Man 'met nat kruis' veroordeeld

OpmerkelijkDe Rotterdamse politierechter mr. G. van der Ven had vrijdag schoon genoeg van het vochtige kruis dat een 64-jarige verdachte steeds te berde bracht tijdens een rechtszaak. ''Ik word doodziek van dat natte kruis. Nu wil ik er echt niks meer over horen'', aldus de rechter.

De verdachte werd vorig jaar september door de politie opgepakt omdat hij aan zijn piemel zat te friemelen. Zijn kruis had hij afgedekt met een krant. Winkeliers uit Ommoord, een wijk in het noordwesten van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander, hadden geklaagd dat de man al een half jaar steevast op woensdagochtend – als veel moeders met kinderen bij een snoepwinkel komen – op een bankje verdachte bewegingen met zijn handen in zijn broek maakte.

Tegen de politie had hij daarover verklaard. ''Ik streelde me wel, maar ben gestopt toen ik opgewonden raakte.'' Tegen de rechter voerde de verdachte vrijdag zijn natte kruis op als excuus. ''Ik kamp met incontinentie en dat veroorzaakt jeuk door het lekken. Ik heb de politie nog voorgesteld om de natte short naar een laboratorium te sturen voor onderzoek naar de aard van het vocht. Dat weigerde men.''

Incontinentie of niet, op grond van de aangiftes, de voorzichtige bekentenis en omdat de schennispleger geen medische rapporten kon overleggen, werd de man veroordeeld tot een boete van 300 euro voor Schennis van de eerbaarheid in het openbaar.