Jongetje dobbert zes uur op Dode Zee

Een achtjarig jongetje heeft zes uur rondgedobberd op de Dode Zee. Pas daarna had zijn vader door dat het ventje was verdwenen en werd er een zoekactie op touw gezet.

Het mannetje ging vorige week met zijn vader en twee broers zwemmen bij een strandje dat was gereserveerd voor ultra-orthodoxe joden. Deze joden moeten apart van vrouwen baden. Doordat de stroming zo heftig was, dreef het ventje steeds verder van de kust af.

Pas toen het donker was kwam de vader er achter dat er nog een zoon miste. Met politiehelikopters en motorboten zocht de politie de hele zee af. Toen de jongen eindelijk was gevonden, waren de agenten stomverbaasd dat het jongetje ongedeerd werd aangetroffen. Bang en uitgedroogd werd het mannetje drie kilometer van de kust gevonden.

De jongen kon zo relaxt blijven ronddrijven, omdat hij met zijn gedachten bij zijn schoolvriendjes was, terwijl hij zelf in het duister in het stinkende water lag. Het drijvend vermogen van de vele mineralen en zouten in de Dode Zee hebben de jongen zijn leven gered. Door gewoon relaxt op zijn rug te blijven liggen en niet te spartelen, kon hij rustig liggen wachten op zijn redding.