Haagse poezen, kaal en nat

Deze tekst is worthless without pics, ik weet het. Maar ik wil het - gezien het breaking news van vandaag - graag hebben over Den Haag en Rotterdam, en dat is zeldzaam, want ik haat Den Haag. En ik haat Rotterdam. Het liefst verlaat ik de 500 meter om mijn huis niet eens, maar soms is er wel eens een cultureel festival waar ik dan heen moet fietsen. Je wil toch gezien worden op bepaalde plekken. Plus even de cultuurlucht van andere snobs opsnuiven. De hipste culturele festivals zijn altijd heel ver weg, in Noord of op het terrein van iets voormaligs. Soms regent het en kom je nat thuis, dat soort dingen, gek word ik ervan. Nooit organiseert men een hippig festival in De Pijp, terwijl de doelgroep toch hier zit en niet in een door God en de wereld verlaten ex-scheepswerf aan de andere kant van het IJ.

Maar wat lees ik in de krant? Er zijn rap-wars in Rotterdam en daarbij vallen doden. Maar in Den Haag hangen ze het stadion vol met camera's en daar is van Bommel tegen. Terwijl ene Kim Feenstra op haar zeventiende met een kale poenie voor een camera van een vieze oude man is gaan staan, en nu zijn die plaatjes schielijk van allerlei sites verwijderd; zelfs GeenStijl, dat toch niet wilde wijken voor de Raad van Journalistiek toen die zei dat het helemaal niet mocht om een filmpje van een jongen die van een dak aflazert op de site te plaatsen, en waar Nico Dijkshoorn gewoon lekker stoer de afloop van Harry Potter 7 verklapt, heeft de kale poenie van Kim vervangen door een kale poenie van een meisje van achttien. Die er dan ook nog behoorlijk zedig haar hand op legt.

Dus dat vraagt dacht ik wel om een brede maatschappelijke discussie. Ik geef een aanzet. Ten eerste is iedereen in dit land na Idols en Man Bijt Hond en FOK! TV en Geenstijl TV en Dit is mijn geile weblogje TV onderhand toch wel eens op tv geweest. Maar Harry van Bommel schopt amok over die camera's en microfoons in het ADO-stadion. Want het is slecht voor onze privacy! Hang net op uit een bijzonder goed webcamgesprek met een zeventienjarige, wacht ik copypaste wel eventjes.

tijl says: "Maar het is niet voor niets dat Althusser zelfmoord heeft gepleegd."
anouk says: "wil ju mun poesie zien? Heppur net gesgoren."
tijl says: "De hele Frankfurter Schule heeft het achteraf toch niet helemaal scherp gezien lijkt mij. Hoewel je met Lacans Taal en Verlangen ook in deze tijd nog veel ontwikkelingen goed kunt duiden."
anouk says: "soms spuit ik haar wel helemaal ondur met slachroom, en dat is lachu want dan gaat de hond het helemaal aflikken. Zal ik dat ook een laten zien? w8 ff, ff naar de ijksast. En de hond roepen natuulijk, hihi, brb"
tijl says: "Toen ik het in het Frans las werd het me overigens pas echt goed duidelijk. Dat had ik ook bij Heideggers 'Kritik der Oidipale Hineinweisung bei Freud und andere psychoanalytische Wissenschaftler'. Leest in het Duits toch veel fijner. Rijker."
anouk says: "biw. Maar waar is die kutpoes nouw weer? Zeker weer bang dat ik haar ga sgeren, hihi."


Dus ik wil maar zeggen, als meisjes van amper zeventien hun poes geheel vrijwillig onder de slagroom dan wel kaalgeschoren het internet opslingeren, wat is het dan voor een achterhoedegevecht om te gaan mauwen over privacy in een voetbalstadion? Want ik geef je op een briefje, nog niet horen de vriendinnetjes van de voetbalhooligans dat er camera's hangen, of ze willen opeens mee en gaan wild schudden met die bipsjes en sjorren hun toch al minuscule kledingstukjes omhoog en omlaag, opdat ze toch maar ontdekt worden door de manager van een of andere lokale Kaapverdiaan die denkt dat hij kan rappen.

Waarmee we meteen nog even verder afzakken in de poels des verderfs die Zuid-Holland heet: de rapwars in Rotterdam. Hier ter stede hebben we iets soortgelijks gehad, toen ging Sam Klepper Mink K. afmaken (of andersom) en Holleeder wiste de Endstra Tapes en Etienne U. molde Peter R. enzovoorts enzovoorts. En toen de Hells Angels zich er ook tegen aan gingen bemoeien, wisten we: dit kan alleen maar een happy end hebben, waarom de doodstraf nog invoeren als de heren criminelen het zelf ook prima zonder die hele flikkerse boel van de rechtstaat afkunnen?

Dus dat er nou doden vallen in Rotterdam, bij de rapwars, is-dat-nou-zóóó-erg? Om het even naar een voor ons relevant referentiekader te tillen, als zeg Nico Dijkshoorn met pak hem beet SunChaser een rapwar gaat beginnen, en Nico die rapt van "Hee Sonnebril ik ga je neuken in je reet // tot je je eigen naam niet eens meer weet // en daarna pak ik jouw lillend vlees // en dat voer ik aan een arme wees", en Sun die rapt dan terug van "Jij vuile bibliothecaris // ze zeggen dat je schrijven kan maar ik weet dat dat niet waar is // weet je wat ik met jou ga doen // ik douw een tijdschrift in je anus en het is de AutoKampioen", en daarna spreken ze af op een veldje ergens buiten de ring, en even later is een van de twee columnisten dood... Ja, wat vínden we daar dan van? Gaan we dan kamervragen stellen over de vraag of het nou zo slim was om subsidie te geven aan de rapwarstichting die eea in goede banen probeerde te leiden, of - en nou komt dus de kern van de brede maatschappelijke discussie - laten we de tijd zijn werk doen?

Want dat hebben wijze mensen wel eens gezegd, "als ik een vijand heb ga ik onder een boom zitten genieten van het leven en wacht tot hij dood is..." Nou is het onzin om vijanden te hebben, daar komt maar oorlog van. Maar je kunt je wel afvragen of Nederlanders die zich laten verleiden tot deelname aan rapwars nou zo'n verrijking zijn van onze maatschappij.

Samenvattend: Rotterdam zichzelf laten bombarderen en Den Haag blijven filmen tot ze met hun kale natte poezen allemaal in Shownieuws zitten en dan consumeren we hier nog een hoofdstedelijk paddootje en dan komt het weer helemaal goed met dit land.