FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 december 2007

Man dreigt met mes om op gokkast te spelen

Icoon BinnenlandsEen cafébezoeker uit Dongen heeft vanochtend een man met een mes bedreigd omdat hij op zijn gokkast wilde spelen. De 33-jarige man is aangehouden door de politie. De man zou gisteren veel geld verloren hebben met het spelen op de gokkast. Het mes dat hij gebruikte werd aangetroffen in het toilet van het café.

De bedreiging vond vanochtend rond 11.00 uur plaats in een café aan de Tramstraat in Dongen. De man wilde alleen op dezelfde gokkast als de dag ervoor spelen en eiste zelfs het vertrek van een andere gokker. Met zijn mes probeerde hij dit sneller voor elkaar te krijgen.

Met dank aan Kpuc voor de submit.

Djukic nieuwe bondscoach Servië

Miroslav Djukic wordt de nieuwe bondscoach van Servië. Djukic volgt daarmee de Spanjaard Javier Clemente op, die ontslag kreeg omdat hij Servië niet naar het EK bracht. Djukic tekent een contract voor twee jaar bij de Servische voetbalbond.

De oud-international was afgelopen zomer nog actief als trainer van jong Servië op het EK voor spelers tot 21 jaar. Jong Servië verloor de finale van Jong Oranje. Djukic zal ook nog tijdens de Olympische Spelen in Peking Jong Servië onder zijn hoede blijven nemen.

Servië wil zich plaatsen voor het WK-eindtoernooi in 2010. Om dat toernooi te bereiken moet Servië het in de kwalificatiereeks opnemen tegen Frankrijk, Oostenrijk, Roemenië, Litouwen en de Faröer Eilanden

Turks leger doodt vijf Koerdische rebellen

Icoon OorlogBij een actie van het Turkse leger tegen Koerdische rebellen in de Zuidoost-Turkse stad Sirnak zijn vijf vermoedelijke opstandelingen gedood. Onder de doden zijn twee vrouwen, meldden de Turkse strijdkrachten vandaag op hun website.

Eerder vandaag voerde de Turkse luchtmacht weer luchtaanvallen uit op veronderstelde stellingen van de Koerdische rebellenbeweging PKK in het noorden van Irak. Volgens een woordvoerder van Koerdische milities in de regio zou slechts onbewoond gebied zijn getroffen.

Ontbrekende kerstgast levenloos aangetroffen

Icoon BinnenlandsEen 60-jarige man die vandaag niet kwam opdagen bij een kerstviering is door zijn familieleden dood gevonden in zijn huis in Enkhuizen. De politie meldt dat de man door geweld om het leven is gebracht. De politie kon geen verdere informatie geven omdat het onderzoek nog in volle gang is.

De man zou naar Alkmaar gaan om zijn familie te bezoeken. Toen de man niet kwam opdagen gingen zijn familieleden naar de Gerrit Stapelstraat in Enkhuizen om bij zijn huis te kijken. Rond 16.30 uur troffen ze hem dood aan.

Grootste vliegtuig ter wereld morgen op Schiphol

Icoon VervoerMorgen zal het grootste vliegtuig ter wereld, de Antonov AN-225, voor het eerst landen op Schiphol. Dit heeft een woordvoerder van de luchthaven bevestigd. Het toestel komt vanuit Kiev en zal zware vrachtstukken ophalen om ze vervolgens naar Minsk te vliegen. Het toestel zal waarschijnlijk rond 14.00 uur landen, maar op welke baan dat zal zijn is nog niet bekend.

Het vliegtuig zal in ieder geval géén gebruik maken van de avioducten over de A4 omdat deze het gewicht niet aankunnen. De AN-225 zal dus aan de westkant van de snelweg geladen worden, op het J-platform.

Nooit eerder landde er zo'n groot vliegtuig op Schiphol. Het zesmotorige toestel landde eerder wel eens in Eindhoven. Ondanks alle aandacht rond de landing van het vliegtuig benadrukt Schiphol dat alles nog kan veranderen. "Het kan zomaar zijn dat de vluchttijden veranderen of dat er een ander type komt", aldus de woordvoerder.


Het zesmotorige toestel zal morgen op Schiphol landen.

Met dank aan Intrepidity voor de submit.

Britney zonder beha opnieuw door het lint

Icoon ShowbizzVorige week werd bekend dat het zusje van Britney, Jamie-Lynn Spears, zwanger is. Slecht nieuws voor Britney zelf, want nu moet ze moeite doen om in de spotlights te komen. Afgelopen weekend liet ze zich uitgebreid fotograferen in een strak shirtje, terwijl ze daar geen beha onder droeg. Daarna verbleef ze de hele nacht in een hotelkamer met één van de fotografen.

Ook op de weg naar het hotel kon Britney zich niet inhouden. Iedereen die naar haar keek toen ze stopte bij een benzinepomp kreeg de wind van voren. Het is nog maar de vraag of ze vandaag vredig aan het kerstdiner zat met haar zoontjes...

Makélélé twee weken buitenspel

Chelsea moet de Franse middenvelder Claude Makélélé twee weken missen. De 34-jarige Makélélé moet een operatie ondergaan aan zijn rechteroor, zo meldt L'Equipe.

Makélélé kreeg in het laatste competitieduel van vorig seizoen een tik tegen zijn rechteroor en sindsdien klaagt de routinier over pijn aan het oor. De international liet zich maandag opereren aan zijn trommelvlies. Makélélé mist in ieder geval de Premier League wedstrijden tegen Aston Villa, Newcastle United en Fullham. Ook zal hij de wedstrijd tegen Queens Park Rangers voor de FA Cup op 5 januari missen.

'Vd Vaart zegt nee tegen contractverlenging'

Rafael van der Vaart zal uiterlijk maandag 7 januari een beslissing nemen over zijn toekomst bij Hamburger SV. HSV vertrekt dan voor een trainingskamp in Dubai.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Duitse blad Kicker wil HSV zijn contract tussentijds met twee seizoenen verlengen, maar daar heeft de Nederlandse international niet op gereageerd. Van der Vaart heeft nog een contract tot medio 2010 bij de club uit Hamburg "Ik wil mijn beslissing snel bekend maken, dat is belangrijk voor HSV. Ik twijfel nog wel een beetje," aldus Van der Vaart.

Bij HSV houden ze al rekening met een vertrek van de aanvoerder. Juventus en Valencia zouden zich al gemeld hebben voor de oud Ajacied. Als Van der Vaart eerder uit Hamburg vertrekt, profiteert ook Ajax nog mee in de transfersom. De Amsterdammers krijgen dan 22 procent van de transfersom.

Naruto PS3 Project laat animeserie tot leven komen

Er zijn al ontzettend veel Naruto-games uitgebracht, sommigen beter dan anderen. De Xbox 360 titel Naruto: Rise of a Ninja scoorde behoorlijk goed, en ook de PlayStation 2 games Naruto: Ultimate Ninja en Naruto: Ultimate Ninja 2 scoorden erg goed in vergelijking met slappe aftreksels als de Nintendo DS game Naruto Ninja Council.

Voor de PlayStation 3 verschijnt er nu ook een Naruto game: Naruto PS3 Project, wat waarschijnlijk een working title is. De trailer die is vrijgegeven laat in ieder geval graphics zien die prachtig zijn en een grote gelijkenis tonen met de stijl en weergave van de animeserie. Hierdoor lijkt het echt alsof je zelf een serie bestuurt, wat voor de fans een prachtige kans is natuurlijk!

Belg (18) bijna doodgeslagen om mp3-speler

Icoon BelgieVanmiddag is in het Belgische Seraing (provincie Luik) een 18-jarige jongen bijna doodgeslagen tijdens een brute straatroof. Samen met een 17-jarig meisje was hij het doelwit van twee schurken die het te doen was om een mobiele telefoon en een mp3-speler.

