders FC Groningen en PSV voor; zij wonnen viermaal met 1-0.

Verder heeft NAC Breda nog negen wedstrijden de kans om wederom een record te evenaren. Op dit moment staat het aantal overwinningen dit seizoen op veertien in 25 wedstrijden, maar als de club in de resterende duels nog één keer weet te winnen, dan evenaart NAC Breda het clubrecord uit de jaargangen 1957/58, 1959/60, 1960/61 en 1961/62, toen vijftien keer werd gewonnen in één seizoen.

Nederland in offensief tegen Taliban

Icoon Oorlog De Nederlandse troepen in Afganistan zijn dit weekeinde samen met Amerikaanse en Afghaanse militairen begonnen aan een offensief tegen de Taliban rond Deh Rawod in de provincie Uruzgan.

Dat heeft het ministerie van Defenie vanochtend bekendgemaakt. Aanleiding voor de operatie Patan Ghar was de groeiende aanwezigheid van Taliban in het gebied, wat de opbouw belemmerde. Veel burgers waren uit het gebied weggevlucht.

Sinds zondag patrouilleren ook Nederlanders in het gebied. De Amerikanen waren al enige tijd bezig met het verjagen van de Taliban, waardoor het rond Deh Rawod nu weer redelijk rustig is. Bij de actie vielen tot dusverre geen slachtoffers. Aan de operatie, die naar verwachting enige maanden gaat duren, doen zo'n duizend man mee.

Sinds een halfjaar groeide de invloed van Taliban in het gebied waarop Patan Ghar zich richt. Ruim een maand geleden kwamen in deze omgeving twee Nederlandse militairen om het leven.

Hersenen wietrokende schizofreen krimpen sneller

Icoon MedischHet hersenvolume van schizofreniepatiënten die cannabis gebruiken neemt meer af dan van niet-gebruikende patiënten. Dat concludeert Monica Rais van het UMC Utrecht na onderzoek.

Rais volgde patiënten met schizofrenie die cannabis gebruikten, schizofrenen die niet gebruikten en een groep gezonde mensen. Via MRI-scans bepaalden Rais en collega's het hersenvolume van alle deelnemers. Vijf jaar later deden ze dat weer. De hoeveelheid grijze stof, een maat voor het aantal hersencellen, nam in cannabisgebruikende schizofreniepatiënten het meest af.

De resultaten bewijzen niet dat cannabisgebruik leidt tot een kleiner hersenvolume, benadrukt Rais. Het omgekeerde kan ook het geval zijn. Een kleiner hersenvolume zou drugsgebruik kunnen stimuleren. Mocht cannabis inderdaad een daling van het hersenvolume veroorzaken, dan zou het ook een indirect effect kunnen zijn, bijvoorbeeld doordat de drug psychotische symptomen verergert.

Rais roept psychiaters op patiënten en jonge mensen in het algemeen te waarschuwen voor de mogelijke risico's van cannabisgebruik. Bij genetisch kwetsbare individuen kan cannabisgebruik het ontstaan van schizofrenie vervroegen en de symptomen verergeren.

'Advocaat Dutroux-slachtoffer had kinderporno'

Icoon BelgieEen advocaat die indertijd de families van twee jonge Dutroux-slachtoffers bijstond, wordt nu zelf verdacht van het bezit van kinderporno. Dat meldde de Franstalige radiozender Vivacité vanochtend.

Het gaat om de Luikse advocaat Victor Hissel. Hij verdedigde na het uitbreken van de zaak rond kinderverkrachter Marc Dutroux in 1996 de families van de meisjes Julie en Mélissa, slachtoffers van Dutroux.

De verdenking tegen Hissel volgt op de internationale Operatie Koala, die al leidde tot de arrestatie van een man uit Brugge. Die maakte beelden van expliciete seksscènes met zijn eigen dochters van zes, acht en tien.

Het onderzoek leidde tot een adressenlijst waarop de naam van de Luikse advocaat voorkwam. De politie gaat nu de harde schijf van zijn computer bekijken om te kijken of Hissel beelden uitwisselde met anderen.

Franse politie rukt massaal uit in banlieues

Icoon Misdaad De Franse politie heeft maandagochtend voor zonsopgang ruim dertig personen gearresteerd in Villiers-le-Bel en aangrenzende Parijse voorsteden. Bijna duizend leden van speciale ordetroepen namen deel aan een operatie die was gericht op relschoppers van vorig jaar.

In november kwamen twee tieners om het leven toen ze met een motorfiets inreden op een politiewagen. Daarop volgden drie nachten van hevige rellen, waarbij bijna 120 agenten gewond raakten. Protesterende jongeren lieten een bibliotheek, enkele openbare gebouwen en tientallen auto's in vlammen opgaan.

De politie loofde in december beloningen uit van enkele duizenden euro's voor mensen die daders kunnen aanwijzen. President Nicolas Sarkozy zei onmiddellijk na de rellen dat alles in het werk zou worden gesteld om de daders te vinden.

Wal-Mart kiest Blu-Ray, Toshiba houdt HD-DVD voor gezien

De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart heeft besloten alleen nog maar Blu-Ray-producten aan te bieden als HD-medium in haar winkels. De beslissing volgt na het besluit van onder meer Netflix en Best Buy om Blu-Ray-exclusief te werken. Dit is de zoveelste klap in korte tijd die Toshiba heeft moeten incasseren in de oorlog tussen HD-DVD en Blu-Ray.

Volgens bronnen rond Toshiba heeft men de productie van HD-DVD-spelers inmiddels opgegeven. Ondanks prijsverlagingen, acties waarbij men gratis films kreeg bij aanschaf van een HD-DVD-speler en twee zeer populaire filmstudio's die hun films exclusief op HD-DVD uitbrachten wilde het product maar niet aanslaan. De schade voor Toshiba loopt met dit besluit in de honderden miljoenen euro's.
Volgens analisten betekent de beslissing van Toshiba om te stoppen met de productie van HD-DVD-spelers de definitieve overwinning voor Sonys Blu-Ray-technologie.

De dood komt naar de Wii deze zomer

Uitgever Eidos heeft bevestigd dat Death Jr. Root of Evil, het vervolg op Death Jr., deze zomer ook naar de Wii komt. In Death Jr. Root of Evil kruip je in de rol van de tienerzoon van Magere Hein, Death Jr en zijn vriend Pandora. Tijdens een ruzie over een cocoon voor een biologie project hebben ze een groot kwaad losgelaten genaamd Furi. Samen met hun vriendjes gaan ze op weg om Furi en zijn horde van minions te stoppen. De game kent bijna 20 levels en 60 unieke vijanden die je zult gaan bestrijden. Ook grappige wapens zijn van de partij, wat dacht je van C4-hamsters?

Death Jr.: Root of Evil is a compelling and action-packed game experience coupled with lots of humour as gamers play as the Grim Reaper’s misfortunate teenage son. Played solo or together with a friend, Death Jr.: Root of Evil is a great addition to your Wii collection if you enjoy fun-filled, challenging platform games.

Aldus Ray Livingston, Brand Manager bij Eidos.




Opnieuw kunstroof in Zwitserland

Icoon Misdaad Afgelopen vrijdag hebben kunstdieven voor de derde keer in Zwitserland toegeslagen. Opnieuw werden waardevolle schilderijen buit gemaakt. Uit een woning in de buurt van Zürich, waar eerder al voor 280.000 euro aan schilderijen werd geroofd, werden elf doeken met een totale waarden van bijna twee ton gestolen.

Vorige week namen dieven uit het Bührle-museum in Zürich diverse wereldberoemde kunstwerken weg. Kort daarvoor waren er ook al doeken uit een expositieruimte gestolen. De schilderijen zijn gemaakt door zeer bekende schilders, als Cézanne, Picasso en Van Gogh. In totaal vertegenwoordigen de doeken een waarde van meer dan 60 miljoen euro. Of er een verband bestaat tussen de drie diefstallen, wordt momenteel door de Zwitserse politie onderzocht.

Ben weer terug

Icoon EconomieHet merk Ben is vanaf vandaag weer terug. T-Mobile brengt het merk opnieuw op de markt. Onder de oude naam worden simkaart-abonnementen voor de gsm verkocht. Het bedrijf Ben zal zelfstandig opereren.

Volgens T-mobile is er duidelijk behoefte in de markt aan scherpe tarieven, gemak en eenvoud. Drie oude abonnementen wordt weer nieuw leven in geblazen: Ben soms, Ben regelmatig en Ben vaak. De opzegtermijn zal slechts een maand zijn. KPN heeft ook al zo'n provider die alleen maar simkaarten verkoopt: Simyo.

Vijf jaar geleden werd Ben overgenomen door T-Mobile. Een opmerkelijke stap, omdat het merk Ben vele prijzen kreeg voor de marketingcampagne die destijds gevoerd werd.

In de herintroductie campagne wordt benadrukt dat Ben nu een ander product aanbiedt, maar nog steeds persoonlijk is. Vanavond om 19:20 uur is de eerste commercial te zien van drie minuten lang op Nederland 1 en 3.

Boek: Tom Cain - De Accident Man

SubheaderStel je voor dat je een lastig iemand kent en je wilt graag dat die gewoon een ongelukje krijgt. Als het dan ook nog eens gaat om een crimineel die zwaar bewaakt wordt, dan kun je de Acccident Man bellen. Alles behalve goedkoop, maar een echte professional die ervoor zorgt dat de slechte man iets slechts zal overkomen, succes gegarandeerd. Samuel Carver is die man en hij wordt dan ook ingehuurd door iemand die een aanstaande terrorist moet vermoorden. Op zondag 31 augustus 1997 zorgt hij er dan ook voor dat deze slechterik aan een slecht einde komt in een tunnel in Parijs. Maar kort na zijn opdracht is hij zelf het doelwit van een aanslag, waaraan hij gelukkig weet te ontkomen. Zijn opdrachtgever wilde blijkbaar niet dat hij achter de identiteit kwam van de vrouw die ook in de auto zat. Een heftig kat en muis spel volgt waarbij verschillende groepen de strijd geïnteresseerd volgen.

Wereldwijde World of Warcraft toernooien

Meldden we jullie eerder vandaag dat e-sports naar de Olympsche spelen gaan, nu is bekekend geworden dan Blizzard zich ook wil bezig gaan houden hiermee. Blizzard heeft bekend gemaakt dat ze wereldwijde World of Warcraft toernooien willen gaan houden.

De toernooien zullen gebruik maken van het arena systeem dat al is geïntegreerd in het spel. Deelnemers zullen kunnen inloggen op een speciale server waarin ze meteen een level 70 karakter aan kunnen maken. Deze kan je meteen aankleden met welk armor je maar wil, waardoor iedereen een gelijke kans heeft. De wedstrijden bestaan uit drie tegen drie gevechten. Na zes weken zullen de vier besten naar regionale finales gaan waar ze in totaal 27.000 dollar in de wacht kunnen slepen. De finales zullen nog meer geld kunnen opleveren: daar is de hoofdprijs 75.000 dollar.

Het toernooi zal in april beginnen met voorrondes in Europa, Noord-Amerika, Zuid Korea, Taiwan, Hong-Kong en Macau. Meer details zijn te vinden op de website van Blizzard.

Britney mag bij Heidi Klum wonen

Icoon ShowbizzVoormalig popprinses Britney Spears is van harte welkom om een tijdje bij de Duitse actrice en fotomodel Heidi Klum te gaan wonen. Ze zal haar met open armen ontvangen, berichtte het Amerikaanse tijdschrift People.

Bij de 34-jarige Klum kan de 26-jarige Spears een paar maanden op adem komen en even vluchten voor de hectiek van de laatste tijd. "Ik zal haar helpen weer het leven op orde te brengen", aldus Klum, die met haar man en drie kinderen in Beverly Hills woont, niet ver van het optrekje van Britney. "Ik heb er mee te doen dat zo'n jong iemand naar de goot afglijdt. Ze heeft natuurlijk een extreem wild leven achter de rug."

Leasebak te vaak privé gebruikt

Icoon FileDe Belastingdienst heeft boetes en naheffingen van gemiddeld 6000 euro opgelegd aan mensen die meer privékilometers in hun lease-auto of auto van de zaak rijden dan is toegestaan. Er worden nu flitsauto's ingezet om vooral de bestuurders te controleren die zeggen dat ze maximaal 500 kilometer per jaar privé rijden. De Belastingdienst gaat er vanuit dat 60.000 leaserijders meer privékilometers rijden dan ze opgeven.

Uit de eerste resultaten van een onderzoek onder 5500 automobilisten bleek zeventien procent te sjoemelen met de privékilometers. Onder mensen met een verkeersboete lag dat percentage zelfs boven de 40. In totaal is nu voor 5,7 miljoen euro aan boetes opgelegd.

