Anouk schopt alle bandleden op straat

Zangeres Anouk heeft alle muzikanten van haar vaste begeleidingsband ontslag gegeven. Ze wil niet meer met hen werken wegens een meningsverschil.

Anouks nieuwe album 'Who's your Momma' heeft gezorgd voor het meningsverschil. Het album nam ze op in Amerika met producer Glen Ballard en diverse Amerikaanse muzikanten. Toen het album eindelijk was afgemixt, liet ze het resultaat aan haar bandleden horen. Toen deze het album bekritiseerden, stuurde de Haagse zangeres hen een emailtje om mee te delen dat zij niet meer met hen verder wil.

Sinds 2001 heeft Anouk altijd opgetreden met de gitaristen Leendert Haaksma en Martijn van Agt, bassist Michel van Schie en drummer Hans Eijkenaar. Zij kwamen in de plek voor de begeleidingsband waar ze hiervoor altijd mee optrad. Wegens een conflict over hun nevenactiviteiten moesten ook hun voorgangers namelijk al eens het veld ruimen.

Omdat ze nu weer zonder begeleidingsband zit, gaat het voorgenomen concert op 24 oktober in Amsterdam niet door. Op 23 november moet de nieuwe cd in de winkels liggen, maar de voorgenomen presentatie van het album is vooralsnog ook op de lange baan geschoven. De eerste single 'Good god', is vanaf 2 november verkrijgbaar.

Met dank aan BekiekUtMoar voor de submit.