Veel doden bij bestorming Rode Moskee

Icoon BuitenlandsUit de Rode Moskee in Islamabad zijn al 286 lijken gehaald. Die moeten nog tijdens de nacht worden begraven. De Pakistaanse regering wil op die manier de schaal van het bloedbad verdoezelen.

Dit heeft een bron bij de Pakistaanse geheime diensten, die anoniem wil blijven, gezegd tegen het Spaanse persbureau EFE. Honderden arbeiders zouden bezig zijn met het delven van een massagraf.

Het†Pakistaanse†leger sprak†gisteren in een officieel persbericht over 73 militanten die zouden zijn gedood bij de bestorming van de†moskee . Regeringssoldaten zetten dinsdag, na een patstelling van een week, de aanval op het complex in.†

Commando's doodden†gisteren het laatste handjevol rebellen. Die vochten zich dood in tunnels en bunkers onder het leefverblijf van hun dinsdag omgekomen radicale leider, Abdul Rashid Ghazi.† Nu zij ook met de laatste militanten hebben afgerekend, zullen militairen de ruimtes in het uitgebreide moskeecomplex doorzoeken op boobytraps en ongeŽxplodeerde granaten.

Al-Qaeda
Terreurnetwerk al-Qaeda heeft gisteren wraak gezworen voor de operatie van het Pakistaanse regeringsleger bij de Rode Moskee.

''Deze misdaad kan alleen worden schoongewassen door berouw of bloed'', aldus Ayman al-Zawahri, de plaatsvervanger van Osama bin Laden, in een video die is gepost op islamitische websites. In een boodschap aan de Pakistaanse moslims en hun leiders roept bij op wraak te nemen op president Pervez Musharraf, anders ''zal hij geen van jullie sparen''.

Met dank aan mouthman voor de submit.