Roddick uitgeschakeld, Federer door

De Amerikaan Andy Roddick is in de achtste finales van het Masters Series-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati uitgeschakeld. Roddick, als derde geplaatst en titelverdediger, ging met 6-7 en 4-6 onderuit tegen David Ferrer.

In het begin van het duel ging het nog de goede kant op voor de Amerikaan. Maar naarmate de wedstrijd vorderde slaagde Ferrer er steeds meer in om het spel van zijn tegenstander te ontregelen. Roddick liet in de tiende game van de eerste set drie setpoints onbenut, waarna Ferrer in de tiebreak toesloeg. In de tweede set besliste de als vijftiende geplaatste Spanjaard het duel met een break bij 5-4.

Roger Federer won met 7-6 en 7-5 moeizaam van Marcos Baghdatis. De Cyprioot zette de nummer één van de wereld vanaf de baseline onder druk en wist Federer bij de stand 5-5 te breken. De Zwitser werkte vervolgens vier setpoints weg, brak Baghdatis en won de tiebreak met 7-5.

In het tweede bedrijf kon Federer bij de stand 5-4 voor de winst serveren. Daarin faalde hij, maar twee games later trok hij de partij alsnog naar zich toe.