"Alonso krijgt het zwaar met Piquet jr."

Oud-Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi heeft Fernando Alonso gewaarschuwd. Fittipaldi denkt dat Alonso nog een lastig karwei krijgt om Nelsinho Piquet junior te verslaan.

"Nelsinho Piquet zal voor Fernando Alonso nog erger zijn dan Lewis Hamilton. Nelsinho rijdt briljant, hij is erg snel en hij reed meer dan 15.000 km in de Renault F1 in 2007. Omwille van deze redenen geloof ik dat hij het Alonso nog moeilijker zal maken dan Hamilton dit jaar," aldus Fittipaldi in Gazzetta dello Sport.

Fernando Alonso kende een lastige tijd bij het team van McLaren. Zijn relatie met Ron Dennis was tot een dieptepunt gedaald omdat hij niet de nummer één status kreeg binnen het team.

Fittipaldi denkt nog wel dat Alonso een gooi kan doen naar de wereldtitel, als hij opnieuw het personeel kan motiveren, net als in de jaren dat hij wereldkampioen bij werd bij het Franse team.

Fittipaldi: "Dankzij Fernando kon teambaas Flavio Briatore in het verleden het niveau van het team omhoog helpen. Als hij daar opnieuw in slaagt, zal de Spanjaard wederom kunnen vechten voor de titel."