In totaal zijn er 200.000 bestuurders die zeggen minder dan 500 kilometer per jaar privé te rijden. De Belastingdienst gaat vooral hen extra controleren.

Sneeuwchaos in Griekenland

Icoon WeerZware sneeuwval heeft in het zuiden van Griekenland tot chaotische taferelen geleid. De Griekse hoofdstad Athene was vanmorgen met een laag van zeker 20 centimeter sneeuw bedekt waardoor het verkeer tot stilstand kwam. Op sommige plekken was het pak zelfs aangegroeid tot een halve meter.

Trams en bussen rijden niet meer. Het vliegveld van de hoofdstad was grotendeels dicht. Landingen en starts hadden gisteravond niet meer plaats. In opdracht van de autoriteiten blijven alle scholen in en rond de hoofdstad vandaag dicht. In Athene daalden de temperaturen tot min 3 graden Celsius. In het midden van het land was het met min 15 nog een stuk kouder.

Chaos in Griekenland

Tientallen gewonden door rellen Belgrado

Icoon Buitenlands Honderden jongeren hebben afgelopen nacht gedemonstreerd in de Servische hoofdstad Belgrado. De aanleiding was het onafhankelijk verklaren van Kosovo, eerder op de dag. Servië weigert Kosovo als onafhankelijke staat te erkennen.

De demonstraties zijn gewelddadig verlopen. Doelwit van de jongeren waren onder andere de Sloveense en Amerikaanse ambassade. Ook twee restaurants van de McDonalds-keten moesten het ontgelden. Bij de rellen zijn tientallen demonstranten en ongeveer twintig politieagenten gewond geraakt. De politie heeft met behulp van wapenstokken en traangas de relschoppers verjaagd.

Voor zover bekend zijn er in Kosovo zelf geen ongeregeldheden gemeld. Mensen in de hoofdstad Pristina zijn feestend de straat op gegaan.

Valentijnpijn (2): hartje zomer

Dus ik hield me stil. Maar ik wist het, en zij wist dat ik het wist. We speelden al zeven maanden een rollenspel en het ging goed zolang ik mijn bek dicht hield. Nu stonden we op exact de plek waar de leugen was ontstaan. We zouden er gaan slapen. Van seks of intimiteiten zou het niet komen, twee volle weken lang. De hele vakantie was de stemming overdag gemaakt vrolijk, en ruzieden we 's avonds grimmig over alles en niets in de tent, om van elkaar af liggend in slaap te vallen. Op de laatste avond wisten we beiden dat we van elkaar de leugen wisten over de laatste avond van het jaar ervoor.

Britse regering nationaliseert Northern Rock

Icoon PolitiekDe Britse regering nationaliseert de in nood verkerende bank Northern Rock. Dat heeft minister van Financiën Alistair Darling zondag bekendgemaakt.

Gezien het huidige tumult op de financiële markten vindt de regering het onverstandig de bank in private handen te laten, aldus de bewindsman.

Darling benadrukte dat de nationalisatie van Northern Rock, die maandag met noodwetgeving wordt geregeld, slechts tijdelijk is. Zodra de situatie op de financiële markten stabiel is, wordt de bank weer geprivatiseerd. De minister zei verder dat het bestuur van de bank alle beslissingen blijft nemen en dat de regering zich daar niet mee zal bemoeien.

Northern Rock raakte in moeilijkheden door investeringen in risicovolle hypotheken in de Verenigde Staten en bleef op de been dankzij miljardenleningen van de Britse overheid. De afgelopen maanden werd gezocht naar potentiële kopers. Onder meer Virgin Group van zakenman Richard Branson toonde belangstelling. Verder behoorde een overname door het huidige bestuur van Northern Rock tot de mogelijkheden.

De Britse regering is van mening dat de voorstellen van de mogelijke kopers het belang van de Britse belastingbetaler onvoldoende dienen. "Onder de huidige marktomstandigheden geloven we niet dat de twee biedingen voldoende waarde opleveren", aldus Darling. Het is voor het eerst sinds de jaren zeventig dat de Britse overheid een bedrijf nationaliseert.

Birgit Schuurman beste in taal van de straat

Icoon TelevisieBirgit Schuurman 'spit de takkie van de stratie'. Oftewel, ze spreekt de taal van de straat. Dit bewees ze zondagavond in het BNN-programma 'Groot Dictee der Nederlandse Straattaal' op Nederland 3, waar zij als winnares uit de bus kwam.

