Sacred 2: Fallen Angel uitgesteld

De developers van Ascaron hebben bekend gemaakt dat de releasedatum van Sacred 2: Fallen Angel een stuk opgeschoven wordt. Om alle plannen te kunnen realiseren en om ervoor te zorgen dat de PC-versie en de Xbox 360-versie tegelijkertijd uit kunnen komen zal het spel nu rond september 2008 klaar zijn.

Ze leggen verder uit dat Sacred 2: Fallen Angel een complex spel is, met allerlei technologische vernieuwingen, en daarom is langduring testen en fine-tunen een noodzakelijk onderdeel van het ontwikkelingsproces. Vooral omdat veel dingen die het team graag in het spel wilde implenteren hen dwongen om zich op nieuw en onbekend terrein te begeven duurt het allemaal wat langer dan ze gepland hadden.

In plaats van bepaalde features dan maar te schrappen of de dingen die ze niet helemaal goed krijgen later met een patch op te lossen kiezen ze er dus voor om de releasedatum een flink eind op te schuiven. Gelukkig hebben ze hiervoor van hun geldschieters en de publisher toestemming gekregen. Tenslotte geven ze aan dat de kans er in zit dat een groot aantal fans het spel zal kunnen beta-testen. Er komt kort vóór de release in ieder geval een demo en naar alle waarschijnlijkheid komt Ascaron op de Games Convention in Leipzig met een verrassing.