DVD: Magnificent Butcher

Oude kungfu films uit Hong Kong, je moet er van houden. Magnificent Butcher (1979) is het prototype B-film uit de vergeten gloriejaren. Een explosieve mix van bedroevend slechte grappen en oogstrelende actiescènes. Het heeft iets charmants waardoor er vanuit een historisch perspectief wel om te lachen valt. Maar eigenlijk is het natuurlijk rampzalig slecht.




Klassieke actiecomedy
De befaamde regisseur Sammo Hung speelt tevens de hoofdrol van de wat mollige maar vechtlustige slager uit de titel. Het verhaal heeft uiteraard weinig om het lijf. Slager Wing komt in conflict met een rivaliserende kungfuschool en wordt er zelfs van verdacht de dochter van het hoofd van de school te hebben verkracht en zijn zoon te hebben vermoord. Razendsnelle, maar overduidelijk geënsceneerde gevechten worden afgewisseld met tenenkrommende 'komische' scènes zoals Wing die uitglijdt over een banenschil.




Voor de liefhebber
De gevechten zien er te geoefend uit waardoor ook dat element wegvalt, en er eigenlijk helemaal niets meer van The Magnificent Butcher overblijft. De liefhebber zal zich door de charme van de film nog wel kunnen vermaken, maar de rest zal inzien wat voor een knullige rotzooi dit is.


Label: Hong Kong Legends Releasedatum: april 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: Geen.