Ook het meisje werd geslagen. De jongen werd hardhandiger aangepakt en ligt momenteel in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Eén van de daders werd ter plekke aangehouden. De ander werd thuis in de kladden gevat. Ze zijn ter beschikking gesteld van het parket van Luik.

Vorig jaar ontstond er bij onze zuiderburen nog veel ophef toen twee Poolse tieners de 17-jarige Joe Van Holsbeeck in Brussel doodstaken voor een mp3-speler.

Air France-KLM neemt Vlaamse VLM over

Icoon Economie Het Frans-Nederlandse Air France-KLM heeft de Vlaamse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines overgenomen. De maatschappij zal intensief samenwerken met Air-France-dochter CityJet, omdat beide maastchappijen grotendeels dezelfde klantengroep en luchthavens aandoen.

De thuisluchthaven van VLM is Antwerpen en de hoofdbestemming Londen City. VLM is de belangrijkste speler voor deze bestemming, die dichtbij een groot zakencentrum in Londen ligt. Verder vliegt de maatschappij op Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Hamburg en Brussel.

Ook is er nieuws omtrent de mogelijke overname van Alitalia. De Italiaanse regering heeft de overname tijdelijk stilgezet. De regering lijkt tevreden met het besluit van Air France-KLM om Rome als thuishaven te maken.

Daar is de burgemeester van Milaan Letizia Moratti echter helemaal niet blij mee. "Rond luchthaven Malpensa wordt 20% van het Italiaanse BBP verdiend". Ze wil dat Milaan de belangrijkste luchthaven blijft. De partij Lega Nord dreigt met blokkades en andere acties. In het midden van januari besluit de regering wie Alitalia mag overnemen.

Schotse overheid adverteert in Xbox 360 games

In een poging het aantal verkeersdoden onder jongeren terug te dringen gaat de Schotse overheid adverteren in (race)games voor de Xbox 360. Tijdens het online spelen van Need for Speed: Carbon, Project Gotham Racing 4 en Pro Evolution Soccer 2008 zullen Schotse gamers reclameborden zien met teksten van de overheid.

De nadruk zal komen te liggen op de preventie van dronken rijden. In Schotland stijgt het aantal verkeersongevallen de laatste jaren en dan met name onder jongeren. Deze trend willen ze nu doorbreken, onder andere door ingame reclame.

"It is innovative, it is new, and it is far removed from the more traditional methods we have been using" aldus de Schotse minister van transport. In eerste instantie wordt er een bedrag van 10000 pond geïnvesteerd in deze nieuwe manier om jongeren te bereiken. Blijkt het experiment succesvol, dan zullen er meer van dergelijke campagnes volgen.Een voorbeeld van de ingame reclame

Ongeloofwaardige overvaller opgepakt

Icoon Domme criminelenIn Alkmaar is gisteravond een 38-jarige man uit Beverwijk aangehouden die ''snel rijk'' wilde worden. Om 19.30 probeerde hij een overval te plegen op een gokhal aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum. Daar werd hij echter de deur uitgewerkt en er werd alarm geslagen. De man was inmiddels al per fiets verdwenen.

Later op de avond trachtte hij een gokhal aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar te overvallen. Met een doek voor zijn gezicht ging hij naar binnen en eiste geld. Men nam hem niet serieus en jaagde hem met behulp van een koevoet de deur uit.

Vervolgens ging de man even verderop naar binnen bij een kroeg aan de Koorstraat. Hij nam een biertje en toen het op betalen aankwam vroeg hij juist om geld omdat hij ''snel rijk wilde worden''. Ook hier werd hij de zaak uitgejaagd. Rond 22.00 uur probeerde hij zijn geluk bij een horecazaak aan de Stationsweg. Nu dreigde hij met iets vanonder zijn jas. Ook daar kwam hij echter niet geloofwaardig over.

Diverse politie-eenheden waren inmiddels op zoek naar de man. Hij kon op basis van signalementen en camerabeelden worden aangehouden. Volgens de politie betreft het een verwarde man. Het wapen waar hij mee dreigde was een aanzetstaal met een scherpe punt.

Hij is in verzekerde bewaring gesteld.

Mislukte moordenaar pleegt zelfmoord

Icoon PolitieEen inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is zondag voor de trein gesprongen nadat hij dacht zijn vrouw te hebben vermoord. De man, vader van twee kinderen, lag met zijn echtgenote in scheiding. Hij stak zijn vrouw neer met een mes en verliet de woning toen hij dacht dat ze dood was.

Vervolgens sprong hij voor de trein. De vrouw werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Jonge brandstichters vieren kerst in cel

Icoon MisdaadDrie knapen van veertien jaar oud uit Enkhuizen vieren de kerstdagen in een politiecel, nadat ze poogden brand te stichten bij een school in hun woonplaats.

De jongens werden door een alerte burger aangehouden in de buurt van de school. Bij de ingang van het gebouw hadden de onverlaten een stoel in brand gestoken. Daardoor vatte de buitenzijde van de school vlam en ging een raam kapot.

Dankzij de man die de tieners aanhield kon voorkomen worden dat het hele gebouw in brand opging. De politie laat weten: "Het is een dermate ernstig vergrijp dat de jongens zijn ingesloten op het politiebureau en dat zullen blijven met de kerstdagen. Na kerst worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris."

Oververhit snoer zorgde voor brand

Icoon BrandEen oververhit snoer was gisteren zeer waarschijnlijk de oorzaak voor de brand in de woning boven een Chinees restaurant in Arnemuiden, waardoor vier zusjes om het leven kwamen. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag gezegd.

De technische recherche heeft 's nachts en overdag uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak. "Het snoer kon de warmte van de elektriciteit niet aan, waardoor er hittestuwing ontstond. Op een gegeven moment kwam er zo veel warmte vrij dat spullen in de omgeving van het snoer in brand zijn geraakt", aldus de politie.

De Zodiac leeft

De Tapwave Zodiac kwam in 2004 op de markt en op FOK!games hebben we zelfs een review erover geschreven. Halverwege 2005 kwam er het nieuws dat de de fabrikant ging stoppen met de Zodiac. De Zodiac zou moeten concurreren met de PSP en de nieuwe handheld van Nintendo, maar door een gebrek aan spellen is dit dus aardig mislukt.

De Zodiac kende een korte opleving en het lijkt er nu op dat ze het via sluipreclame opnieuw willen proberen. De Zodiac is namelijk te bewonderen op het speelbord van de nieuwste versie van Triviant. Waarom de keuze op de Zodiac is gevallen zal waarschijnlijk nooit helemaal duidelijk worden.De Zodiac zie je op het bruine vakje en links in het grote vlak

De Zodiac

Dronken Fries verstopt zich in bosjes

Icoon Domme criminelenEen 27-jarige Gorredijker die gisternacht in zijn woonplaats in Friesland probeerde te ontsnappen aan een alcoholcontrole is toch aangehouden en beboet.

De man tufte rond 01:30 uur tegen het verkeer in op de Hoofdstraat toen hij plotseling controlerende agenten zag opdoemen. De Fries besloot het stopteken te negeren en reed met hoge snelheid weg.

Agenten zagen het scheurijzer van de man op een parking aan de Jan Eisingastraat en vonden de man verderop verscholen in de bosjes. De man bleek te veel te hebben gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Koolmonoxidevergiftiging tijdens Franse mis

Icoon RampRuim zestig personen moesten in Frankrijk naar het ziekenhuis wegens een tijdens de kerstmis opgelopen koolmonoxidevergiftiging. De kerkgangers hadden het gas op kerstavond ingeademd door een defecte verwarming, zo meldde de Franse zender TF1 vandaag.

Na de mis kregen bezoekers van de kerk in Clans, een dorpje in het zuidoosten van Frankrijk, last van misselijkheid en hoofdpijn. De kerkgangers moesten uit voorzorg naar het nabijgelegen ziekenhuis in de stad Nice. Enkele tientallen staan nog onder observatie.

