Mark Rein: "Dude, it's UT, of course it'll be free!"

J (SocialDisorder)
Mark Rein gaf na afloop van de Sony persconferentie een interview met Gamespot over Epics jongste project: Unreal Tournament 3.
Volgens Rein draait de game momenteel beter op de PS3 dan Gears of War een jaar geleden op de 360 draaide, en hebben ze de engine nog niet volledig optimaal afgesteld voor de PS3.

Op de vraag waarom men voor de PS3 gekozen heeft, was Rein erg duidelijk. Het open karakter van het PlayStation Network laat ze heel gemakkelijk mods en levels beschikbaar maken voor gamers, maar stelt ze ook in staat om onderling zelfgemaakte levels en mods uit te wisselen. Hij benadrukte dat de PS3 de enige home-console is die dit toestaat.
De vraag of al deze downloadable content gratis zal zijn, antwoordde hij "Dude, it's Unreal Tournament, of course it'll be free!". Mods, levels, community en support vanuit Epic zijn altijd grote steunpilaren van de Unreal Tournament games geweest, en hij is blij dat deze traditie nu ook op de PS3 mogelijk is.

PC-vs-PS3 gaming is technisch haalbaar, maar er zijn een aantal horden die eerst genomen dienen te worden voordat men dit gaat implementeren. Rein is ook niet zeker of de gamers hier wel op zitten te wachten.

Unreal Tournament zal gebruik maken van de SIXAXIS door de hoverboard en sommige vliegtuigen met de motion-sensors te laten besturen. Ook hier was hij erg enthousiast over en zei dat het erg natuurlijk aanvoelde om op die manier je voertuig bij te sturen.

Het volledige interview is hier te bekijken.