FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 augustus 2007

Dochter Giuliani wil Obama

Icoon AmerikaDe dochter van de Republikeinse presidentskandidaat Rudy Giuliani steunt haar vaders kandidatuur niet. Dat blijkt uit haar internetprofiel, waarop een duidelijke voorkeur voor de Democratische kandidaat Barack Obama naar voren komt. Nadat Amerikaanse media daar lucht van kregen, werden alle verwijzingen naar Obama verwijderd.

Het profiel kan alleen bekeken worden door haar medescholieren. Ze schrijft liberale politieke ideeën te hebben. Eerder vroeg Giuliani, een van de grootste kanshebbers van de Republikeinen, media zijn gezin privacy te gunnen. De relatie met zijn kinderen is niet best.

Bayern ontsnapt aan blamage

Bayern München is vanavond ontsnapt aan een blamage in de Duitse DFB Pokal. In de eerste ronde wist het ternauwernood te winnen na strafschoppen tegen SV Wacker Burghausen.

Beide clubs kenden geen goed seizoen vorig jaar. Bayern werd slechts vierde, terwijl Burghausen degradeerde uit de 2. Bundesliga naar de Regionalliga Süd. Vanavond troffen de twee elkaar, en de toplcub had alle moeite met de club van Ingo Anderbrügge.

Thomas Neubert zette de thuisploeg verrassenderwijs op voorsprong. Bayern, geplaagd door blessures, kwam langszij door Miroslav Klose. In een verlenging werd niet gescoord, en Burghausen kreeg kansen in de strafschoppenserie. Doelman Riemann hield er twee van Bayern, maar Oliver Kahn deed hetzelfde. Doordat Burghausen ook nog de lat raakte en over schoot gaat Bayern nu naar de tweede ronde.

Höfer wint Red Bull X-Alps 2007

Gisteravond wist Alex Höfer de 2007 editie van de Red Bull X-Alps te winnen. Het was de derde zege op rij voor de Zwitser. De Red Bull X-Alps is een wedstrijd die begint in Krippenstein, Oostenrijk en eindigt in Monaco. Hiervoor kruisen de deelnemers het gehele Alpen-gebied en mogen zich alleen voortbewegen door middel van de voeten of per paraglide.

De 30-jarige Zwitser kwam gisteren als eerste aan op de berg Mont Gros die vier kilometer van Monaco ligt. Als voormalig wereldkampioen paragliden had Höfer dertien dagen nodig om het parcours (850 km hemelsbreed) af te leggen. De nummer twee, de Roemeen Toma Coconea, is vanochtend op de berg aangekomen en zeker van zijn positie. De derde plaats gaat nog tussen de Zwitsers Urs Lötscher en Martin Müller, deze strijd zal nog losbarsten in de laatste kilometers van de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd, die langs de Marmolada in de Dolomieten, de Eiger in Zwitersland en de Mont Blanc leidde, legden de Zwitser en de Roemeen respectievelijk 1485 km en 1343 km af en lagen de gemiddelde snelheden tussen de zes en vier kilometer per uur. Onze zuiderbuur Tom de Dorlodot was tot halverwege het parcours goed onderweg, maar moest ter hoogte van Davos opgeven met scheuren in de botten van zijn hand na een harde landing.

10.000 koffers zoek in Rome

Icoon VervoerOp vliegveld Fiumicino in Rome zijn dit weekend 10.000 koffers zoekgeraakt. De vele verbaasde mensen ontdekten dit bij de bagageband. De wachttijd liep hierdoor op tot wel 100 minuten.

Enac, de organisatie voor de burgerluchtvaart, verklaart dat er mogelijk sabotage in het spel is. Door medewerkers van handler-maatschappijen zou er kauwgum op het elektrische oog van de transportband zijn geplakt. De band slaat hierdoor op tilt, waardoor het personeel lekker rustig kan doorwerken. De bagage van alle mensen komt hierdoor veel later.

De vakbonden van de bagagesjouwers ontkennen dat er opzet in het spel is. De handler-maatschappijen hebben volgens de vakbonden te weinig personeel aangesteld. Door de topdrukte van dit weekend is het daardoor onmogelijk om de koffers op tijd te bezorgen. Lagere prijzen en liberalisering van de luchtvaartmarkt zijn oorzaken van de bezuinigingen op het personeel.

De politie stelt een onderzoek in naar dit voorval. De Enac en de luchthavendirectie zijn door de minister van transport ontboden om overleg te voeren met elkaar.
Met dank aan _Boo_ voor de submit.

Totdat het tegendeel bewezen wordt

Altijd zo stoer, zo’n grote bek en nergens bang voor. Ik durfde alles en dacht dat ik de hele wereld aan kon. En dat was ook zo tot die speciale avond waardoor alles in één keer voorgoed verdween. Toen had ik gemerkt dat ik minder stoer was, wel het gevoel van angst kende en dat mijn grote bek me wel eens in de steek kan laten. Ik kon de wereld helemaal niet aan, en hem zeker niet.

Beveiliging voorzitter comité ex-moslims

Icoon BinnenlandsEhsan Jami, de voorzitter van het comité voor ex-moslims, krijgt extra beveiliging. Het NCTb, het OM en de politie hebben tijdens een overleg besloten dat "aanvullende maatregelen" nodig zijn voor de beveiliging van het 22-jarige raadslid van de PvdA in Leidschendam-Voorburg.

Dat liet een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding vandaag desgevraagd weten. Aanleiding voor de aanvullende maatregelen is het feit dat Jami zaterdag in zijn woonplaats Voorburg is mishandeld en de daarop volgende massale media-aandacht, waarbij vaak foto's van Jami werden getoond.

Newcastle contracteert Spaans jeugdinternational

Newcastle United heeft de Spaanse jeugdinternational José Enrique gecontracteerd. De Spanjaard komt van Villarreal en kost de Magpies 6,3 miljoen pond [ 9,3 miljoen euro]

De 21-jarige Enrique is voor 5 jaar vastgelegd door Newcastle United. Enrique: “Ik geloof in de kwaliteiten van trainer Sam Allardyce. Newcastle United gaat gegarandeerd één van de topteams worden dit jaar.”

Newcastle United, dat dit jaar alweer zeven spelers aantrok, is nog niet uitgewinkeld. Het is ook nog geïnteresseerd in de Servische verdediger Ivica Dragutinovic. De Servische international staat nog tot 2008 onder contract bij Sevilla.

Metal Gear Solid 4 toch niet te pre-orderen

Gisteren berichtten we nog dat Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots bij HMV te pre-orderen is voor de Xbox 360, maar HMV heeft danzkij GamesIndustry zijn fout toegegeven en het artikel van de site verwijderd.

Wat is het geval? GameIndustry belde met HMV nadat ze de aparte pre-order ontdekt hadden, en deze gaf de volgende uitleg:


"In his enthusiasm, one of our online games team indicated that hmv.co.uk would start taking pre-orders for MGS4 on Xbox 360, when, in fact, he simply meant to ask customers if they wished to receive an alert in the event of this title one day coming out on this platform."

Het ging dus alleen om een space-filler die bedoeld was om klanten in staat te stellen op de hoogte gebracht te worden wanneer de X360-versie te pre-orderen viel. Het artikel is dus verwijderd, en HMV heeft zijn excuses aangeboden voor de ontstane consternatie.


Another rumor shot down...

Blijf bij FOK!games voor de volgende spannende aflevering van je favoriete soap: "Metal Gear Solid 4 op X360".

Drie klassieke games erbij voor Wii

Nintendo heeft vandaag drie "nieuwe" games beschikbaar gesteld ter aanschaf op het Wii Shop Channel. Voor 1000 Wii Points kan men Wave Race 64 downloaden, een waterige racegame die oorspronkelijk uitkwam voor de Nintendo 64. Voor 500 Wii Points is Adventure of Lolo te koop. Deze puzzlegame verscheen eerder al voor de NES. Als laatste is voor 600 Wii Points Galaga '90 te downloaden. Galaga '90 is een topdown space-shooter die eerder verscheen voor TurboGrafx16.

Mijnwerkers vast na aardbeving in Utah

Icoon AmerikaDoor een aardbeving in de Amerikaanse staat Utah is daar vanmiddag een kolenmijn deels ingestort. Volgens Amerikaanse media zitten zeker zes mijnwerkers vast. De eigenaar van de Genwal-mijn heeft een grote reddingsoperatie op poten gezet.

De aardbeving had een kracht van ongeveer 4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op enkele tientallen kilometers van de mijn. Berichten over verdere schade of problemen door de beving zijn niet gemeld.

Aardbevingen komen vaker voor in Utah. De krachtigste tot dusver was in 1934 met een kracht van 6,6 op de Richter-schaal.

EXPN-mode van SKATE in beeld

Electronic Arts wil gamers met SKATE een andere skateboard ervaring bieden dan de Tony Hawk serie doet, en doet dat onder meer door de career-mode eens flink anders aan te pakken. Je begint op straat met uitdagingen in alledaagse dingen te zoeken, en langzaam maar zeker klim je omhoog in de skaterswereld. Als je goed genoeg bent, mag je je kunsten vertonen tijdens het EXPN X-games event, een van 's wereld meest prestigieuze skating events. Hoe dat er aan toe gaat kun je hieronder zien.

Dat dit toernooi echt alleen voor de allerbesten is demonstreert onderstaand gifje wel.







Ballack blok aan been van Robben

Het is nog niet zeker of de transfer van Arjen Robben naar Real Madrid doorgaat. De deal tussen Chelsea en Madrid over Robben is zo goed als rond. Chelsea wil echter opeens Michael Ballack in de transfer betrekken. De Duitser is veel te duur en de Londenaren zijn hem liever kwijt dan rijk.

Hoe graag Chelsea Ballack kwijt wil, is wel duidelijk uit het voorstel wat de Londenaren aan Real Madrid hebben gedaan. Real Madrid hoeft maar 36 miljoen euro voor Robben te betalen in plaats van de eerder voorgestelde 40 miljoen euro. Enige voorwaarde: Real moet Ballack erbij nemen, inclusief loonkosten en alle bijbehorende premieafspraken.

Te gortig volgens de Spaanse kampioen, ook al omdat Ballack weigert in te leveren op zijn contract bij Chelsea.

Hoewel de onderhandelingen muurvast zitten, blijven er nog 25 dagen over voor het sluiten van de transferperiode. Robben wacht het rustig af en maakt zich geen zorgen als hij desnoods nog een jaar bij Chelsea moet blijven. Hij is inmiddels fit, traint weer met de groep mee en kan zondag tegen Birmingham spelen.

Punten elfde ronde

Het was een rumoerig weekend in Hongarije. Wat dat betekent voor de punten, lees je hieronder.

Voor alle duidelijkheid: de straf van McLaren heeft geen invloed gehad op de F1manager. We gaan bij de manager altijd uit van de race-uitslag zoals die op maandagavond bekend is. We hebben onze puntenverdeling nooit gebaseerd op het wel of niet uitdelen van coureurs- of constructeurspunten door de FIA en zullen daar ook nu geen uitzondering op maken. Uiteraard is het terugzetten van Alonso op de grid wel bestraft met tien strafpunten, evenals bij Fisichella.

Deze ronde waren er maar liefst 42 rondewinnaars. Zij hebben allemaal 411 punten behaald. De volgende positie werd gedeeld door 75 deelnemers, die ieder 378 punten scoorden.

