Fout weigeren Wilders lag bij KLM

Rob (R@b)
Icoon VervoerDe Koninklijke Luchtvaart Maatschappij heeft vandaag toegegeven dat er gisteren fouten zijn gemaakt bij het weigeren van PVV-leider Geert Wilders op een vlucht naar Moskou. Gisteren nog verklaarde de KLM dat de fout bij Wilders of zijn beveiligers lag, omdat ''specifieke verzoeken voor zijn veiligheid niet vooraf bekend waren gemaakt.''

Nu steekt de luchtvaartmaatschappij de hand echter in eigen boezem. De KLM erkent dat de reis van Wilders wel op tijd was aangekondigd.

Eigenlijk is het volgens de KLM de schuld van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Die had de vlucht namelijk in een fax aangekondigd. De KLM had eigenlijk verwacht dat de vliegreis van de bedreigde politicus eerder en hoger in de organisatie zou zijn aangekondigd en niet middels een simpele fax.

Overigens heeft de KLM het Kamerlid in de loop van gisteren alsnog vervoerd naar Moskou. Wilders heeft zich inmiddels bij de Kamercommissie gevoegd die Rusland bezoekt om meer inzicht te krijgen in de politiek, cultuur en economie van het land. Naast leden van de regering spreken de Kamerleden onder anderen oppositieleden, journalisten en politiek analisten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.