10.000 koffers zoek in Rome

Icoon VervoerOp vliegveld Fiumicino in Rome zijn dit weekend 10.000 koffers zoekgeraakt. De vele verbaasde mensen ontdekten dit bij de bagageband. De wachttijd liep hierdoor op tot wel 100 minuten.

Enac, de organisatie voor de burgerluchtvaart, verklaart dat er mogelijk sabotage in het spel is. Door medewerkers van handler-maatschappijen zou er kauwgum op het elektrische oog van de transportband zijn geplakt. De band slaat hierdoor op tilt, waardoor het personeel lekker rustig kan doorwerken. De bagage van alle mensen komt hierdoor veel later.

De vakbonden van de bagagesjouwers ontkennen dat er opzet in het spel is. De handler-maatschappijen hebben volgens de vakbonden te weinig personeel aangesteld. Door de topdrukte van dit weekend is het daardoor onmogelijk om de koffers op tijd te bezorgen. Lagere prijzen en liberalisering van de luchtvaartmarkt zijn oorzaken van de bezuinigingen op het personeel.

De politie stelt een onderzoek in naar dit voorval. De Enac en de luchthavendirectie zijn door de minister van transport ontboden om overleg te voeren met elkaar.
Met dank aan _Boo_ voor de submit.