Foute agenten krijgen 'Hello Kitty'- armbandje om

Politieagenten uit Thailand moeten bij een kleine misstap voortaan voor straf met een roze armband lopen waarop de beeltenis prijkt van Hello Kitty. Dat heeft een hoge ome van de Thaise politie vandaag meegedeeld.

Men verwacht dat de stoere agenten het met deze maatregel voortaan wel uit hun hoofd halen om nog te laat te komen, rommel op straat te gooien of fout te parkeren. Want geen enkele agent wil gezien worden met het Japanse evenbeeld van onze eigen Nijntje.

De politie onderstreept nog wel dat de maatregel alleen is bedoeld voor agenten die een klein vergrijp begaan. Als ze flink over de schreef gaan, zullen de agenten via de normale procedure worden gestraft. De gedachte hierachter is dat als je agenten ook aanpakt voor kleine vergrijpen, deze minder snel echte misdrijven als machtsmisbruik of geweld begaan.

Hello Kitty staat in Azië symbool voor de schattigheid. Het witte poesje is vooral populair onder jonge meisjes. Er zijn allerlei, veelal roze prullaria te verkrijgen waarop het beestje te zien is.