In het totaalklassement is MellowYellow, een van de rondewinnaars, naar de koppositie gestormd met 3127 punten. De leider na de vorige ronde, Swink, staat nu tweede met 3101 punten. De derde plaats is voor Toontje_Lager, die nu 3098 punten heeft.

Bij de subleagues was er maar één rondewinnaar: n00bs, met 378 punten. Team holland was tweede met 366 punten, op drie punten afstand gevolgd door de Nijmegenaren.

In de top van het totaalklassement bij de subleagues is niets veranderd. Team holland behoudt de leiding met 2996 punten, Racing Team X-fi staat nog steeds tweede met 2960 punten en _amsterdam open behoudt met 2688 punten de derde positie.

De volgende race is de Turkse Grand Prix, over drie weken. Je kan voor deze race tot 25 augustus 00.01u wissels aanbrengen in je team. Wissels na dit tijdstip tellen pas mee voor de wedstrijd daarna.

Alonso: "Of Hamilton of ik"

Fernando Alonso betwijfelt of hij en Lewis Hamilton nog langer bij hetzelfde team kunnen blijven. De twee kemphanen in dienst van McLaren hebben sinds afgelopen weekend geen woord meer met elkaar uitgewisseld en deze relatie lijkt voorlopig niet te gaan verbeteren. Een transfer van een van de twee coureurs lijkt dus een optie te worden voor de Britse renstal.

Hamilton zou volgens de Italiaanse krant Tuttosport voor een transfersom van 35 miljoen euro naar Ferrari kunnen verhuizen. De debutant zou Felipe Massa kunnen vervangen, die een wisselvallig seizoen kent bij het Italiaanse team. Zeker na de Grand Prix van Hongarije, waar de Braziliaan geen punten wist te halen, lijkt zijn plekje in gevaar te komen.

Zowel Ron Dennis als Jean Todt, de teambazen van respectievelijk McLaren en Ferrari, ontkennen vooralsnog dat er onderhandelingen gaande zijn. Dat er gespeculeerd wordt over de toekomst van Lewis Hamilton is volgens Dennis logisch. “Het is onvermijdelijk dat er over de toekomst van onze coureurs wordt gesuggereerd en dat hierover intern wordt gesproken bij andere teams,” aldus de McLaren-teambaas. Alonso doet openlijk mee aan de speculatie en stelt als eis: "Of Hamilton of ik," waardoor een rijderwisseling bij McLaren onvermijdelijk zou worden.

Ook al loopt de samenwerking tussen Hamilton en zijn team momenteel niet soepel; als de Brit niet opstapt, zal Alonso wellicht zelf overwegen naar een ander team te gaan. De Spanjaard zou terug kunnen keren naar Renault. Een bron dichtbij het Franse team vertelt: “Het is niet alleen een gerucht, Alonso en zijn management zijn wanhopig om terug te komen.” Alonso zou de plek over kunnen nemen van Giancarlo Fisichella, die een erg ongelukkig seizoen beleeft.

Een meerjarig contract, dat zowel Hamilton als Alonso getekend hebben, is volgens Dennis geen probleem als een medewerker van McLaren ontslag wil nemen. “Als iemand daar geen deel van uit wenst te maken, ongeacht hun positie binnen organisatie, dan kunnen zij uiteindelijk zelf kiezen. Maar wij zullen niet van onze waarden afwijken.

Foute agenten krijgen 'Hello Kitty'- armbandje om

Politieagenten uit Thailand moeten bij een kleine misstap voortaan voor straf met een roze armband lopen waarop de beeltenis prijkt van Hello Kitty. Dat heeft een hoge ome van de Thaise politie vandaag meegedeeld.

Men verwacht dat de stoere agenten het met deze maatregel voortaan wel uit hun hoofd halen om nog te laat te komen, rommel op straat te gooien of fout te parkeren. Want geen enkele agent wil gezien worden met het Japanse evenbeeld van onze eigen Nijntje.

De politie onderstreept nog wel dat de maatregel alleen is bedoeld voor agenten die een klein vergrijp begaan. Als ze flink over de schreef gaan, zullen de agenten via de normale procedure worden gestraft. De gedachte hierachter is dat als je agenten ook aanpakt voor kleine vergrijpen, deze minder snel echte misdrijven als machtsmisbruik of geweld begaan.

Hello Kitty staat in Azië symbool voor de schattigheid. Het witte poesje is vooral populair onder jonge meisjes. Er zijn allerlei, veelal roze prullaria te verkrijgen waarop het beestje te zien is.

Admin uitgescholden en FOK!ker bang voor UPC

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Conflict die met trillende stem zegt dat het toch allemaal niet de bedoeling was geweest om UPC te overladen met spullen, Brabo's en Limbo's die een telefoontje krijgen of ze nog wel carnavallen, een 14-jarige knul die admin Yvonne en haar dochter even uitmaakt voor alles wat hij maar kan verzinnen en FOK!kers die zich laten verleiden tot zingen. Het afgelopen jaar gebeurde er weer vanalles in FOK!radio. In de maand augustus kijken we daar in een speciale zomereditie op terug! Vanavond deel 1, live vanaf 20:00 uur!

We zijn ook benieuwd wat jij de leukste momenten vond van het afgelopen jaar. Laat het ons weten op radio@fok.nl. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om mee te praten.

40 dagen en 40 nachten zonder seks. Een aantal FOK!kers zijn daar een tijdje geleden mee begonnen. Ze doen het naar aanleiding van de film 40 Days, 40 Nights, waarin een jongen veertig dagen en veertig nachten geen seksuele handelingen mag verrichten. En dus zijn het seksloze dagen voor de FOK!kers. Martijn_AR bood spontaan in de uitzending vorige week aan om mee te doen. We zullen dus zeker horen hoe het ermee gaat.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Knifen helemaal terug in Call of Duty 4

Wie had er vroeger geen gruwelijke hekel aan. Ben je lekker aan het spawncampen, komt er plots een lafaard vanachter die je neersteekt. Bonuspunten voor hem en jij moet een nieuw punt zoeken om mensen die net zijn gekilld sneaky af te kunnen maken. Blijkbaar vond Infinity Ward dit wel grappig, want ze hebben een techniek in Call of Duty 4 gestopt, waarmee dit weer helemaal terug zal komen: Dead Silence. Door voorzichtig en handig te lopen maak je geen geluid en kun je sneaky achter je tegenstanders komen om zo die extra punten binnen te halen.

Ubisoft presenteert publieks-Line-up voor Games Convention

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat een viertal games speelbaar zal zijn voor de gewone bezoekers op de Games Convention in Leipzig eind deze maand. Helaas voor iedereen die hoopte bijvoorbeeld Assassin's Creed al te kunnen spelen, een aantal games zal exclusief voor de pers zijn.

- Haze (PlayStation3)
- Naruto: Ultimate Ninja Heroes (PSP)
- Naruto: Rise of a Ninja (Xbox 360)
- Blazing Angels 2: Secret Missions of WW2 (Xbox 360)

Robin Haase verslaat Tomas Berdych in Montreal

Robin Haase heeft in de eerste ronde van het Masters toernooi om de Rogers Cup gewonnen van Tomas Berdych. Het was de eerste keer dat Haase van een speler uit de mondiale top10 won.

In de eerste set had Berdych het beste van het spel, maar kon Haase door sterk te serveren toch de set pakken. Berdych wist geen van zijn drie breakkansen te benutten. Haase pakte de enige breakkans die hij kreeg en won de set met 6-4.

In de eerste vier servicegames van de tweede set gaf Berdych vervolgens slechts twee punten op eigen service weg. Hij wist echter geen breakpunten op de service van Haase te benutten. Berdych begon twijfel uit te stralen en Haase rook bloed. Als een ijskonijn stond Haase op de baan en met prachtige dropshots en veel opkomen naar het net dreef hij Berdych tot wanhoop. Berdych begon fouten te maken en zo begon Haase ook de rally's te winnen. Dat resulteerde op 5-5 tot 2 breakpoints, op het tweede punt was het raak. Zo koel als een kikker serveerde hij vervolgens prachtig de wedstrijd uit. 6-4, 7-5.

'Madonna kocht kinderbescherming om'

Sinds gisteren wordt er weer fel gediscussieerd over Madonna's adoptie van het 23 maanden oude Afrikaanse jongetje David Banda. De bewuste ambtenaar van de kinderbescherming zou volgens diverse bronnen een te grote rol hebben gespeeld in de adoptie. Hij zou zelfs smeergeld van de gevallen zangeres hebben aangenomen.

Penstone Kilembe, die namens de kinderbescherming de belangen behartigt van David, mag van de Malawische regering zelfs niet meer naar Londen vliegen om te zien of de jongen het goed maakt. In ruil voor een soepele afwerking van het adoptieproces, zou Kilembe van Madonna steekpenningen hebben ontvangen. Met die beschuldiging kwam Kate Kainja, de Minister van Vrouwen- en Kinderontwikkeling gisteren.

De adoptie van David is pas officieel als men weet hard te maken dat er voor het jongetje goed wordt gezorgd. Omdat de zaak nu tot op de bodem wordt uitgezocht, heeft Kainja in de Daily Mail het volgende laten weten: "We hebben al contact gezocht met Madonna en gezegd dat niet meneer Kilembe maar iemand anders bij haar langs komt voor controle."

Kilembe heeft op zijn beurt te kennen gegeven van streek te zijn door het hele gebeuren. In het ergste geval zou de adoptie ongedaan worden gemaakt. Dit zou betekenen dat kleine David weer naar Malawi terug zou moeten.


Zou dit lieve jongetje straks weer terug moeten naar Malawi?

Top of Flop: Buttons

Vorige week hadden we maar liefst twee Top of Flops: Second Sight van Kula Shaker was een kleine flop,  dus. En Laat de Zon Maar Schijnen van Jannes was een dikke flop,   dus. retanik wist jullie mening het fraaist te verwoorden: "Jannes is FLOP die chicks in fok-versie zitten wel wat TOPpies bij hehe^^"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak opnieuw kennis met Sia Furler, een Australische zangeres, die sinds 2000 in Londen woont. We hadden Sia al eens in Top of Flop. Toen werd ze unaniem geflopt. Ik geef haar graag een nieuwe kans. In haar laatste clip ("Buttons") doet ze een beetje gek en trekt ze vanalles over haar hoofd (panties, een condoom, een plastic zakje, etc).

Blinde automobilist van de weg gehaald

In de Estse stad Tartu heeft de politie gisteren een einde gemaakt aan de dolle rit van een blinde man. Dit heeft een woordvoerster vandaag laten weten.

Aanvankelijk dachten de agenten dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Daarom lieten ze hem de blaastest afnemen. Maar toen de man het blaaspijpje niet kon vinden, kwamen de agenten tot het besef dat de twintigjarige man uit Estland blind was.

Gelukkig zat de blinde niet alleen in de auto. Een zestienjarige bijrijder voorzag de blinde van aanwijzingen.

NS en EVO vrezen voor Duitse stakingen

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen en verladersorganisatie EVO houden hun hart vast voor de gevolgen van een mogelijke staking op het spoor in Duitsland aanstaande donderdag. Er zouden problemen kunnen ontstaan bij het personen- en goederenvervoer tussen Nederland en Duitsland. De acties die voorbereid worden uit onvrede over de vastgelopen CAO-onderhandelingen zijn voorlopig alleen voor het goederenvervoer, het persoonsvervoer heeft nog geen last.

