Oplichters kregen geld voor verhuur 'geestsoldaten'

De Brusselse politie heeft twee Roemeense vrouwen opgepakt. Ze zouden een andere vrouw anderhalve ton hebben laten betalen voor de hulp van geesten.

De Roemeense charlatans, de 54-jarige moeder Livia en haar negentienjarige dochter Bianca, hadden hun slachtoffer wijsgemaakt dat deze bezeten was door de geest van een zigeunerin. Ze zou zich alleen maar kunnen beschermen door de hulp van geesten in te roepen. De 'geestsoldaten' wilden wel graag een bedrag van duizend euro per geest tegemoet zien voor hun diensten.

Elke maand kregen de vrouwen geld van de bezetene voor de zwarte magie. De vrouwen zeiden het geld niet zelf te houden, de biljetten werden in een ketel aan de geesten geofferd. Alleen hebben de geesten geen cent van het bedrag gezien, want de vrouwen staken het geld wel degelijk in eigen zak.

Uiteindelijk stapte de zus van de bezetene naar de politie. Toen de Roemeense Chars aan de tand werden gevoeld, ontkenden ze dat ooit een cent van het slachtoffer hadden aangenomen. Na verhoor werden de dames weer op vrije voeten gesteld.