Uitslagen hoofdklassen veldkorfbal speelronde 5

De uitslagen van speelronde 5 in de 4 hoofdklassen van het veldkorfbal. Deze ronde bracht enkele spannende wedstrijden maar ook minder spannende wedstrijden. Zo won PKC/Café Bar overtuigend van DOS-WK, 5-22 maar Dalto/DSB Bank had meer moeite met KVS, 17-16.

Hoofdklasse A

DOS'46 won moeizaam van Oranje Wit, 10-8. SKF verloor van Nic, 10-12. De aandacht van SKF was voornamelijk gericht op het uitschakelen van Michiel Gerritsen, de topaanvaller van Nic, dit lukte Sander Schattenberg. SKF had te veel kansen nodig om te scoren waar Nic makkelijker scoorde. Na drie schoten van Nic stond het 2-2. In hoger tempo spelende Nic die bij rust 3-7 voor stond en halverwege was de stand al 5-11 in het voordeel van Nic. Dankzij invaller Vikash Mahadew Missier, die zijn debuut maakte bij SKF, kwam SKF nog dichtbij de gelijkmaker maar SKF kreeg nooit de kans om de gelijkmaker te scoren. Missier scoorde en kreeg een strafworp mee. Schattenberg scoorde die in de tweede mogelijkheid, bij de eerste poging had Gerritsen onregelmentair aan de paal beroerd, wat Gerritsen een gele kaart opleverde.

Hoofdklasse B

Dalto/DSB Bank won maar net van KVS, 17-16. KVS kwam in deze wedstrijd met 0-2 voor door doelpunten van Pauline Bron en Jenny Pronk. Na de standen 4-2 en 4-4 was het bij 5-5 rust. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin in de tweede helft KVS goed doorging en ondanks een gemiste strafworp toch via 7-8 toch 8-10 in het voordeel was. Binnen een aantal minuten had Dalto deze stand omgezet naar 13-10 voorsprong, dit door twee treffers van Bob de Jong. Na 16-13 kwam KVS 15 seconden voor het verstrijken van de tijd nog naast Dalto dankzij Ruben van Arkel. Riko Kruit schoot Dalto alsnog naar de winst, hij viel in de laatste minuten nog in bij Dalto. Die Haghe had een off-day tegen Koog Zaandijk, 8-17 in het voordeel van Koog Zaandijk. De stand bij rust deed anders vermoeden: 3-6. Er werden in de eerste helft veel fouten gemaakt, statisch gespeeld en weinig verantwoordelijkheid genomen. En wanneer er wel verantwoordelijkheid werd genomen, was het voornamelijk gericht op de doorloopbal. Bij Koog Zaandijk heeft iedereen gescoord en hoewel er niet al te best werd gespeeld, was de ploeg toch een klasse beter dan zijn oppenent. Rick Voorneveld van Koog Zaandijk was met 5 treffers de topscoorder.

Hoofdklasse C

DOS-WK was niet bij machte om PKC/Café Bar het lastig te maken, 6-22. Bij DOS-WK maakte Jasper Bloemsma zijn opwachting op de plaats van Ruben Burchartz (kuitblessure) en Mandy Blokhuis op de plaats van Caroline Winters (herstellend van een hersenschudding). Ondanks de snelle 2-0 voorsprong van DOS-WK was de ploeg uit Papendrecht oppermachtig onder aanvoering van Leon Simons. De Enschedeërs hadden niet de kracht om het PKC lastig te maken. Fortuna/Tempus won van HKV/Ons Eibernest met 15-9.

Hoofdklasse D

SCO verloor van Drachten/Van der Wiel met 8-13. Het was een teleurstellende Friese derby omdat SCO het over de hele linie completere Drachten maar de eerste 20 minuten kon bijbenen. Drachten, dat schotvaardiger, beter combineerde en gretiger was, keek net voor de rust wel naar tegen een 4-3 achterstand aan, maar die werd voor de rust nog omgebogen naar een 5-8 voorsprong, onder aanvoering van Arnoud Doornbos, die goed was voor 4 treffers. Hoewel Doornbos vlak voor rust nog twee strafworpen gemist had, kwam de overwinning voor Drachten geen enkel moment in gevaar. Daarvoor speelde SCO te mat en met te weinig beleving. De wissels die SCO erin brachtte komma brachten voor SCO nauwelijks verandering in. Blauw Wit/HavenFD won maar net voor het fluitsignaal met 17-16 van DeetosSnel/Volhuis. Er werd om en om gescoord en daardoor was het een spannende wedstrijd waarin na 8 minuten een 5-4 tussenstand op het scorenbord prijkte. Na 7-7 en 7-9, mede omdat Blauw Wit in de laatste 20 minuten van de eerste helft niet meer scoorde. In de tweede helft kwam de thuisclub terug, 10-10, om na 11-11 steeds een voorsprong te hebben van 1 of 2 doelpunten: 14-12,15-13,16-14,17-15 door Steffan Pang die daarmee op 5 doelpunten kwam. De laatste doelpunt (17-16) kwam uit handen van Annika van den Boogert. De Belgische scheidsrechter Geffrey Picquer en zijn assistente Karina Vandeputten floten een uitstekende wedstrijd.