Parijse zwerfster blijkt stinkend rijk

Vanaf haar veertigste zwierf de 65-jarige Denise al door de straten van de Parijse wijk Montparnasse. Totdat afgelopen week de Franse politie haar van de straat plukte. Ze bleek namelijk al die tijd met koffers te hebben gesleept die een waardevolle inhoud bleken te bevatten. Er zat maar liefst voor veertigduizend euro aan papiergeld in de koffers. Miljoenenjacht is er niks bij.

De gefortuneerde zwerfster zit nu voor haar eigen veiligheid in een opvangtehuis. Het nieuws dat een zwerfster ineens rijk bleek te zijn, ging als een brandend vuurtje langs de clochards. Van al die euro's wilden de daklozen maar graag een eurootje hebben, al was het maar om een nieuw winkelwagentje te kopen.

Nog voordat het bekend was dat ze geldkoffers bleek te hebben, werd Denise al gekscherend 'de prinses' genoemd. Haar ogen waren namelijk altijd zwaar opgemaakt. Ook weigerde ze hulp te aanvaarden. "Ze accepteerde zelfs geen beker chocolademelk", vertelde een cafť-eigenaar.

Het is puur toeval dat het geld na al die jaren is ontdekt. Denise kan volgens de politie niet verklaren hoe ze aan het geld is gekomen.