FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 juni 2007

Kleuter (4) gecontroleerd op bier

Icoon MotorsportNiemand, maar dan ook niemand komt met alcoholische dranken het TT-circuit van Assen op. Ook kleuters niet. Daarom moest ook de vierjarige Stefanie uit het Drentse Smilde worden gecontroleerd.

Bewakers hielden het meisje tegen toen ze door de toegangspoortjes naar binnen wilde huppelen. Voordat ze naar binnen mocht werd eerst haar roze prinsessenrugzakje gecontroleerd op alcoholische versnaperingen. Gelukkig had Stefanie geen bier bij zich en kon ze haar weg weer vervolgen. Vaderlief had zijn dochtertje voor het eerst meegenomen naar het circuit.

Eurlings zet vraagtekens bij nieuw HSL-idee

Icoon VervoerVerkeersminister Camiel Eurlings heeft "heel veel vragen" bij plannen van de exploitant van de HSL-Zuid, de snelle treinverbinding naar Parijs, om op termijn niet Amsterdam Centraal het begin- en eindpunt van de lijn te maken, maar station Amsterdam Zuid.

Hij zei dat hij het belangrijk vindt dat zo'n dure investering als de HSL-Zuid een snelle trein oplevert "die zo toegankelijk mogelijk is voor zoveel mogelijk mensen". Eurlings kondigde aan dat hij, als zo'n besluit is genomen, het gesprek met exploitant HSA zal aangaan. "Dan moet men mij maar overtuigen dat dit een goede keuze is. Ik heb hier heel veel vragen bij."

Een woordvoerder van HSA bezwoer dat zo'n recent besluit door de NS over de keuze voor Amsterdam Zuid als begin- en eindpunt vanaf 2012, zoals RTL Nieuws meldde, niet is gevallen.

Volgens hem is het "al jarenlang" de bedoeling om het nieuwe station Amsterdam Zuid te benutten om de HSL te bedienen. "Dat past in de plannen die de overheid subsidieert voor de HSL-locaties. Een van de zes zogenoemde sleutelprojecten is de Zuidas en niet Amsterdam Centraal Station. Amsterdam Zuid wordt allang ontwikkeld als HSL-station."

Man wordt wakker in brandende truck

Icoon BrandEen vrachtwagenchauffeur is donderdagavond op een ruwe manier uit zijn slaap ontwaakt. Hij werd wakker toen hij ontdekte dat zijn truck in lichterlaaie stond. Dat gebeurde in het Brabantse Boxmeer.

De 37-jarige man uit Heerhugowaard lag prinsheerlijk te slapen in de cabine van zijn vrachtwagen. De truck was gevuld met afzuigfilters. De brandweer heeft de brand geblust. De politie onderzoekt of het vuur verband houdt met soortgelijke incidenten. Boxmeer wordt de laatste tijd geteisterd door branden.

Bejaarde (76) wil pil voor moeders

Icoon GezondheidEen 76-jarige dame uit de Amerikaanse staat Utah is van een busstation verbannen, omdat ze moeders met veel kinderen continu lastigviel met praatjes over de pil. Laura Stevens ergerde zich al maanden aan buitenlandse families die volgens haar ‘de samenleving trachten over te nemen’.

Zo zag ze een moeder met zes kinderen in de hand. Stevens beweerde medelijden met de vrouw te hebben. "Ik vond het zielig, ze had toch ook de pil kunnen slikken in plaats van vijf jaar met een dikke buik te lopen". aldus Stevens. Zo praatte de oude dame urenlang in op buitenlandse vrouwen met veel kinderen bij het plaatselijke busstation. Daarom werd de bejaarde de toegang tot het busstation ontzegd. Volgende week bepaalt de rechter of Stevens mag doorgaan met haar anticonceptiecampagne.

Nederlander dood bij afbraak podium Stones

Icoon MuziekDe twee arbeiders die vandaag omkwamen toen ze het podium aan het afbreken waren na een optreden van de Rolling Stones zijn een Nederlandse en een Spaanse roadie. Dat bericht de Spaanse krant El Mundo. Het podium is van Belgische makelij, om precies te zijn van het bedrijf Stageco.

De Nederlander die omkwam is de 44-jarige Benno Goldewijk. Hij was werknemer van Stageco. Het andere slachtoffer is een 38-jarige Spanjaard. Die was werkzaam als onderaannemer. Tijdens het afbreken van het podium in het stadion van voetbalclub Atletico Madrid vielen de mannen naar beneden vanaf een hoogte van tien meter. Een andere arbeider raakte zwaargewond. Hij werd gered, omdat hij zich vast kon houden aan het podium. De brandweer redde hem.

De eerste berichten wijzen erop dat Stageco zich aan alle voorschriften hield. De oorzaak van het drama zou volgens El Mundo een menselijke fout zijn. Waarschijnlijk heeft iemand een cruciale verankering van het podium losgemaakt, waardoor de boel instortte.

Enkelband voor dronken Eve

Icoon MuziekZangeres Eve moet 45 dagen een elektronische enkelband dragen. Die krijgt ze nadat ze in bezopen toestand haar gouden Maserati in de prak had gereden in de middenberm van Hollywood Boulevard in Los Angeles. De band moet bijhouden of de rapster alcohol drinkt. De 28-jarige zangeres was niet bij de uitsprak aanwezig.

Op 20 juli wordt de enkelband getest om te kijken of Eve, die officieel Eve Jihan Jeffers heet uit de buurt van de drank is gebleven. Ook kreeg ze een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar en een geldboete van driehonderd euro. Bovendien is ze verplicht naar bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten te gaan en moet ze lessen over het gevaar van alcohol volgen.

Eve nam meerdere albums op, waaronder ‘Scorpion’ en ‘Eve-Olution’. Voor het nummer ‘Let me blow ya mind’, dat ze met Gwen Stefani opnam won ze een Grammy. Op dit moment heeft Eve een hit met zangeres Kelly Rowland met het nummer ‘Like this’.


Eve reed in dronken toestand haar Maserati in de prak

Vrouw met moordplan belt politie van te voren

Icoon Domme criminelenEen 45-jarige vrouw uit Arnhem belde gisternacht de politie om te vertellen dat ze op weg was naar een kennis om die te vermoorden. Die kennis zou eerder gedreigd hebben om haar hond te doden. Dat bericht de politie vandaag.

Agenten namen poolshoogte in de wijk Malburgen. Daar zagen ze de vrouw met een mes zwaaien. Uiteindelijk ontdeed ze zich van het steekwapen en nam de politie haar mee naar het bureau. Ze is aangehouden voor bedreiging en zit nog vast.

Kroon niet in Tourselectie CSC

Karsten Kroon maakt geen deel uit van de negenkoppige selectie van CSC voor de Tour de France. CSC maakte vandaag de selectie bekend, Carlos Sastre is de kopman van de Deense ploeg voor de komende Tour.

Eerder deze week werd Kroon nog genoemd als één van de zeven renners die zeker zou zijn van de Tour, maar ontbreekt nu in de definitieve selectie. Dit in tegenstelling tot David Zabriskie, die zou aanvankelijk ontbreken maar maakt nu toch deel uit van de ploeg. Assistent ploegleider Kim Andersen lichtte de keuze toe: “Zoals altijd is het lastig geweest om deze beslissing te nemen. Het klinkt als een cliché, maar dit jaar hadden we weer vele keuzes, omdat veel renners in goede vorm verkeren. We hebben geprobeerd een team te maken om ons de gehele Tour te laten zien. Op deze manier willen we een goed algemeen klassement rijden en kunnen we ook voor ritzeges gaan in allerlei etappes. Met Sastre en Schleck hebben we twee klassementsrenners en natuurlijk gaan we ervoor om gelijk in Londen het geel te pakken.”

De Definitieve selectie: Carlos Sastre, Frank Schleck, David Zabriskie, Iñigo Cuesta, Kurt Asle Arvesen, Fabian Cancellara, Jens Voigt, Stuart O'Grady en Christian Vandevelde.

Amsterdam CS toch niet beginpunt HSL

Icoon VervoerDe reizigers die via de HSL naar Parijs willen, moeten vanaf 2012 niet op Amsterdam Centraal, maar op station Amsterdam Zuid instappen. Dat heeft de NS besloten. Het ministerie van Verkeer dacht dat Amsterdam Centraal het begin- en eindpunt zou blijven. Maar als de zuidas in 2012 opgeleverd wordt, zullen de treinen niet verder rijden dan station Amsterdam Zuid.

Dat houdt dus in dat passagiers uit Brussel of Parijs die naar het centrum van Amsterdam willen, op station Amsterdam Zuid moeten overstappen op de metro. Volgens de NS kunnen vele kostbare minuten worden gewonnen als de treinen niet meer over het trage traject langs de Lelylaan hoeven te rijden. Verder blijkt ook dat de Thalys tot 2012 alleen stapvoets door de tunnel onder het Groene Hart kan rijden.

De tunnel is zo stoffig dat het zicht nog minder dan vijf meter is. Het lukt de ventilatoren niet om het stof weg te zuigen. Zolang de treinen nog niet met een veiligheidssysteem zijn uitgerust moeten de machinisten op eigen zicht en stapvoets door de tunnel rijden. Dat kan nog vijf jaar duren.

HSL: Hele Slome Lijn

PSV haalt in CL 30 miljoen euro op

PSV verdiende in het afgelopen Champions League-seizoen ruim 30 miljoen euro. De ploeg uit Eindhoven wist de kwartfinale te bereiken waarin het werd uitgeschakeld door Liverpool, de latere verliezend finalist.

In de finale speelde Liverpool tegen AC Milan, de Italiaanse ploeg is door de winst in de Champions League de grootverdiener. AC Milan sprokkelde bijna 40 miljoen bij elkaar. Liverpool moest het doen met 32 miljoen. De Engelsen verdienden, ondanks het feit dat de finale bereikt werd, minder dan Chelsea. De ploeg van José Mourinho schraapte 34 miljoen bij elkaar.

In het UEFA Cup-toernooi werd aanzienlijk minder verdiend. Sevilla won het toernooi maar mocht maar 6 miljoen euro bijschrijven. AZ, dat de kwartfinales bereikte, kwam niet verder dan 1,3 miljoen euro.

Goochelende priester goochelt mensen geld uit de zak

Met een opmerkelijke truc heeft een oplichter niets vermoedende voorbijgangers geld uit de zak geklopt. Vermomd als priester heeft de man met een goocheltruc, een zakdoek en een zielig verhaal over goede doelen zeker twee personen veel geld afgetroggeld.

Gisteren wist de goochelpriester een paar duizend euro buit te maken op de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp. En vorige week was het al raak op het Museumplein. Hier raakte een ander slachtoffer een paar honderd euro kwijt aan de man.

De Hans Kazan in priesterkostuum klampt mensen aan die net uit een winkel komen. Hij verhaalt over zijn overleden broer, en namens hem wil de man veel geld aan een goed doel overmaken. De oplichter vraagt aan zijn slachtoffers of ze geld willen pinnen om dit geld ook aan een goed doel te schenken.

De goochelaar laat zijn prooien een stapeltje bankbiljetten zien en vraagt of ze hun geld daarbij willen stoppen. Vervolgens zwaait hij wat met de zakdoek en overhandigt deze aan de slachtoffers, met de vraag het geld aan een goed doel te geven.

De neppriester verzoekt de mensen de zakdoek pas na een uur te openen. In de tussentijd laat hij de zakdoek achter omdat hij gaat bidden en zijn overleden broer vertellen dat zijn geld goed is terechtgekomen.

Maar de verrassing voor de slachtoffers is groot als ze de zakdoek openen. In plaats van bankbiljetten, blijken er krantensnippers in de zakdoek te zitten.

De slimme goochelaar is overigens absoluut geen zwerver. Hij is gekleed in een keurig pak en praat goed Engels. De politie is naarstig op zoek naar deze man.

Met dank aan Mitch03 voor de submit.

Lurling keert terug bij NAC

Anthony Lurling keert weer terug bij NAC Breda, de club waar hij in het seizoen 2004/2005 ook al voor speelde. Vandaag rondde NAC de transfer definitief af. Lurling speelde afgelopen seizoen voor het Duitse 1. FC Köln.

Donderdag sprak Lurling al het vertrouwen uit in een vernieuwd avontuur in Breda. Het wachten was toen op het juist op papier zetten van de transfervoorwaarden. Nu 1. FC Köln en NAC tot een akkoord zijn gekomen mag Lurling vertrekken bij de Duitse club.

Lurling tekent een tweejarig contract. De aanvaller moet nog wel medisch worden gekeurd. In het seizoen 2004/05 kwam Lurling tot 29 wedstrijden voor NAC Breda. Hij werd toen gehuurd van Feyenoord.

HIV-besmette arts misbruikt jongetjes

Icoon MisdaadEen Amerikaanse arts die is besmet het hiv-virus heeft voor de rechtbank bekend dat hij verschillende kinderen seksueel heeft misbruikt. De dokter werd gevat met de hulp van een jochie dat bijna slachtoffer was geworden van zijn avances. Arts Adam Lebowitz werkte op de Eerste Hulp van twee ziekenhuizen in Atlanta in de staat Georgia. Gisteren pleitte hij schuldig aan het misbruik van twee jongetjes.

De man zocht zijn slachtoffers op via de website Myspace. Hij filmde het seksueel misbruik ook minstens twee keer. De opnames stuurde hij weer door naar anderen via internet. Agenten vonden in zijn huis een logboek met honderd namen van kinderen. Er wordt vermoed dat de man hen ook heeft misbruikt of dat hij dat nog wilde doen. De officier van justitie spreekt van een van de meeste weerzinwekkende gevallen van kindermisbruik dat ooit aan het licht kwam. Lebowitz pleitte schuldig aan kindermisbruik, het maken van kinderporno en uitlokking. Hij zou al sinds 2003 met het seksueel misbruiken van kinderen bezig zijn.


De perverse arts misbruikte verschillende jongetjes

Schildpad of slang?

Tijd voor een filmpje van eigen makelij. Ik, als trouwe bezoeker van Blijdorp, die overigens geen verstand heeft van dieren in ogen kijken en de daarbij gepaarde agressiviteit, stuitte pas geleden op dit aparte beestje.

Op het eerste gezicht dacht ik 'hey, een schildpad', maar die slangenkop en vooral de nek bevestigde dat niet bepaald. Kennelijk ben ik een lekker hapje maar pak ik het te gladjes aan.

Katja Schuurman speelt lesbienne in seksfilm

Een woordvoerster van de Nederlandse regisseur Eddy Terstall kwam vandaag met het blijde nieuws naar buiten: Katja Schuurman zal de rol van lesbienne vertolken in een 'goedkope seksfilm'. De film, die de titel 'Sextet' draagt, moet op dertien september in de bioscoop gaan draaien.

De film vertelt het verhaal over het leven van Nederlanders en hun relaties. In de film zien we diverse personages en hun bedverhalen aan ons oog voorbij trekken. Zo wordt de rol van ex-voetballer vertolkt door Jan Mulder, die als schrijver met erectieproblemen het bed deelt met een jonge bewonderaarster. Naast Katja Schuurman, die dus een lesbische vrouw speelt, is ook onder anderen Tygo Gernandt te zien. Hij speelt een knaap in de middeleeuwen.

Daarnaast is Sextet een film in een film. De film wordt regelmatig onderbroken door Gene Bervoets, die als een sikkeneurige Vlaamse filmacademiedocent commentaar geeft.


Hopelijk laten ze in de nieuwe film meer van haar zien

Duur huisje (deel 2)

We hadden dit huis al een tijdje geleden in een blogje, maar zonder dit filmpje waarin nog even wat dieper op het huis wordt ingegaan.

Leren vloerbedekking, je eigen garage voor 16 auto's, een zwembad met een glijbaan, een complete winkelstraat inclusief bowlingbaan, cafe en bioscoop en dat zijn nog maar een paar van de dingen in dit huis van 75 miljoen dollar.

Krajicek nu tegen Granville

Michaëlla Krajicek moet het in de vierde ronde op Wimbledon opnemen tegen Laura Granville. De Amerikaanse was met 6-4 en 6-2 te sterk voor een zeer slordig spelende Martina Hingis.

Ook de als zevende geplaatste Serena Williams plaatste zich voor de volgende ronde. De Amerikaanse was met 6-1 en 6-0 veel te sterk voor de Venezolaanse Milagros Sequera.

De als tiende geplaatste Daniela Hantuchova schaarde zich ook bij de laatste zestien. De Slowaakse kreeg het zeker niet cadeau tegen de Sloveense Katarina Srebotnik maar trok met 2-6, 6-3 en 6-4 uiteindelijk wel de wedstrijd naar zich toe.

Zelfdoder op station Rotterdam Blaak

Icoon VervoerRond 18:00 deze avond is er een man om het leven gekomen door een aanrijding met een trein op station Rotterdam Blaak. De man was het blijkbaar zo zat, dat hij ervoor koos om zichzelf voor de trein te gooien. Het is vooralsnog onbekend wat de eventuele redenen kunnen zijn voor dit incident.

"Ik moest naar Zwijndrecht, maar dat ging blijkbaar niet, want het treinverkeer lag stil. Heel het station was afgezet en het was een drukte van jewelste.", aldus een ooggetuige. Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht werd in beide richtingen stilgelegd. Inmiddels komt het treinverkeer weer geleidelijk op gang.

Vier spelers Jong Oranje in 'EK-dreamteam'

Vier spelers van Jong Oranje zijn opgenomen in het, volgens de toernooicommisie, beste team van het afgelopen Europees kampioenschap voor spelers onder de 21. Het gaat om Hedwiges Maduro (Ajax), Gianni Zuiverloon (Heerenveen), Royston Drenthe (Feyenoord) en Maceo Rigters (NAC Breda).

Het team van bondscoach Foppe de Haan is samen met de beloften van Servië de hofleverancier in het samengestelde elftal.

Volledige EK-dreamteam:

Damir Kahriman (SER); Gianni Zuiverloon (NED), Branislav Ivanovic (SER), Giorgio Chiellini (ITA), Aleksandar Kolarov (SER); Royston Drenthe (NED), Hedwiges Maduro (NED), Alberto Aquilani (ITA), Bosko Jankovic (SER); Leroy Lita (ENG), Maceo Rigters (NED).

Wie is Dit: Opgave 16 - Uitslag

Nu dacht ik het deze keer maar eens anders aan te pakken door nu eens niet een oog maar een neus in de eerste ronde te gebruiken. Dat zou toch garant moeten staan voor een tweede ronde. Toch? Nou, niet dus! Die "ik raad het lekker toch in de eerste ronde" pestkop heet Moron. Gefeliciteerd! De volle 6 punten. Daar vrijwel iedereen dacht dat het J.F. Kennedy was neemt hij slechts twee lifters mee: Cesarino en pavl.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: André Hazes

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Nederlandse studenten maken Wii-game

Als je ooit Utrecht een ander kleurtje hebt willen geven dan krijg je nu de kans. Het kon al een tijdje op de PC, maar binnenkort zal het ook mogelijk zijn de de game Blob te spelen op de Wii. Blob is gemaakt door Nederlandse studenten en zal in aangepaste vorm uitgegeven worden door THQ.

Zes studenten van de opleiding 'Game Design & Development' aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht hebben vier maanden aan de game gewerkt en via de game moeten mensen een idee krijgen over het toekomstige stationsgebied. De game Blob biedt de speler de mogelijkheid om alles een andere kleur te geven, van gebouwen tot aan de grond. Je kunt verschillende kleuren maken door verfmannetjes van de grond op te pakken. Maar pas op voor de INKT-politie, want die maakt alles zwart en dan kun je weer opnieuw beginnen.

THQ zal een multiplayer-modus aan de game toevoegen en de game ook geschikt maken voor de Wii-controller. Wanneer de Wii-versie zal uitkomen is niet bekend, maar er is een grote kans dat het als WiiWare zal uitkomen. De PC-versie is hier gratis te downloaden:
Link naar de PC-versieFietser op dak van auto van de weg gehaald

Gisteravond rond half negen zagen Alkmaarder agenten een wel heel vreemde eenzame fietser. Kromgebogen over zijn stuur tegen de wind, baande hij zichzelf een weg. Alleen hoefde de man niet te trappen om vooruit te komen; hij liftte mee op het dak van een auto.

Met een gangetje van zo'n zeventig tot tachtig kilometer per uur zat de dronken man relaxt op het fietsje te trappen. De fiets die naast de 26-jarige man uit Velsen meereed, had geen berijder.

Nadat de agenten hun ontsteltenis te boven waren, maanden ze de bestuurder van de auto tot stoppen. De 52-jarige Duitser was net zo verbaasd als de agenten. Samen met zijn vrouw had hij wel wat gerommel gehoord op het dak toen ze wachtten voor een stoplicht, maar wie verwacht nu dat er een man op het dak zou klauteren?

De Velsenaar verklaarde onschuldig te zijn en door vrienden op het dak te zijn gezet. Wegens het opgeven van een valse naam, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en openbare dronkenschap is hij op de bon geslingerd. Gelukkig wordt de man niet beboet wegens fietsen onder invloed.

Piraten, kannibalen en bloemetjes

Sunny Blonde is de naam van een blonde jongedame die met haar ouders op een luxueus cruiseschip vaart. Na een schipbreuk spoelt ze aan op een prachtig eiland. In eerste instantie denkt ze dat het onbewoond is, dan ziet ze hutten van inboorlingen en gelooft ze dat ze in een subtropisch pretpark terecht is gekomen. Op het eiland vindt ze onder andere een factory outlet alwaar ze zeer gecharmeerd is van een bruidsjurk. Ook ontmoet ze een medicijnman die ze wijsmaakt dat haar MP3-speler een magisch voorwerp is. Uitgever Anaconda heeft vandaag enkele screenshots vrijgegeven van het adventurespel. Op enkele van de shots is een mini-game te zien.

So Blonde zal in augustus verschijnen in de Duitstalige landen om ons heen, een Engelse versie volgt spoedig daarna. Het spel wordt ontwikkeld door de Franse developers Wizarbox. Het verhaal wordt geschreven door Broken Sword-veteraan Steve Ince.
[GP2] Uitslag kwalificatie Magny-Cours

Timo Glock start morgen vanaf pole voor de eerste GP2 Series race van het weekend op het circuit van Magny-Cours. De testcoureur van het BMW Sauber F1 team pakte op het laatste moment de pole af van zijn teamgenoot Andreas Zuber. Ho-Pin Tung kwam niet verder dan de 24e tijd.

Bruno Senna verzekerde zich voor een derde startpositie. De coureur van Arden International bleef Lucas di Grassi maar nipt voor. Giorgio Pantano start morgen als vijfde.

De sessie startte met een crash tussen Vitaly Petrov en Luca Felippi. Bij de Adelaide hairpin raakten ze elkaar tijdens hun outlap. Beide coureurs haalden de pitstraat, en Petrov kon vervolgens snel terugkeren op de baan. Felippi had minder geluk en kende grote problemen aan de ophanging. Uiteindelijk zette hij de zestiende tijd neer.

Alpinopet valt onder Duits hoofddoekjesverbod

Icoon BuitenlandsHet hoofddoekjesverbod op scholen in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen gaat ook op voor alpinopetten. Een rechter in Düsseldorf kwam vrijdag tot deze uitspraak.

In de deelstaat geldt sinds vorig jaar een hoofddoekjesverbod. Een islamitische lerares probeerde het verbod op creatieve wijze te ontwijken: zij ruilde haar hoofddoekje in voor een alpinopet.

De school waar de Turkse vrouw werkte, maakte bezwaar. Daarop stapte de vrouw naar de rechter. Om tot een schikking te komen, werd de vrouw gevraagd een pruik op te zetten om haar echte haar te bedekken. De lerares ging niet akkoord met dit voorstel.

Top of Flop User's Choice: Jenny Don't Be Hasty

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Magno kreeg te weinig steun voor zijn tip: Gabry Ponte - The Point of no Return was een flop,  dus.

De tip van vanavond is van LennyKravitz:

"Ik heb onlangs Paolo Nutini ontdekt... en vind dat 'ie lekkere nummers maakt. Vooral dit nummer "Jenny don't be hasty"... vind ik een heerlijk catchy nummer."

Politie schakelt viltstift uit

Icoon PolitieDe politie in Hardenberg gaat een viltstift officieel vernietigen. De stift is betrokken geweest bij de bekladding van een verkeersbord.

De viltstift werd in beslag genomen nadat een 31-jarige man uit Hardenberg er een verkeersbord mee beschilderde. De man deed vrijwillig afstand van zijn eigendom. Behalve een stift, kost de actie de man ook nog een boete.

Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de viltstift vernietigd gaat worden. "We gaan er niet zelf mee schrijven", aldus de politie.

UWV: WW-premie kan flink omlaag

Icoon EconomieDe werkeloosheidswet-premie (WW) kan met bijna de helft omlaag. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV in een advies aan minister Donner van Sociale Zaken. Voor de werkloosheidsuitkering wordt nu een premie van iets minder dan 8,5 procent betaald. Dat kan volgend jaar 4,5 procent worden, gezien de verwachte daling van de werkloosheid, vindt de UWV.

De minister kan van het advies afwijken, maar in het verleden werden zulke adviezen meestal opgevolgd. Zowel de vakbonden als de werkgevers dringen al lang aan op een verlaging van de WW-premie, omdat de kas goed gevuld is.

Alcomobilist zakt weg in nat beton

Icoon OpmerkelijkEen 56-jarige man uit Froombosch is donderdag met zijn auto vast komen te zitten in pas gestort beton. De man was hierin terechtgekomen nadat hij om een wegafzetting in het Groningse Schildwolde heen was gereden.

Het leek de man een goed idee om om de afzetting heen te rijden. Hij kwam in de berm terecht waar net een nieuw stuk plaveisel was gestort. De auto zakte steeds verder weg in de natte betonlaag. De bestuurder kon geen kant meer op en was zo een gemakkelijke prooi voor de politie.

De man bleek te veel alcohol gedronken te hebben. De politie gaf hem een proces-verbaal. Justitie beslist over zijn vervolging.

Krajicek verrassend door op Wimbledon

Icoon WimbledonMichaëlla Krajicek heeft zich verrassend weten te plaatsen voor de vierde ronde op Wimbledon. De Nederlandse was met 7-6, 6-7 en 6-2 te sterk voor de nummer zeven van de wereld, Anna Tsjakvetadze.

Krajicek had moeite met de gevarieerde spreiding van haar 20-jarige opponente en ze moest dan ook al snel een break toestaan. Ze bleef met hangen en wurgen en met goed spel aan het net in de buurt van de Russin. Een slechte servicebeurt van de Tsjakvetadze leverde Krajicek een tiebreak op en daarin was ze zeer sterk.

In het tweede bedrijf had Krajicek vijf kansen om de Russin te breken, en ook in de tiebreak kreeg ze kansen om het karwei al in twee sets af te maken. Die wist ze niet benutten, maar in de derde set sloeg ze alsnog toe. Tsjakvetadze probeerde het tij nog te keren, maar Krajicek wist dankzij haar krachtige service de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport

Krajicek verrassend door

Michaëlla Krajicek heeft zich verrassend weten te plaatsen voor de vierde ronde op Wimbledon. De Nederlandse was met 7-6, 6-7 en 6-2 te sterk voor de nummer zeven van de wereld, Anna Tsjakvetadze.


Krajicek had moeite met de gevarieerde spreiding van haar 20-jarige opponente en ze moest dan ook al snel een break toestaan. Ze bleef met hangen en wurgen en met goed spel aan het net in de buurt van de Russin. Een slechte servicebeurt van de Tsjakvetadze leverde Krajicek een tiebreak op en daarin was ze zeer sterk.

In het tweede bedrijf had Krajicek vijf kansen om de Russin te breken, en ook in de tiebreak kreeg ze kansen om het karwei al in twee sets af te maken. Die wist ze niet benutten, maar in de derde set sloeg ze alsnog toe. Tsjakvetadze probeerde het tij nog te keren, maar Krajicek wist dankzij haar krachtige service de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Concert: Pearl Jam in the Park

Het Goffertpark is de laatste weken dé locatie voor grote muzikale namen zo lijkt het: eerste de Stones, dan de Peppers en donderdag jongstleden was het de beurt aan Pearl Jam. Net als bij de Stones was het concert niet uitverkocht, maar voor de poorten stond het een uur voor opening al bomvol. Doordat de poorten echter een half uur te laat open gingen was het om 16.00 nog meer dringen. Die hoge vroege opkomst zal mede te danken zijn aan het drietal voorprogramma's die Pearl Jam vergezelden die dag. Geen Van Morrison die er na een kwartier de brui aan geeft, of een Avalon die genoeg etenswaar naar zijn hoofd kreeg geslingerd om een weeshuis van te voeden, maar bands die wel zouden moeten weten hoe je een showtje maakt.


Amerika mag zwarte scholieren niet voortrekken

Icoon BuitenlandsHet Amerikaanse Hooggerechtshof heeft beslist dat scholen bij het aannemen van kinderen geen positieve discriminatie mogen toepassen. Veel scholen in Amerika trokken Afro-Amerikanen en Latino's voor, ten nadele van blanke kinderen. De scholen probeerden zo te voorkomen dat er witte en zwarte scholen zouden ontstaan.

Het Hooggerechtshof heeft nu geoordeeld dat dit beleid ongrondwettelijk is. Vijf van de negen rechters stemden tegen dit beleid. Opperrechter John Roberts licht toe: "De enige manier om discriminatie te stoppen, is te stoppen met onderscheid maken op grond van afkomst."

