In coma door mug

Icoon Shocking Een Schot ligt in coma sinds hij op vakantie in Amerika door een levensgevaarlijke muskiet werd gestoken en besmet raakte met het 'triple E-virus'. Michael Nicholson was aan het vissen in New Hampshire toen hij werd gestoken door de mug. Als je wordt gestoken door deze zeldzame mug, dan is de kans dat je doodgaat 35%.

Nicholson ligt in een ziekenhuis in Edinburgh. Erg positief zijn de vooruitzichten niet. Want mocht de 35-jarige huisschilder ooit nog uit zijn coma ontwaken, dan zal hij de rest van zijn leven verlamd zijn. Nicholson verbleef in Amerika bij familie en ging vaak vissen. Net na zijn thuiskomt, werd hij ziek en was hij binnen twee dagen bewusteloos. Hij heeft tussentijds zijn ogen een keer geopend, maar contact is onmogelijk.

De 38-jarige zus van Nicholson waarschuwt toeristen uit te kijken in het noord-oosten van Amerika. "Er is geen medicijn, het enige wat je kan doen is voorkomen dat je wordt gestoken." Volgens de BBC worden gemiddeld vijf mensen per jaar gestoken door de zeldzame mug.