Ehsan Jami uit kritiek op PvdA

Ex-moslim Ehsan Jami, PvdA-raadslid in Leidschendam-Voorburg, zet in een interview dat morgen in De Telegraaf verschijnt de aanval in op zijn eigen partij en haar leider Wouter Bos. Volgens Jami is de PvdA ''gegijzeld'' door allochtonen en moslims.

''De PvdA moet weer een partij van het volk worden. Kritiek op moslims is nu niet mogelijk. Kritiek is sowieso niet mogelijk. Als je de taal van het volk spreekt, ben je een populist'', aldus Jami in het interview.

De islam-criticus, die onlangs werd gemolesteerd en nu beveiligd wordt, zegt geen medeleven te hebben gekregen van de partijtop. Wel werd hem door Bos verzocht zijn toon te matigen om moslims niet te beledigen. Volgens Jami krijgt hij wťl steun van partijpolitici uit het land ''Zij zeggen: 'Wouter Bos staat niet voor de hele partij, wij staan achter jou en jouw standpunten.''

De 22-jarige Jami zegt toe te willen treden tot het partijbestuur van de PvdA om de nodige veranderingen te kunnen bewerkstelligen.

Gisteren kreeg Jami nog stevige kritiek van Loubna Berrada, indertijd medeoprichtster van het comitť voor ex-moslims. Zij vindt dat Ehsan is doorgeschoten met zijn uitspraken over de islam en dat het comitť een one-man-show van hem is geworden.

Met dank aan neegij voor de submit.