Verschillende ouders van veelal blanke kinderen hadden rechtszaken aangespannen omdat hun kinderen niet naar de school van hun keuze konden omdat zwarte kinderen werden voorgetrokken. Het gevolg hiervan was dat kinderen soms uren moesten reizen om bij een andere school te komen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

[TT] Lorenze pakt pole 250cc

De Spanjaard Jorge Lorenzo heeft bij de TT van Assen poleposition veroverd in de 250cc. In de kwalificaties zette Lorenzo met 1.39.958 de snelste tijd neer. Die tijd reed hij gisteren al, door de regen vandaag wist hij die niet meer te verbeteren.

Lorenzo, vorig jaar wereldkampioen, is ook dit seizoen een klasse apart in de kwartliters. Hij won al vijf Grands Prix, en al die keren startte hij vanaf pole.

De Italiaan Andrea Dovizioso start morgen als tweede voor de Spanjaard Alvaro Bautista. De Nederlandse wildcardrijders Hans Smees, Ronald Beitler en Randy Gevers wisten zich ook voor de race te plaatsen. Hun tijd van gisteren op de droge baan volstond. Op het natte circuit reed Smees vandaag overigens de tiende tijd in de tweede kwalificatie.

Veel drukte op de weg

Icoon FileOp de weg is het vanmiddag veel drukker dan normaal. Dat komt door een combinatie van slecht weer, ongelukken, verschillende evenementen en doordat in het zuiden van het land de schoolvakanties zijn begonnen.

Volgens de ANWB stond er op de wegen aan het begin van de middag al zo'n 150 kilometer file. Rond 16:30 uur was dat opgelopen tot ongeveer 300 kilometer. De ANWB adviseert vakantiegangers om een uurtje later op weg te gaan om de ergste drukte te vermijden.

Dit weekend kunnen er problemen ontstaan rond de A12, die tussen Gouda en Zoetermeer wordt afgesloten vanwege werkzaamheden.

Man rukt weefsel uit vriendin 'uit kwaadheid'

Icoon BinnenlandsUit onderzoek van twee doktoren blijkt dat de dood van de 35-jarige Sylvia Roos uit Den Haag niet door een overdosis pillen en alcohol is gekomen. Dat werd vandaag bekend tijdens een zitting van het gerechtshof in Den Haag.

De verdachte in de zaak, Henk van der M., was in hoger beroep gegaan omdat volgens hem zijn vriendin zelfmoord had gepleegd. Van der M. werd vorig jaar door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot dertien jaar cel wegens doodslag. De rechtbank achtte toen bewezen dat de man zijn vriendin heeft vermoord door via de anus of vagina weefsel uit haar lichaam te trekken. Dat gebeurde op 20 juni 2005 in de woning van het stel.

De verdachte beweert dat hij zijn gruwelijke actie pleegde in de veronderstelling dat de vrouw al dood was. "Ik was kwaad omdat ze zelfmoord had gepleegd en daarom ging het lichtje uit", aldus Van der M. tegen het hof.

De Admirals houden op te bestaan

Icoon SportDe Amsterdam Admirals, Nederlands bekendste American football-team, houdt op te bestaan. De Amerikaanse footballbond (NFL) heeft besloten de Europese zomercompetitie op te heffen. In plaats hiervan wil de NFL twee Amerikaanse wedstrijden per seizoen buiten de Verenigde Staten gaan spelen.

"Dat is de beste zakelijke beslissing", aldus een afgevaardigde van de NFL. "We willen onze fans in Europa bedanken voor hun fantastische ondersteuning. De tijd is echter gekomen om de strategie van de NFL te herzien." De organisatie is van plan om met de twee internationale wedstrijden en met behulp van moderne technologie de NFL meer wereldwijd toegankelijk te maken.

Met dank aan HandD en Jeroen voor de submit.
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

Jaliens tot 2012 bij AZ

AZ heeft het huidige contract van Jaliens opengebroken en met een jaar verlengd. In eerste instantie zou het contract medio 2011 aflopen, maar hier komt nu een jaar bij. Marcel Brands, directeur voetbalzaken, is erg blij met het langere verblijf van de speler.

"Kew heeft een heel goed seizoen achter de rug. Hij is een van de steunpilaren in de AZ-selectie.", liet Brands weten. Jaliens is sinds 2004 actief bij AZ en speelde tot nu toe 80 wedstrijden in de Eredivisie. In het verleden kwam de verdediger ook nog uit voor Sparta en Willem II.

Limburgse bushalte wordt parkeerplaats

Icoon VervoerHet door veel tegenslagen geplaagde vervoersbedrijf Veolia heeft zichzelf weer problemen op de hals gehaald. Het bedrijf is bezig om bij 3500 bushaltes de bekende geel met blauwe borden te vervangen door een eigen 'haltezuil'. Hierdoor voldoen de bushaltes niet meer aan de wettelijke normen en zijn niet meer dan een parkeerplaatsen waar ook een bus stopt.

Veolia verzorgt het regionale openbaar vervoer in onder andere Limburg en delen van Brabant onder eigen naam of met dochterbedrijf BBA. In Limburg heeft het bedrijf ook grote moeite om de treinen volgens het spoorboekje te laten rijden wegens materiaalgebrek. Op het FOK!forum zijn ook meerdere klaagtopics te vinden. Nu worden door het plaatsen van de nieuwe zuilen de bushaltes niet meer als bushaltes aangemerkt.

Gevolgen
De gevolgen van het plaatsen van de nieuwe zuilen zijn vooral nadelig voor Veolia zelf. Auto's die bij zo'n 'bushalte' parkeren krijgen geen boete van de politie en een bus heeft binnen de bebouwde kom geen voorrang meer bij het wegrijden van zo'n halteplaats. Wanneer een bus wegrijdt en er een aanrijding volgt, is de schade dan ook voor rekening van Veolia, de bus heeft immers geen voorrang meer. De politie in Limburg heeft aangegeven parkerende automobilisten niet te gaan bekeuren en heeft dit ook gemeld bij Veolia. Veolia heeft hierop niet gereageerd.

verzorgingsgebied Veolia
Rood: Verzorgingsgebied Veolia.
Zuil Veolia
Extra parkeerplaatsen bij deze zuil.(Foto: FOK!user pakkert-)

Milram wil met Zabel en Petacchi naar de Tour

Team Milram wil Alessandro Petacchi en Erik Zabel meenemen naar de Tour de France. De Italiaan moet echter nog maar afwachten of hij aankomende maandag goed door een hoorzitting van het Italiaans olympisch comité (CONI) komt.


Tijdens de Ronde van Italië werd bij Petacchi een te hoge concentratie van het anti-astmamiddel salbutamol vastgesteld. Eind mei bekende Erik Zabel dat hij in 1996 epo had gebruikt. Toch heeft Milram hem ook opgenomen in de selectie voor de Tour.

Selectie Team Milram

Alessandro Cortinovis (Ita), Ralf Grabsch (Dui), Christian Knees (Dui), Brett Lancaster (Aus), Alberto Ongarato (Ita), Enrico Poitschke (Dui), Marcel Sieberg (Dui), Alessandro Petacchi (Ita) en Erik Zabel (Dui).

[TT] Vermeulen verrast Stoner

Chris Vermeulen start morgen op pole in de MotoGP bij de TT van Assen. In de kwalificatie zette de Australiër met 1:48.555 de snelste tijd neer.

Zijn landgenoot en tevens leider in de stand om de wereldtitel, Casey Stoner, moest op het vanwege de regen natte circuit genoegen nemen met de tweede plek. Valentino Rossi stelde op zijn Yamaha met de elfde positie teleur. De winnaar van vorig jaar, de Amerikaan Nicky Hayden, start morgen als dertiende.

Amsterdam Admirals stopt ermee

Amsterdam Admirals houdt op te bestaan. De Amerikaanse National Football League, afgekort NFL, heeft besloten de Europese zomercompetitie af te schaffen. In plaats daarvan wil de NFL twee Amerikaanse wedstrijden per seizoen buiten de Verenigde Staten gaan spelen.

"Dat is de beste zakelijke beslissing", aldus Roger Goodell van de NFL. In 1991 startte NFL Europa, toen nog World League of American Football genaamd, met tien teams uit Europa en Amerika. Na een afwezigheid van twee jaar kwam de league in 1995 terug als een competitie met zes Europese teams. Amsterdam Admirals was één van de teams die aan de competitie meedeed.

Loting voorronde UEFA Cup 2007/2008

Vanmiddag is de loting voor de eerste vooronde van de UEFA Cup verricht. 74 ploegen werden ingedeeld in 37 wedstrijden. Intertoto Cup-winnaars stromen in de volgende ronde in.

Uitslag loting UEFA Cup 2007/2008:

#ThuisUit
1HNK Hajduk Split (CRO)FK Buducnost Podgorica (MNE)
2FK Rudar Pljevlja (MNE)AC Omonia (CYP)
3NK Slaven Koprivnica (CRO)KS Teuta (ALB)
4FK Bezanija (SRB)KS Besa (ALB)
5Sliema Wanderers FC (MLT)PFC Litex Lovech (BUL)
6FK Vojvodina (SRB)Hibernians FC (MLT)
7Maccabi Tel-Aviv FC (ISR)FC Santa Coloma (AND)
8NK ¦iroki Brijeg (BIH)FC Koper (SVN)
9FK Vardar (MKD)Anorthosis Famagusta FC (CYP)
10NK Gorica (SVN)FK Rabotnicki (MKD)
11FK Partizan (SRB)NK Zrinjski (BIH)
12FC Vion Zlaté Moravce (SVK)FC Alma-Ata (KAZ)
13MKT Budapest (HUN)FC MIKA (ARM)
14Groclin Grodzisk Wielkopolski (POL)MKT Araz (AZE)
15GKS Bełchatów (POL)FC Ameri Tbilisi (GEO)
16FC Artmedia Petr¸alka (SVK)CSF Zimbru Chisinau (MDA)
17BSC Young Boys (SUI)FC Banants (ARM)
18FC Nistru Otaci (MDA)Budapest Honvéd FC (HUN)
19SV Ried (AUT)PFC Neftchi (AZE)
20FC Vaduz (LIE)FC Dinamo Tbilisi (GEO)
21FK Aktobe (KAZ)SV Mattersburg (AUT)
22B36 Tórshavn (FRO)FK Ekranas (LTU)
23Drogheda United FC (IRL)SP Libertas (SMR)
24FC Haka (FIN)Rhyl FC (WAL)
25Carmarthen Town AFC (WAL)SK Brann (NOR)
26FC Flora (EST)Vålerenga IF (NOR)
27EB/Streymour (FRO)Myllykosken Pallo-47 (FIN)
28Dungannon Swifts FC (NIR)FK Süduva (LTU)
29UN Kaerjeng 97 (LUX)Lillestrøm SK (NOR)
30SK Liepájas Metalurgs (LVA)FC Dinamo Brest (BLR)
31Helsingborgs IF (SWE)JK Trans Narva (EST)
32FC Midtjylland (DEN)Keflavík (ISL)
33KR Rejkjavík (ISL)BK Häcken (SWE)
34Saint Patrick's Athletic FC (IRL)Odense BK (DEN)
35HJK Helsinki (FIN)FC Etzella Ettelbrück (LUX)
36Glentoran FC (NIR)AIK Solna (SWE)
37Skonto FC (LVA)FC Dinamo Minsk (BLR)

Op 19 juli worden de eerste wedstrijden gespeeld; op 2 augustus volgen de returns.

Logboek Titanic-reddingsschip verkocht voor ruim 70.000 euro

Icoon BuitenlandsEen logboek van een schip dat na de ramp van de Titanic naar lichamen zocht, is gisteren voor meer dan 75.000 euro verkocht bij het veilinghuis Christie's in New York. "Het zijn documenten waarop staat hoeveel lichamen nog gevonden zijn en waar dat gebeurde", zei Gregg Dietrich, een maritiem en cruise specialist van het veilinghuis.

De Titanic raakte een ijsberg en zonk tijdens haar reis, waardoor 1496 mensen op 15 april 1912 de dood vonden. Alles bij elkaar zijn er 18 herinneringen van de Titanic, zoals brieven, kaarten, telegrammen van overlevenden en ook foto's van de passagiers, voor ruim 150.000 euro verkocht. De veiling bevatte onder meer een eerste-klas passagierslijst, met bekende namen uit New York, zoals Astors, Guggenheims en Strauses. Dat is verkocht voor ongeveer 20.000 euro. Een acht-pagina dikke handgeschreven omschrijving van het zinkende schip ging voor ruim 9.000 euro over de toonbank.

Het originele profiel was geschreven door de 16-jarige Laura Marie Cribb uit Newark (New Jersey), na de ramp overleefd te hebben. Ze schreef over een derde klas passagier die gered was door de R.M.S. Carpathia, maar de vader was overleden. Ze keek hoe de lichten van de Titanic uit gingen, gevolgd door het vreselijke geschreeuw van de hulpeloze passagiers die zijn achtergelaten.

Het logboek van de S.S. MacKay-Bennett, het tweede schip dat er van de partij was na de R.M.S. Carpathia, zou tot 20.000 euro moeten kosten, maar is voor ruim 75.000 euro verkocht. De MacKay-Bennett was de eerste van de vier schepen die zocht naar de lichamen.

Uitslag 2e vrije training GP Frankrijk

Felipe Massa mocht zich tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk de snelste noemen. Kimi Räikkönen klokte deze keer de tweede tijd. Scott Speed en Vitantonio Liuzzi vielen op door hun snelste rondetijd.

De volledige uitslag:

#CoureurTeam TijdAantal ronden
1 F. Massa Ferrari 1:15.45338
2 K. Räikkönen Ferrari 1:15.48828
3 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:15.77321
4 L. Hamilton McLaren 1:15.78036
5 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:15.95240
6 D. Coulthard Red Bull 1:15.95836
7 N. Rosberg Williams 1:16.00339
8 F. Alonso McLaren 1:16.04932
9 A. Davidson Super Aguri 1:16.16225
10 R. Schumacher Toyota 1:16.18441
11 G. Fisichella Renault 1:16.20543
12 R. Kubica BMW 1:16.23642
13 A. Wurz Williams 1:16.26038
14 J. Trulli Toyota 1:16.28546
15 J. Button Honda 1:16.39543
16 M. Webber Red Bull 1:16.56217
17 H. Kovalainen Renault 1:16.73540
18 R. Barrichello Honda 1:16.95047
19 N. Heidfeld BMW 1:16.96818
20 T. Sato Super Aguri 1:17.16549
21 A. Sutil Spyker F1 1:18.21332
22 C. Albers Spyker F1 1:18.7089

EU geeft privégegevens reizigers aan VS

Icoon EuropaLuchtvaartmaatschappijen moeten gegevens over hun passagiers vanuit Europa naar de Verenigde Staten tevoren sturen naar de Amerikaanse autoriteiten. Ambassadeurs van de EU-landen stemden vrijdag in met een onderhandelaarsakkoord hierover met de VS. De gegevens betreffen het creditcardnummer, telefoonnummer, bagage-informatie, naam, adres, bestemming en andere zaken. De informatie moet drie dagen tevoren bij de VS zijn. Amerika bewaart de gegevens vijftien jaar.

