Nu trapveldje op terrein Westermoskee

Daar waar de Amsterdamse Westermoskee had moeten verschijnen, het Riva-terrein in De Baarsjes, komt nu een geasfalteerd trapveldje voor de jeugd. Ook wordt er een zandbak aangelegd waarin bijvoorbeeld beachvolleybal kan worden gespeeld.

Dat heeft het stadsdeel deze week besloten omdat het er niet naar uitziet dat er spoedig bebouwing zal plaatsvinden. Twee velden van veertien bij zestien meter zullen op het terrein worden bewerkt. Daar kan de jeugd dan zijn voordeel mee doen.

Overigens komen de veldjes niet exact te liggen op de plek waar de moskee was gepland, maar daar waar volgens de oorspronkelijke plannen naast de moskee huizen zouden worden gebouwd.

De eerste steen van de Westermoskee werd begin vorig jaar feestelijk gelegd door minister Piet Hein Donner. Daar is het vooralsnog bij gebleven. Het stadsdeel heeft de hoop op een moskee overigens nog niet opgegeven, benadrukt een woordvoerder. Maar vanwege een reeks conflicten rond de betrokken religieuze organisatie Milli Görüs ligt het project volkomen stil.

De speelveldjes zijn niet permanent. Als er ooit weer bouwplannen komen, zullen ze verdwijnen.



De moskee en woningen, die gebouwd hadden moeten worden