Koolmonoxide is een gas dat je niet ziet of ruikt en kan dodelijk zijn in minder dan een uur. In Frankrijk komen jaarlijks driehonderd personen om door koolmonoxidevergiftiging.

Duivenpoep levert man 4 miljoen euro op

Icoon EconomieEen rechtbank in New York heeft een voormalige conciërge die uitgleed over duivenpoep op een trap naar de metro bijna 8 miljoen dollar schadevergoeding toegekend. Dat meldt de Franse zender TF1 vandaag.

De 65-jarige Shelton Stewart gleed uit in 1998, waardoor hij zijn nek en rug verwondde. De spoorwegen hoeven slechts 80 procent van het bedrag te betalen, omdat de Amerikaan zelf voor 20 procent verantwoordelijk is gesteld. Hij had er tenslotte omheen kunnen lopen, want hij bleek de vogelpoep eerder op de dag al te hebben gezien.

Stewart wil van het geld, omgerekend ruim 4 miljoen euro, een huis kopen. Ook is hij van plan zijn twee dochters en kleinkind mee te nemen naar Disney World in Florida.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Seizoen voorbij voor Van Riessen

Het schaatsseizoen is voor Laurine van Riessen nu al voorbij. Het 20-jarige talent schampte vlak voor de NK afstanden met haar ene schaats tegen de andere enkel aan. Nu blijkt dat ze een pees heeft ingescheurd en moet ze geopereerd worden.

Na de val gingen de artsen er nog vanuit dat er geen pezen waren geraakt. Omdat Van Riessen last bleef houden van haar enkel besloot ze haar gewricht nogmaals te laten onderzoeken. Op de afdeling sportgeneeskunde van de Isala-klinieken in Zwolle werd door een MRI-scan duidelijk dat er toch een pees ingescheurd is. Deze zal operatief gehecht worden. Hierdoor komt er een voortijdig einde aan haar seizoen.

Inbreker tuigt bejaarde af met baksteen

Icoon MisdaadEen 77-jarige man uit Roosendaal is gisternacht afgetuigd met eeen baksteen door een inbreker. Rond 03.45 uur hoorde de echtgenote gestommel aan de voordeur van hun woning aan de Champetterberg.

Toen de man poolshoogte ging nemen zag hij een inbreker in de deuropening staan. De dappere bejaarde probeerde de boef buiten te werken, maar werd daarbij met een baksteen in het gelaat geslagen. Na deze worsteling koos de inbreker het hazenpad zonder buit.

Het slachtoffer kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf. Hij had na de schermutseling een bloedneus en diverse schaafwonden. Voor het echtpaar is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Winnaars Miss & Mr. FOK! verkiezing 2007

Icoon Sitenews Alle emancipatie in de wereld ten spijt zijn er nog genoeg ordinaire vleeskeuringen te vinden in Nederland. Een hiervan is de jaarlijkse Miss en Mr. FOK! verkiezing, die dit jaar natuurlijk ook weer gehouden is. Wie zijn dan de opvolgers van Toetsel en Jerruh? En wie mogen zich een jaar lang de mooiste man en vrouw uit de crew noemen?

Het komende jaar mogen Bloodylotte en Tha_Erik zich Miss en Mr. FOK! noemen! Ook in de crew werden er natuurlijk mensen puur en alleen op hun uiterlijk beoordeeld. Auticia en gr8w8 nemen het komende jaar het stokje binnen de crew over.

De winnaars:


Miss FOK!: Bloodylotte


Mister FOK!: Tha_Erik


Miss FOK! Crew: Auticia


Mister FOK! Crew: gr8w8


Voor meer foto's bezoek je het FOK!fotoboek

Wapenexport Rusland verdubbeld sinds 2000

Icoon BuitenlandsRusland heeft dit jaar voor meer dan vijf miljard euro aan wapens verkocht aan het buitenland. Dit heeft de Russische vice-premier Sergej Ivanov afgelopen dinsdag gezegd tegen het persbureau Ria-Novosti.

Het bedrag zou nog kunnen oplopen als de eindbalans is opgemaakt. Sinds 2000 heeft Moskou de export van Russische wapens verdubbeld. De belangrijkste afnemers zijn een aantal van Amerika's ergste vijanden: Iran, Venezuela en China. Ook India, Algerije en Servië nemen veel wapens van Rusland af.

Jay-Z stopt als platenbaas

Icoon MuziekShawn Carter, beter bekend als rapper Jay-Z, laat in een verklaring weten volgend jaar geen hoofd meer te zijn van de platenmaatschappij Def Jam Records. Zijn contract loopt dit jaar af. Jay-Z zegt na drie jaar 'toe te zijn aan nieuwe uitdagingen'. Hij zal wel muziek blijven maken voor zijn eigen label Roc-A-Fella, dat onder Def Jam valt.

De 38-jarige rapper, die een relatie met de R&B-ster Beyoncé heeft, is één van de rijkste hiphopmagnaten. Vorig jaar had de rapper echter zwaar te lijden onder het illegaal downloaden en kopiëren: hij verdiende in 2006 slechts 25 miljoen euro (36 miljoen dollar). Jay-Z werd onlangs nog gespot in zijn nieuwe videoclip met de nieuwste Amerikaanse bling bling: de euro.


Jay-Z

Toekomst Mosley onzeker bij FIA

Max Mosley twijfelt over de toekomst als voorzitter bij de FIA. De Brit liet in een interview met de Britse krant The Guardian weten te twijfelen of het wel goed is om nog aan te blijven als voorzitter.

In 2009 worden er opnieuw verkiezen gehouden over het voorzitterschap van de FIA. Het is echter nog maar de vraag of Mosley daar aan gaat deelnemen. "Vaak vraag ik me gekscherend af of het wel goed is dat de Formule 1 door twee oude renteniers wordt geleid," zei Mosley over zichzelf en over Bernie Ecclestone. "Op een bepaald moment moet men beseffen dat de tijd gekomen is," besloot de Brit.

Wie de plek van Mosley eventueel zou moeten moeten opvolgen is nog niet bekend. De naam van Hermann Tomczyk circuleert in de Duitse pers rond. De Vader van DTM-coureur Martin Tomczyk en de president van de Duitse motorsportbond DMSB lijkt een serieuze kandidaat te zijn.

Angelina Jolie dol op seksscènes

Icoon ShowbizzAngelina Jolie is gek op seksscènes en krijgt daar geen genoeg van. "Een lichamelijk iets zoals dat is voor mensen zoals ik erg makkelijk. Je vindt iets in die ander waarvan je houdt, dat je op prijs stelt, en geniet daarvan. Je bent allebei volwassen, je geniet van elkaar en weet dat het niets betekent", aldus de actrice.

Angelina speelde seksscènes met Matt Damon in de film 'The Good Shepherd'. Matt is de beste vriend van Angelina's liefde Brad Pitt. Angelina over het rollebollen met Matt: "De realiteit is dat het onze wederhelften niets kon schelen, omdat ze ons kennen. Dat gaat van; succes jongens, hopelijk wordt het niet al te lullig."


Angelina is ook gek op visscènes

Veel mensen vermist na instorten brug

Icoon RampTientallen mensen worden in Nepal vermist na het instorten van een hangbrug. Het ongeval gebeurde vandaag nabij de plaats Chunchu, zo'n vijfhonderd kilometer van de hoofdstad Kathmandu.

Daar waren veel mensen bijeengekomen om een feest te vieren. De oude hangbrug kon het aantal feestgangers waarschijnlijk niet aan, waardoor enkele kabels van de brug knapten.

De plaatselijke politie laat weten dat enkele mensen zichzelf zwemmend in veiligheid hebben weten te brengen, maar desondanks wordt er gevreesd dat het dodental boven de honderd zal oplopen.

Met dank aan janhok voor de submit.

PSP Media Manager stiekem niet alleen voor Japanners gratis!

PSP MediaManager Pro 2.5 is een behoorlijk handig stukje software, waarmee je makkelijk al je media kunt managen (iets wat je uiteraard niet zou verwachten met deze naam) met een paar simpele klikjes van je muis. Oorspronkelijk moest je hier voor betalen, maar onlangs heeft Sony dit programma gratis beschikbaar gesteld in Japan en dankzij Kotaku kunnen wij er nu ook van genieten! Zij hebben namelijk uitgevogeld dat, hoewel de installatie alleen in het Japans beschikbaar is, na de installatie het programma in het Engels werkt en dus door iedereen die de Japanse taal meer als doodle-verzameling dan communicatieve expressievorm ziet gebruikt kan worden! Pak dus snel je Japanse woordenboek dat je net toevallig onder de kerstboom hebt gevonden en voor je het weet kan je het programma in grammaticaal perfect Engels gebruiken.

Kane & Lynch: Dead Men demo op XBL

Al een paar dagen geleden gemeld, maar aangezien genoeg mensen op dit moment de "gezellige" familie aan het ontvluchten is voor een fijn potje gamen op de Xbox 360: hier een goede tip!

Ga naar de Xbox Live Marketplace en download daar de demo van Kane & Lynch: Dead Men, die een level bevat waarin je naar hartelust je kerstfrustraties van je af kan schieten. De demo is ongeveer 520MB groot en zeker de moeite van het spelen waard. Dat het gehele spel misschien iets minder is, is gebleken uit de review van SocialDisorder van de PlayStation 3 versie, maar het is zeker leuk om even te kijken of je misschien toch nog wat plezier aan dit spel kan beleven.

Fransman zonder tolgeld wordt spookrijder

Icoon OpmerkelijkHet is een wonder dat er vandaag op een vierbaansweg in het zuiden van Frankrijk geen ongelukken zijn voorgevallen, zo laat de politie weten aan de Franse zender TF1.

Een 79-jarige automobilist heeft vijftien kilometer tegen het verkeer in gereden om terug naar huis te gaan. Hij was zijn portemonnee vergeten en kon de tolwegen niet op.

Enkele tientallen weggebruikers waarschuwden de politie in de zuidelijke regio Midi-Pyrénées tussen Pamiers en Foix voor een spookrijder. Toen de politie de man te pakken kreeg, had hij een auto geraakt. De man zei tegen de dienstdoende agenten dat hij keurig rechts had gehouden.

Met dank aan voor de submit.

Sloop je omgeving in Battlefield: Bad Company

In het filmpje hieronder kun je beelden zien van het nieuwste hoofdstuk uit de Battlefield reeks, Battlefield: Bad Company. Het is waarschijnlijk een stuk uit een tutorial en twee wapens worden geshowd, de RPG en het luchtafweergeschut. Interessant is de schade die je met de wapens kan aanrichten op je omgeving.
Vooral het luchtafweergeschut laat weinig over van bomen, gebouwen en andere objecten.

Battlefield: Bad Company wordt net als de voorgaande delen ontwikkeld door DICE en zal verschijnen op de PS3 en de Xbox 360.

Koningin laakt onverdraagzaamheid

Icoon Koningshuis Koningin Beatrix heeft in haar kerstrede van vandaag de onverdraagzaamheid en naar egoïsme neigende individualisering aan de kaak gesteld.

''Grofheid in woord en daad tast de verdraagzaamheid aan. Discussies ontaarden in verharde verhoudingen. In zo'n sfeer worden mensen al snel als groep over één kam geschoren en worden vooroordelen als waarheid aangenomen. Daarmee erodeert de gemeenschapszin'', waarschuwde de vorstin.

''Naast gevaarlijk generaliseren is er nóg een ontwikkeling die onze maatschappelijke verbondenheid bedreigt. Individualisering die doorslaat naar puur egoïsme doet afbreuk aan het algemeen belang. Als we het zicht verliezen op wat ons allen tezamen aangaat, ondermijnen wij onze samenleving'', vervolgde ze. ''Een maatschappij die in zichzelf is gekeerd, sluit ook de ogen voor de wijdere wereld, ontloopt verantwoordelijkheid voor gerechtigheid en miskent de noodzaak tot solidariteit.''

We moeten aandacht opbrengen voor de angst en onvrede die bij andere maatschappelijke groeperingen kunnen leven, vindt Beatrix: ''In wat een mens dierbaar is en heilig, ligt zijn grootste kwetsbaarheid. Voorkomen moet worden dat gekwetste gevoelens omslaan in wanhoop en agressie. Waar het op aan komt is dat grieven worden onderkend en ernstig genomen''.

Dat er verscheidenheid is, dat moeten we aanvaarden: ''Die is nu eenmaal een gegeven. Van mensen kan niet worden verwacht dat zij allen hetzelfde denken, doen en geloven. Godsdiensten en politieke ideologieën krijgen met recht erkenning en vrijheid. Vereist is wèl dat allen zich houden aan de grenzen van de wet, hoe ze zelf ook in het leven staan.'' Hoewel het niet altijd gemakkelijk is, sprak het staatshoofd, kan weerstand toch overwonnen worden door toenadering te zoeken tot mensen uit andere tradities en overtuigingen.

Sociale vaardigheden en medemenselijk gedrag kunnen door opvoeding en goede voorbeelden worden overgedragen, aldus koningin Beatrix verder: ''Wie van kinds af vertrouwen meekrijgt zal ook eerder wantrouwen kunnen overwinnen en gemakkelijker anderen respecteren en ontzien. In de dagelijkse omgang vormen het rekening houden met elkaar, het oog hebben voor wat een ander nodig heeft en het aandacht schenken aan mensen met problemen het cement van een leefbare gemeenschap.''

Twee Eindhovenaren (18) verongelukt

OngelukTwee jongeren van 18 jaar uit Eindhoven zijn gisteravond in hun woonplaats om het leven gekomen toen hun auto hardhandig tegen een boom tot stilstand kwam. Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur op de Achtseweg Zuid. De jongeren kwamen uit de richting van Acht gereden.

De bestuurder raakte door onbekende oorzaak van de weg en ramde een boom. Zowel de bestuurder als de bijrijder waren op slag dood. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

De site 112Brabant.nl meldt dat de Achtseweg Zuid door opvriezing spiegelglad was geworden. Op die site staan ook diverse foto's van de ravage.

MS points kado geven

Konden sinds kort Virtual Console games verstuurd worden naar vrienden via het winkelkanaal van de Wii, nu heeft ook Microsoft iets nieuws bedacht om je vrienden mee te verrassen. Het is nu namelijk mogelijk om via Xbox Live Microsoft Points te geven aan iedereen die deze kerst geen geld heeft om leuke Arcade titels of nieuwe content te downloaden. Op dit moment moet je nog iemands Windows Live ID weten voor je je cadeau kan geven; in de toekomst zal het ook mogelijk zijn om met behulp van slechts een Gamertag iemand een cadeau te doen.

Op dit moment is deze mogelijkheid alleen nog beschikbaar in de VS.Sparta - NAC Breda naar 6 februari

Het duel in de Eredivisie tussen Sparta en NAC Breda, dat afgelopen weekend niet door kon gaan, is verplaatst naar woensdag 6 februari. Het veld van de Rotterdamse club werd zaterdagavond afgekeurd, omdat het veldverwarmingssysteem niet goed werkte.

Hierdoor zal Sparta in één week drie keer in eigen huis spelen. Op 3 februari komt VVV-Venlo op bezoek. Drie dagen later staat het inhaalduel tegen de Brabanders op het programma en 10 februari wordt de Rotterdamse derby tegen Excelsior op Het Kasteel gespeeld.

Bruins weer terug bij Feyenoord

Luigi Bruins is weer teruggekeerd in de selectie van Feyenoord. De jonge international is weer helemaal hersteld van een blessure aan zijn hamstring. In eerste instantie zou de revalidatie twee weken duren, maar de speler kreeg een terugslag.