De Europese Commissie werkt ondertussen aan een voorstel om dezelfde plicht in te voeren voor passagiers die naar de Europese Unie komen. De maatregelen zijn bedoeld om eventuele terroristen te weren.

Het besluit over de privégegevens van de passagiers ligt erg gevoelig. Het Europees Parlement verzette zich tegen een eerder akkoord hierover dat toenmalig EU-commissaris Frits Bolkestein met de VS had gesloten. Ook nu komt er scherpe kritiek van Europarlementslid Sophie in 't Veld (D66). Ze vindt dat de VS de gegevens te lang mag bewaren en voor te veel doelen mag gebruiken.

De VS hadden steeds gedreigd geen vliegtuigen uit de EU meer toe te laten als ze informatie over creditcardnummer, e-mailadres, woonadres en bestemming van passagiers niet zouden krijgen.

Donderdag stemde de EU al in met een soortgelijke regeling over bankgegevens. De Verenigdes Staten mogen bankgegevens van particulieren in de Europese Unie bekijken, mits dat gebeurt in het kader van terrorismebestrijding. De VS mag daarvoor een beroep doen op de interbancaire dienst Swift in België. Swift verzorgt jaarlijks transacties tussen 8000 financiële instellingen in meer dan tweehonderd landen.

Bij aankomst in de VS worden van reizigers ook vingerafdrukken afgenomen en een foto gemaakt.  Deze worden vervolgens aan de persoonsgegevens gekoppeld.  Dit zorgt ervoor dat van Nederlanders die naar de VS reizen de VS meer persoonlijke informatie heeft dan de Nederlandse overheid.


Een groep potentiële terroristen

'Newcastle haalt Edmílson'

Volgens Sky Sports heeft Newcastle United beslag weten te leggen op Edmílson. De Braziliaanse middenvelder komt over van FC Barcelona, waar hij na een teleurstellend seizoen mocht vertrekken.

Edmílson is net geopereerd aan zijn knie, maar dat heeft Newcastle er niet van weerhouden om een bod op hem te doen. De verwachte herstelperiode voor deze operatie ligt tussen de vier en zes maanden. Een delegatie van the Magpies, onder aanvoering van trainer Sam Allardyce, is onlangs afgereisd naar Catalonië om gesprekken te voeren met club en speler.

Naar verluidt heeft Allardyce de speler weten te strikken, en overeenstemming bereikt. De Braziliaans international kan centraal op het middenveld spelen, ook in een verdedigende rol. Erg veel hoeft de 30-jarige speler niet op te brengen, vanwege zijn leeftijd en zijn contract dat nog één jaar doorloopt. Allardyce zou volgens Sky ook onderhandelingen zijn gestart over aanvaller Eidur Gudjohnsen.

[TT] Pasini op pole in 125cc

Mattia Pasini start morgen in de 125cc van pole-position bij de TT in Assen. De Italiaan bleef op zijn Aprilia vandaag buiten de tijdslimiet, maar zijn tijd van gisteren in de eerste kwalificatiesessie was voldoende. Op het regenachtige circuit kwam hij vandaag maar zes ronden in actie. Mike Di Meglio was vandaag de snelste.

In de kwalificatie geldt de snelste tijd van de twee sessies. De volgorde van de kwalificatie is dit keer dezelfde als die van de eerste sessie, omdat de omstandigheden vandaag door het weer veel moeilijker waren. Achter Pasini eindigden de Tsjech Lukas Pesek als tweede en de Italiaan Simone Corsi als derde.Joey Litjens (Honda) is op de 22e plaats de beste Nederlander.

Di Luca tekent UCI-verklaring

Giro-winnaar Danilo Di Luca heeft vandaag zijn handtekening gezet onder de antidopingverklaring van de UCI. De wielrenner van Liquigas staat onder dopingverdenking, maar naar eigen zeggen heeft Di Luca een rein geweten.

Hij moet binnenkort verschijnen op een hoorzitting van het Italiaans olympisch comité (CONI). "Ik heb niets te verbergen en zal alles zeggen wat ik weet. Ik heb de verklaring van de UCI getekend om te bewijzen dat ik niets te verbergen heb."

Resistance maps vandaag in de PlayStation Store

Normaliter duwt Sony alleen op donderdag verse content in de PlayStation Store, maar voor Resistance: Fall of Man maakt men een uitzondering. De nieuwe content wordt vandaag beschikbaar gesteld via de PlayStation Store.
Met de gratis update zul je onder meer voortaan wereldwijd online kunnen spelen. Voor $7,99 kun je bovendien twee nieuwe maps voor al dat multiplayer-geweld downloaden.

Daarnaast had Insomniac te melden dat volgende week meer info over Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction zal vrijkomen, samen met een sneak peak van wat we op de E3 mogen verwachten.

[upd] Autobom in Londen ontmanteld

Icoon AanslagDe politie van de Britse hoofdstad Londen heeft vanochtend een verdacht pakketje met een gecontroleerde explosie onschadelijk gemaakt. De vermeende bom zat verstopt in een auto die geparkeerd stond aan The Haymarket, een drukke straat vlakbij Piccadilly Circus.

De politie kwam in actie nadat zij vanochtend even voor 02.00 uur (lokale tijd) een melding kreeg van een verdacht voertuig. ''Uit voorzorg werd de omgeving afgezet en is het voertuig onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst'', maakte de politie bekend. ''Ze ontdekten iets dat leek op een explosief en hebben het onschadelijk gemaakt.''

Update 13.47 uur
Volgens een ooggetuige zaten er gasflessen verstopt in de auto. De autoriteiten bevestigden vanochtend dat dat inderdaad het geval was. Berichten dat het voertuig ook vol zat met spijkers, waardoor het een grote fragmentatiebom zou zijn geweest, wilde de politie niet bevestigen.

Het ging volgens bronnen binnen de politie echter wel om een ''groot apparaat'' dat een echte en substantiële bedreiging voor de omgeving vormde. Tientallen forensische experts onderzochten vandaag het voertuig. Straten werden afgezet waardoor een verkeerschaos ontstond.

Mislukte zelfmoordaanslag
Niets wordt vooralsnog uitgesloten. ''Alle opties, ook de Ierse, zijn op dit moment nog open'', aldus bronnen binnen het Britse inlichtingenwezen verwijzend naar mogelijke betrokkenheid van radicale Noord-Ierse splintergroeperingen . Volgens de gewezen commandant van de snelle interventiemacht van de Londense politiemacht, John O'Connor, heeft het er alle schijn van dat het ging om een mislukte zelfmoordaanslag.

Uitsmijters van een nabijgelegen nachtclub zeggen dat de bestuurder van de auto zich zeer vreemd gedroeg en slingerend over de weg kwam aanrijden alvorens met het voertuig tegen een vuilnisbak aan te rijden. De bestuurder maakte zich daarna als een gek uit de voeten.

De nieuwe regering verklaarde de zaak zeer hoog op te nemen. ''Het lijkt een zeer ernstig incident te zijn'', aldus minister van Defensie Des Browne. Volgens premier Gordon Brown geeft het alarm van vandaag alleen maar aan hoe serieus de voortdurende dreiging van terreuraanslagen moet worden genomen. In juli 2005 bliezen zelfmoordterroristen zich op in metrotreinen en een bus in Londen. Meer dan vijftig mensen kwamen daarbij om het leven.


"More than meets the eye" in Transformers: The Movie game?

Volgende week laten Michael Bay en Steven Spielberg een film gebaseerd op een cartoonserie uit de jaren '80 op het witte doek losbarsten. De toentertijd populaire Transformers vertelden van de strijd tussen de goede Autobots en slechte Decepticons die hier op aarde werd gestreden. De metamorfose die Megatron, Optimus Prime, Bumblebee, Barricade en alle andere robots hebben ondergaan voor de film deed echter veel fans schrikken.

Natuurlijk hoort bij een film tegenwoordig een game, en Transformers is daar geen uitzondering op. Alle robots die in de film om de hoek komen kijken zullen in die hoedanigheid ook in de game aanwezig zijn. Mocht je je onder de mensen rekenen die schrokken van de metamorfose die Bay de robots liet ondergaan, is er goed nieuws. Het lijkt er namelijk op dat de oorspronkelijke gevechtsrobots in de game verschijnen, waarschijnlijk als unlockables net zoals dat met de X3-game het geval was, waar je de oorspronkelijke outfits van de drie hoofdrolspelers kon vrij spelen.

Spyker vraagt opnieuw actie van FIA

Het team van Spyker F1 heeft er bij de FIA op aangedrongen dat ze actie moet ondernemen in de slepende affaire rond de klantenchassis'. Dit maal gaat het om de updates van het team van Super Aguri F1.

De nieuwe onderdelen waar de Japanse renstal in Indianapolis voor het eerst gebruik van maakte, zijn niet in goede aarde gevallen bij Spyker. Het Nederlandse team vraagt de FIA nu of ze willen onderzoeken of deze updates afkomstig zijn van Honda's fabrieksteam of identiek daaraan zijn.

Spyker heeft een dossier aangelegd waarin foto's als bewijs zijn opgenomen. Op deze foto's zouden veel overeenkomsten tussen de SA07 en de RA107 waarneembaar zijn, van onder meer de wing-endplates en de achterwielophanging. Colin Kolles, de teambaas van Spyker, heeft bevestigd dat dit dossier is opgestuurd naar de FIA, Bernie Ecclestone en de overige deelnemende teams.

Spyker heeft deze stap gezet omdat er, ondanks de bemoeienis van Ecclestone, nog altijd geen overeenstemming is bereikt in de zaak, die al speelt vanaf de eerste Grand Prix van dit seizoen.

Geen rechts-extremistisch pact Spijkenisse

JustitieEr zijn geen aanwijzingen dat er rondom Spijkenisser Arris de B. een hechte, rechts-extremistische organisatie schuilgaat. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam gisteren laten weten. In maart 2007 werd bij skinhead De B. een grote hoeveelheid wapens en munitie aangetroffen in zijn woning. Het betrof een automatisch vuurwapen, een jachtgeweer, een handvuurwapen, hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten en zelfgemaakte spijkerbommen.

Na de aanhouding van De B. zijn nog meer arrestaties verricht, onder meer van militairen. Maar de verdachten worden los van elkaar berecht en door het OM niet gezien als een criminele organisatie.

De hechtenis van Arris de B. werd gisteren door de rechtbank verlengd. Zelf diende hij een verzoek in om vrijlating. Volgens zijn advocaat is hij zijn baan kwijt en kan hij de hypotheek van zijn koophuis niet meer betalen. De officier van justitie vond dat wel meevallen omdat de 25-jarige skinhead wordt ondersteund door sympathisanten van de neo-nazistische groep Combat 18. Volgens zijn advocaat gaat het echter om zeer geringe bedragen. De rechter verlengde echter de hechtenis wegens de ''indrukwekkende hoeveelheid wapens'' die waren aangetroffen en het gevaar dat De B. opnieuw wapens aanschaft.


Arris de B.

Loting voorronde Champions League bekend

Zojuist is in Nyon geloot voor de eerste fase van de kwalificatie voor de Champions League. Aan de eerste voorronde, die medio juli wordt gespeeld, nemen 28 landskampioenen uit de lager geplaatste landen van de coëfficiëntenranglijst deel.

De indeling voor de tweede voorronde kent nogal veel lege plekken. FC Kopenhagen - Beitar Jeruzalem en Lubin - Steaua Boekarest zijn de enige twee wedstrijden die al vast staan. In de tweede voorronde stromen bekendere clubs zoals Glasgow Rangers, Besiktas, RC Genk, Shakhtar Donetsk en Levski Sofia in.

Over vier weken zal pas worden geloot voor de laatste voorronde, waaraan Ajax deelneemt.

1e voorronde (17/18 en 24/25 juli):

Lenkoran (Aze) - Dinamo Zagreb (Kro)

APOEL (Cyp) - BATE Borisov (WRu)

Sheriff (Mol) - Ranger's (And)

Hafnarfjördur (IJs) - Tórshavn (Fae)

The New Saints (Wal) - Ventspils (Let)

Pobeda (Mac) - Levadia Tallinn (Est)

Olimpi (Geo) - Astana (Kaz)

Zeta (Mon) - FBK Kaunas (Lit)

Tampere (Fin) - S.S. Murata (SMa)

Dudelange (Lux) - MSK Zilina (Slw)

Linfield (NIr) - Elfsborg (Zwe)

Derry City (Ier) - Pyunik (Arm)

Marsaxlokk (Mal) - Sarajevo (Bos)

Domzale (Slo) - Tirana (Alb)


2e voorronde (31 juli/1 augustus en 7 augustus/8 augustus):

Derry City/Pyunik - Shakhtar Donetsk (Oek)

Rode Ster Belgrado (Ser) - Pobeda/Levadia

Glasgow Rangers (Sch) - Zeta/FBK Kaunas

Debrecen (Hon) - Linfield/Elfsborg

Lubin (Pol) - Steaua Boekarest (Roe)

RC Genk (Bel) - Marsaxlokk/Sarajevo

The New Saints/Ventspils - FC Salzburg (Oos)

Olimpi/Astana - Rosenborg (Noo)

Hafnarfjördur/Tórshavn - APOEL/BATE Borisov

FC Kopenhagen (Den) - Beitar Jeruzalem (Isr)

Dudelange/Zilina - Slavia Praag (Tsj)

Tampere/Murata - Levski Sofia (Bul)

Domzale/Tirana - Lenkoran/Dinamo Zagreb

Besiktas (Tur) - Sheriff/Rangers

T-Mobile met drie debutanten

De Duitse wielerploeg T-Mobile neemt drie debutanten mee naar de Ronde van Frankrijk. De Duitsers Marcus Burghardt en Linus Gerdemann en de Brit Mark Cavendish starten 7 juli voor het eerst aan de Tour.

De Italiaanse veteraan Giuseppe Guerini is wel in de selectie opgenomen, maar zijn deelname is nog onzeker. De 37-jarige Italiaan viel onlangs tijdens de Ronde van Zwitserland uit met maagproblemen. Aankomend weekend test hij zichzelf tijdens het Italiaans kampioenschap. Voor de sprints heeft T-Mobile twee troeven: Cavendish en de Oostenrijker Bernhard Eisel.

De selectie van T-Mobile

Michael Rogers (Aus), Marcus Burghardt (Dui), Mark Cavendish (GBr), Bernhard Eisel (Oos), Linus Gerdemann (Dui), Giuseppe Guerini (Ita), Kim Kirchen (Lux), Axel Merckx (Bel) en Patrik Sinkewitz (Dui).