"Ik had wel verwacht dat ik hoog zou scoren", zei Schuurman na afloop. "Ik ben een groot fan van rapgroep The Opposites en vraag hun ook vaak wat hun teksten betekenen. Bovendien heb ik een periode gehad dat ik veel Surinaamse vriendjes had. Daar is kennelijk ook wat van blijven hangen."

Naast Schuurman deden dit jaar onder meer pianist Jan Vayne, schrijfster en columniste Susan Smit, BNN's radiopresentator Coen Swijnenberg en strafpleiter Theo Hiddema mee.

De presentatie was in handen van Sophie Hilbrand en Willy van The Opposites. De deskundige jury bestond dit jaar onder anderen uit Fernando Halman en Zarayda Groenhart, van het BNN urban-programma URBNN. De winnares van vorig jaar, hockeyster Fatima Moreira de Melo, gaf de wisseltrofee (de Straattaal Championshipbelt), per videoboodschap door aan verse taalwinnares.

Het Dictee werd dit jaar voorgelezen door straattaalexpert en rapper Willy. Daarnaast onderwierp Hilbrand de prominenten aan een pittige kennisquiz. Aan de hand van in straattaal gesproken filmpjes kregen de kandidaten verschillende quizvragen voorgelegd.

Ook kwam zanger Wolter Kroes langs. Hij kwam met een speciale vertolking van het nummer 'Ik heb de hele nacht liggen dromen' of in dit geval 'Heb de hele nittie liggen spacen'.

E-sports op de Olympische spelen

GGL Wire, één van de grootste organisatoren van game toernooien, heeft bekend gemaakt dat ze een groots openingstoernooi gaan houden tijdens de openingsdagen van de Olympische spelen.

De eerste vier dagen zal er een e-sports welkomsevent worden georganiseerd. In veel Aziatische landen als China en Korea is gamen al een officiële sport, en met dit event willen ze meer aandacht geven hieraan. Gamen is nog geen Olympische sport, maar dat zal in de toekomst wel eens gaan veranderen. GGL Chairman Ted Owen zegt:

“[This event is] the ultimate elevation of gaming and the culture of gaming to the world stage.”

Wat voor games er gespeeld gaan worden en hoe het precies in zijn werk zal gaan is nog niet bekend. Er wordt verwacht dat meer details de komende weken bekend zullen worden.



Weer installeren op PS3

Het succesvolle Devil May Cry 4 werd op de playstation 3 geplaagd door een installatieproces. Veel gamers ergerden zich hier aan, maar Capcom zei dat de procedure het waard was en dat we maar bammetjes moesten gaan smeren ondertussen. Nu blijkt dit ook nodig te zijn bij de volgende Capcom game, Lost Planet: Extreme Condition. Helaas is er bij deze game niks te zien op je beeldscherm tijdens het installeren van de 5 Gb grote bestanden, dus dat worden heel wat bammetjes. De vraag is of Capcom dit nu bij al hun PS3 titels gaan doen.

Het gerucht gaat dat installeren ook zal moeten bij Kojima' Productions aanstaande game, Metal Gear Solid 4.

Jouw dansende wezens uit Spore op YouTube

Een developer van Spore heeft gezegd dat YouTube een belangrijk onderdeel zal zijn van Spore. "YouTube will be integrated in the game - so you can film your creature dancing, for example, and export it to YouTube," Dus als jouw wezens in Spore iets heel interessants doen, kan je dat vanuit de game filmen en op YouTube neerzetten. Of dit de kwaliteit van het gemiddelde Youtube filmpje omhoog zal halen is nog niet bekend.



.. en ik noem hem Henkie!

Britney 2032

Ik kwam dit filmpje jaren geleden tegen op het net, toen Britney en Justin eigenlijk net bekend waren geworden. De meeste van jullie zullen hem daarom al wel kennen, maar toch. Ik denk dat zelfs de maker van dit filmpje niet had verwacht dat Britney het zo bont zou maken.

Wat denken jullie? Gaat dit nog uitkomen, of haalt ze 2032 niet?

Alone in the Dark speelt met licht

In een techdemo van de game Alone in the Dark gaat een producer van de game in op de manier waarop regels uit het dagelijks leven toegepast worden in de game. Zo wordt er op een aparte manier gespeeld met licht, kun je bommen maken van benzine en vijanden lokken met bloedzakjes.


Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.