Ex-moslim Ehsan Jami (PvdA) gemolesteerd

Icoon BinnenlandsEhsan Jami, gemeenteraadslid voor de PvdA in Leidschendam-Voorburg en voorzitter van het comité voor ex-moslims is zaterdagmiddag in zijn woonplaats (Voorburg) mishandeld door drie mannen. Ehsan werd bij het verlaten van een supermarkt tot twee keer toe tegen de grond geslagen en liep daarbij een aantal bloedingen en verwondingen op. Een vrouw in wier gezelschap hij verkeerde, trof hetzelfde lot.

De drie scholden Jami onder meer uit voor 'kanker-landverrader'. Twee van de drie daders hadden een Marokkaans uiterlijk, de derde zou van Somalische komaf (kunnen) zijn. Het 22-jarige slachtoffer wilde zelf verder niets over de molestatie kwijt. Vertrouwelingen van Jami leggen een rechtstreeks verband tussen zijn activiteiten voor het comité ex-moslims en de mishandeling.

Ehsan Jami is naar eigen zeggen al twee keer eerder belaagd nadat hij vier maanden geleden in het nieuws kwam met zijn beweging voor afvallige moslims. De PvdA'er noemde de profeet Mohammed eerder in een interview met dagblad Trouw een ''crimineel'' die als hij nu zou leven ''zou kunnen worden vergeleken met Osama bin Laden of Saddam Hoessein.''

Lees ook op het forum Oprichter comité voor ex-moslims mishandeld. Ook dank aan Walter_Sobchak en Beuzebelder voor de submit.