'Madonna kocht kinderbescherming om'

Sinds gisteren wordt er weer fel gediscussieerd over Madonna's adoptie van het 23 maanden oude Afrikaanse jongetje David Banda. De bewuste ambtenaar van de kinderbescherming zou volgens diverse bronnen een te grote rol hebben gespeeld in de adoptie. Hij zou zelfs smeergeld van de gevallen zangeres hebben aangenomen.

Penstone Kilembe, die namens de kinderbescherming de belangen behartigt van David, mag van de Malawische regering zelfs niet meer naar Londen vliegen om te zien of de jongen het goed maakt. In ruil voor een soepele afwerking van het adoptieproces, zou Kilembe van Madonna steekpenningen hebben ontvangen. Met die beschuldiging kwam Kate Kainja, de Minister van Vrouwen- en Kinderontwikkeling gisteren.

De adoptie van David is pas officieel als men weet hard te maken dat er voor het jongetje goed wordt gezorgd. Omdat de zaak nu tot op de bodem wordt uitgezocht, heeft Kainja in de Daily Mail het volgende laten weten: "We hebben al contact gezocht met Madonna en gezegd dat niet meneer Kilembe maar iemand anders bij haar langs komt voor controle."

Kilembe heeft op zijn beurt te kennen gegeven van streek te zijn door het hele gebeuren. In het ergste geval zou de adoptie ongedaan worden gemaakt. Dit zou betekenen dat kleine David weer naar Malawi terug zou moeten.


Zou dit lieve jongetje straks weer terug moeten naar Malawi?