Gemeenten willen geen 'illegalenlijsten' geven

Icoon PolitiekDe Vereniging van Nederlandse Gemeenten keert zich tegen een oproep om lijsten van illegale vreemdelingen bij te houden. De koepel vindt dat dit buiten de afspraken valt die met PvdA-staatssecretaris Albayrak (Justitie) zijn gemaakt over de pardonregeling voor een oude groep asielzoekers. Albayrak vroeg de burgemeesters om een dergelijke lijst. Ze wil weten wie de illegalen zijn en waar ze verblijven, zodat ze hen kan uitzetten

''Gemeenten houden geen lijsten bij van illegale vreemdelingen'', aldus VNG-voorzitter Wim Deetman vandaag. ''Burgemeesters hebben ook helemaal geen titel of bevoegdheid om te controleren of iemand al dan niet illegaal in Nederland verblijft.''

De VNG-voorzitter reageerde op de oproep die burgemeester Jacques Wallage van Groningen doet om informatie over illegale vreemdelingen te overleggen aan Albayrak. Wallage vindt dat burgemeesters niet moeten weglopen voor de vervelende kant van de pardonregeling. Die is dat Albayrak illegalen die niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning consequent wil uitzetten.

De gemeenten Hilversum en Eindhoven hebben vandaag aangekondigd dat zij geen lijsten met namen van illegalen naar het ministerie van Justitie zullen sturen ten behoeve van de uitzettingen. Burgemeester Ernst Bakker van Hilversum ervaart het verstrekken van de gegevens als ''verraad, klikken'', zegt hij de in de Volkskrant. De Eindhovense wethouder Hans-Martin Don (Maatschappelijke Zorg) heeft aangegeven dat zijn gemeente niet meewerkt omdat het huidige uitzetbeleid niet humaan is.


Geen lijsten voor de staatssecretaris

Burgers roepen Eerste Kamer op tot actie inzake 'Irak'

Icoon PolitiekOp 3 juli zal de burgerbeweging 'Openheid over Irak' (OOI) hard kloppen op de deur van de Nederlandse politiek. De burgerbeweging kreeg steun van de SP, GroenLinks en de coalitie 'Stop de Oorlog'. Met de steun haalde de beweging meer dan 100.000 handtekeningen op voor een parlementaire enquête naar de Nederlandse bemoeienis bij de Irak-oorlog.

De handtekeningen worden door Martijn de Rooi van OOI aangeboden aan de voorzitter, de fractievoorzitters en de commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking van de Eerste Kamer, waar onder meer Harry van Bommel (SP), Femke Halsema (GroenLinks) en Bart Griffioen (Stop de Oorlog) aanwezig zullen zijn. De Eerste Kamer discussieert op 3 juli over mandatering van toekomstige Nederlandse missies en betrokkenheid bij conflicten. De aanbieding vindt plaats op het symbolische tijdstip van vijf voor twaalf bij de ingang van het Binnenhof in Den Haag.

OOI zal zich richten tot de Senaat omdat de Tweede Kamer iedere vraag om een onderzoek heeft afgewezen. De handtekeningen moeten de senatoren herinneren aan het feit dat sinds 2003 het grootste deel van de bevolking wil weten hoe het zit met de Nederlandse steun aan de oorlog tegen Irak.

Journalistiek graafwerk, onder andere door Zembla, NRC Handelsblad, Argos en Reporter; heeft een reeks ernstige feiten aan het licht gebracht: nalatigheden en tegenstrijdigheden in de besluitvorming rond de steun aan de Irak-Oorlog, misleiding van het parlement door de regering, verzwegen 'schietincidenten', mishandeling van Iraakse burgers en mogelijke geheime militaire steun aan de oorlog, al dan niet onder de noemer Operation Enduring Freedom. In de toekomst is het essentieel dat er rond al deze punten helderheid komt.

Als onderdeel van de actie trok OOI honderd dagen door het land. Overal werd met burgers gesproken over hun gevoelens met betrekking tot de steun van de oorlog, en het gebrek aan verantwoording door de regering. De verontwaardiging hierover onder de bevolking blijkt erg groot, goed voor meer dan duizend handtekeningen per dag.

Landelijke PvdA pikt fraude in Zuidoost niet

De Amsterdamse PvdA-politici in het stadsdeel Zuidoost die zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling met het toekennen van subsidies, komen er als het aan landelijke PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole ligt niet zomaar mee weg.

Gisteren werd duidelijk dat zeven politici uit het stadsdeel een dubbele pet op hadden bij het toekennen van subsidies en zich zich zo schuldig maakten aan belangenverstrengeling. Ze werkten voor instellingen die van het stadsdeel subsidie kregen. Soms vroegen ze de subsidie zelf aan. Vrijwel alle politici zijn lid van de PvdA.

De Rekenkamer stelde gisteren dat vier huidige PvdA-politici in Zuidoost persoonlijk profiteerden van overheidsgeld. Dat betreft raadsvoorzitter André Bhola en de raadsleden Henk Lalji, Egbert Doest en Mala Eckhardt-angna (hun profielen staan hier). Dit viertal heeft zichzelf of de organisatie waarvoor ze werkten financieel bevoordeeld.

De fractievoorzitter van de PvdA in Zuidoost, Lourens Burgers, zei gisteren nog in een reactie dat wat hem betreft geen van zijn fractiegenoten hoeft af te treden. ''Dat is op dit moment absoluut niet aan de orde. Mijn collega's zetten zich erg in voor de samenleving in Zuidoost.'' Hij gaf wel toe dat sommigen zich daarbij niet aan de regels hebben gehouden. Wellicht moeten zij nevenfuncties opgeven. De stadsdeelraad vergadert komense dinsdag over de kwestie.

Landelijk PvdA-partijvoorzitter Koole vindt het echter ''vollledig onacceptabel'' dat PvdA-raadsleden in Zuidoost zich schuldig hebben gemaakt aan het zichzelf toekennen van subsidies. ''Dit kan absoluut niet. Het partijbestuur gaat zich beraden op nadere stappen. Die kunnen uiteenlopen van een berisping tot het terugroepen van een gekozen vertegenwoordiger, tot in het uiterste geval royement. '' Het rapport van de Amsterdamse Rekenkamer dient daarbij als uitgangspunt. Wel krijgen de betrokkenen nog een kans hun verhaal toe te lichten.

Nog meer gameplaybeelden van Lair

Twee fantasy-middeleeuwse koninkrijken liggen met elkaar in de clinch. Zoals een goed fantasy-verhaal betaamt wordt dat uiteraard niet met diplomatie of een uithuwelijking van de lelijkste dochter of zoon opgelost, maar met ouderwets wapengekletter. Beide koninkrijken hebben bovendien niet geheel toevallig een voorraad draken voorhanden die onderdeel van het leger zijn. Aan jou de taak je draak te bestijgen en die gemene koning terug te sturen naar waar hij vandaan komt.
Hoe dat zich op je scherm gaat afspelen, kun je hier bekijken.

België krijgt auto op perslucht

Icoon VervoerEen auto die niet op benzine, maar op perslucht rijdt moet vanaf volgend jaar te koop zijn in België. Dat meldt dagblad Het Nieuwsblad vrijdag. De perslucht in de tank zit onder een druk van 300 bar en werkt in principe hetzelfde als een verbrandingsmotor.

Het verschil is alleen dat er geen schadelijke stoffen, maar lucht uit de uitlaat komt. De luchtdruk in de fles is ongeveer anderhalf keer zo hoog als in een duikersfles. Hij drijft de zuigers van de motor aan. De auto is ontworpen door de Franse ingenieur Guy Negre, die uit de wereld van de Formule 1 komt. Het goedkoopste model gaat nog geen 4000 euro kosten.

Binnenkort met je fietspomp

COMA Deel VVVVV

Zeven Mei, 2055

W55-DASS is nu in isolatie gezet, gelukkig heeft hij nog daarvoor voldoende informatie aan mij kunnen vertellen. Ik kreeg net van de directeur te horen dat ik te ver ben gegaan met mijn onderzoek.. Daarom zullen mijn voorgaande documenten, inclusief deze op een geheime locatie worden verborgen. W55-DASS vertelde me namelijk een opmerkelijk feit betreffende het COMa gas.

W55-DASS vertelde me dat naarmate de proeven met de verschillende patiënten vorderden, de situatie steeds erger werd. De patiënten die nog wakker waren, werden steeds meer blootgesteld aan hoge dosis van het COMa gas, dit om te kijken waar het limiet van de mens was. Men ging door totdat de patiënten stikten.

De paden op, de lanen in met Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted: Drake's Fortune vertelt van een verloren schat op een onbewoond eiland waar het hoofdpersonage achteraan gaat. Het eiland in kwestie is vergeven van jungle en rots-partijen, wat een kleurrijke omgeving oplevert. Hoe je je een weg baant door deze wildernis, kun je zien in dit filmpje.

Uncharted: Drake's Fortune kun je dit najaar in de winkels verwachten, en tijdens de E3 zal er ook het één en ander getoond worden.

Lerares (54) uit VS pijpte 14-jarige leerling

In de Verenigde Staten is deze week een 54-jarige lerares aangeklaagd wegens het hebben van seks met een 14-jarige leerling. Ze zou orale seks met de knaap hebben gehad. De onderwijzeres, Charlene Schmitz (zie inzet) uit Washington County, wordt beschuldigd van wat ze in de VS noemen 'tweede-graads' verkrachting en 'tweede-graads' sodomie.

Schmitz werd vorige week al aangehouden nadat de moeder van de jongen de autoriteiten benaderde met een stapel seksueel getinte e-mails die de lerares aan haar zoon stuurde, waaronder mails met foto's van orale seks. De jongen bekende vervolgens dat hij sinds april geregeld seks had gehad met zijn 40 jaar oudere juf, meestal in haar woning.

Schmitz, die getrouwd is en kinderen heeft die ouder zijn dan haar 14-jarige 'lievelings' leerling, is voorlopig vrijgelaten met een borgsom van 40.000 dollar.

Uitslag 1e vrije training GP Frankrijk

Tijdens de eerste training voor de Grand Prix van Frankrijk heeft Kimi Räikkönen de snelste tijd neergezet. Felipe Massa en Fernando Alonso maakten de top drie compleet. Christijan Albers eindigde wederom in de achterhoede.

De volledige uitslag:

#CoureurTeam TijdAantal ronden
1 K. Räikkönen Ferrari 1:15.38222
2 F. Massa Ferrari 1:15.44722
3 F. Alonso McLaren 1:16.15419
4 N. Rosberg Williams 1:16.21424
5 D. Coulthard Red Bull 1:16.26824
6 L. Hamilton McLaren 1:16.27720
7 N. Heidfeld BMW 1:16.33825
8 A. Wurz Williams 1:16.40723
9 R. Kubica BMW 1:16.44119
10 J. Trulli Toyota 1:16.60326
11 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:16.89532
12 T. Sato Super Aguri 1:16.96722
13 R. Barrichello Honda 1:16.99025
14 J. Button Honda 1:17.04724
15 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:17.10333
16 A. Davidson Super Aguri 1:17.16626
17 R. Schumacher Toyota 1:17.16826
18 G. Fisichella Renault 1:17.22620
19 H. Kovalainen Renault 1:17.34821
20 M. Webber Red Bull 1:17.43526
21 C. Albers Spyker F1 1:18.17828
22 A. Sutil Spyker F1 1:18.41915

[MLB]Standen per 29-06-207

Frank Thomas sloeg deze week zijn 500ste homerun. Craig Biggio haalde de 3000 hits in zijn carriére voor de Houston Astros. Qua ranglijsten blijven de verschilen ongeveer gelijk in alle divisions.
American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox4829.623-23-1225-17386307Lost 35-5
Toronto Blue Jays3939.5009.524-1815-21373357Lost 16-4
New York Yankees3639.4801120-1416-25400343Lost 43-7
Baltimore Orioles3443.4421418-1916-24338345Won 25-5
Tampa Bay Devil Rays3344.4291519-2414-20370463Lost 43-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers4631.597-19-1627-15465367Won 18-2
Cleveland Indians4632.590.527-1219-20421368Won 16-4
Minnesota Twins4037.519622-2018-17368347Won 16-4
Chicago White Sox3342.4401215-2118-21296351Won 45-5
Kansas City Royals3346.4181415-2418-22347404Won 46-4

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim4930.620-29-1320-17400332Lost 36-4
Seattle Mariners4233.560524-1518-18380373Won 57-3
Oakland Athletics4038.5138.521-1819-20341308Lost 13-7
Texas Rangers3246.41016.518-2014-26409449Lost 17-3

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets4333.566-23-1920-14346305Won 16-4
Philadelphia Phillies4137.526321-1820-19407409Won 15-5
Atlanta Braves4138.5193.522-2119-17348355Won 34-6
Florida Marlins3742.4687.516-2321-19384408Won 14-6
Washington Nationals3246.4101216-2316-23294396Lost 33-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers4632.590-30-1316-19381339Won 38-2
Chicago Cubs3839.4947.518-2020-19354323Won 67-3
St. Louis Cardinals3441.45310.517-1917-22316391Lost 15-5
Pittsburgh Pirates3345.4231315-2118-24320389Lost 14-6
Houston Astros3346.41813.518-1815-28349397Won 13-7
Cincinnati Reds3049.38016.514-2316-26369415Lost 13-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
San Diego Padres4433.571-22-1622-17338259Won 25-5
Los Angeles Dodgers4534.570-22-1423-20349319Won 16-4
Arizona Diamondbacks4535.563.525-1920-16342344Lost 15-5
Colorado Rockies3841.481721-1817-23364388Lost 73-7
San Francisco Giants3344.4291119-2014-24319323Lost 23-7

Astana maakt selectie bekend

Astana kan zich gedurende de Tour de France naar alle waarschijnlijkheid onder de sterkste ploegen scharen. De ploeg maakte namelijk de selectie voor dit mondiale evenement bekend. Alexandre Vinokourov en Andreas Klöden zullen als kopmannen gaan fungeren.

Naast het eerdergenoemde tweetal zullen ook Andrey Kashechkin en Paolo Savoldelli aande Ronde van Frankrijk deelnemen. Ook de ervaren Rus Sergei Ivanov, die aan zijn zevende Tour begint, en de jonge Kazach Maxim Iglinsky, die een rit in de Dauphiné Libéré won, maken deel uit van de ploeg.

De overige drie plaatsen zijn aan debutanten vergeven. De Zwitser Grégory Rast en de Spaanse renners Antonio Colom en Daniel Navarro zullen voor het eerst aan Le Grande Boucle deelnemen. Op de lijst met reserves komen de namen van de Rus Guennadi Mikhailov en de Spanjaard José Antonio Redondo voor.

Meer clubs melden zich voor Rigters

Naast Celtic zouden ook Glasgow Rangers en Sevilla geïnteresseerd zijn in de diensten van Maceo Rigters. De Schotse ploeg meldt zich vrijdag bij NAC Breda, de huidige werkgever van de jonge speler.