Machinistenvakbond GDL eist een loonsverhoging van 31 procent voor zijn leden en een meerderheid heeft inmiddels ingestemd met een staking om dat te bewerkstelligen. GDL heeft Deutsche Bahn tot dinsdagavond de tijd gegeven om een tegenvoorstel te doen. Het spoorwegbedrijf heeft inmiddels wel een akkoord bereikt met twee andere vakbonden over een loonsverhoging van 4,5 procent. Daarbij zouden de werknemers ook een eenmalige uitkering krijgen. Dat akkoord werd ook bereikt na stakingen, die het treinverkeer in grote delen van Duitsland ontregelden.

Deutsche Bahn wil een mogelijk personeelstekort opvangen door machinisten in te zetten die in dienst zijn van de overheid. Dat zou 40 procent van alle treinbestuurders zijn en zij mogen niet staken. Volgens GDL zal het inzetten van ambtenaren niet helpen. De dienstroosters zullen de plannen om treinbestuurders te vervangen in de war schoppen.

[Update] Japans onderzoek wijst uit waarom de 360 stuk gaat

Met een faalpercentage dat volgens polls zou kunnen oplopen tot zeker 30% is de Xbox 360 niet een van de meest betrouwbare apparaten ooit. Oververhitting, bekrassing van de discs en natuurlijk de beruchte Red Ring of Death zijn dingen waar elke bezitter voor vreest. Japans nieuws bureau Nikkei heeft onderzoek laten doen naar het ventilatie-systeem van de console. Hiervoor werden twee systemen getest, eentje die gekocht was in 2005 en eentje die gerepareerd was in 2007. Uit het onderzoek kwamen wat interessante resultaten:

Het temperatuurverschil tussen de console en de kamer nam toe tot wel 22 graden. Het streefverschil tussen geventileerde lucht en de kamertemperatuur ligt rond de 10 graden voor de meeste apparaten van tegenwoordig. "The 22 degrees C is quite a large gap...", aldus de onderzoeker.
The draaisnelheid van de ventilator was ongeveer de helft van een normale desktop PC, waarschijnlijk vanwege geluidsoverlast tijdens het games.
Volgende de onderzoeker:"The heat sink on the graphics LSI is so small, I wonder if it can really cool down the board." De reden hiervoor zou zijn dat hij wel klein moest zijn, wilde de disc-drive er nog boven passen.
Binnen vijf minuten na het opstarten van een game steeg de temperatuur van de graphic LSI heat sink tot 70 graden. Na vijftien minuten was de temperatuur op de processor gestabiliseerd op 58 graden, maar die van de graphic LSI was gestegen tot 80 graden. Als het erg warm zou zijn in de kamer, denk aan 35 graden, dan zou de temperatuur zelfs kunnen stijgen tot 100 graden. Met wat stof in de ventilator zou dit zelfs nog meer kunnen worden.
The console die gerepareerd was in 2007 had geen nieuwe heat sink gekregen op de graphics LSI.

Voor het nalezen van het onderzoek kun je hier terecht.

[Update] Microsoft heeft inmiddels een persbericht uit laten gaan waarin ze reageert op het onderzoek:

There is no single root cause or systemic issue with any of the Xbox 360 consoles. With such a complex consumer electronic product that contains more than 1700 different components and 500 million transistors, there are obviously many things that can malfunction at any given time. The vast majority of customers who own Xbox 360 consoles continue to have a terrific experience. As Microsoft didn't participate in the test, we cannot comment on any findings."

Met dank aan bierjoost voor de submit

Vrouw uit Arnhem bijt agent

Icoon PolitieEen 25-jarige vrouw uit Arnhem heeft vanmorgen een agent gebeten. De politieman wilde haar 28-jarige vriend aanhouden en daar was ze het niet mee eens. De agent heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis en heeft aangifte van mishandeling tegen de vrouw gedaan.

De vriend van de vrouw richtte vernielingen aan bij een horecagelegenheid in de Arnhemse binnenstad. Toen de agenten hem wilden aanhouden ging zijn vriendin zich ermee bemoeien. Het tweetal schopte en sloeg de agenten en de uiteindelijk beet de vrouw een agent. Ze zijn aangehouden en zitten in de cel.

Met dank aan jeffreyyyy voor de submit.

Kermisattracties stilgelegd na ongeval

Icoon BinnenlandsDrie kermisattracties van het type 'Booster' worden stilgelegd. Dit is besloten door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (VWA). De aanleiding van de maatregel is een dodelijk ongeval op een kermis in Frankrijk, meldt dagblad De Pers.

De VWA heeft de maatregel genomen omdat de oorzaak van het ongeval nog niet bekend is, verklaarde Koen Geling. Elk risico van een zelfde ongeluk in Nederland moet op deze manier uitgesloten worden. Op dit moment verzegelen inspecteurs van de dienst de drie attracties die op verschillende kermissen in Nederland staan.

In een zelfde soort attractie kwamen dit weekend een 43-jarige vader en zijn 21-jarige zoon om het leven toen het bakje losraakte en naar beneden viel. De twee andere inzittenden raakte zwaar gewond. Het incident vond plaats in Saint-Germain-en-Laye, ongeveer 40 kilometer ten westen van Parijs.

Drenthe wil via de rechter naar Madrid

Royston Drenthe gaat een arbitragezaak aanspannen tegen Feyenoord om een transfer naar Real Madrid af te dwingen.

De Spaanse landskampioen probeert de 20-jarige middenvelder al weken aan te trekken, maar Feyenoord heeft het laatste bod van Real (12,5 miljoen euro) naast zich neergelegd. Drenthe en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens zullen tijdens de spoedarbitragezaak worden bijgestaan door mr. Harro Knijff. "Ik kan bevestigen dat ik het verzoek om een spoedarbitrage nu aan het opstellen ben," aldus Knijff tegenover Sportweek.

Punten verzamelen in Halo 3

Het Amerikaanse Electronic Gaming Monthly heeft wat informatie gepubliceerd over Bungies opkomende shooter Halo 3:

In de campaign-mode zul je gedurende het spel punten verzamelen. Deze punten krijg je op basis van je prestaties, headshots en dergelijke. Er zal een online ranglijst zijn die bijhoudt wie de meeste punten verzamelt.

In de multiplayer-mode zit een zogenaamde "Elephant". Dit is een gigantisch mobiele basis, waarmee voertuigen en units vervoerd kunnen worden. Het is te vergelijken met de Sand Crawler van de Jawa's uit Star Wars.

Er zit een soort pseudo-map maker in de game genaamd "The Forge". Hierin stellen meerde spelers samen de items en voertuigen in het level samen en plaatsen ze door de speelwereld. Vervolgens ga je met deze mensen het level in.

De maps kunnen geupload worden en via Xbox Live gedeeld met andere mensen. Op Bungie.net kunnen de maps bekeken worden en instellen om te downloaden. Zodra je vervolgens Halo 3 opstart begint het spel automatisch met het binnenhalen van de maps.



Een SandCrawler, het concept voor de mobiele basis

Geen eerste man bij Ferrari

Ferrari heeft nog steeds geen eerste coureur. Dat heeft Jean Todt, de teambaas van de Italiaanse renstal, vandaag laten weten. Het verschil tussen zijn coureurs Felipe Massa en Kimi Räikkönen is het afgelopen weekend geslonken naar slechts 1 WK-punt.

Het verschil tussen Kimi en Felipe is momenteel slechts één punt”, vertelde de teambaas. “Ik ben erg blij dat onze beide coureurs zo competitief zijn en dat ze allebei zo goed in het team liggen. We zijn op dit moment geenszins van plan om een soort van strategie te maken waarbij het team zich meer op één van de beide rijders zal richten.

Tijdens voorgaande jaren was zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher duidelijk de eerste man bij Ferrari. Eddie Irvine, Rubens Barrichello en Felipe Massa mochten Der Michael absoluut niet hinderen in zijn opmars op weg naar de wereldtitel. Over deze oude situatie zei Todt: “We hadden met Michael de afspraak dat als zijn teamgenoot er beter voor zou staan in het kampioenschap, dat hij zich dan neer moest liggen bij het feit dat het team zich dan meer op de ander zou richten.

Voorlopig moeten de huidige coureurs van het team uit Maranello het doen met een derde en vierde plek in het kampioenschap. Sinds de Grand Prix van Hongarije is Räikkönen de sterkte van de twee.

Voetbal: v. Nistelrooy in voorselectie Oranje

Icoon Nederlands ElftalRuud van Nistelrooy maakt weer deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Marco van Basten heeft de spits opgenomen in een voorlopige groep van 33 spelers voor de oefeninterland op 22 augustus tegen Zwitserland in Genève.

Op 21 juni 2006 speelde de spits voor de 54e en laatste keer met Oranje. De bondscoach heeft naast Van Nistelrooy ook de centrumspitsen Klaas-Jan Huntelaar, Jan Vennegoor of Hesselink, Dirk Kuijt en Danny Koevermans in zijn voorlopige selectie opgenomen.

De oefenwedstrijd tegen Zwitserland is de laatste test voor de EK-kwalificatiewedstrijd op 8 september tegen Bulgarije.

Op 17 augustus zal Van Basten zijn definitieve selectie voor de oefeninterland tegen Zwitserland bekend maken.

Voorlopige selectie:

Doel: Van der Sar, Stekelenburg, Timmer en Waterman.

Verdediging: Boulahrouz, Bouma, De Cler, Donk, Emanuelson, Heitinga, Jaliens, Mathijsen, Melchiot en Ooijer.

Middenveld: Afellay, Van Bronckhorst, Engelaar, De Jong, Landzaat, Seedorf, Sneijder, Van der Vaart en De Zeeuw.

Aanval: Babel, Castelen, Huntelaar, Koevermans, Kuijt, Van Nistelrooy, Van Persie, Robben, Slory en Vennegoor of Hesselink.

Voor al het voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Van Nistelrooij in voorlopige selectie Oranje

Ruud van Nistelrooij maakt weer deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Marco van Basten heeft de spits opgenomen in een voorlopige groep van 33 spelers voor de oefeninterland op 22 augustus tegen Zwitserland in Genève.

Op 21 juni 2006 speelde de spits voor de 54e en laatste keer met Oranje. De bondscoach heeft naast Van Nistelrooij ook de centrumspitsen Klaas-Jan Huntelaar, Jan Vennegoor of Hesselink, Dirk Kuijt en Danny Koevermans in zijn voorlopige selectie opgenomen.

De oefenwedstrijd tegen Zwitserland is de laatste test voor de EK-kwalificatiewedstrijd op 8 september tegen Bulgarije.

Op 17 augustus zal Van Basten zijn definitieve selectie voor de oefeninterland tegen Zwitserland bekend maken.

Voorlopige selectie:

Doel: Van der Sar (Manchester United/Eng), Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord) en Waterman (AZ).

Verdediging: Boulahrouz (Sevilla/Spa), Bouma (Aston Villa/Eng), De Cler (Feyenoord), Donk (AZ), Emanuelson (Ajax), Heitinga (Ajax), Jaliens (AZ), Mathijsen (Hamburger SV/Dui), Melchiot (Wigan Athletic/Eng) en Ooijer (Blackburn Rovers/Eng).

Middenveld: Afellay (PSV), Van Bronckhorst (Feyenoord), Engelaar (FC Twente), De Jong (Hamburger SV/Dui), Landzaat (Wigan Athletic/Eng), Seedorf (AC Milan/Ita), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (Hamburger SV/Dui) en De Zeeuw (AZ).

