Auto's repareren met je DS

Astrid (lizardtattoo)
Na Trauma Center, waarin je achtereenvolgens op de Nintendo DS en de Wii kon leren om snel en foutloos mensen te opereren, kun je nu een nieuw beroep leren: auto-monteur. Het Franse Kando Games legt uit wat de bedoeling is van het spel. Je moet een stroom van klanten helpen met diverse problemen met hun auto, variërend van reparaties tot verbeteringen. Bovenin het scherm loopt een stopwatch mee. Hoe sneller je de klant helpt, hoe meer geld je verdient. Met dat geld kun je dan zelf een auto kopen, bijvoorbeeld een oude Amerikaanse bus, een Japans sportautootje of een Duitse truck.

Gedurende het spel moet je met je stylus reparaties uitvoeren, bijvoorbeeld een distributiekap losdraaien, een remschijf of schokdemper vervangen of het betere uitdeuk-, schuur- en spuitwerk. Daarbij zul je diverse gereedschappen en hulpmiddelen tot je beschikking hebben. Uiteraard begint het spel met enkele simpele missies om je geleidelijk klaar te stomen voor het echte werk waarbij je een complete wielophanging uit elkaar haalt of de auto door middel van laswerk geschikt maakt voor bredere banden.

In tegenstelling tot Trauma Center zal Touch Mechanic alleen realistische scenario's bevatten en dus bijvoorbeeld niet teruggrijpen op mysterieuze buitenaardse virussen. De developers hebben intensief gebruik gemaakt van diverse handboeken van echte auto's, al hebben ze niet het geld om licenties te kopen om echt bestaande auto's in hun spel te gebruiken.

De releasedatum staat voorlopig gepland rond maart 2008, en de eerste screenshots vind je hieronder.