De zaakwaarnemer van Rigters, Ton Smit, ontving afgelopen donderdag al bericht van Glasgow Rangers. Hierin stond ook dat de ploeg vrijdag contact op zou nemen met NAC Breda. Ook Sevilla heeft inmiddels contact opgenomen met de eerdergenoemde persoon. De Spaanse club heeft echter nog niet bekend gemaakt of én wanneer het zich tot de Brabantse club zal richten.

Rigters heeft bij NAC Breda nog een contract tot medio 2009. Afgelopen week zaten beide partijen om de tafel om over de transfervoorwaarden te praten. Men kwam toen tot de conclusie dat de kans aannemelijk is dat de 23-jarige aanvaller deze zomer zal vertrekken.

Hardwareverkopen Japan, GBA verkopen ingestort

De wekelijkse hardwareverkopen vanuit Japan zijn weer binnen. Deze week weer geen echte verrassingen, de top vijf is nog steeds hetzelfde en zoals verwacht is de 360 weer terug naar gebruikelijk niveau. De Eternal Sonata opleving heeft een weekje mogen duren.

Wat wel opvallend is zijn de verkoopcijfers van de verschillende GBA modellen allemaal flink gedaald zijn met als dieptepunt de ouwe GBA die 0 keer verkocht werd:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite163.888118.6843.811.792
Wii65.58265.5211.880.833
PSP32.98433.3591.044.842
PS211.96211.974404.057
PS39.5819.481481.017
Xbox 3603.3697.583115.429
GB Micro28437121.399
GBA SP13047218.460
Cube822238.308
NDS3002.246
GBA024733

Boogerd noemt UCI 'dictatoriaal'

Michael Boogerd heeft uitgehaald naar de internationale wielrenunie (UCI). De renner van Rabobank is namelijk van mening dat de anti-dopingverklaring, die de renners moeten ondertekenen, van 'dictatoriale' aard is.

"Het is volledig respectloos naar de renners toe, zeker omdat we niet eens gevraagd zijn naar ons standpunt", aldus Boogerd. "Degenen die de verklaring tekenen, worden met hun naam op een publieke internetsite gezet en gezien als de 'good guys'. Wie niet tekent, wordt als crimineel gezien. Dat kan absoluut niet door de beugel."

De Nederlandse renner van Rabobank had liever eerst een reactie van de internationale wielrenunie (UCI) gehad, voordat hij de verklaring zou ondertekenen. "Als ploeg hebben we toch unaniem besloten om te tekenen, maar wel onder protest. We hebben dat in een verklaring naar buiten gebracht en achter die woorden sta ik volledig."

Vorige week werd, na overleg tussen alle ProTour-ploegen en de UCI, bekend gemaakt dat alle 600 wielrenners een verklaring moesten tekenen, voordat ze deel konden nemen aan de Tour de France. Deze mondiale wielerronde start op 7 juli in Londen. Mocht het zo zijn dat een renner gedurende deze ronde betrapt wordt op het gebruik van verboden middelen, dan wordt deze naar alle waarschijnlijkheid voor de duur van twee jaar geschorst. Bovendien zou deze persoon ook zijn jaarsalaris in moeten leveren.

Imam Fawaz wil taalcommissie columns

BinnenlandsDe uiterst omstreden imam Sjeik Fawaz Jneid van de al even omstreden Haagse As-Soennah-moskee heeft gisteren een pleidooi gehouden voor een censuur-commissie ten behoeve van taalgebruik in columns. Hij zegt binnenkort een voorstel te gaan doen voor een commissie die het taalgebruik in columns moet controleren en die moet vaststellen welke woorden wel en niet gebruikt mogen worden.

De Imam komt hiermee na de ophef die deze week ontstond over zijn reactie op een column van hoogleraar en publicist Afshin Ellian. In die column stelde Ellian onder meer dat het salafisme - een radicale en uiterst orthodoxe stroming binnen de islam, ''met wortel en tak moet worden uitgeroeid.'' In de moskee waar Sjeik Fawaz predikt wordt het salafisme beleden. De imam zegt over de uitlatingen van Ellian: ''De uitspraken van deze man zijn te gek voor woorden. Ik pleit voor een commissie die onderzoekt wat wel en niet gezegd mag worden in zulke columns.''

Paspoort intrekken
Fawaz Jneid lag deze week overigens zelf onder vuur in de Tweede Kamer. De fracties van de VVD en PVV waren woedend dat Ellian op de website van de moskee werd omschreven als een ''kwaadaardig gezwel'', die ''dankzij de dubbele moraal van Nederland ongestoord zijn gif in onze samenleving kan pompen''. De VVD en PVV willen dat de imam aftreedt en zouden het liefst zien dat de Nederlandse nationaliteit van hem wordt ingetrokken.

Sjeik Fawaz Jneid, afkomstig uit Syrië, heeft al tien jaar een Nederlands paspoort. Hij vluchtte zo'n 15 jaar geleden naar Nederland ten tijde van de eerste Golfoorlog. Dit deed hij omdat hij in de Verenigde Arabische Emiraten een preekverbod kreeg omdat hij openlijk kritiek uitte op Amerika.

Ontkenning
De imam ontkent overigens dat de uitspraken die over Ellian op de website van zijn moskee staan, door hem zijn gedaan. Hij spreekt ook nauwelijk een woord Nederlands, ondanks dat hij hier al 15 jaar verblijft. ''Ik was wel op de hoogte van de reactie, maar niet van de inhoud hiervan. Het feit dat er een reactie is gekomen op het stuk van Ellian steun ik, maar zelf had ik andere woorden gekozen. Ellian speelt met vuur, hij roept verschrikkelijke dingen en dan mag er best wat terug worden geroepen.''

Verder meent Fawaz Jneid dat er een ''hetze'' tegen hem wordt gevoerd. ''Niemand heeft het over de uitspraken van Ellian. Politici en media vallen gelijk mij aan, terwijl ik deze reactie helemaal niet heb gegeven. Er zijn mensen die gebruik willen maken van dit soort incidenten om mij op te ruimen.'' Hij zal echter geen rechtzaak aanspannen om de aantijgingen aan zijn adres aan te vechten. ''Die win ik toch nooit. Ik heb al eens een zaak aangespannen tegen twee journalisten, maar daar nooit meer wat van gehoord.'' Fawaz doelt waarschijnlijk op zijn aangifte tegen de actualiteitenrubriek NOVA die moslims beledigd zou hebben met een uitzending over de Deense cartoonkwestie.'Trotse bezitter van een Nederlands paspoort'

Diamanten gemaakt van pindakaas

Icoon OpmerkelijkDiamanten zullen hoogstwaarschijnlijk binnenkort sterk in prijs dalen. Wetenschappers hebben het namelijk voor elkaar gekregen om van haast elke goedje ter wereld een diamant te kunnen maken. Voorbeelden zijn pindakaas, jam, appels en toetsenborden. Zolang er maar koolstof in zit gaat het allemaal lukken.

Diamanten ontstaan namelijk doordat steenkool, een stof die vol zit met koolstof-verbindingen, in de grond miljoenen jaren door de aarde in elkaar is gedrukt. "Als we genoeg druk weten op te wekken kun je van allerlei materiaal nieuwe dingen maken", zegt professor Malcolm McMahon van de universiteit van Edinburgh. "We ontwikkelen nu technieken waarmee de druk van het binnenste van de aarde kan worden benaderd. Op deze manier kunnen uit zuurstof ook rode kristallen worden gemaakt."

De BBC weet te melden dat de onderzoekers op 2 juli tijdens de Royal Society Exhibition in London een demonstratie zullen laten zien.

Met dank aan Suusz voor de submit.

Arveladze mogelijk naar Qatar

De kans is groot dat AZ, naast Danny Koevermans, ook Shota Arveladze zal verliezen. De aanvaller is naar eigen zeggen opgebrand en weet niet of hij nogmaals een vol seizoen alles kan geven. Qatar lijkt echter wel een optie voor de Georgiër.

Bij de club uit de oliestaat zou Arveladze herenigd worden met Ronald de Boer. Het tweetal kent elkaar nog van de periode bij Ajax. De middenvelder heeft aangegeven nog één seizoen door te gaan, maar heeft inmiddels ook al gesproken met de sjeiks uit Qatar.

Mocht het inderdaad zo zijn dat Arveladze naar Qatar vertrekt, dan is het de vierde speler uit de Eredivsie die deze overstap maakt. Zo spelen Adil Ramzi, Ali Boussaboun en Anouar Diba volgend seizoen ook in de oliestaat.

Hond valt in voor misdadiger

Icoon OpmerkelijkEen Israëlische crimineel is zijn huis uit kunnen glippen door zijn elektronische enkelband aan zijn hond vast te maken. De man, Nabil Farumi, wordt verdacht van moord.

De politie had geen enkel vermoeden totdat ze Farumi op kwamen halen voor verhoor. Eenmaal bij zijn huis aangekomen kwam de politie er echter achter dat de beste man niet meer thuis was.

Een politie-officier vertelde het volgende: "Nadat we het huis hadden doorzocht zagen we dat hij het op de één of andere manier voor elkaar had gekregen om de enkelband, die om zijn been zat, af te doen en om de nek van zijn hond te doen. Deze liep dan ook gewoon rond in Farumi's huis. Van de crimineel ontbreekt elk spoor.

Met dank aan insanergy en maffemuts voor de submit.

Tottenham Hotspur trekt Bent aan

Tottenham Hotspur heeft een nieuwe spits aangetrokken, namelijk Darren Bent van Charlton Athletic. De aanvaller kost de Engelse ploeg 25 miljoen euro en is meteen ook de duurste transfer uit de geschiedenis van de club.

Bent werd afgelopen donderdag al medisch gekeurd en tekende een contract wat hem zes seizoenen aan The Spurs verbindt. "Tottenham heeft een goede selectie, met veel jonge, Engelse spelers. De club is op weg naar boven en ik wil hier graag deel van uitmaken."

Martin Jol, trainer van Tottenham Hotspur, is erg blij met de nieuwste aankoop. Bent moet samen met Dimitar Berbatov het aanvalsduo van de club gaan vormen. "De grote kracht van Darren is zijn uithoudingsvermogen. Normaal gesproken kunnen spitsen drie of vier keer per helft diep gaan, maar hij blijft gaan. Als je Darren Bent in je team hebt, kan je een bal altijd diep geven. Hij weet altijd wel raad met ruimte."

Van Driel naar VVV-Venlo

Raymond van Driel verdedigt het komende seizoen het doel van VVV-Venlo. De keeper legde twee keer een vernieuwde aanbieding van werkgever Vitesse naast zich neer. Afgelopen seizoen zat hij regelmatig op de bank en speelde nog nooit een wedstrijd in de Eredivisie.

Vorig seizoen speelde Van Driel nog bij AGOVV Apeldoorn. Toch werd het niet wat de 23-jarige keeper hoopte, aangezien hij door een zware blessure aan zijn kruisband een jaar niet in actie kon komen. Hierna keerde hij terug bij Vitesse, waar hij in het verleden al in het tweede elftal keepte. De sluipost moet bij VVV-Venlo Rein Baart, die naar NEC Vertrok, doen vergeten.

Vliegbewegingen

Vliegtuigfilmpjes hebben we hier al vaak gehad. Landende, opstijgende en heel snel dalende vliegtuigen. Het onderstaande filmpje bevat niets van dat. Er is zelfs geen vliegtuig in te zien. Wel geeft het een beeld van de dagelijke vliegbewegingen in Europa. En dat zijn er nogal wat. Helaas zijn de beelden wat vaag maar het geeft wel een duidelijke indruk van de drukte boven ons hoofd. Fly with me to the rainbow...

Noodtoestand uitgeroepen in Athene

Icoon BrandDe regering van Griekenland heeft de noodtoestand uitgeroepen in Athene en het gebied daaromheen. De reden hiervoor zijn de bosbranden die woeden rondom de hoofdstad.

Er woeden momenteel 14 bosbranden in de regio. Een daarvan naderde vannacht de Griekse hoofdstad. Het gevolg hiervan was dat meer dan 1000 hectare dennenbos in vlammen opging op de hoogste berg van Athene, de Parnitha. Deze ligt zo'n 10 kilometer ten noorden van de stad.

De vlammenzee is ook desastreus voor vele dieren, omdat zij niet kunnen ontsnappen aan de vlammen. Vanochtend verduisterde een roodgele rookwolk de hemel boven Athene, waarna in grote delen van de stad as neerdwarrelde uit de lucht.

Brand


Met dank aan Frutsel voor de submit.

Ook Sissoko langer bij Liverpool

Liverpool heeft zich langer verzekerd van de diensten van Mohammed Sissoko. Het contract van de 22-jarige speler werd namelijk opengebroken en met vier jaar verlengd. Dit maakte de Engelse ploeg woensdag bekend.

Sissoko is de vijfde speler die zijn handtekening onder een vernieuwd contract bij Liverpool zet. Xabi Alonso, Steven Gerrard, Jamie Carragher en José Reina gingen hem namelijk voor.

"Ik heb geen seconde overwogen om Liverpool te verlaten", aldus de Malinees. "Ik heb alle speculaties gelezen, maar ik speel bij een grote, grote club. Het is een eer voor mij om bij Liverpool te spelen."

Vlamingen schelden vrij braaf

Uit het deze maand verschenen Groot Scheldwoordenboek van de Vlaamse auteur Marc De Coster blijkt dat Vlamingen 'brave kloten' zijn als het op schelden aankomt. In het boek beschrijft de auteur 2.500 schimpwoorden, alfabetisch geklasseerd: van apenkont tot zweefteef.

Wie het scheldwoordenboek leest, komt tot het besef dat Nederlanders en Vlamingen heel creatieve taalgebruikers zijn als het op schimpen en spotten aankomt: achterlijke gladiool, kwallebal of bijvoorbeeld zoutzak.

Duitsers daarentegen zijn bij het schelden erg gefixeerd op hun aars. Ze kennen een eindeloze serie woorden met vooral 'arsch' maar ook 'scheisse' en 'dreck'. Ook de Fransen zitten in de anale sfeer. Zij kennen wel zeventig manieren om iemands achterste te benoemen.

Zuid-Europeanen gooien er vooral gewelddadige seksuele verwensingen aan de hele vrouwelijke kant van de familie uit. Je vrouw, je zus en vooral je moeder moet het ontgelden als ze de pik op je hebben. Iemands moeder in scheldwoorden benoemen om losbandig gedrag is het ergste wat denkbaar is. 'Hijo de puta' (hoerenzoon) bijvoorbeeld. De moeder is een heilige en haar voor een hoer uitmaken is een gruwelijke belediging.