Aanval: Babel (Liverpool/Eng), Castelen (Hamburger SV/Dui), Huntelaar (Ajax), Koevermans (AZ), Kuijt (Liverpool), Van Nistelrooij (Real Madrid/Spa), Van Persie (Arsenal/Eng), Robben (Chelsea/Eng), Slory (Feyenoord) en Vennegoor of Hesselink (Celtic/Sch).

RTL Games richt label Black Inc. op voor RTS WorldShift

RTL Games, onderdeel van het Duitse mediabedrijf RTL, heeft uitgever Black Inc. opgericht. Tevens kondigde het bedrijf aan dat de eerste titel al is gevonden die Black Inc. zal gaan uitgeven: WorldShift. Deze game wordt momenteel ontwikkeld door Black Sea Studios en moet volgend jaar in de schappen liggen. WorldShift is een online-based next-gen real-time strategy game met een cyber/fantasy setting. De game zal niet werken met tech-trees, maar met artifacten en zal sterk gericht zijn op een community. Over de samenwerking met Black Sea zei Holger Strecker, managing director van RTL Games:

"With Black Sea Studios, we have found the ideal partner for the first flagship title for Black Inc. I'm convinced that WorldShift will succeed in demonstrating to core gamers our commitment to quality right from the beginning. The game will serve as a prelude to our new Black Inc. product portfolio, which we intend to strengthen rapidly with further exciting titles."

Vesselin Handjiev, managing director van Black Sea, voegde daar nog aan toe:

"We are happy to finalize the international cooperation deal for WorldShift with RTL Games, and we believe the title is a great first step for the Black Inc. label. The title explores new features and new game mechanics in order to revitalize the RTS genre."



WorldShift

NAC aast op Lindenbergh en Pardo

Ernie Brandts, de trainer van NAC Breda, heeft twee versterkingen voor het middenveld op het oog. De Brabanders hopen Olaf Lindenbergh en Sebastian Pardo tijdens de huidige transferperiode vast te leggen.

Lindenbergh en Pardo hebben geen toekomst meer bij respectievelijk Ajax en Feyenoord. Voor NAC zou het financieël echter een probleem kunnen gaan worden. "Aan dit soort spelers hangt een fors prijskaartje", aldus Brandts.

Sharapova wint toernooi San Diego

De Russin Maria Sharapova heeft in San Diego haar eerste WTA-toernooi van dit jaar gewonnen. De Russische titelverdedigster versloeg in de finale Patty Schnyder met 6-2, 3-6 en 6-0.

Sharapova lijkt weer helemaal hersteld te zijn van de schouderblessure waar ze sinds Wimbledon last van had. De 20-jarige Russin ziet de overwinning in San Diego als een mooie springplank naar de US Open. "Ik won hier vorig jaar en daarna won ik ook meteen de US Open, dus dit is goed voor mijn zelfvertrouwen."

Problemen bij Den Haag door vrachtwagen

Icoon OngelukSinds vanmiddag is het Prins Clausplein, een verkeersknooppunt voor de snelwegen A12 en A4 bij Den Haag, gedeeltelijk geblokkeerd door een containervrachtwagen. Rond 14:15 kwam de vrachtwagen op zijn kop te liggen op de weg, meldt de ANWB. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

De mensen die vanuit Den Haag via de A12 en de A4 naar Delft en Rotterdam willen moeten omrijden via Rijswijk. Het knooppunt zal naar verwachting tot 21:00 gestremd zijn.

Met dank aan bennootje voor de submit.

FOK!sport zoekt redacteurs

FOK!sport is op zoek naar versterking! We zoeken enthousiaste nieuwsposters die hun Nederlands goed beheersen. Heb jij zin om mee te helpen aan de nieuwsvoorziening op FOK!sport? Lees dan verder!

FOK!sport brengt een grote hoeveelheid nieuws, over bijna alle sporten. Daarnaast draaien op de site regelmatig managerspellen waar de users een gooi kunnen doen naar de eeuwige roem, en leuke prijzen. Zo'n site draait natuurlijk niet vanzelf en daarom zoeken we altijd nieuwe mensen die mee willen helpen met het verzamelen van nieuws en het schrijven en plaatsen van berichten.

Als nieuwsposter kom je terecht in een gezellig team van bevlogen medewerkers. Je vergaart nieuws op het internet en daarbuiten en biedt dat in herschreven nieuwsberichten aan op FOK!sport. Ook kun je verslagen schrijven van bijvoorbeeld voetbal- of autosportwedstrijden. De eisen die wij stellen, zijn zeer redelijk: zo ligt het minimum aantal berichten dat je moet plaatsen per maand maar op dertig. Dat is dus gemiddeld één bericht per dag. Daarnaast kun je natuurlijk foutloos Nederlands schrijven en ben je goed op de hoogte van wat er speelt in de sporten waarover je schrijft. Je hoeft geen allrounder te zijn: we hebben ook nieuwsposters die bijvoorbeeld alleen berichten over voetbal of Formule 1 schrijven. We zijn daarnaast ook op zoek naar iemand die de voetbalcompetitie bij de zondagamateurs op het hoogste niveau volgt.

Ben jij degene die mee kan helpen FOK!sport nog beter en groter te maken? Stuur dan voor 7 augustus een mailtje met je username op FOK!, je leeftijd en op welke tijden van de dag je beschikbaar bent voor het schrijven van nieuws naar sport@fok.nl, onder vermelding van "Sollicitatie FOK!sport". Wie weet kunnen we jou dan snel verwelkomen in de crew van FOK!sport!

Bogtstra toch niet naar Heerenveen

Tenniscoach Tjerk Bogtstra gaat toch niet aan de slag bij SC Heerenveen. De voormalige captain van het Daviscup-team zou per 1 augustus aan de slag gaan als personal coach bij de Friezen.


De eredivisieclub heeft vandaag bekend gemaakt dat Bogtstra in onderling overleg afziet van de functie. Beide partijen wilden verder geen mededelingen doen over de achtergrond van het besluit.

Zowel Bogtstra als Heerenveen erkent wel dat er na het aftreden van voorzitter Koos Formsma, die de aanstelling initieerde, een gewijzigde situatie is ontstaan. "De basis voor een verantwoorde start in deze functie is nu te smal", aldus de club.

Geen rumble in SIXAXIS

Onlangs berichtte Gamepro dat Sony binnenkort PS3-controllers met rumble-functie op de markt zou brengen. Hoewel Sony weldegelijk bezig is met herontwikkeling van de SIXAXIS zou het gaan om verbeteringen van het motion-sensor-systeem van de controller, er komt geen rumble in momenteel. Dave Karraker, directeur van corporate communications zei het volgende:

"We have not added rumble, and have no announcements regarding this feature. From time to time, we make minor enhancements to the controllers for our platforms. We recently sent out to the development community some new prototypes that have a slightly enhanced sensitivity for the analog sticks and the motion sensing within the Sixaxis controller. This is not a new controller, but is part of the normal development and evolution of controllers."

Hiermee blijft Sony achter Phil Harrison staan die in februari nog zei dat rumble iets is van de vorige generatie en dus PS3-onwaardig.



Dave Karraker

Regisseur Scott gaat Monopoly verfilmen

MonopolyDe regisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner) gaat Monopoly verfilmen. Toen de regisseur onlangs het project introduceerde om het populaire bordspel te verfilmen werd er even vreemd gekeken. Een verfilming van een bordspel? Dat kon niet waar zijn. Toch is de Brit inmiddels begonnen met het uitvoeren van zijn plan, zo liet hij weten tegenover de L.A. Times.

"Monopoly is nog steeds het meest populaire bordspel in de wereld. Dus het is eigenlijk het zoeken van een universum voor dat spel. Het is grappig en voor het hele gezin. Het is erg amuserend en ik denk dat het een behoorlijk boeiende film kan worden".


Binnenkort in de bioscoop?

Van der Schaaf niet lang aan de kant

Tijdens het trainingskamp van Vitesse in Engeland heeft Remco van der Schaaf een lichte kuitspierblessure opgelopen. De 28-jarige middenvelder van Vitesse moest afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Norwich City (1-0 verlies) kort voor rust worden gewisseld.


Van der Schaaf, die in de voorbereiding zijn rentree maakte na een knieblessure, staat niet lang aan de kant. Hij kan vermoedelijk aankomende zaterdag tegen Athletic de Bilbao weer in actie komen.

"Van Bommel moet zich gedragen"

Ottmar Hitzfeld, de trainer van Bayern München, heeft Mark van Bommel een standje gegeven vanwege het gedrag van de Nederlander.

"Hij moet zich beter gaan gedragen. Wat hij tegen VfB Stuttgart deed, was onnodig", aldus Hitzfeld die in Van Bommel de aanjager op het middenveld ziet, maar hij "moet dan wel zijn hoofd koel houden".

Tijdens het duel om de Duitse beker greep de Nederlander tegenstander Fernando Meira in zijn kruis. De als aanvoerder fungerende Van Bommel maakte een heetgebakerde indruk en werd voortijdig naar de kant gehaald door zijn coach. Aan de hand van tv-beelden legde de Duitse voetbalbond hem een schorsing op voor drie bekerduels.

World of Warcraft-film krijgt budget van $100 miljoen

Na vijf jaar hard werken komt er nu echt een film aan gebaseerd op het WarCraft universum. In samenwerking met Legendary Pictures, bekend van films als 300 en Batman Begins, zal er een World of WarCraft-film ontwikkelt worden. De film zal "not a video game movie," zijn, aldus Legendary's CEO Thomas Tull. Er zal gemikt worden op een epische fantasy film in de trant van The Lord of the Rings. De film zal waarschijnlijk een budget krijgen van ruwweg $100 miljoen en moet in 2009 in de bioscopen verschijnen.

Chris Metzen, creative director van Blizzard, vertelde dat het doel in eerste instantie was een film te maken die in de beginsetting kwam van WarCraft, op het moment dat mensen en orks voor het eerst de strijd aan gaan. Omdat dit wat minder bekend zou zijn dan de huidige World of Warcraft verhaallijn is toch gekozen voor het laatste. Het verhaal van de film zal ongeveer een jaar voor de game plaatsvinden. Metzen gaf aan dat het geen quest-film zal zijn zoals Lord of the Rings was, maar puur een oorlogsfilm die focust op de grootse gevechten tussen de Alliance en Horde.

De verhaallijn zal grotendeels verteld worden vanuit het Alliance-perspectief, maar waarbij wel voldoende aandacht besteed zal worden aan alle rassen in Azeroth. Bekende karakters zoals Thrall en Jaina Proudmoore zullen misschien in de film verschijnen. Er is voor de film ook een nieuwe hero, en deze zal, in de woorden van Metzen, een echte badass zijn.

Hellgate: London krijgt datum

We hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar een deel van het team dat klassieker Diablo II ontwikkelde levert binnenkort eindelijk weer een RPG af: Hellgate: London. Met Halloween (31 oktober) mogen Amerikaanse gamers beginnen in post-apocalytisch London. Wij in Europa moeten nog een een paar dagen langer wachten, de game zal hier op 2 november verschijnen. Flagship Studios CEO Bill Roper zei het volgende:

“We wanted to hit the sweet-spot for release in terms of the development schedule and delivering the highest-quality game to our players. Halloween was the perfect fit as it ensures that Hellgate: London will have an appropriate amount of beta testing, while also being an incredibly fun time to unleash the game.”

