Bryan van Dijk mist Beijing

Judoka Bryan van Dijk gaat niet naar de Olympische Spelen in Beijing. De 27-jarige landmachtluitenant liep zaterdag tijdens wereldbekerwedstrijden in Wenen opnieuw een schouderblessure op.

Bij van Dijk werd een botscheurtje en twee beschadigde pezen geconstateerd. Binnen enkele dagen wordt de judoka geopereerd en het herstel zal minstens een half jaar duren, waardoor hij kwalificatie voor Olympische Spelen kan vergeten.

Bondscoach Maarten Arens vind het heel jammer dat Van Dijk nu afhaakt. In zijn klasse tot 73 kilogram is nu alleen nog Henry Schoeman overgebleven om zich te kwalificeren voor Beijing."Bryan stond bovenin op de ranglijst. Henry Schoeman zit daar nog een heel stuk onder," aldus Maarten Arens.

Bryan van Dijk verklaarde voor de camera van de NOS een gok te hebben genomen. In september schoot zijn schouder uit de kom, en hij stond eigenlijk net weer op de wedstrijdmat. "Ik heb toen bewust gekozen om me niet te laten opereren. Die vorige blessure heeft er nu zeker mee te maken."