Inmiddels heeft clubarts Robbart van Linschoten bevestigd dat Bruins weer inzetbaar is. Ook gaf de speler zelf aan geen klachten meer te hebben. Bert van Marwijk, trainer van Feyenoord, moet nu bepalen of hij aanstaande woensdag beroep wil doen op de diensten van de jeugdinternational.

Uitverkoop op Steam

Zonder al te veel reclame te willen maken, zijn er nu behoorlijk wat leuke aanbiedingen te vinden op het internet en in winkels van games die men liever niet in het magazijn het nieuwe jaar in wil laten gaan. Aangezien iedereen nu tijd genoeg heeft om eens rustig op het internet rond te kijken voordat vanavond de kalkoen of arme Flappie verorberd moet worden, is hier een leuke tip:

Op Steam (voor diegenen die er niet bekend mee zijn, hier te downloaden) is er vanaf vandaag tot 1 januari een grote actie waarbij 10 tot 50% korting wordt gegeven op alle games. Zo is de Orange Box met 25% korting voor slechts $37,45 te koop en zijn er nog veel meer interessante aanbiedingen. Op FOK!forum vonden we zo de volgende post van een gamer die zich niet hoeft te vervelen deze kerst:

quote
Er zijn nu een hele hoop games verkrijgbaar op Steam met fikse kortingen. Heb net Psychonauts voor $10 gekocht, Gary's Mod voor $8, Geometry Wars Retro Evolved voor $4. $22!

Totaal dus $22 uitgegeven, wat maar 15 euro is! Ga morgen Tombraider Legend downloaden en misschien the Longest Journey

Vampire the Masquerade Bloodlines kost ook nog maar 10 dollar, en dat spel is echt één van de beste spellen OOIT. Het is dat ik hem al heb.


Kortom: heb je nog wat geld over na alle kerstaankopen dan is het zeker de moeite waard om even virtueel te windowshoppen! Hier zijn de aanbiedingen te bekijken op de site, anders natuurlijk via de shop-tab in Steam zelf.

Chicago Bulls ontslaat trainer

Scott Skiles is niet langer trainer van de Chicago Bulls. Dit liet de vice-voorzitter van de ploeg, John Paxson, maandagavond weten. Dit seizoen werden er van de 26 wedstrijden al zestien verloren.

"Het was een moeilijke beslissing, maar wel eentje die we moesten nemen", liet Paxson in een reactie weten. Chicago Bulls wist zich vorig jaar nog voor de halve finales van de Eastern Conference te plaatsen. Dit seizoen bivakkeren ze in de kelder van de Central Division van de Eastern Conference. Skiles mocht zich vier jaar hoofdtrainer van het team noemen.

Kerstverrassing Nintendo in Virtual Console

Nintendo heeft als vrijgevige geste vandaag een kleine toevoeging gedaan aan de Virtual Console. Het betreft hier een game waar ongetwijfeld een aantal mensen naar uitkeken, namelijk Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble, eerder uitgebracht voor de Super Nintendo. Voor de standaard prijs van 800 WiiPoints is deze game te downloaden zodat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen deze kerst!Gomes onzeker voor treffen FC Groningen

Het is nog onzeker of keeper Heurelho Gomes voor zijn club PSV onder de lat kan staan in het uitduel tegen FC Groningen, morgen op tweede kerstdag. De Braziliaan liep maandag tijdens de training een blessure op.

Gomes was verkeerd geland na een sprong en moest halverwege de training het veld verlaten met een pijnlijke enkel of achillespees. Mocht blijken dat Gomes morgen niet kan spelen dan zal het dit seizoen de eerste wedstrijd zijn waarbij Gomes niet onder de lat zal staan. Als vervanging heeft interim-coach Jan Wouters Cássio en Bas Roorda achter de hand.

CD: Ojos De Brujo - Techari Live

Wie de festivals in Nederland of elders in Europa de afgelopen jaren rondstruinde, is de naam vast wel eens tegengekomen: Ojos de Brujo. Misschien heb je wel zelf staan bewegen op de opzwepende klanken van deze veelzijdige band. Op Lowlands 2006 annuleerde de band helaas haar optreden, waardoor er een fiësta minder was. De live-registratie van de Techari-tour met de eenvoudige titel Techari Live is nu beschikbaar voor degenen die het live-element nogal misten.

Arnemuiden staat stil bij dood 4 zusjes

Icoon BrandDe school waar de twee oudste kinderen op zaten die gisteren om het leven kwamen bij de brand in het Chinees restaurant Oriental Paradise te Arnemuiden, houdt nog in de kerstvakantie een herdenking. Bij de brand vonden naast de 8-jarige Paulien en de 7-jarige Melissa ook hun zusjes Michelle (3) en Winnie (1) de dood.

De ouders van de kinderen zijn de eigenaren van het restaurant. Zij waren beneden aan het werk en konden met de overige gasten op tijd wegkomen. De woonetage boven het restaurant brandde volledig uit.

Vanochtend kwamen zo'n 50 buurtbewoners naar een speciale informatiebijeenkomst. Onder de aanwezigen waren ook burgemeester Koos Schouwenaar en medewerkers van Slachtofferhulp. Tijdens de kerkdiensten in Arnemuiden is vandaag stil gestaan bij de slachtoffertjes van de brand en het leed van hun ouders.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Afghaanse regering arresteert twee Britten

Icoon BuitenlandsDe Afghaanse regering heeft twee Britten gearresteerd die een bedreiging vormden voor de nationale veiligheid. Dat heeft een Afghaanse regeringsfunctionaris, die anoniem wil blijven, vandaag gezegd.

Eerder zei de woordvoerder van president Hamid Karzai dat er twee Europeanen waren opgepakt, maar hij maakte de identiteit niet bekend.

Het is niet duidelijk wat de Britten hebben misdaan. Een functionaris zei dat de Britten de Taliban wilden helpen met wapens en geld, maar dit werd niet door een zijn collega bevestigd. Volgens de zegslieden werden behalve de buitenlanders ook Afghaanse regeringsfunctionarissen gearresteerd. De Europeanen worden het land uitgezet en de Afghanen worden berecht, aldus een functionaris.

In Afghanistan verblijven duizenden Europeanen. Naast de internationale vredesmacht ISAF werken er ook veel buitenlanders in de diplomatie en bij hulporganisaties.

Man beledigt politie met internetvloeken

Icoon OpmerkelijkGoedgelovigheid komt met enige regelmaat nog voor. Een 18-jarige inwoner van Wolvega las namelijk op het internet dat hij diverse beledigende kreten wel tegen de politie mocht schreeuwen.

Hij schreeuwde, na het lezen, op straat in het Overijsselse Eesveen de onaardige dingen tegen de dienders van de wet. Dit kwam hem vrij duur te staan toen het voorval eindigde op het politiebureau.

Ondanks de excuses die de man aanbood verliet hij het bureau met een een dagvaarding en een transactievoorstel van 350 euro. Misschien staan er dan toch hier en daar onwaarheden op het internet?
Met dank aan FdBeer voor de submit.

Paardenpoep taboe op ijsbaan Hoorn

Bijna 1500 bezoekers zaten er gisteren klaar voor rond de kunstijsbaan in Hoorn. Ze hadden allen 8 euro neergeteld om het spektakel 'Arren On Ice' te bekijken, waar onder meer wedstrijden ringsteken gehouden zouden worden en een IJslandse sleeënshow gepland stond met tien paarden.

De paarden stonden al klaar om het ijs te betreden toen ijsmeester Corinne Persijn roet in het eten gooide. De organisatie had volgens Persijn niet voor poepzakken gezorgd, dus de paarden mochten het ijs niet op.

Volgens de organisator van Arren on ice had de ijsbaandirectie vorige week mondeling de eis voor mestzakken had laten vallen. ''Je kunt geen mestzakken aan een slee vastmaken, omdat er geen ruimte voor is. We hadden een ploeg vrijwilligers klaarstaan om poep van de baan te scheppen. We hadden CO2-blussers om urine te bevriezen.''

