iPod vat vlam in broekzak

Niet alleen telefoons kunnen spontaan in brand vliegen, ook iPods blijken spontaan te kunnen ontbranden. Dit werd de Amerikaanse Danny Williams pijnlijk duidelijk, toen zijn anderhalf jaar oude iPod Nano in zijn broekzak spontaan vlam vatte.

Volgens de Amerikaanse tv-zender Channel 2 was Williams aan het werk in een kiosk op het vliegveld van Atlanta. Plotseling zag hij vuur uit zijn broekzak komen. Het bleek te liggen aan de MP3-speler, die in de fik was gevlogen.

Waarschijnlijk heeft de lithiumaccu, die de iPod van stroom voorziet, het zaakje in de hens gezet. Hetzelfde type accu heeft ook al diverse laptops in brand doen vliegen.

Volgens Williams had het een stuk slechter met hem kunnen aflopen, als hij niet een stuk glanzend papier in zijn broekzak had gehad. Het papier heeft hem behoed voor ernstige verwondingen. Hij zegt ook mazzel te hebben gehad dat de bewakers van het vliegveld hem niet hebben gezien. Als die een rokende broekzak hadden gezien, hadden ze hem misschien wel aangezien voor een terrorist.

William krijgt binnenkort een nieuwe iPod van de firma Apple. Het bedrijf wilde verder geen commentaar geven op de televisiezender.


iPods houden ook niet van magnetrons


Met dank aan mouthman voor de submit.