Vrouw leeft jarenlang met potlood in hoofd

Icoon BizarEen 59-jarige vrouw heeft jarenlang geleefd met een potlood in haar hoofd. De Duitse vrouw had al bijna haar hele leven last van hoofdpijn en bloedneuzen. Het stuk is met succes uit haar hoofd verwijderd, meldde de Duitse krant Bild vandaag.

Toen de vrouw vier jaar oud was viel ze terwijl ze een potlood vast had. Het acht centimeter lange potlood verdween toen volledig in haar hoofd, zonder schade aan te richten. Niemand durfde het stuk eruit te halen, maar met de technieken van tegenwoordig is dat geen probleem meer. Overigens is twee centimeter hout blijven zitten omdat het kleine stukje zo vastgegroeid zat, dat het onmogelijk te verwijderen was.


Zijn potloden dan toch gevaarlijk?

Met dank aan Ladylike, Good-for-nothing en KRIBBET voor de submit.

PSV klaagt Real Betis aan bij FIFA

PSV is naar de FIFA gestapt in verband met de transfer van Robert da Pinho de Souza naar Real Betis. Op deze manier wil de landskampioen definitief duidelijkheid scheppen.

Vorig seizoen speelde Robert, eigendom van PSV, op huurbasis bij Real Betis. De Spaanse club had op 4 april van dit jaar de bestaande optie tot koop gelicht. De club zou voor de 26-jarige speler drie miljoen moeten betalen aan PSV. De directie van de Spaanse voetbalclub bedacht zich en besloot af te zien van de koop.

Betis beroept zich op een clausule in het contract waarin zou staan dat geen betaling automatisch betekent dat de gelichte optie komt te vervallen. PSV blijft echter vasthouden aan het document dat op 4 april werd verzonden.

Vrouwelijke generaal bij de luchtmacht

Icoon BinnenlandsVanaf nu heeft de Koninklijke Luchtmacht ook een vrouwelijke generaal. Commodore Madelein Spit kreeg vandaag haar generaalsstrepen opgespeld door de Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Hans de Jong, meldt Defensie. De plechtigheid vond vanmiddag plaats in Den Haag.

Eerder was de 46-jarige Spit actief als Nederlands vertegenwoordiger bij het Joint Strike Fighter Program Office in Washington. Dit project moet ter vervanging zijn van de F-16. Nu heeft ze de functie sous-chef ressort luchtsystemen bij de Defensie Materiaal Organisatie. Spit is niet de enige vrouwelijke generaal in het Nederlandse leger want in 2005 werd Leanne van den Hoek al generaal bij de landmacht.

[IRL] Uitslag Firestone 400


Tony Kanaan heeft de tumultueus verlopen Firestone 400 in Michigan op zijn naam geschreven. De race werd ontsierd door een crash waar zes coureurs bij betrokken waren onder wie klassementsleider Dario Franchitti en zijn rivaal voor de titel Scott Dixon.

Franchitti strijdde met Dan Wheldon om de koppositie in de race toen in de 145e ronde Wheldon de Schot aantikte. Franchitti ging dwars en sloeg vervolgens over de kop en kwam op de wagen van Dixon terecht. Ed Carpenter, A.J.Foyt IV en Sam Hornish jr. werden ook de dupe van de crash.

Marco Andretti, die werd bestraft wegens 'jumping' bij de herstart, vocht vervolgens met teamgenoot Kanaan om de zege. Laatsgenoemde trok vervolgens aan het langste eind.

Franchitti gaat in het algemeen klassement, met nog vier races te gaan, aan de leiding. Hij heeft 24 punten voorsprong op Dixon.

Sluiter zet opmars richting top 100 door

Raemon Sluiter is maandag weer een stukje dichter bij de top honderd van de wereldranglijst gekomen. Hij is vier plaatsen gestegen en staat nu 112e.

Hij dankt de stijging aan de halve finaleplaats op het challengertoernooi afgelopen weekeinde in het Finse Tampere. Daarin verloor hij van de Fransman Eric Prodon.

Beste Nederlander blijft Robin Haase. De Hagenaar bereikte afgelopen week de derde ronde van het ATP-toernooi in Washington, waarin hij verloor van Marat Safin. Hij schuift een plaats op naar de 103e plaats. Haase speelt deze week op het ATP-toernooi in Montreal, Sluiter neemt een weekje rust.

Celstraf na hulp aan buurvrouw

Icoon OpmerkelijkEen Nigeriaanse student in Saudi-Arabië moet na het helpen van zijn zieke buurvrouw vijftig dagen de gevangenis in wegens 'immoreel gedrag'.

De man bracht zijn 63-jarige buurvrouw naar het ziekenhuis nadat ze zich niet goed voelde. Na drie dagen zocht hij de buurvrouw weer op om te controleren of het alweer beter ging. Hierop werd hij door de religieuze politie gearresteerd. Ook werd zijn geld en laptop in beslag genomen. Volgens de strenge islamitische wetgeving in Saudi-Arabië mag een man niet met een vrouw in dezelfde ruimte zijn, als ze niet verwant of getrouwd zijn.

Mohammed zei tijdens een telefonisch interview met een persbureau vanuit de gevangenis: "Ik was blij dat het goed ging met de vrouw. Tijdens ons gesprek, waar nog drie andere vrouwen bij aanwezig waren, werd er op de deur geklopt. Toen mijn buurvrouw de deur opendeed stormden vier of vijf mannen de kamer binnen, ik had ze al eens eerder gezien rondom het gebouw.

Ze namen mij en de drie vrouwen mee en brachten ons naar de gevangenis. Ik wilde enkel iets goeds doen voor een zieke vrouw, en dit is wat er ik er voor terugkrijg. Mijn familie in Nigeria steunt mij niet meer. Mijn vrouw en kinderen zijn boos op mij. Hier zit ik dan weg te kwijnen in de gevangenis.


Met dank aan pestertje voor de submit.

[GP2] Materiaalpech voor Ho-Pin Tung

Teleurgesteld kon de Nederlands-Chinese coureur Ho-Pin Tung direct na de start van de tweede GP2 race in Hongarije uit zijn GP2 bolide stappen als gevolg van een gebroken aandrijfas.

Tijdens de race op zaterdag had Ho-Pin goede progressie gemaakt en had met snelle rondetijden de race kunnen finishen op plek negen wat een uitstekende positie zou zijn om de tweede race mee aan te vangen en wellicht nog een stuk verder naar voren te komen. Verder als de warm-up ronde mocht het helaas niet komen terwijl de rest van het veld wel uit de startblokken kwam.

"Heel erg jammer," aldus Ho-Pin direct na de race. "We konden het tempo dit weekend goed bijhouden met de snellere jongens. Helaas kon ik in de kwalificatie niet hoger komen als plek 15 omdat ik steeds last had van verkeer. In de eerste race kon ik gelukkig een stuk naar voren komen en eindigen op plek negen.Ik heb een harde strijd moeten leveren maar helaas zat een achtste positie en bijhorende pole position voor de tweede race er net niet in."


"Het zag er goed uit voor de tweede race waarvoor we nog wat kleine aanpassingen aan de setup hadden gemaakt. Na de start kon ik helaas meteen uitstappen vanwege een kapotte aandrijfas. We hebben vanaf het begin van het seizoen wat achterstand op de concurrentie gehad maar door hard te werken zien we elk weekend toch verbeteringen. In ieder geval heb ik dit weekend mee kunnen strijden en mijn beste persoonlijk resultaat in de GP2 gescoord."

Ho-Pin Tung kijkt uit naar de volgende race over 3 weken in Turkije. "We hebben nog een hoop werk te doen maar we hebben nu een goede basis. Hopelijk kunnen we in Istanbul de stijgende lijn omzetten in resultaten."

'Vreemde bloedwaarden Rasmussen in 2002'

In 2002 moest Michael Rasmussen weg bij Team CSC vanwege 'onregelmatige bloedwaarden'. Dat meldt de Deense krant Jyllands-Posten. Aan de vooravond van de Ronde van Lucca zou bij de Deen tijdens interne controles van de ploeg vreemde bloedwaarden zijn waargenomen. Ploegleider Bjarne Riis besloot daarop het contract met Rasmussen niet te verlengen.

Rabobank legde de Deen vervolgens vast, waarna Riis de Rabo-ploegleiding op de hoogte stelde van de reden van het vertrek van Rasmussen bij CSC.

In de afgelopen Tour werd Rasmussen vroegtijdig uit de ronde gezet en ontslagen door Rabo. De geletruidrager, die in een jaar tijd vier dopingcontroles miste, had volgens de ploegleiding onjuiste informatie gegeven over zijn verblijfplaatsen.

Vanavond stapt Rasmussen voor het eerst sinds zijn gedwongen vertrek uit de Tour weer op de fiets voor een criterium in Denemarken.

Brussel verbiedt Britse dier- en vleesexport

Icoon EuropaDe Europese Commissie verbiedt Groot-Brittannië maandag om vlees, melk en dieren te exporteren vanuit het hele grondgebied, behalve Noord-Ierland. Dat moet de verspreiding van mond- en klauwzeer beperken.

De besmettelijke dierziekte dook vrijdag op een boerderij nabij Guildford in Surrey op. De regering-Brown had vrijdagnacht zelf al besloten tot deze maatregelen.

Normaal staat de Europese Commissie wel de export van vlees en melk toe in landsdelen die wat verder weg liggen van de besmetting. Maar de Britten vroegen Brussel zelf om de export te verbieden vanaf het hele grondgebied, behalve Noord-Ierland. De regering willen zo nog de herkomst van bepaalde runderen traceren in het land.

Experts van de EU-landen beslissen woensdag in Brussel over aanpassing of verlenging van de maatregelen. De bestrijding van veel dierziekten is gebaseerd op EU-regels: in elk land geldt daarom dezelfde aanpak. Zo moet bij mond- en klauwzeer altijd een exportverbod van runderen worden ingesteld. De toezichtszone rond de getroffen boerderij blijft altijd minstens dertig dagen van kracht.

De Europese Commissie toonde zich maandag tevreden over de Britse maatregelen na de ontdekking van de dierziekte bij Guildford. Zo ook met de snelheid waarmee het virustype is vastgesteld, zodat de diensten de herkomst en een eventueel vaccin kunnen bepalen.

De EU betaalt de helft van de bestrijdingskosten, zoals het doden van de dieren.

'Koevermans kan naar Turkse topclub'

Fenerbahce heeft het oog laten vallen op Danny Koevermans van AZ.

De Turkse club is op zoek naar een spits die Mateja Kezman kan assisteren in de punt van de aanval. AZ wil zes miljoen incasseren voor Koevermans, die weg wil uit Alkmaar. Dat bedrag schijnt voor de Turken geen probleem te zijn. Koevermans is op een zijspoor beland nu AZ twee spitsen heeft gekocht en hem is gezegd dat hij nog slechts als pinchhitter in actie zal komen.

Uitslagen Frankrijk speelronde 1

Ook in Frankrijk is de competitie weer van start gegaan. Afgelopen weekend werd de eerste competitieronde gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen eerste speeldag:

ThuisUit:Eindstand
RC StrasbourgOl. Marseille0-0
AS MonacoSaint-Etienne1-1
Girondis BordeauxRC Lens1-0
PSGFC Sochaux0-0
CaenOl. Nice1-0
Lille OSCFC Lorient0-0
Stade RennesAS Nancy0-2
ValenciennesToulouse3-1
Le MansFC Metz1-0
Ol. LyonAJ Auxerre2-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Valenciennes133-1
2AS Nancy132-0
3Ol. Lyon132-0
4Caen131 -0
5Gir. Bordeaux131 - 0
6Le Mans131 - 0
7AS Monaco111 - 1
8St. Etienne111 - 1
9FC Lorient110 - 0
10FC Sochaux110 - 0
11Lille OSC110 - 0
12Ol. Marseille110 – 0
13PSG110 - 0
14Strasbourg110 - 0
15FC Metz100 - 1
16Ol. Nice100 - 1
17RC Lens100 - 1
18Toulouse101 - 3
19AJ Auxerre100 - 2
20Stade Rennes100 – 2

Topscorers:

NaamAantal
Audel (Valenciennes)3

Boek: Thom Arisman - Mr. Single

Vorig jaar nog verscheen Thom.Single.Man, het debuut van Thom Arisman, journalist met een geheime identiteit. Zelfs google kan geen mooi plaatje vinden van deze Flair-columnist. Geheimzinnigheid staat altijd garant voor aandacht. Binnenkort gaat Arisman zijn identiteit prijs geven door middel van een prijsvraag op zijn website. Dat gaat gepaard met lekker veel gedoe, waardoor ook het opgeven van die geheimzinnigheid aandacht oplevert. Een goede publiciteitsstunt. Arisman is na deze twee bundelingen van columns bezig met het schrijven van zijn debuutroman. Zal hij als doodnormale auteur met een bekende kop ook succes oogsten? Ik denk het wel.

Man 'met nat kruis' veroordeeld

OpmerkelijkDe Rotterdamse politierechter mr. G. van der Ven had vrijdag schoon genoeg van het vochtige kruis dat een 64-jarige verdachte steeds te berde bracht tijdens een rechtszaak. ''Ik word doodziek van dat natte kruis. Nu wil ik er echt niks meer over horen'', aldus de rechter.

De verdachte werd vorig jaar september door de politie opgepakt omdat hij aan zijn piemel zat te friemelen. Zijn kruis had hij afgedekt met een krant. Winkeliers uit Ommoord, een wijk in het noordwesten van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander, hadden geklaagd dat de man al een half jaar steevast op woensdagochtend – als veel moeders met kinderen bij een snoepwinkel komen – op een bankje verdachte bewegingen met zijn handen in zijn broek maakte.

Tegen de politie had hij daarover verklaard. ''Ik streelde me wel, maar ben gestopt toen ik opgewonden raakte.'' Tegen de rechter voerde de verdachte vrijdag zijn natte kruis op als excuus. ''Ik kamp met incontinentie en dat veroorzaakt jeuk door het lekken. Ik heb de politie nog voorgesteld om de natte short naar een laboratorium te sturen voor onderzoek naar de aard van het vocht. Dat weigerde men.''

Incontinentie of niet, op grond van de aangiftes, de voorzichtige bekentenis en omdat de schennispleger geen medische rapporten kon overleggen, werd de man veroordeeld tot een boete van 300 euro voor Schennis van de eerbaarheid in het openbaar.

Stem op welk systeem de nieuwe Mega Man moet komen

Waar steeds meer developers voor multiplatform-games gaat, zoekt Capcom een andere route. Ze gaan een nieuwe Mega Man-game ontwikkelen en willen van de gamers weten voor welk systeem dit moet gebeuren. Op de Japanse site voor Mega Man staat momenteel een poll, waar je kan stemmen voor de verscheidene systemen. Gezien de populariteit van de Wii is het geen wonder dat deze momenteel ruimschoots bovenaan staat.

Kijk even op het plaatje hieronder als je niet op de Xbox 360 of Wii wilt stemmen. De namen van de systemen zijn verder namelijk in het Japans. De poll is te vinden op deze site aan de rechterkant.




Koeienvlaai veroorzaakt ongeval

Een 63-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn is op de Tolhuiskade in Nieuwveen gisteren lelijk komen te vallen. Het ongeluk gebeurde gisteren net na de middag, toen de man moest uitwijken voor een dampende koeienvlaai.

De man fietste samen met een groepje. Bij de uitwijkmanoeuvre stuurde de man iets te scherp, en dook hierdoor over zijn stuur heen. Daarbij smakte hij met zijn gezicht op de grond.

Toen de ambulance was gearriveerd, constateerden de broeders dat de man niet meer ademde. Hierop werd een tweede ambulance en de traumahelikopter ingeschakeld. De man werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het nu met de man gaat is onbekend.

Pretpark: De Valkenier

SubheaderWat kun je tegenwoordig nog met een gezin samen voor maar dertig euro gaan doen. Niet veel, een museumbezoek met je museumjaarkaart, een bezoekje bij de grote gele M, maar een pretpark zal er niet in zitten. Of toch wel? Ja, bij de Valkenier in Valkenburg bedraagt de entree slechts zeveneneenhalve euro per persoon en als je zestig jaar of ouder bent kom je zelfs gratis naar binnen. De Valkenier is een klein pretpark met een heel prettige toegangsprijs, maar wat krijg je dan voor dat geld op je bordje?

Carlo van Dam loopt uit

Carlo van Dam kende een goed weekend in het Duitse F3-kampioenschap. De jonge Nederlander wist een race te winnen en bouwde zijn voorsprong in het kampioenschap uit naar dertien punten.

Van Dam eindigde de eerste race als vierde. Zijn grootste concurrent, Frederic Vervisch, wist die race te winnen. De tweede race vertrok Van Dam van pole position wat hij wist om te zetten in een overwinning. Vervisch wist de tweede race echter niet te scoren.

Stand in het kampioenschap na 10 races

PosCoureurTeamPunten
1Carlo van DamVan Amersfoort Racing84
2Frederic VervischJB Motorsport71
3Nico VerdonkJB Motorsport63
4Christian VietorisJozef Kaufmann Racing54
5Recardo BruinsVan Amersfoort Racing53
12Dominick MuermansSwiss Racing Team4
15Ross ZwolsmanRennsport Rossler1

Homo's mishandeld na de Gay Pride

Icoon PolitieNa de drukbezochte Gay Pride in Amsterdam zijn zaterdagavond enkele homo's zwaar mishandeld. Een homoseksuele Ier die met zijn Spaanse vriend over de Nassaukade liep, werd met een hard voorwerp neergeslagen. Hij ligt met een gebroken kaak, gebroken neus en een verschoven nekwervel in het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar een Nederlandse man van begin twintig en een Arabisch-Marokkaans uitziende man van eind twintig. Ze worden verdacht van poging tot doodslag.

In Oud-West werden twee Amerikaanse homo's door drie jongens uitgescholden, geschopt en geslagen en belaagd met traangas. Nog onbekend is of het om een 'normale' beroving gaat of dat het specifiek tegen homo's gericht geweld betreft.

Ook zaterdagnacht werden twee studenten aangehouden nadat zij een krans van het Homomonument in het water hadden geschopt. Zij zijn vastgezet voor openlijke geweldpleging.

Met dank aan sebz voor de submit.

Jongetje dobbert zes uur op Dode Zee

Een achtjarig jongetje heeft zes uur rondgedobberd op de Dode Zee. Pas daarna had zijn vader door dat het ventje was verdwenen en werd er een zoekactie op touw gezet.

Het mannetje ging vorige week met zijn vader en twee broers zwemmen bij een strandje dat was gereserveerd voor ultra-orthodoxe joden. Deze joden moeten apart van vrouwen baden. Doordat de stroming zo heftig was, dreef het ventje steeds verder van de kust af.

Pas toen het donker was kwam de vader er achter dat er nog een zoon miste. Met politiehelikopters en motorboten zocht de politie de hele zee af. Toen de jongen eindelijk was gevonden, waren de agenten stomverbaasd dat het jongetje ongedeerd werd aangetroffen. Bang en uitgedroogd werd het mannetje drie kilometer van de kust gevonden.

De jongen kon zo relaxt blijven ronddrijven, omdat hij met zijn gedachten bij zijn schoolvriendjes was, terwijl hij zelf in het duister in het stinkende water lag. Het drijvend vermogen van de vele mineralen en zouten in de Dode Zee hebben de jongen zijn leven gered. Door gewoon relaxt op zijn rug te blijven liggen en niet te spartelen, kon hij rustig liggen wachten op zijn redding.

'Piquet Jr. volgend jaar Renault-coureur'

Als we de Braziliaanse sportkrant Lance moeten geloven is Nelson Piquet Jr. zeker van een racestoeltje bij Renault. Volgens het artikel zou hij Giancarlo Fisichella opvolgen bij de regerend kampioen.

De jonge Braziliaanse coureur, die overigens ook een Nederlands paspoort heeft, is momenteel als testcoureur actief voor het Franse team. Als protegé van Briatore kende Heikki Kovalainen ook eerst een seizoen als testcoureur, het heeft er alle schijn van dat Piquet Jr. hetzelfde traject doorloopt.

Afgelopen weekend maakte Briatore bekend dat hij zijn beslissing naar alle waarschijnlijkheid pas in september maakt.

Super Aguri in financiële nood

Het heeft er alle schijn van dat Super Aguri F1 zich in financiële problemen bevindt. De problemen zouden zijn ontstaan doordat de grootste geldschieter de maandelijkse betaling van juli niet heeft gedaan. Welke sponsor het betreft is niet bekend.

De geruchten zijn inmiddels bevestigd door Danielle Audetto, teammanager van de Japanners. "We bezuinigen waar we maar kunnen en hopelijk profiteren we van onze 4 WK-punten die we tot nu toe hebben gescoord," aldus Audetto. De impact op het team zou enorm zijn. Zo zou de crew die meereist naar de races tot het uiterste minimum beperkt zijn, en de ontwikkeling aan de huidige bolide zou zelfs zijn stopgezet. Er wordt zelfs gefluisterd dat de resterende races van dit seizoen gevaar lopen.

Het team richt haar hoop op de inkomsten uit televisiegelden. Het team staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap, wat recht geeft op een deel van de televisiegelden.

Vier studenten VS door hoofd geschoten

Icoon MisdaadIn de Amerikaanse staat New Jersey zijn zaterdagavond vier studenten van het Delaware college tegen een muur gezet bij een basketbalveldje in de stad Newark en door hun hoofd geschoten. Drie van hen overleden hierdoor onmiddellijk. Het vierde slachtoffer, een 19-jarige vrouw, overleefde het drama en ligt zwaargewond in een ziekenhuis.

De drie doden zijn een 18 en 20-jarige mannelijke student en een 20-jarige studente. Van mogelijke verdachten is nog geen enkel spoor. Een motief is ook nog onbekend.



De drie dodelijke slachtoffers

Albers: "Geen stappen tegen Spyker"

Enkele weken geleden werd Christijan Albers door Spyker F1 uit de Formule 1 ontslagen. Destijds kondigde de Nederlander aan zich op juridische stappen te beraden. In de uitzending van RTL GP tijdens de GP van Hongarije distantieerde de coureur zich van die eerdere uitspraken.

Albers is momenteel in gesprek met Michiel Mol, interim CEO bij het Nederlandse F1-team. "Ik wil graag wedstrijden rijden, maar dat is nu niet mogelijk. Nu onderzoeken we de mogelijkheid of ik bij de Spyker familie kan blijven," aldus Albers. Hiermee doelt de Nederlander niet op een functie als testcoureur. "Ik zie dat niet als een optie, iedereen weet dat Spyker ontzettend weinig testkilometers maakt." Hoe een eventuele functie dan ingevuld kan worden is nog niet duidelijk.

