Padvinder jat geld van bejaarden

Een twintigjarige padvinder uit Hoogeveen heeft het duidelijk niet goed begrepen. In plaats van oudjes helpen oversteken, bestal hij hen.

De jongen werkte als stagiair bij aanleuningen van een verzorgingshuis in zijn woonplaats. Zodra de ouderen even een andere kant opkeken, greep hij zijn kans en stal geld uit hun portemonnees. Van de buit, een totaalbedrag van 155 euro, stelde de jongeman zijn deelname aan een padvinderkamp veilig.

Omdat het begon op te vallen dat er geld verdween uit de aanleunwoningen, werden er camera's in de woninkjes geÔnstalleerd. Op de beelden die de camera's opleverden, was duidelijk te zien dat de scout een portemonnee uit een lade meenam. Toen de jongeman met de beelden werd geconfronteerd, biechtte hij spontaan nog drie diefstallen uit de aanleunwoningen op. De stagiair gebruikte een loper om in de woninkjes te komen.

Vandaag moest de padvinder voor de rechter verschijnen. De rechter legde hem een werkstraf op van honderd uur. Verder moet de jongen voor straf 25 uur in de schoolbanken zitten. De rechter voegde eraan toe het een laffe daad te vinden."Als je geld nodig hebt voor zo'n zomerkamp dan ga je toch geen oude mensen bestelen."

De jongen is verder voor zijn leven gestraft. Hij werd op staande voet ontslagen bij het bejaardenhuis. "Ik heb het vertrouwen van het personeel, de bewoners en mijn familie beschaamd. Ik ben mijn opleiding en mijn werk kwijt. Naar eigen zeggen was de padvinder erg goed in het helpen van ouderen. Hij was bezig de laatste hand aan zijn vierjarige opleiding te leggen.

Het kamp kan hij ook vergeten. Het bedrag van 155 euro is namelijk weer aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven.