New York verkoopt buitenlands parkeergeld

Ook dit jaar heeft de stad New York weer een overschot aan vreemde munten. Deze munten, met een totaal gewicht van maar liefst 227 kilogram, werden aangetroffen in de parkeermeters van de stad.

De munten, waaronder veel Griekse drachmes, zullen onder de hamer gaan. De hoogste bieder mag zich de gelukkige eigenaar van de munten noemen.

Zo'n tien jaar geleden werd er voor de eerste keer een 'vreemde muntenveiling' gehouden. De gemeentelijke verkeersdienst, die met de parkeermeters jaarlijks zo'n negentig miljoen dollar (66 miljoen euro) binnenhaalt, besloot toen dat het rendabeler was de munten te verkopen in plaats van ze te wisselen voor Amerikaans geld. De afgelopen jaren was de verkoop van de munten goed voor een bedrag tussen de twee en vier dollar per kilo.

De zestigjarige Jim Corliss uit Braintree in Massachusetts ging er vorig jaar met de 'jackpot' vandoor. Dit jaar besluit hij weer een gokje te wagen. Ondanks dat de meeste munten weinig waarde meer hebben, vindt Corliss altijd wel wat van waarde. Zo vond hij ooit een Britse shilling uit 1835. Het leverde hem vijf dollar op, zo'n 3,66 euro.

Met dank aan Elle_1984 voor de submit.