Albers toonde nog steeds betrokkenheid bij het kwakkelende team: "Het belangrijkste is dat we een Nederlands Formule 1-team op de grid hebben staan, daarna is het belangrijkste dat ik weer aan de slag kan bij een Formule 1-team."

Molhoek mag weg bij AZ

Rogier Molhoek mag op zoek naar een andere club. AZ is bereid om me te werken aan een transfer.
Molhoek deed het vorig jaar goed voor de Alkmaarders maar toch mag de 26-jarige speler vertrekken. Molhoek krijgt door het blessureleed bij Stijn Schaars veel speeltijd in de voorbereiding. Afgelopen zaterdag stond Molhoek nog in de basis tegen Middlesbrough maar viel na een uur uit door een blaar.

Win prijzen met je vakantiefoto!

Icoon Sitenews - ForumPrijzen winnen doe je niet alleen op de Frontpage. Ook op het forum valt heel wat te winnen. In het subforum Fotografie van het FOK!forum wordt maandelijks een fotowedstrijd georganiseerd. Nu het weer eindelijk zomers begint te worden en het voor veel mensen lekker vakantie is stellen we jullie op de hoogte van het thema dat in oktober de revu zal passeren.

Het onderwerp van oktober zal zijn: 'Je beste vakantiefoto'. Dus ben jij net op vakantie geweest en heb je vele gigabyte's aan foto's mee terug genomen? Spit je archieven nu maar vast goed door om een wedstrijdwaardige foto te selecteren! Moet je nog op vakantie of blijf je gewoon thuis? Houd je ogen dan open en kijk eens extra goed om je heen om te zien of jij misschien de beste foto nog kunt maken! Het maakt niet uit wat voor camera je gebruik, een digitale spiegelreflex, een compact camera, je webcam of je telefoon. Pak die camera en kijk eens creatief om je heen!

Uiteraard zijn de tussenliggende maanden niet wedstrijdvrij. Deze maand is het onderwerp: 'dieren' en voor september is het onderwerp 'portret' vastgesteld. Per maand gelden verschillende regels met betrekking tot het gebruik van fotobewerkingprogramma's. Lees hierover in 't huidige wedstrijdtopic.

Zin gekregen om leuk mee te doen? Lees het topic en stuur je foto in! Door middel van een stemronde wordt de winnaar bepaald. Iedereen mag meestemmen door zijn of haar top 5 door te geven. Iedere stem telt even zwaar. Logischerwijs wint de user met de meeste punten En... de winnaar mogen we een leuk prijs aanbieden! De prijs wordt verzorgd door Herinneringenoplinnen.nl, aanbieder van linnen fotoschilderijen op internet. Zij printen foto's op linnen en spannen deze vervolgens op een houten frame waardoor een prachtig en persoonlijk fotoschilderij ontstaat! De winnende user krijgt zijn of haar ingestuurde foto op een linnen doek van 40 bij 40 centimeter!

Met dank aan Xilantof voor de submit.

Itagaki is niet onder de indruk van Heavenly Sword

Tomonobu Itagaki, bedenker van de Dead or Alive-serie, deed in Electronic Gaming Monthly de uitspraak dat hij niet echt onder de indruk is van PS3-titel Heavenly Sword, een game die door velen als potentieel "game of the year" wordt gezien.

I've never played a good game where the developers put a big icon of the button you're supposed to press onscreen... I look at Heavenly Sword and it seems really half-assed, because it's asking you to do all these button-timing sequences but you are not getting much payoff from it.

Kyle Shubel, producer van de game, had ook een antwoord klaar:

My response to Mr. Itagaki would be that the intent of the Hero sequences is to empower the player to experience events that would be nearly impossible to play in a natural platforming state... for example, making the player run down ropes, leaping from rope to rope as they're being cut from underneath you, all while dodging other objects — that would be a frustrating experience to 99 percent of our users if we were to force them to do that manually.



Kijkers boos op SBS om afkappen Bond

Icoon MediaSBS6 heeft ruim 200.000 kijkers op de kast gejaagd door zaterdagnacht een kwartier voor het einde de James Bond-film 'You Only Live Twice' af te kappen. Terwijl de kijkers dachten dat er reclame kwam werd er plaatsgemaakt voor een belspel met Christine van der Horst. Bond kwam niet meer terug.

Vele verbolgen kijkers, waaronder een grote groep FOK!kers begonnen spontaan boze mailtjes te sturen naar SBS. Ook maakten sommige kijkers van de gelegenheid gebruik de telefoon a zestig cent per gesprek te pakken om naar Van der Horst te bellen. Niet om het woord te raden, maar om hun beklag te doen. De belspelpresentatrice deed echter alsof haar neus bloedde en kapte de bellers af. SBS heeft ook nog niet gereageerd op de boze e-mails.


Christine: niet het einde voor Bond-kijkers.

Groningse politie schiet man dood

PolitieEen agent heeft gisteravond rond 22.00 uur in het Groningse Leens een man doodgeschoten bij een woning aan de Prinses Beatrixstraat. De politie was ter plekke geroepen vanwege 'een incident' in de betreffende woning.

Toen twee agenten ter plekke kwamen, riepen ze de assistentie in van collega's omdat er 'een dreigende situatie' ontstond. Toen de versterking aankwam, was de man al neergeschoten. Hij overleed even later in de woning.

Zoals gebruikelijk bij dit soort zaken - als een agent een burger neerschiet - is de Rijksrecherche een onderzoek gestart naar de toedracht van de schietpartij. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt.

De Groninger Internet Courant citeert wel buurtbewoners die zeggen dat de man met een mes op de agent zou zijn afgekomen, nadat deze ter plaatse was gekomen vanwege een burenruzie.


Met dank aan bennootje voor de submit.

Nederlands minimumloon zo gek nog niet

Icoon EconomieHet Nederlandse minimumloon is in vergelijking met andere Europese landen zo gek nog niet. Met 1301 euro bruto per maand staat ons land op de vierde plaats in de Europese Unie. In Luxemburg is het minimumloon met 1570 euro per maand het hoogst. Ook In Groot-Brittannië en Ierland ligt het wat hoger dan in Nederland.

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de verschillen in de EU best groot zijn. Bulgaren kennen een wettelijk mimimum van 92 Euro per maand. Ook in de andere voormalige Oostbloklanden is het minimumloon geen feest.

Het CBS wijst verder op het grote verschil in aantallen werknemers dat het laagste loon verdient. In Nederland is dat maar vier procent, in Bulgarije en Frankrijk is dat vijftien procent.

Het gemiddelde verdiende loon van werknemers is doorgaans twee tot drie keer zo hoog als het wettelijk minimumloon in hun land.

Ex-moslim Ehsan Jami (PvdA) gemolesteerd

Icoon BinnenlandsEhsan Jami, gemeenteraadslid voor de PvdA in Leidschendam-Voorburg en voorzitter van het comité voor ex-moslims is zaterdagmiddag in zijn woonplaats (Voorburg) mishandeld door drie mannen. Ehsan werd bij het verlaten van een supermarkt tot twee keer toe tegen de grond geslagen en liep daarbij een aantal bloedingen en verwondingen op. Een vrouw in wier gezelschap hij verkeerde, trof hetzelfde lot.

De drie scholden Jami onder meer uit voor 'kanker-landverrader'. Twee van de drie daders hadden een Marokkaans uiterlijk, de derde zou van Somalische komaf (kunnen) zijn. Het 22-jarige slachtoffer wilde zelf verder niets over de molestatie kwijt. Vertrouwelingen van Jami leggen een rechtstreeks verband tussen zijn activiteiten voor het comité ex-moslims en de mishandeling.

Ehsan Jami is naar eigen zeggen al twee keer eerder belaagd nadat hij vier maanden geleden in het nieuws kwam met zijn beweging voor afvallige moslims. De PvdA'er noemde de profeet Mohammed eerder in een interview met dagblad Trouw een ''crimineel'' die als hij nu zou leven ''zou kunnen worden vergeleken met Osama bin Laden of Saddam Hoessein.''

Lees ook op het forum Oprichter comité voor ex-moslims mishandeld. Ook dank aan Walter_Sobchak en Beuzebelder voor de submit.

Hiroshima herdenkt atoomaanval 1945

Icoon BuitenlandsIn Hiroshima is vanochtend herdacht dat de Japanse stad 62 jaar geleden werd verwoest door een Amerikaanse atoombom. Ongeveer 45.000 mensen hadden zich verzameld voor de herdenkingsceremonie.

Om 08.15 uur (plaatselijke tijd) namen zij 1 minuut stilte in acht. Dat was het tijdstip waarop in 1945 de bom ontplofte.

De Japanse president Shinzo Abe zei in een toespraak dat Japan nooit een atoomwapen zal bezitten en ook niet de stationering van dergelijke wapens op zijn grondgebied zal toestaan. Burgemeester Tadatoshi Akiba wees nog eens op de verschrikkelijke gevolgen die de atoomaanval heeft gehad. ''De overlevenden hebben de doden benijd'', aldus de burgervader.

De verwoestende klap door de bom, die door een Amerikaanse B29-bommenwerper werd afgeworpen, kostte direct aan 78.000 mensen het leven. Door de vrijgekomen radioactieve straling liep het dodental binnen enkele maanden op tot ongeveer 140.000.

Met de atoombom op Hiroshima en drie dagen later die op Nagasaki kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. In Nagasaki kwamen direct 27.000 Japanners om. Het dodental in deze stad liep uiteindelijk op tot zeker 70.000 eind 1945.

Door bijvoorbeeld kanker als gevolg van de straling stierven uiteindelijk nog veel meer mensen in beide steden.



De paddestoelwolk boven Hiroshima 62 jaar terug

Met dank aan bennootje voor de submit.

Franse president scheldt fotografen uit

De Franse president Nicolas Sarkozy was gisteren niet gediend van twee Amerikaanse persfotografen die hem in een bootje volgden. De slechts in een zwembroek geklede president vuurde een Franse scheldkanonnade op het duo af.

Ondanks dat de Amerikanen geen Frans kennen, en dit zelfs nog aangaven ook, schold Sarkozy hen de huid vol. De Fransman pakte zelfs de camera van één van de fotografen, maar bedacht dat hij dit niet kon maken en gaf het toestel terug. Een vrouwelijke metgezel van de president vertelde de Amerikanen dat Sarkozy met rust wilde worden gelaten.

Enkele uren voor dit incident had de president een perscoferentie gegeven waar journalisten vragen mochten stellen. Hij vertelde dat hij de rest van zijn vakantie graag met rust zou willen worden gelaten. De twee Amerikanen wisten helaas niets van dit verzoek af. Sarkozy viert vakantie met zijn gezin in een huis van voormalig Microsoft-directeur Michael Appe, aan het Winnipesaukee-meer.

Britse cafés stinken na rookverbod

Icoon OpmerkelijkEen Britse exploitant van ongeveer tweeduizend cafés wil zijn horecagelegenheden voorzien van een lekker geurtje. De pubs kampen namelijk met een nieuw probleem sinds het rookverbod van 1 juli.

Tot die dag verdoezelde de sigarettenrook de onsmakelijke geur van verschraald bier, zweet en andere stank. Exploitant Mitchells and Butlers test momenteel de geur van leer en versgemaaid gras, meldde de Britse krant Sunday Times. Zelfs de geur van tabak wordt overwogen. In pubs in Edinburgh en Glasgow werd al een fris oceaanbriesje verstoven.