Amerikanen krijgen bijna geen drie zinnen na elkaar gezegd zonder 'son of a bitch' en vooral 'motherfucker'. In het Nederlandse vocabulaire worden 'hoerenzoon' en 'moederneuker' weinig gehoord.Voor wie zijn scheldvocabularium wil opkrikken

Munsterman: "El Ahmadi niet te koop"

Feyenoord zou, volgens voorzitter Joop Munsterman van FC Twente, geen bod hebben gedaan op Karim El Ahmadi. Hiermee reageert de preses op de geruchten dat de middenvelder naar Rotterdam zou vertrekken.

"El Ahmadi is niet te koop, ook al bieden ze 6 miljoen", aldus Munsterman in een reactie. Bovendien ontkrachtte hij de geruchten dat Nicky Hofs de omgekeerde weg zou gaan bewandelen. "Wij hebben de selectie rond. Als we nog wat doen, dan is dat in de laatste dagen van de transferperiode, anders niet."

iPhone Promotie

David Pogue is een Apple fan. Hij heeft zijn kunsten hier al eens eerder getoond. Over Windows Vista. Vooral om duidelijk te maken dat Vista wel erg veel op Apple OS lijkt.
Dus wat doe je als Apple zijnde om wat extra promotie voor de iPhone te krijgen? Juist, je stuurt een exemplaar naar Pogue en die doet er wel wat leuks mee. Voor Pogue viel het bezit van de iPhone uiteindelijk best zwaar. Maar zijn videoblog geeft ons wel een heldere kijk op het nieuwe Apple speeltje. "We are watching you!"

Sid Meier brengt revolutie naar de volgende generatie

2K Games heeft bekend gemaakt dat het bedrijf Sid Meiers nieuwste game Civilization: Revolution zal gaan uitgeven. Dit nieuwste deel in de wereldberoemde Civilization-serie zal in het voorjaar van 2008 verschijnen voor next-gen consoles en handhelds. De game zal de bekende gameplay kennen, waarin je met een van de zestien beschavingen probeert de wereld te domineren door oorlog, handel en technologie.

"Civilization Revolution is the game I’ve always wanted to make!" aldus Sid Meier, Directeur van Creative Development bij Firaxis Games."We are excited to take advantage of the power of next generation consoles and the ingenuity of handhelds, to create a great and unique strategy game for newcomers to the series, as well as the millions of fans around the world who enjoy Civilization on the PC."

Er is ook al een trailer te bekijken van de game.

Vega's boos op Donald Duck

Icoon OpmerkelijkDe Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) is boos op Donald Duck. In een recent nummer van het blad is namelijk een advertentiebijlage opgenomen van het Vleesinformatiepunt, met recepten waarin ook vlees gebruikt wordt. Bij de recepten staan plaatjes van Donald Duck met zijn neefjes, die bezig zijn vlees klaar te maken. Dit alles is de NVB in het verkeerde keelgat geschoten. De bond overweegt een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie.

"Reclames voor alcohol, tabak en vlees horen gewoon niet in jeugdbladen," licht Vibeke Helder, de directeur van de NVB, toe. Volgens haar zijn kinderen ontvankelijk voor reclameboodschappen die verpakt zijn als stripverhalen. "Zeker gezien de huidige discussie rondom obesitas vinden wij dat kinderen verschoond moeten blijven van dit propagandamateriaal. Kwik, Kwek en Kwak kunnen beter tofuburgers eten dan soortgenoten," aldus Helder.

De uitgever van Disney zegt dat Donald Duck zo veel mogelijk afziet van samenwerkingen met dikmakende, ongezonde producten, juist in het kader van de obesitasdiscussie. Daarom is Donald Duck de samenwerking met het Vleesinformatiepunt aangegaan, "om kinderen plezier te laten krijgen in het zelf koken en gezond eten."

De redactie overweegt nu wel een rubriek 'Koken met Midas Wolf', die immers al 55 jaar vegetariër is. Misschien kan hij zelfs wel een eigen receptenboek uitbrengen, eventueel in samenwerking met de NVB.


Midas is al 55 jaar vegetariër, zij het tegen wil en dank.

Nummer Gerard Joling te obsceen voor EO

TelevisieGerard Joling is onlangs door EO-presentator Henny Huisman gevraagd of hij in de finale van het programma 'Korenslag' zou willen optreden. Joling wilde wel, maar de Evangelische Omroep (EO) zelf heeft hier nu een stokje voor gestoken. Reden is dat de omroep de tekst van zijn lied 'Maak me gek', dat dit jaar wekenlang op nummer één in de Top 40 stond, te obsceen vindt. Het andere nummer dat Joling ten gehore zou brengen, het duet 'Blijf bij mij' met André Hazes, kwam wel door de censuur van de EO. Maar voor Joling hoeft het niet meer.

''Het is toch een giller van de bovenste plank?'' Hij denkt dat de omroep gevallen is over de zinnen: 'Maak me gek met je mond' en 'Je maakt me gek, van bezonnen bezeten'. ''Ik zing over onbezonnen liefde. Zo erg is dat toch niet? Ik zou zeggen: lees de bijbel nog maar eens goed door'', aldus de zanger uit Schagen die de EO in dit geval 'ontzettend hypocriet'' vindt.Afgekeurd door de EO

In the Picture! (uitslag)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

 

Winnaar: Jenga is de winaar van week 4.

dfr0st was de winaar van week 3.

PeJaKo was de winaar van week 2

Magno was de winnaar van week 1

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Wassen uitgeschakeld bij de dubbels

Het is Rogier Wassen niet gelukt de tweede ronde te halen op Wilmbledon bij de dubbels. De als veertiende geplaatste speler verlooe met zijn Zuid-Afrikaanse partner Jeff Coetzee van het Zuid-Afrikaans/Australische duo Moodie/Perry.
In bijna drie uur bereikten de koppels Wassen/Coetzee en Moody/Perry een einduitslag van 6-2, 2-6, 6-7(5) en 4-6. Wassen komt wel nog uit in de mixed dubbel waar hij spelt met de Taiwanese Yung-Jan Chan.

Info en screenshots Supreme Commander: Forged Alliance

Op Gamespot is er een interview verschenen met Gas Powered Games, de makers van Supreme Commander. Het interview, dat gaat over de nieuwe stand-alone add-on, Forged Alliance, onthult aardig wat nieuwe informatie. Zo komen we er achter dat de nieuwe factie die men toevoegt de Seraphim gaat heten en dat deze in multiplayer, maar niet in single-player, te spelen zal zijn. De nieuwe single-player campaign, die 6 missies lang is, zal dan ook bestaan uit missies voor de bestaande drie facties. De units van de Seraphim hebben wel wat weg van de Aeon units met tevens een 'cleane' look. Wat de Seraphim moet onderscheiden van de rest is dat ze de krachtigste, doch duurste, units hebben.

Gas Powered Games heeft ook de graphics nog eens onder handen genomen. Supreme Commander, dat al niet lelijk was, zal er nog beter uit zien. Voor de mensen die zich zorgen maken over de performance is er ook goed nieuws, deze zou ondanks de betere graphics ook verbeterd zijn. Verder heeft men een 'base structure templating system' toegevoegd, dat inhoudt dat je bepaalde patronen van bouwwerken op kunt slaan en deze makkelijk kunt plaatsen in andere potjes.

Supreme Commander: Forged Alliance zal in november in de schappen liggen, bij Gas Powered Games zou men al volop bezig zijn met testen en balanceren en grotendeels klaar zijn met de ontwikkeling.

Doorbraak in aidsonderzoek

Icoon OnderzoekDuitse wetenschappers hebben de genen van het aidsvirus uit menselijke cellen verwijderd. Dat is een wereldwijde primeur, meldden Duitse media gisteravond.

De onderzoekers van het Max Planck Instituut in Dresden en het Heinrich-Pette Instituut in Hamburg hebben een enzym ontwikkeld dat cellen die besmet zijn met het aidsvirus kan verwijderen. De onderzoekers doopten het enzym 'Tre'. Het enzym valt het DNA van het Human Immunodeficiency Virus (HIV) aan en verwijdert het virus van de cel. Dat is een hoopgevende stap richting een behandeling van de dodelijke ziekte.

De Duitse onderzoekers zeggen echter wel dat het enzym nog niet klaar is om de 40 miljoen besmette mensen te behandelen. 'Tre' kan de DNA-structuur van het HIV ontdekken wanneer dat virus actief is, dus wanneer het het lichaam besmet. Het is echter zo dat besmette mensen soms jarenlang met HIV rondlopen voordat ze echt ziek worden.

Een volgende stap is dan ook te onderzoeken of het enzym 'Tre' ook die slapende virussen kan ontdekken en verwijderen. De wetenschappers uiten voorzichtig de verwachting dat binnen tien jaar een therapie voor de genezing van aids kan worden gevonden. Tot nu toe geldt een infectie met het HIV als onomkeerbaar.
Met dank aan Neegij voor de herschreven submit.

Paraguay deklasseert Colombia

Paraguay is prima begonnen aan de strijd om de Copa America. Mede dankzij een hattrick van Roque Santa Cruz werd Colombia met 5-0 verslagen. De andere twee doelpunten kwamen op naam van invaller Salvador Cabanas.

De andere wedstrijd in groep C, tussen Argentinië en de Verenigde Staten, eindigde in 4-1 voor de Argentijnen. De Amerikanen kwamen nog wel op voorsprong, nadat Eddie Johnson in de negende minuut een penalty wist te benutten. Twee minuten later tekende spits Hernan Crespo voor de gelijkmaker, waarna Argentinië uitliep naar 4-1.

Klasnic langer bij Werder Bremen

Werder Bremen heeft de helft van het ‘K & K’ duo kunnen behouden. Ivan Klasnic tekende een contract dat hem tot medio 2008 bindt aan de Duitse club.

Volgend seizoen moet de 27-jarige Kroaat het stellen zonder zijn maatje Miroslav Klose, die naar Bayern München vertrok. Meer zorgen zal Klasnic zich maken over de fysieke gevolgen van zijn twee niertransplantaties. Afgelopen week hervatte de spits de training.

Maîtresse betekent ontslag in China

Icoon OpmerkelijkAlle Chinese overheidsfunctionarissen die er een maîtresse op na blijken te houden moeten ontslagen worden. Dit allemaal om 'de moraal' binnen de overheid te verhogen.

"Het is een misverstand dat functionarissen die maîtresses hebben alleen worden ontslagen als de situatie ernstig is", aldus een woordvoerder van het ministerie van Personeel.

Het is vrij normaal om als ambtenaar of zakenpersoon in China een maîtresse of 'tweede echtgenote' te hebben. De druk om hen financieel te onderhouden leidt er toe dat de Chinese mannen steekpenningen aannemen of hun macht misbruiken. De communistische partij treedt steeds harder op tegen de ambtenaren die steeds de regels hier omtrent ontlopen.

Rechtop zitten in auto voorkomt letsel

Icoon OnderzoekAls je in een auto rechtop zit, heb je een veel kleinere kans op letsel dan als je bijvoorbeeld met je voeten op het dashboard zit. Dit blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat het niet goed vastzitten van de gordel ook tot letsel leidt, doordat de bestuurder met zijn hoofd tegen het dak van de auto knalt en vervolgens door de voorruit gaat. Ook het met gestrekte handen vasthouden van het stuur is gevaarlijk.

Een babyzitje dat niet goed vast zit, vliegt bij een dergelijke botsing met baby en al door de auto, waarbij de baby uit de gordel wegdraait en alle krachten op het kwetsbare onderlichaam komen.

Bij het onderzoek liet de bond twee Volkswagen Golf-auto's met 64 kilometer per uur frontaal op elkaar botsen. De conclusie van het onderzoek is dat, hoewel auto's steeds veiliger worden, inzittenden wel moeten zorgen dat deze veiligheidsvoorzieningen daadwerkelijk gebruikt worden.

Quick-Step-ploegarts in opspraak

Yvan Vanmol, de arts van de Belgische wielerploeg Quick-Step, prepareerde in het begin van de jaren 90 renners met anabolica en groeihormoon. Pierre Herinne, één van de kopstukken van het dopingnetwerk dat twee weken geleden in Kortrijk werd opgerold, heeft dat gisteren in enkele Belgische kranten gezegd.

Gerechtelijke bronnen bevestigen dat Herinne de verklaringen heeft afgelegd. Herinne, oud-wielrenner, heeft de speurders verteld hoe hij zelf een dopingkuur volgde bij dokter Vanmol, in het ziekenhuis van Herk-de-Stad.

Vanmol heeft woensdag bevestigd dat Herinne begin jaren 90 zijn patiënt was. "Maar ik heb hem zeker geen verboden producten voorgeschreven. Als hij dat zegt, liegt hij", aldus Vanmol.

Het gerecht kan met het verhaal van Herinne over Vanmol niets abeginnen. Ook als de feiten kloppen, zijn ze verjaard, ook voor het anti-dopingbureau WADA.

Miljoen geboden op vuilnis Paris Hilton

Icoon ShowbizzWe zijn nog niet van Paris Hilton af. Haalde ze de laatste tijd het nieuws door in de gevangenis te belanden wegens het rijden onder invloed, en vervolgens vervroegd vrij te komen wegens ‘goed gedrag’, is de jonge miljonairsdochter opnieuw in het nieuws. Of beter gezegd: haar afval heeft het nieuws gehaald

Op de welbekende website www.ebay.com staat momenteel een advertentie waarin een leeg blikje hondenvoer te koop wordt aangeboden. Niet zomaar een blikje, het blikje is afkomstig uit de vuilnisbak van Paris Hilton. Werknemers van de website HollywoodStarTrash.com zouden verantwoordelijk zijn voor het aanbieden van het lege blikje. Er zou inmiddels een miljoen euro voor geboden zijn maar Ebay trekt het bod serieus in twijfel en is druk bezig om vast te stellen of het bod wel echt serieus is.

In een verklaring zegt Ebay dat alle biedingen die op de site gedaan worden geldig zijn. Tegen als grap bedoelde biedingen wordt actie ondernomen. Het bedrijf Party Animal Inc. zegt er niet om te geven of het bod al dan wel niet echt is.: "In de afgelopen 24 uur hebben wij meer bestellingen gehad dan ooit tevoren", zo verklaart de eigenaar van het bedrijf.

Het lege blikje hondenvoer is niet het enige artikel wat te koop is aangeboden. Ook zouden er een gebruikte tandenborstel, een gesigneerde ansichtkaart en een brief van een fan te koop staan op Ebay.com.

Op de site van HollywoodStarTrash.com zelf staat vermeld: “We garanderen dat alle hier afgebeelde items afkomstig zijn uit het vuilnis dat buiten stond bij de woning van Hilton in Hollywood”.
Blikje hondenvoer van Hilton
Zelfs afval is tegenwoordig geld waard


Klik hier voor een vergroting van de afbeelding.

Met dank aan JacsReality voor de submit.

