Bom rukt handen Belg (18) af

Icoon BelgieEen zwaar gewonde 18-jarige jongen uit Luik is gisteren door zijn vrienden gedumpt in de hal van een ziekenhuis. Een zelfgemaakt explosief bleek in zijn handen te zijn ontploft. De vrienden van de jongen maakten dat ze wegkwamen nadat ze hem in het hospitaal hadden achtergelaten.

Beide handen van het slachtoffer waren bijna helemaal afgerukt, zes vingers waren totaal verdwenen en hij had brandwonden in zijn gezicht. Intussen is hij geopereerd maar de kans is groot dat hij beide handen niet meer zal kunnen gebruiken.

De politie heeft samen met de brandweer en een terrorismeafdeling vanuit Brussel de woning van de jongen doorzocht. Daarbij werden enkele gevaarlijke producten gevonden die gebruikt worden om bommen te fabriceren van het type dat de jongen met zijn vrienden had gemaakt. De basis van de bom was acetonperoxide.

Tijdens de zoekactie viel een vijftigtal jongeren de politie lastig. Volgens hen was er met het maken van de bom geen enkel politiek doel gemoeid. Een aantal werd afgevoerd naar een politiebureau.