Britse auteur Faulks schrijft nieuwe 007-roman

Icoon LiteratuurDe Britse auteur Sebastian Faulks werkt aan een nieuwe roman rond geheim agent James Bond. De erven van Ian Fleming, de geestelijk vader van Bond, hebben Faulks gevraagd een nieuw boek te schrijven ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Fleming volgend jaar.

De titel van het nieuwe boek luidt Devil May Care. Dat meldt de Britse omroep BBC op haar website. Ian Fleming stierf in 1964. Hij had toen dertien romans rond Bond op zijn naam staan en een verhalenbundel. De inhoud van Devil May Care is nog geheim. Wel is bekend dat het verhaal in de Koude Oorlog speelt. Chronologisch volgt het boek op Octopussy en The Living Daylights, de laatste twee Bond-verhalen die Fleming zelf schreef.

Het is nog niet duidelijk of Barbara Broccoli, de producent van de 007-films, ook overweegt Devil May Care te gebruiken voor een komende productie. Het script van de volgende Bond-film is al geschreven. De nog titelloze productie, met wederom acteur Daniel Craig in de rol van 007, moet eind 2008 in de bioscopen te zien zijn.