'Michael Rasmussen dacht aan zelfmoord'

Icoon Tour de FranceMichael Rasmussen zegt in een interview met de Deense krant B.T. dat hij aan zelfmoord gedacht heeft toen hij door de Rabobank-ploeg uit de Tour gezet werd.

"Mijn wereld was in elkaar gestort, ik wist niet meer wat ik doen moest. Gelukkig hield de gedachte aan mijn zoon en vrouw me nog op de been", aldus Rasmussen.

Rasmussen kon de druk even niet meer aan toe hij alleen op zijn hotelkamer zat nadat hij uit de Tour de France was gezet. Van winnaar tot verliezer in enkele uren.

"Ik was het ook zo beu om telkens weer veroordeeld te worden, moet ik toegeven. En mijn hele wereld was in elkaar gestort. Het leek me ook zo onwaarschijnlijk en ik wist echt niet meer wat ik moest doen. De nacht duurde ellendig lang. Maar ik wist ook wel dat als ik de nacht zou doorkomen, ik terug zou keren naar mijn vrouw en familie", aldus Rasmussen.

Comeback
De Deen is nog steeds van mening dat hij in het geel op de Champs-Elysées moest staan als winnaar van de Tour. Het kan nog want de klimmer geeft zijn droom niet op en is vast van plan om terug te keren in de wielersport.


Rasmussen zag het even niet meer zitten.


Met dank aan Vlaams_Ardennees voor de submit.
Meer sportnieuws vind je op FOK!sport