Eye of Judgment makkelijk te misleiden

Sony heeft in samenwerking met Wizards of the Coast (sommigen wellicht bekend van de Magic the Gathering kaartspellen) Eye of Judgment uitgebracht: een game waarbij je een deck kaarten moet opbouwen door ze in te scannen, waarna je het online tegen andere op kunt nemen. De kaarten moet je in de winkel kopen (in zogenaamde boosters), waarna je ze voor de Eye of Judgment moet leggen. Zijn ze eenmaal ingescand dan kun je er gelijk mee spelen.

Na een aantal tips nam Kotaku echter zelf de proef op de som door een goedkope kopie te maken van een kaart en deze aan te bieden aan de Eye of Judgment. Dit bleek geen probleem te zijn en de kaart werd klakkeloos toegevoegd aan het deck.

Dit betekent dat het ongetwijfeld niet lang meer zal duren voordat er op internet scans verschijnen van de beste kaarten, die iedereen vervolgens uit kan printen en in kan scannen. Hoewel een goed deck je niet direct tot winnaar maakt, kan het wel behoorlijk helpen en zorgen deze acties dus voor het uit balans brengen van het spel. Verder lopen zowel Sony als WotC een hoop inkomsten mis door de mensen die nu kaarten gaan printen in plaats van kopen en zullen alleen de echte verzamelaars ze nog in de winkel kopen.

Daarom riep Kotaku ook op dat iedereen die dit spel wil spelen gewoon zijn kaarten in de winkel koopt, iets waar FOK!games het van harte mee eens is.