Age of Conan niet gemaakt voor Xbox 360 controller

Age of Conan is al weer zo’n vier en half jaar in ontwikkeling en de PC versie zal in mei eindelijk klaar zijn. Deze MMO zal ook op de Xbox 360 verschijnen, maar wanneer we deze versie kunnen verwachten is nog onduidelijk. Funcom Product Manager Jorgen Tharaldsen liet in een interview namelijk weten dat er wat obstakels zijn bij het ontwikkelen van deze versie.

Age of Conan is ontworpen voor de PC waardoor de besturing geheel is toegespitst op toetsenbord en muis. Het probleem is dat deze besturing niet zomaar is over te zetten naar de controller van de Xbox 360. De interface zal dus compleet moeten worden aangepast voor de Xbox 360 versie. Het zal ook niet mogelijk zijn om de PC versie met de Xbox 360 controller te spelen, zo liet Tharaldsen weten.

De aandacht is nu volledig gericht op het afronden van de PC versie, daarna zal men zich storten op de console versie. Tharaldsen verzekerde dat Age of Conan op de Xbox 360 zal verschijnen. Waarschijnlijk kunnen we deze versie wel enige tijd later verwachten dan PC versie, al zijn hier verder geen uitspraken over gedaan.