10-jarige pleegt zelfmoord na computerstraf

Games drijven mensen soms tot wanhoop, na een verloren potje wil er dan ook nog wel eens een controller of toetsenbord door de kamer vliegen en een "Arghhh"-kreet wordt ook menigmaal geschreeuwd bij een gamesessie. Het 10 jarige jongetje Andrei Smirnov ging echter, helaas, een stuk verder in zijn wanhoop.

De jonge Andrei haalde erg slechte cijfers op school en probeerde dit, door aantekeningen van de leraren te wissen, te verbergen voor zijn ouders. Toen deze hier achter kwamen waren ze zo boos op Andrei dat ze hem verboden om nog langer videogames te spelen, waarna de jongen van de 19de verdieping van hun appartementencomplex naar beneden sprong.

Volgens Mikhail Vinogradov, directeur van het 'Centre for Legal Psychological Assistance', is er een zorgelijke beweging aan de gang; de stap tot zelfmoord voor kinderen na het krijgen van een computerstraf wordt een steeds kleinere stap, omdat de kinderen steeds verslaafder en afhankelijker van de PC worden en geen idee hebben hoe een grote en vooral extreme stap zelfmoord is.