Nederlandse homoband grote hit op YouTube

Icoon MuziekDe Nederlandse band Bearforce1 is een immense hit op internet. De videoclip van de debuutsingle van de groep, die bestaat uit vier potige homo's, is op YouTube binnen twee dagen meer dan 200.000 keer bekeken.

Dit is vooral te danken aan lyrische berichten die de populaire Amerikaanse showbizzblog PerezHilton.com aan de groep heeft gewijd. Dat heeft de groep vandaag gemeld. PerezHilton.com trekt dagelijks miljoenen bezoekers. De webmaster van de site staat bekend om zijn voorliefde voor obscure Europese bands. Eerder maakte hij onder meer de Britse artiesten Mika en Amy Winehouse bekend bij het Amerikaanse publiek.

Bearforce1 bestaat uit drie Nederlandse mannen en een Ier. De vier leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in New York. De naam van de groep verwijst naar het fysiek van de mannen: in homokringen staan stoere, harige mannen bekend als 'beren'. Naar eigen zeggen is de groep de eerste 'berenband' ter wereld.

De debuutsingle van het gezelschap, die werd gelanceerd tijdens de Amsterdamse Gay Pride, bevat samples van artiesten als Amanda Lear, Donna Summer en Dead or Alive. In de clip die op YouTube te zien is, rollebollen de vier mannen over het strand en plonzen ze verleidelijk in een zwembad. Bearforce1 is zondagavond in Amsterdam te zien tijdens het Hartjesfestival.