De Hoornse ijsbaan kaatst de bal echter terug: ''Ik heb steeds gezegd: paardenshow prima, maar ik wil geen mest op het ijs. Ik heb in januari en maart nog kampioenschappen, dan moet de baan in orde zijn. Ik ben nu de gebeten hond, maar dat is niet terecht.''

De 1500 bezoekers moesten uren in de rij staan bij de kassa om hun geld terug te krijgen.

Russin vriest vast aan slagboom

Icoon OpmerkelijkEen Russische vrouw in de Siberische stad Tjoemen is bij dertig graden onder nul met haar blote hand vastgevroren aan het metaal van een slagboom. Dat heeft het persbureau Interfax vandaag bericht.

De gepensioneerde vrouw lette even niet op en vroor onmiddellijk vast toen ze met haar blote hand even op de slagboom leunde. Een voorbijganger ontdekte de netelige positie waarin de vrouw verkeerde en belde een ambulance. Het ambulancepersoneel zaagde de slagboom door en met metaal en al werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal in de warmte loste het probleem zich vanzelf op.

Met dank aan www.rocknieuws.nl voor de submit.

Australië komt met 'kijkwijzer' voor internet

Icoon InternetMedio januari 2008 zal in Australië een nieuwe, strenge 'kijkwijzer' voor het internet van kracht worden, die online uitgevers verplicht de leeftijd van bezoekers te verifiëren. Dat schrijft de website Webwereld. De heftigste categorieën, X18 (niet gewelddadig, wél seksueel expliciet) en RC (classificatie geweigerd) zijn op internet geheel verboden, maar dat was in Australië al langer het geval.

Voor andere 'volwassen' content moet de webuitgever of sitebeheerder er voor zorgen dat die wordt afgeschermd voor te jonge bezoekers. Er zijn twee categorieën (15 en 18+). Het afschermen dient te gebeuren middels registratie van bezoekers met naam en creditcardnummer, zodat de leeftijd kan worden vastgesteld.

Critici zetten nogal wat kanttekeningen bij de internetkijkwijzer. Ze wijzen er op dat de digitale snelweg juist staat of valt met het delen en verspreiden van en linken naar content. Een rigide leeftijdsregime zou de dood in de pot zijn voor veel web 2.0-ontwikkelingen. Ook live-communicatiediensten lopen gevaar, want de Australische kijkwijzer geldt evengoed voor IRC en chatrooms.

Verder is volgens hen de privacy van burgers in het geding: internetters zullen zich veelvuldig moeten aanmelden met volledige naam en creditcardnummer. Bij de 18+ categorie moeten bovendien die gegevens twee jaar door de sitebeheerder worden bewaard.

[NFL] Uitslagen en standen week 16

Nog één week te gaan en dan is het reguliere seizoen afgelopen. De teams kunnen zich dan op gaan maken voor de play-offs of gaan kijken waar het misging en zich voorbereiden op volgend seizoen.

Uitslagen:

Final1234T
Denver Broncos (6-9-0)00303
San Diego Chargers (10-5-0) «1067023

Final1234T
Pittsburgh Steelers (10-5-0) «71771041
St. Louis Rams (3-12-0)7107024

Final1234T
Dallas Cowboys (13-2-0) «7100320
Carolina Panthers (6-9-0)073313

Final1234T
NY Giants (10-5-0) «01702138
Buffalo Bills (7-8-0)1407021

Final1234T
Philadelphia Eagles (7-8-0) «2137738
New Orleans Saints (7-8-0)1430623

Final1234T
Oakland Raiders (4-11-0)030811
Jacksonville Jaguars (11-4-0) «141471449

Final1234T
Kansas City Chiefs (4-11-0)0140620
Detroit Lions (7-8-0) «9103325

Final1234T
Houston Texans (7-8-0)700815
Indianapolis Colts (13-2-0) «32114038

Final1234T
Cleveland Browns (9-6-0)007714
Cincinnati Bengals (6-9-0) «0190019

Final1234T
Green Bay Packers (12-3-0)07007
Chicago Bears (6-9-0) «31015735

Final1234T
Tampa Bay Buccaneers (9-6-0)670619
San Francisco 49ers (5-10-0) «077721

Final OT1234OTT
Atlanta Falcons (3-12-0)77013027
Arizona Cardinals (7-8-0) «71703330

Final1234T
Miami Dolphins (1-14-0)00707
New England Patriots (15-0-0) «7210028

Final1234T
NY Jets (3-12-0)06006
Tennessee Titans (9-6-0) «073010

Final1234T
Baltimore Ravens (4-11-0)00066
Seattle Seahawks (10-5-0) «0216027

Final1234T
Washington Redskins (8-7-0) «9133732
Minnesota Vikings (8-7-0)0071421

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
*yz-New England Patriots15001.0005512398-07-012-03-06-0Won 15
Buffalo Bills780.4672433374-43-46-61-24-2Lost 2
New York Jets3120.2002553452-51-73-80-42-4Lost 3
Miami Dolphins1140.0672423991-60-81-100-40-6Lost 1

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Pittsburgh Steelers1050.6673722427-13-47-43-15-0Won 1
Cleveland Browns960.6003823756-13-57-52-13-3Lost 1
Cincinnati Bengals690.4003423605-31-65-61-33-3Won 1
Baltimore Ravens4110.2672483633-41-71-103-10-5Lost 9

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
yz-Indianapolis Colts1320.8674402466-17-19-24-05-0Won 6
x-Jacksonville Jaguars1140.7333832626-25-28-33-12-3Won 3
Tennessee Titans960.6002852875-34-36-53-13-2Won 2
Houston Texans780.4673373565-22-64-73-10-5Lost 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-San Diego Chargers1050.6673822677-13-48-32-24-1Won 5
Denver Broncos690.4002983904-32-66-60-33-3Lost 2
Kansas City Chiefs4110.2672163222-62-53-81-32-4Lost 8
Oakland Raiders4110.2672663682-52-64-70-42-3Lost 3

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
*yz-Dallas Cowboys1320.8674492986-27-03-110-14-1Won 1
x-New York Giants1050.6673383133-47-13-07-53-3Won 1
Washington Redskins870.5333073044-34-42-26-52-3Won 3
Philadelphia Eagles780.4673192912-55-32-15-72-4Won 2

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
yz-Green Bay Packers1230.8004012786-16-24-08-33-2Lost 1
Minnesota Vikings870.5333462895-33-42-16-63-3Lost 1
Detroit Lions780.4673334105-32-53-14-73-2Won 1
Chicago Bears690.4003013233-43-53-13-82-4Won 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Tampa Bay Buccaneers960.6003112396-13-51-38-35-0Lost 1
New Orleans Saints780.4673543553-54-31-36-53-3Lost 1
Carolina Panthers690.4002363242-64-30-46-52-3Lost 1
Atlanta Falcons3120.2002153732-51-71-32-91-5Lost 6

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Seattle Seahawks1050.6673522477-13-42-28-35-1Won 1
Arizona Cardinals780.4673563805-22-63-14-72-3Won 1
San Francisco 49ers5100.3332123443-52-51-24-83-3Won 2
St. Louis Rams3120.2002443901-72-50-43-81-4Lost 3

x- Naar de play-offs
y- Winnaar divisie
*- Thuisvoordeel
z- Bye in de eerste play-offronde

Boek: National Geographic - De Complete Fotogids

National Geographic staat bekend om zijn mooie foto's en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij inmiddels al enkele fotogidsen hebben uitgebracht. Eerder verschenen al diverse thematische fotogidsen zoals voor Actie & Outdoorfotografie en Reisfotografie. Dit waren overwegend dunne uitgaven die makkelijk in je fototas mee te nemen waren. Het boek dat nu is uitgekomen, De Complete Fotogids is wat minder makkelijk mee te nemen. Met zijn ruim 380 pagina's is het een wat zwaarder exemplaar. De inhoud van het boek is ook niet direct nodig als je op pad gaat met je camera. Het is meer een naslagwerk dat thuis doorgeworsteld kan worden.

Bassie geveld door opblaasolifant

Icoon OpmerkelijkTijdens de 'Bassie lachspektakelshow' in Roosendaal is clown Bassie eergisteren geplet door toedoen van een opblaasbare olifant. Toen een helper met het grote opblaasbeest het toneel opkwam, werden er stalen decorstellingen omver getrokken die vervolgens op Bassie vielen. Enkele vaders en de toneelmeester snelden naar Bas van Toor om hem te bevrijden uit zijn hachelijke situatie.

Bassie zegt enorm geschrokken te zijn: ''We hadden juist net een nieuw decor aangeschaft dat aan alle veiligheidsvoorschriften voldeed.'' Hij heeft ondanks zijn verwondingen toch de show afgemaakt. ''Ik ben wel even bewusteloos geweest en heb vermoedelijk toch een lichte hersenschudding getuige het feit dat ik een bult op mijn hoofd heb zo groot als een ei. Maar de kinderen waren zo enthousiast en hebben de voorstelling gekregen waar ze voor waren gekomen.'' Van Toor heeft van een arts enkele dagen rust voorgeschreven gekregen.

-
Foto's van het 'drama' zijn hier te vinden

Wenger hoeft geen tussentijdse versterkingen

Arsenal zal zich in januari stilhouden op de transfermarkt. Trainer Arsene Wenger verwacht dat zijn huidige selectie sterk genoeg is om de titelstrijd te winnen.

"Ik besef dat we in januari zonder verdedigers Kolo Toure en Emmanuel Eboue spelen", aldus de Fransman. "Zij spelen dan op de Afrika Cup. Het is niet anders. Maar ik denk dat onze selectie sterk genoeg is om zulke dingen op te vangen".

FC Groningen mist Nevland tegen PSV

FC Groningen kan morgen, tegen PSV, geen beroep doen op Erik Nevland. De Noorse spits blijft last houden van zijn achillespees.

Nevland viel op 9 december in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (4-2 nederlaag) vlak voor rust, nadat hij twee keer had gescoord, uit met klachten aan zijn achillespees. Ook in de wedstrijd daarna, thuis tegen Willem II (1-0 zege), moest hij het veld gedwongen verlaten. Coach Ron Jans hoopt dat Nevland in het nieuwe jaar weer beschikbaar is.

Alleen Krajicek in hoofdschema Melbourne

Van de Nederlandse tennissers is alleen Michaëlla Krajicek direct tot het hoofdtoernooi van de Australian Open toegelaten. Bij de heren wordt Robin Haase alleen direct in het hoofdschema opgenomen als acht hoger genoteerde spelers zich afmelden. Voorlopig zal hij, net als Jesse Huta Galung en Matwé Middelkoop, kwalificaties moeten spelen.

Bij de dames mogen Elise Tamaëla en Brenda Schultz-McCarthy op basis van hun ranking kwalificaties spelen. Tamaëla is echter gestopt met internationaal toptennis. Schultz is nog op zoek naar een sponsor om haar reis naar Australië te financieren.

DVD: Kort Amerikaans

Zoals dat vorig jaar ook bij Gerard Reve het geval, werd ook het werk van de in oktober van dit jaar overleden Jan Wolkers na zijn dood weer commercieel interessant. Dit geldt niet alleen voor zijn boeken, want in november van dit jaar is Kort Amerikaans op dvd uitgebracht. De dvd biedt een mooie gelegenheid om weer even kennis te maken met een van Nederland’s grootste schrijvers, en ook om weer even een kijkje te nemen in onze vaderlandse filmgeschiedenis.
Paus pleit voor armen en milieu

Paus Benedictus XVI heeft in zijn kerstnachtmis vannacht op de grote nood van miljoenen armen en ontheemden gewezen. Verder deed de leider van de 1,1 miljard rooms-katholieken zijn beklag over de toestand van een door milieuzondaars ''afgebeulde aarde''.

In zijn preek in de basiliek van de St. Pieter riep Benedictus de mensen op ruimte te maken ''voor hun naasten, voor de armen en voor God''. ''Op een bepaalde manier wacht de mensheid op God, op zijn nabijheid. Maar wanneer het zover is, is er geen plaats voor Hem.''

De 80-jarige paus riep op tijd te maken voor de mensen die lijden, de ontheemden en daklozen. ''De kerstboodschap laat ons de duisternis van een gesloten wereld kennen en ze beschrijft daarmee helemaal de werkelijkheid die wij dagelijks meemaken'', aldus de kerkleider.

Nadrukkelijk deed Benedictus daarbij zijn beklag over de ''toestand waarin de aarde zich bevindt door misbruik van de energiebronnen en de niets ontziende uitbuiting voor onze belangen''. De mens leeft volgens hem op een vervuilde planeet waarvan de toekomst bedreigd wordt.

Op het St.Pietersplein volgde een menigte de mis via videoschermen. De nachtmis werd in 42 landen rechtstreeks uitgezonden. Het is de derde Kerstmis van de Duitser Joseph Ratzinger als hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij werd in april 2005 tot paus gekozen.

Boek: Jacquelyn Mitchard - Mijn Zusjes

Mijn Zusjes vertelt het verhaal van Veronica Swan - Ronnie voor intimi. Zij groeit op binnen het mormoonse geloof met al zijn, ietwat vreemde, normen en waarden. Deze zijn vooral gebaseerd op diepgelovige gronden. Eén daarvan is het vergeven van elke zonde, ook als dit een moord betreft. Met deze vergeving krijgt Ronnie te maken als haar twee jongere zusjes, Ruthie en Becky, worden vermoord door een plaatsgenoot - Scott Early. Zal Ronnie in staat zijn tot vergeving of is het gevoel van wraak nemen te groot en neemt dit de overhand?

Mayra en haar gitaar - een kerstverhaal

De tas met haar laatste bezittingen hangt op haar heup. Veel zit er niet meer in. Wat vuile kleren, een borstel voor haar lange haren, haar paspoort en een kleine spiegel.
"Getsie," denkt ze in haar eigen taal. "Als het nou échte sneeuw was, dan vond ik het wel oké. Dit is natte troep." Snel zoekt ze een plek om te schuilen. Daarginds is de luifel van een winkel. Als ze er is, haalt ze de gitaar om haar hals weg. Het is het meest waardevolle dat ze nog heeft. Ze legt de tas naast haar neer. Dan knielt ze en legt de gitaar op haar bovenbeen. Ze zet haar handen op de juiste plek en slaat een akkoord aan. Automatisch gaan haar vingers over de snaren. Onbewust weet ze precies wat ze moet doen. Zachtjes zingt ze de tekst.

Jazzlegende Oscar Peterson overleden

Icoon MuziekDe befaamde jazzmusicus Oscar Peterson is op 82-jarige leeftijd overleden. De wereldberoemde pianist stierf zondagavond als gevolg van een leveraandoening in zijn woning in Toronto, meldden Canadese media gisteravond.

De op 15 augustus 1925 in Montreal geboren Oscar Emmanuel Peterson was een zeer begaafd solist, maar hij genoot vooral bekendheid wegens zijn werk als leider van ensembles. Ook begeleidde hij grootheden uit de jazzwereld, onder wie Ella Fitzgerald, Stan Getz, Dizzy Gillespie en Billie Holiday.

De vader van Peterson leerde hem op jonge leeftijd trompet en piano spelen, maar na tuberculose te hebben gehad concentreerde hij zich op de piano. Hij verwierf snel de reputatie van een technisch briljante en melodisch inventieve jazzpianist en werd een regelmatige gast in Canadese radioprogramma's. Zijn Amerikaanse debuut maakte hij in 1949 met een optreden in Carnegie Hall.

Een belangrijk moment in zijn carrière was toen hij zich aansloot bij de labels van de impresario Norman Granz (vooral Verve Records), waar hij kon samenspelen met de grote jazzartiesten. Artiesten die Oscar beïnvloedden waren onder meer Teddy Wilson en de legendarische Art Tatum.

