Pretpark: De Valkenier

SubheaderWat kun je tegenwoordig nog met een gezin samen voor maar dertig euro gaan doen. Niet veel, een museumbezoek met je museumjaarkaart, een bezoekje bij de grote gele M, maar een pretpark zal er niet in zitten. Of toch wel? Ja, bij "De Valkenier" in Valkenburg bedraagt de entree slechts zeveneneenhalve euro per persoon en als je zestig jaar of ouder bent kom je zelfs gratis naar binnen. "De Valkenier" is een klein pretpark met een heel prettige toegangsprijs, maar wat krijg je dan voor dat geld op je bordje?

Groot?
Zoals gezegd is "De Valkenier" een bescheiden pretpark met dito bescheiden attracties. Zo kun je onder andere genieten van een spookhuis, een kleine achtbaan en is er een grote waterglijbaan, de "Cobra super-waterglijbaan", waarin je met behulp van een klein bootje hard naar beneden suist en mogelijk natgespetterd wordt. Groot is het park niet direct te noemen. Overigens opent het park 's ochtends om tien uur de deuren en gaat tijdens het hoogseizoen dicht om zes uur, buiten het hoogseizoen sluit het park om vijf uur.

Subheader
Waar gaan die mensen allemaal zo snel naar toe?

Uitstraling
Met de botsauto's, de "Dancing Queen" en de paardjesbaan straalt misschien de titel van "Pretpark" er niet direct vanaf, maar het is er toch echt een. Voor de jongsten is er een ballenbak in het Kabouterspeelland, voor de wat oudere jeugd is er dan weer een automatenhal. Ook is er vermaak mogelijk op het water in de vorm van een Mississippiboot en trapbootjes, de laatste in de vormen van zwanen en flamingo's. Tevens kan ook de inwendige mens worden verzorgd in bijvoorbeeld het restaurant of de snackbar. Of als je dat liever hebt, met een zak popcorn, een suikerspin of een ijsje.

Subheader
De Dancing Queen draait rond en rond en rond....

Publiek
De doelgroep voor "De Valkenier" is vooral de nog jonge jeugd. Deze kunnen gillend van plezier van de achtbaan genieten waar het hooguit voorkomt dat de achtbaan te laat remt en je nog een rondje maakt. De doelgroep zal zich uitstekend kunnen vermaken in dit park, voor iedere leeftijdsgroep is er wel iets leuks te vinden en zelfs op een drukke en warme zaterdag zijn de wachttijden zeer laag, lager zelfs dan met een Gold-Pass in Disneyland. Voor de jongste gasten zijn een aantal attracties mogelijk zelfs nog iets te groot, maar daarvoor gaan de ouders natuurlijk lekker mee. Zijn de kids wat ouder, dan posteer je jezelf op een stoel, bankje of op het gras en geniet je van het plezier en snoep je rustig je picknickmandje leeg. Overigens lijkt "De Valkenier" een begrip te zijn in Valkenburg en omgeving, want de bemanning van het park straalt gewoon het begrip "vakantiewerk" uit. Jongens en meisjes uit de omgeving verdienen tijdens hun vakantie een zakcentje bij door in het park waar ze als klein kind waarschijnlijk veel bezoekjes aan hebben gebracht te gaan werken.

Subheader
Lekker vakantiewerk tijdens deze hitte?


Enthousiasme
Rekening houdend met de doelgroep is "De Valkenier" elke stuiver waard. Okee, de attracties zijn niet het meest flitsend of in felle neonkleuren uitgevoerd. Ook lijkt de verfkwast redelijk gespaard te blijven en verandert er maar bar weinig door de jaren heen. Zo werd de Old-timer baan eigenlijk omgetoverd tot iets wat een tijdreis naar de dinosaurussen had moeten lijken, maar kinderen genieten er van en dat is waar dit kleine park 'groots' in is. Wil je er nog van genieten, ga dan wel snel want vanaf september is het park alleen nog in de weekenden geopend tot en met de maand oktober. In april zal dan het nieuwe seizoen weer beginnen dus kun je het dan weer in je agenda erbijzetten.


Pretpark: De Valkenier Waardering: