Weer iemand boos op DWDD

Redactie
Icoon Televisie Opnieuw is er discussie rondom een uitnodiging in het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). Dit keer is het arabist en auteur Arthur van Amerongen die na 'keiharde afspraken' weer werd afgebeld terwijl hij juist voor het programma uit Paraguay was komen overvliegen.

Aanleiding voor de uitnodiging was zijn boek Eurabia, over de moslimgemeenschap in Brussel waarin hij een jaar lang woonde om er een boek over te schrijven. Daarover zou hij worden geïnterviewd aan tafel bij DWDD.

''Net als wat Freek de Jonge al zei, het is de makers van het programma vermoedelijk naar de bol gestegen. Mijn uitgever wilde de reis betalen omdat ik in DWDD zou komen. Daardoor mocht ik niet naar Pauw en Witteman. Maar een dag voordat ik in de uitzending zou komen, annuleerde een onderknuppel de afspraak voor donderdag omdat ze een Valentijnspecial hadden'', licht Van Amerongen toe. De VARA beraadt zich nog op een reactie.

Naast Freek de Jonge en Arthur van Amerongen begon de discussie doordat Peter R. de Vries geen tijd kreeg om te praten over een nieuwe boek over zijn misdaadprogramma.



'Het is de makers vermoedelijk naar de bol gestegen'