Veel doden door autobom in Tal Afar

Icoon AanslagIn de Noord-Iraakse stad Tal Afar zijn vandaag zeker 25 mensen om het leven gekomen door de ontploffing van een met explosieven gevulde vrachtwagen. Zeker dertig mensen raakten gewond. Circa tien gebouwen werden verwoest door de klap, meldde de lokale politie.

De aanslag, vermoedelijk het werk van een zelfmoordenaar, werd gepleegd in een overwegend sjiitische wijk van Tal Afar. Onder het puin liggen vermoedelijk nog veel slachtoffers. De autoriteiten hebben een uitgaansverbod ingesteld. In de stad bij de grens met Syrië ontplofte in maart ook een vrachtautobom. Door die aanslag kwamen zeker honderd mensen om en mogelijk 152. Een wraakactie door sjiitische politiemannen kostte vervolgens aan zeker zeventig mensen het leven in de etnisch en religieus gemixte stad.

De Amerikaanse president George Bush noemde Tal Afar vorig jaar nog een ''vrije stad die reden geeft tot hoop in een vrij Irak''. Hij sprak toen na een Amerikaans offensief om de stad te bevrijden uit de klauwen van al-Qaeda-strijders.

In de Iraakse hoofdstad Bagdad kwamen vanochtend zeker negen mensen om door een aanslag, meldden veiligheidsfunctionarissen. De bom, die langs de kant van de weg van verborgen, ontplofte bij een bushalte in een zuidelijke buitenwijk van de stad.

Politie bellen dure grap met gsm

Door een opeenhoping van kosten, is het bellen naar het landelijke politienummer 0900-8844 vooral voor mobiele bellers een duur geintje. Voor hen kunnen de kosten oplopen tot meer dan een euro per minuut, ondanks dat wordt gesproken over 'lokaal tarief'.

Bellers hebben geen keuze meer als ze een instantie willen bereiken. Veel instellingen hebben hun normale telefoonnummer vervangen door een 0900-nummer, en zijn alleen nog via dat zogeheten servicenummer te bereiken. Zo zorgde het nieuwe telefoonnummer van de politie, 0900-8844, nog voor commotie eind jaren negentig. Voor 'even de politie bellen' moest flink worden betaald. Onder druk van de Tweede Kamer werd het tarief dan ook verlaagd van twaalf naar drie eurocent per minuut. En dat zijn dezelfde kosten als voor lokaal bellen.

Maar 0900-nummer zitten nimmer in een belbundel, zodat je hiervoor apart moet afrekenen bij je gsm-provider. En die kosten kunnen hoog oplopen. Zo betalen prepaidbellers bovenop de lokale belkosten ook nog de gsm-gesprekskosten die tussen de veertig eurocent en 1,25 euro zijn, afhankelijk van de provider. Daarnaast brengen de meeste providers ook nog een starttarief voor het bellen naar 0900-8844 in rekening, dat meer dan een euro kan kosten.

Schumacher scoort beste resultaat van het jaar

Ralf Schumacher behaalde gisteren tijdens de Grand Prix van Hongarije zijn beste resultaat van het seizoen. Na de straf voor Fernando Alonso startte de Duitser als vijfde om uiteindelijk als zesde te eindigen.

De Duitser was dan ook zeer tevreden. "Het was een geweldige race. Mijn start was goed en de eerste paar bochten streed ik om de vierde plek. De auto was in het begin wat nerveus, maar na wat aanpassingen erg goed. Wij deden twee pitstops en volgens mij was dat de juiste keuze. Het was jammer dat we later in de race wat tijd achter Nick Heidfeld verloren, maar drie punten zijn alsnog erg goed voor het team. We hadden ze hard nodig en ik kijk nu uit naar de rest van het seizoen," aldus Schumacher.

Bertolini zegeviert in Apennijnen

Alessandro Bertolini heeft de Ronde van de Apennijnen gewonnen. De Italiaan kwam in de Italiaanse eendagskoers over tweehonderd kilometer van Novi Ligure naar Pontedecimo alleen over de meet. De Wit-Rus Kanstantin Sioetsoe eindigde als tweede, voor de Oekraïner Roeslan Pidgorny die als derde finishde.

Het was voor Bertolini zijn tweede UCI-zege van het seizoen. Eerder won hij een rit in de Wielerweek Coppi en Bartali.

Mauricio Soler kneep op 27 kilometer voor de finish in de remmen omdat hij zich duizelig voelde. De leiding van Barloworld vermoedt dat hij een zonnesteek heeft opgelopen.

Vettel blij met finish

Sebastian Vettel wist zijn eerste Grand Prix voor het team vanScuderia Toro Rosso tot een succesvol einde te brengen. De Duitser zei na afloop dat het een lange en zware race was.

Vettel wist wel constante rondetijden te rijden en reed constant in de buurt van teamgenoot Vitantonio Liuzzi. Uiteindelijk eindigde hij als zestiende. "Dit voelde echt als een hele lange race, maar het belangrijkste is dat ik hem heb uitgereden."

"Het was geen makkelijke race, omdat het gedrag van de auto veel verandert gedurende de race. En omdat ik de auto nog niet goed ken, is het moeilijk je daar goed aan aan te passen. Het team heeft goed werk verricht en hebben me geholpen waar dat kon. Ik had best een goede start en vond het over het algemeen best spannend allemaal. Als je bedenkt dat ik vrijdag pas voor het eerst in de auto reed, was het een goed weekend."

Agent mist slang en doodt jongen

Icoon BuitenlandsIn Oklahoma in de Verenigde Staten heeft zich zaterdag een drama afgespeeld. Een agent die een slang op de korrel had, miste het dier maar raakte een 5-jarige jongen die even verderop stond te vissen. De jongen heeft het niet overleefd.

De agent was volgens de lokale media afgekomen op een melding dat er een giftige slang was gezien. De agent had al een keer gevuurd; dat schot was er ook naast en was in het water beland. De jongen en zijn opa hadden niet genoeg tijd om zich in veiligheid te brengen.

Met dank aan Vince_Taylor en KRIBBET voor de submit.

Nederlanders trefzeker voor HSV

Hamburger SV heeft zich voor de volgende ronde geplaatst in de strijd om de DFB-Pokal. Vierdeklasser Holstein Kiel werd met 0-5 verslagen. In 26e minuut zorgde Rafael van der Vaart de 0-1. In de tweede helft scoorden Nigel de Jong en Romeo Castelen ook nog ieder een treffer.

Voormalig PSV’er Michael Lamey scoorde het derde doelpunt voor Duisburg in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen Babelsberg. Ook ex-Feyenoorder Angelos Charisteas was in een productieve bui. Mede dankzij twee goals van de Griek werd Victoria Hamburg door Nürnberg met 0-6 verslagen.

Uitslagen België speelronde 1

Afgelopen weekend is de Belgische Jupiler League weer van start gegaan. Hieronder de uitslagen.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
KV MechelenRSC Anderlecht0-1
Club BruggeBergen2-1
CharleroiRoeselare1-1
SK LokerenSint-Truiden2-1
Racing GenkCercle Brugge3-1
FC Brussels Westerlo0-1
DenderGerm. Beerschot1-2
Exc. MoeskroenAA Gent1-4
Zulte WaregemStandard1-4

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1AA Gent11004-13
2Stand. luik11004-13
3Racing Genk11003-13
4Club Brugge11002-13
5Ger. Beerschot11002-13
6SK Lokeren11002-13
7Anderlecht11001-03
8Westerlo11001-03
9Charleroi10101-11
10Roeselare10101-11
11Bergen10011-20
12Dender10011-20
13Sint-Truiden10011-20
14Brussels10010-10
15KV Mechelen10010-10
16Cercle Brugge10011-30
17Ex. Moeskroen10011-40
18Zulte-Waregem10011-40

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1GrégoireAA Gent2
2StercheleClub Brugge2

Programma

DatumThuisUit
11-08AnderlechtLokeren
11-08StandardFC Brussels
11-08BergenKV Mechelen
11-08Cercle BruggeZulte Waregem
11-08AA GentRC Genk
11-08SV RoeselareDender
11-08Sint-TruidenMoeskroen
11-08WesterloCharleroi
11-08Germ. BeerschotClub Brugge

Alonso redelijk tevreden met vierde plaats

Fernando Alonso berust in zijn vierde plaats tijdens de Grand Prix van Hongarije. Na het pitsincident werd de Spanjaard teruggezet naar de zesde startplaats, maar kon desalniettemin enkele plaatsen goedmaken.

"Bijna op het podium, maar dat is niet genoeg", aldus de Spanjaard na de race. "Ik was sneller dan Nick, maar kon er, net als bij Ralf, maar niet voorbij. Het was een moeilijke race, steeds dicht achter anderen rijden en downforce verliezen, maar we hebben het goed gedaan vanaf de zesde plaats."

Franke stuurt documenten Contador naar WADA

De Duitse dopingexpert Werner Franke heeft tegenover de Duitse krant Süddeutsche Zeitung gezegd dat hij de naar zijn zeggen belastende documenten voor de Spaanse Tourwinnaar Alberto Contador opgestuurd heeft naar het wereldantidopingbureau WADA.

Franke noemde de winst in de Tour van Contador de grootste zwendel in de sportgeschiedenis. Hij verklaarde in het bezit te zijn van documenten die bewijzen dat Contador verboden middelen heeft gebruikt. De papieren zouden in beslag zijn genomen bij een huiszoeking bij de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

De baas van WADA, Richard Pound, had Franke gevraagd de bewuste papieren op te sturen.

DVD: 21 Grams

Aan het einde van 21 Grams fluistert Sean Penn ons toe dat we allemaal lichter gaan wegen op het exacte moment dat we sterven. Dit is niet verzonnen: een arts heeft aan het begin van de 20ste eeuw een onderzoek gedaan waarin hij een stervende op een speciale combinatie bed/weegschaal legde, en wachtte op hun dood. Omdat dit plotselinge gewichtsverlies niet plaatsvond bij dieren, was de conclusie dat de 21 gram moest worden toegerekenend aan de ziel die het lichaam verlaat, en die bij dieren niet aanwezig is.


Uitslagen vriendschappelijke duels

Vandaag zijn er door Europa diverse vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van de Nederlandse en de prominente buitenlandse clubs.

Rotterdam Port Tournament:

Shanghai Shenhua (Chi) - FC Porto (Por) 0-3
4' Sektioui 0-1
39' Lima 0-2
42' Lima 0-3

Feyenoord (Ned) - Liverpool (Eng) 1-1
45' Drenthe 1-0
72' Gerrard 1-1


Russian Railways Cup:

Lokomotiv Moskva (Rus) - AC Milan (Ita) 3-3 (4-5 np)
17' Simic 1-0 (e.d.)
22' Kaká 1-1
25' Ivanovic 2-1
42' Odemwingie 3-1
87' Seedorf 3-2
90+1' Brocchi 3-3

Real Madrid (Spa) - PSV (Ned) 1-2
33' Aissati 0-1
45+1' Zonneveld 0-2
58' Saviola 1-2


Roda JC (Ned) - Getafe (Spa) 0-3
40' Hernández 0-1
66' Albín 0-2
77' Nacho 0-3

Newcastle United (Eng) - Sampdoria (Ita) 1-0
59' Smith 1-0

AEK Athene (Gri) - Livorno (Ita) 1-3
21' Filippini 0-1
51' Arruabarrena 1-1
73' Volpe 1-2
86' Volpe 1-3

Sporting Clube de Portugal (Por) - Benfica (Por) 0-1
80' David Luiz 0-1

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.