Zijn werk heeft hem door de jaren tal van prijzen en onderscheidingen opgeleverd. In 1997 ontving hij een Grammy Award voor zijn gehele carrière en een Internationaal Jazz Hall of Fame Award.

Peterson trad ook verscheidene malen op tijdens het North Sea Jazz Festival in Nederland. Voor het laatst in 2005 na een onderbreking van tien jaar.


Jazzlegende Oscar Peterson

[upd] 4 meisjes dood bij brand Arnemuiden

Icoon BinnenlandsBij een brand in het Chinese restaurant Oriental Paradise in Arnemuiden worden vanavond vier meisjes, van zeven, zes, drie en een jaar oud vermist. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd. Het gaat om de kinderen van de restauranthouder.

De kinderen wonen boven het restaurant. De woonetage is volledig uitgebrand.

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg is op de plek van de brand aanwezig. De brandweer zoekt vanuit een hoogwerker met een schijnwerper naar de vermiste meisjes. Het restaurant is inmiddels ontruimd. Onder de restaurantbezoekers zijn, voor zover bekend, geen gewonden gevallen.

De gemeente geeft in de loop van vanavond een persconferentie.

Update 23.01 uur
De brandweer heeft de lichamen van twee kinderen op de uitgebrande etage boven het Chinese restaurant in Arnemuiden gezien. Om welke van de vier vermiste kinderen het gaat, is onduidelijk.

Onduidelijk is ook nog of de kinderen nog in leven zijn. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.

Update 03.07 uur
Inmiddels is duidelijk geworden dat alle vier de meisjes in de brand zijn omgekomen.

Later deze ochtend (om 10.00 uur) is er een informatiebijeenkomst voor de buurt in dorpshuis De Arne. In kerkdiensten zal worden stilgestaan bij de brand.

Met dank aan Sylvano1986 en remcov voor de submit.

Vrouw betrapt vriend met moeder in bed

Icoon ShockingHet zou je maar overkomen. Je moeder betrappen met je eigen vriend in bed. Dat is dus de 22-jarige Shelly Buddington overkomen. Ze hoorde rare geluiden in de slaapkamer van haar ‘beste’ moeder toen ze thuiskwam. Maar dit was nog niet alles. Ze rende met haar gsm-camera in aanslag de kamer binnen.

Ze zag tot haar verbazing haar eigen vriend Andrew (22) en haar moeder Lesley (47) in één bed. De vunzige Andrew zal nu wel ‘the man’ zijn onder zijn vrienden in de pub, maar Shelly zag daar de humor niet van in. Om mams en haar vriend flink te straffen zette ze de foto op Facebook. De foto is inmiddels verwijderd maar staat nog wel op de site van De Telegraaf.

Met dank aan Asskicker14 en Sneeuwbataljon en Tarak voor de submit.

'De Kameel ' wint kerstverhalenwedstrijd

De jaarlijkse kerstverhalenwedstrijd die FOK! samen met de Sp!ts en de NCRV organiseert is dit jaar gewonnen door Eva Keuris. Haar verhaal heet 'De Kameel' en gaat over een man die tegen de zin van zijn vrouw even een moment voor zichzelf nodig heeft. Eva mag als prijs een schrijfcursus volgen aan de Schrijversvakschool.

FOK! ontving dit jaar precies 400 inzendingen. Je mocht niet meer dan 550 woorden gebruiken en het thema was 'op verhaal komen'. Op de officiële site van het kerstverhaal is tevens een verfilming van één van de verhalen te zien. Als je zin en tijd hebt kun je alle inzendingen nog eens rustig nalezen op de site. Het winnende verhaal kun je uiteraard meteen op FOK! lezen.

Luc was alleen mee gegaan vanwege de glühwein. Op weg naar de kerk, door de natte lanen, had hij zich verheugd op de warme, kruidige smaak, op het krakende plastic bekertje in zijn handen, de alcohol die zijn slokdarm aangenaam in brand zou zetten. Hij was van plan er twee of drie achter elkaar te nemen, dan zou hij tijdens de intens saaie dienst kunnen wegdoezelen, tot het afgelopen was en hij weer snel naar het kraampje kon rennen om meer te halen.

Lees verder...

Israël: gebruik clusterbommen Libanon legaal

Icoon Isra�l/PalestinaIsraël heeft geen internationale regels overtreden toen het vorig jaar clusterbommen gebruikte in de militaire campagne tegen Hezbollah in Zuid-Libanon. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van de Israëlische militaire aanklager Avichai Mendelblit.

Commandanten die clustermunitie hebben ingezet, zullen daarom niet disciplinair worden gestraft of worden vervolgd.

De meeste clusterbommen zijn afgeworpen boven onbewoond gebied en waren bedoeld om raketaanvallen van Hezbollah tegen te gaan, zegt generaal Mendelblit. Het gebruik van het wapentuig zou daarom een militaire noodzakelijkheid zijn geweest. De radicale sjiitische beweging Hezbollah vuurde in juli en augustus 2006 ongeveer 4000 raketten af op het noorden van Israël.

Van Basten op verlanglijstje Bayern München

Icoon VoetbalMarco van Basten is de belangrijkste kandidaat om trainer Ottmar Hitzfeld aan het einde van het seizoen bij Bayern München op te volgen. Dat melden het Duitse sporttijdschrift Kicker en enkele Duitse kranten maandag op internet.

Van Basten kondigde twee weken geleden aan dat hij zijn contract als bondscoach van het Nederlands elftal niet wil verlengen. Hij neemt na het Europees kampioenschap van komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland afscheid van Oranje.

Mark van Bommel zal hopen dat het bericht van de doorgaans goed ingevoerde redactie van Kicker niet klopt. Hij weigerde vorige zomer na het WK ooit nog onder Van Basten te voetballen. Van Basten ontkende deze week dat hij al met clubs over een nieuw contract heeft gesproken. Hij zou ook in de belangstelling van Ajax staan.

Pornoindustrie experimenteert met Blu-ray dankzij PS3

Een grote erotische filmstudio heeft aangekondigd dat het zijn eerste Blu-ray titel gaat uitgeven, namelijk de film "Pirates". Volgens regisseur Joone is deze film het grootste epische verhaal in de geschiedenis van pornografische films.

Ongeveer een jaar geleden leek het er nog op dat de pornoindustrie had besloten om zich op de HD DVD technologie te richten in dit tijdperk van high-definition films en games. De industrie die altijd een van de eersten is geweest wanneer het om nieuwe videotechnologie draait, zag in de door Toshiba ontwikkelde technologie het meeste brood. Dit kwam voornamelijk door de hoge productiekosten van Blu-ray films. Sommige producers klaagden in die tijd ook dat er zo goed als geen ondersteuning werd geboden vanuit het Blu-ray kamp voor de pornoindustrie.

Nu lijkt het er op dat deze situatie langzaam aan het veranderen is, al staat deze verandering nog wel in de kinderschoenen.
De 129 minuten durende "Pirates" zal begin januari worden uitgegeven op Blu-ray en de redenen hiervoor zijn niet erg verrassend.

Volgens Joone heeft de vraag van klanten naar pornografische films die op hun PlayStation 3 afgespeeld kunnen worden een grote impact gehad op de beslissing van de studio. Hoewel de PS3 qua verkopen wat achter ligt ten opzichte van de andere twee next-gen consoles, kan de console toch de beslissende factor gaan spelen voor de pornoindustrie om over te stappen naar Blu-ray. Dankzij de console zijn er op dit moment miljoenen Blu-ray spelers op de markt, terwijl het aantal HD DVD spelers zich slechts in de honderdduizenden bevindt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1333
review
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
preview
World of Warcraft: The War Within (Bèta)
special
VrijMiBabes #218 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1331
special
Random Pics van de Dag #1330
©FOK.nl e.a.