Ziekenhuis kampt met geldoverschot

Icoon BinnenlandsHet Refaja ziekenhuis in Stadskanaal heeft achttien miljoen euro te veel in kas, zonder het zelf te willen. Als een operatie duizend euro kost, moeten zij 1400,- euro rekenen. Volgens het ziekenhuis zelf kan dat veel lager. Zij hebben eerder een verzoek ingediend om minder te declareren, maar dat verzoek is om boekhoudkundige reden afgewezen.

De directeur is nu bang dat het ziekenhuis in een verkeerd daglicht wordt geplaatst, dat de ziektekosten stijgen en dat veel ingrepen uit het zorgpakket worden gehaald. Het ziekenhuis heeft overigens zelfs niks aan het geld want dat moet worden terugbetaald aan het Rijk.

Meerdere ziekenhuizen kampen met dit probleem. De ziekenhuizen in Groningen en Drente hebben samen een overschot van ruim 142,5 miljoen euro. Academische ziekenhuizen zijn niet meegerekend omdat die op een andere manier gefinancierd worden.

Met dank aan singlemetkids voor de submit.

Slapende man beschoten door vrouw

Icoon ShockingEen man uit het Amerikaanse Florida werd wakker met een ontzettende pijn in zijn hoofd. Het was zo ondragelijk dat hij zijn vrouw vroeg of zij hem naar het ziekenhuis wilde brengen. Daar kwamen ze erachter dat de man een kogel in zijn hoofd had zitten.

Toen de kogel achter zijn rechteroor werd ontdekt, vluchte de vrouw de EHBO uit. De politie deed een huiszoeking bij het stel en vond daar een pistool en bebloede lappen. Toen de vrouw aan werd gehouden zei ze dat ze haar man per ongeluk had neergeschoten. De vrouw zit inmiddels in de cel. Wat de aanklacht wordt is nog niet bekend. De man ligt nog in het ziekenhuis.

Met dank aan afstandbediening voor de submit.

DVD: Comedy Train presenteert...

Toomler is de bakermat van de stand-up comedy. Nooit eerder werd er door middel van camera's een kijkje genomen bij wat er zich daarbinnen afspeelde. Wilde je dat weten, dan moest je toch echt bij geweest zijn. Nu is dat niet meer perse nodig, want met de release van de dvd Comedytrain presenteert... kun je thuis vanaf de bank genieten van de stand-up comedians die slechts gewapend met een microfoon en hun eigen gedachten het publiek aan het lachen proberen te krijgen.

Boek: Peter Robinson - Zondeval

In het rustige en bosrijke Swainshead wordt een lichaam gevonden dat zo ver heen is dat het nauwelijks nog herkenbaar is of het om een man of een vrouw gaat. Het is het tweede mysterieuze sterfgeval in zo'n vijf jaar tijd en dat is voor een dorpje als dit erg opmerkelijk. Normaliter is het er goed toeven, maar nu slaat de angst toch wel toe. Zou dit de laatste moord zijn? Hebben de twee eerdere sterfgevallen met elkaar te maken? Dit zijn allemaal vragen die de bewoners bezighouden. Maar niet alleen zij worstelen met deze vragen. Ook inspecteur Alan Banks die belast is met de zaak hoopt hier snel antwoord op te krijgen. Hij weet echter ook dat tijdens zijn onderzoek allerlei andere zaken aan het licht zullen komen zoals wraak, haat en afgunst. Een interessante zaak dus.

DVD: Loving Annabelle

Het verhaal is niet nieuw; het is immers geïnspireerd op de reeds in 1931 uitgebrachte film Mädchen in Uniform, een Duitse klassieker. Hierin wordt een studente op een internaat verliefd op een populaire lerares en omgekeerd. Het is dan ook niet verrassend dat deze film in de jaren dertig voor veel ophef zorgde. De film Loving Annabelle is hierop een moderne variant. Het toont wel meteen aan dat de film en zeker ook het onderwerp van alle tijden is; in bepaalde tijden wat meer taboe dan in andere weliswaar.

113 agenten baan kwijt na onaanvaardbaar gedrag

Icoon PolitieDe politie heeft vorig jaar in totaal 113 politiemensen ontslagen voor het plegen van een strafbaar feit of voor plichtsverzuim. Daarnaast kregen nog eens 64 medewerkers van de politie voorwaardelijk ontslag en namen 42 tijdens een onderzoek naar hen zelf ontslag.

Dit blijkt uit de registratie van interne onderzoeken van de 26 politiekorpsen in Nederland, meldde de Raad van Hoofdcommissarissen gisteravond. In totaal zijn er 1393 onderzoeken in 2006 geregistreerd, waarbij 1495 politiemensen waren betrokken.

In 699 gevallen is de verdenking weerlegd of niet aangetoond, zo blijkt uit de cijfers die de Politieacademie verzamelde. In 180 onderzoeken was er sprake van een gepleegd strafbaar feit en in 507 gevallen van plichtsverzuim.

Geweld
De ontdekte delicten lopen uiteen van geweld, zeden- en vermogensdelicten, tot misbruik van positie en bevoegdheden. Vooral onderzoeken naar het gebruik van geweld komen vaak voor. Dat komt volgens de Raad van Hoofdcommissarissen vanwege de strenge procedures hiervoor en omdat het gebruik van geweld altijd moet worden gemeld. In 65 procent van deze gevallen werd de verdenking weerlegd of niet aangetoond.

De aanleiding voor de onderzoeken naar politiemensen is voor ongeveer een derde deel na een klacht of melding van burgers. Politiecollega's melden ruim de helft van de incidenten zelf. De politie ziet dit als ''aanwijzing'' dat politiemensen in toenemende mate bereid zijn om hun collega's aan te spreken op misstappen of verkeerd gedrag.


Die pet past toch niet iedereen

Piloot claimt jongste vlucht rond de wereld

Icoon OpmerkelijkEen 23-jarige piloot claimt de eerste te zijn die in zijn eentje rond de wereld is gevlogen. Niet dat dat nog nooit is gedaan, maar hij zegt echter wel de jongste en eerste afro-amerikaanse piloot te zijn met deze actie achter zijn naam.

Barrington Irving vertrok vanaf Opa-locka op 23 maart. Woensdag landde hij daar weer, daarmee zijn vlucht rond de wereld compleet makend. De vlucht was uiteraard niet non stop.

Of het record ook officieel is is nog onduidelijk. De instanties houden namelijk geen leeftijd en ras bij en ook het Guinness Book of World Records heeft geen categorie voor de prestatie van Barrington.

Barrington vloog in een Columbia 400 die hij had gebouwd van tweedehands onderdelen.


Een Columbia 400

Panorama testte volgzaamheid media

Icoon MediaEen nep-persbericht uitbrengen over draagmoederschap op bestelling. Weekblad Panorama wilde wel eens kijken wat er dan gebeurt en noemt de reacties ''grappig'', zonder er verder een oordeel over uit te spreken.

In het 'communiqué' richtte een gefingeerd bedrijf zich woensdag op koppels die zelf geen kind kunnen krijgen of voor wie het baren van kinderen wegens de carrière van de vrouw niet mogelijk is. Een volledig draagmoederschap uitbesteed in Kameroen kost slechts 50.000 tot 70.000 euro.

Panorama-hoofdredacteur Frans Lomans zegt dat zijn blad wilde nagaan of dit ''controleerbaar niet-juiste bericht'' een eigen leven zou gaan leiden. ''Wie controleert het? Wat gebeurt er? Het ging ons niet om het aan de kaak stellen van een misstand.''

Enkele media, waaronder De Telegraaf, brachten het nieuws. SBS6 ging echter op onderzoek uit en kwam er gisteren achter hoe het zat.


De Telegraaf gisterochtend

Pearl Jam zingt voor overleden Nederlandse fan

Icoon MuziekPearl Jam-zanger Eddie Vedder heeft gisteravond in Nijmegen een eerbetoon gebracht aan een overleden Nederlandse fan. De jongen kwam bijna zeven jaar geleden om het leven tijdens een concert van de band op het Deense Roskilde-festival.

De familie van het slachtoffer was bij het optreden dat Pearl Jam gaf in het Goffertpark. Op verzoek van de zus van de jongen speelde de Amerikaanse band het nummer Better Man.

Vedder kreeg zijn toeschouwers even stil toen hij sprak over de tragische gebeurtenis in 2000, waarbij naast de Nederlander nog acht mensen werden doodgedrukt in de mensenmassa.

Arrestatie in verdwijningszaak Madeleine

Icoon MisdaadDe Spaanse politie heeft gisteren een Italiaan en een Portugese vrouw gearresteerd die de ouders van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann geld wilden aftroggelen. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken sprak gisteravond over een duo oplichters.

Het tweetal was mogelijk uit op de uitgeloofde beloning. De Portugese politie had eerder al uitgesloten dat de twee arrestanten daadwerkelijk te maken hadden met de verdwijning van Madeleine. De Portugese autoriteiten waren wel betrokken bij de operatie die leidde tot het oppakken van het duo in het zuiden van Spanje.

Verdwijning
De vierjarige Madeleine verdween begin mei uit de Portugese badplaats Praia da Luz toen haar vakantievierende ouders de hotelkamer hadden verlaten voor een diner in een nabijgelegen restaurant. Volgens de website van de Spaanse krant El Pais werden de arrestaties in de vroege ochtend verricht nabij Algeciras in het zuidwesten van Spanje.

De Italiaan blijkt eerder met justitie in aanraking te zijn geweest. Tegen hem was een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Dat zou te maken hebben met ''delicten met minderjarigen'', meldde de Spaanse krant El Mundo. In Frankrijk zat hij al 18 maanden vast voor mishandeling van een minderjarige, mogelijk zijn dochter.

Gebrek aan bewijs
De politie had eerder een verdachte op het oog in de affaire, maar wegens gebrek aan bewijs werd deze man, de Britse Portugees Robert Murat, in Praia da Luz niet gearresteerd. De ouders van Madeleine vroegen en kregen internationaal veel aandacht voor hun zaak. Ze bezochten ook meerdere landen, waaronder Nederland.De driejarige Madeleine McCann

Politie zoekt mogelijke getuige via Wikipedia

Icoon Buitenlands

De politie zoekt een Wikipedia-gebruiker die de Wikipedia-pagina van Chris Benoit heeft aangepast. De Canadese worstelaar Chris Benoit wurgde vorige week zijn vrouw en kind en hing daarna zichzelf op. Een gebruiker op Wikipedia had echter de pagina over de worstelaar aangepast. Dit gebeurde veertien uur voordat de politie de lichamen in het huis van Benoit ontdekte. De pagina werd aangepast om te vermelden dat de worstelaar twee dagen eerder een wedstrijd had gemist vanwege het plotselinge overlijden van zijn vrouw.

Cary Bass, een medewerker van wikipedia heeft gemeld dat de pagina is aangepast door iemand in Stamford (Connecticut). In deze stad is ook het hoofdkwartier van de World Wrestling Entertainment gevestigd, de voormalig werkgever van Benoit.

Chris Benoit

Laatste paar nummers Guitar Hero: Rock the 80's bekend

Van de uitbreiding voor Guitar Hero 2 op de PS2 zijn nu ook de laatste paar tracks bekend. Zoals de naam van de uitbreiding al doet vermoeden (Rock the 80s) draait het hier om muziek uit de hoogtijden van de leggings, spandex, leren versleten jasjes, Wargames, Tom Cruise, emo pop, hair metal, knalroze skipakken, schoudervulling, Dallas, Falco, Mr Potatohead, The Iron Lady, hard drugs, videogames, Boy George en Baywatch.

De complete tracklist is als onderstaand, de vetgedrukte nummers zijn de nummers die vandaag bekend zijn gemaakt.

18 and Life (as made famous by Skid Row)
Ballroom Blitz (as made famous by Krokus)
Bathroom Wall (as made famous by Faster Pussycat)
Balls to the Wall (as made famous by Accept)
Because, it's Midnite (by Limozeen)
Caught in a Mosh (as made famous by Anthrax)
Electric Eye (by Judas Priest)
Heat Of The Moment (as made famous by Asia)
Hold On Loosely (as made famous by .38 Special)
Holy Diver (as made famous by Dio)
I Ran (by Flock of Seagulls)
(I Think I'm) Turning Japanese (as made famous by Vapors)
I Wanna Rock (by Twisted Sister)
Lonely is the Night (as made famous by Billy Squier)
Los Angeles (as made famous by X)
Metal Health (as made famous by Quiet Riot)
No One Like You (as made famous by Scorpions)
Nothing But a Good Time (as made famous by Poison)
Only a Lad (as made famous by Oingo Boingo)
Play With Me (as made famous by Extreme)
Police Truck (as made famous by Dead Kennedys)
Radar Love (as made famous by White Lion)
Round and Round (as made famous by Ratt)
Seventeen (as made famous by Winger)
Shaken (as made famous by Eddie Money)
Synchronicity II (as made famous by The Police)
The Warrior (by Scandal)
We Got the Beat (as made famous by The Go Go's)
What I Like About You (as made famous by The Romantics)
Wrath Child (as made famous by Iron Maiden)

De uitbreiding wordt 28 juli in de winkels verwacht, voor de Playstation 2.Gelukkig is Twisted Sister van de party!

Uitsluiting zieken bij zorgverzekering dreigt

Icoon BinnenlandsIn de toekomst dreigt het gevaar dat chronisch zieken en gehandicapten minder kans hebben op een goede zorgverzekering met een lage premie. Dat concludeert de patiëntenbelangenvereniging NPCF in een studie die gisteren is gepresenteerd.

De regering heeft extra maatregelen genomen om juist kwetsbare groepen te beschermen bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Zo krijgen zorgverzekeraars extra geld als ze zieken en gehandicapten toch een goede en betaalbare polis aanbieden. Deze verzekerden hebben immers meer zorg nodig en kosten de zorgverzekeraar daarom extra geld. De NPCF is echter bang dat de verzekeraars door geldgebrek en heftige concurrentie dit systeem niet kunnen blijven opbrengen.

Zieken en gehandicapten hebben de mogelijkheid om zich in een collectief te verenigen en gezamenlijk te onderhandelen met zorgverzekeraars over een gunstige polis, die gericht is op hun specifieke ziektes. De NPCF sluit niet uit dat verzekeraars uit geldgebrek steeds minder bereid zullen zijn om een gunstig prijskaartje aan deze polissen te hangen. De NPCF denkt ook dat collectieven onderling steeds meer gaan selecteren op de gezondheid van deelnemers. Immers; hoe gezonder de deelnemers des te lager de premie kan zijn.

Amerika in de ban van de iPhone

Icoon DigitalVanaf vandaag is in Amerika de nieuwe telefoon van Apple, de iPhone, verkrijgbaar. Het land is al dagen in de ban van de nieuwe gadget omdat er sinds het begin van de week al mensen in een rij bivakkeren bij de Macstore in New York.

Apple zelf doet ook mee aan de gekte en heeft een site gelanceerd waar klanten kunnen kijken welke winkel de iPhone nog op voorraad heeft.

Het is nog onbekend wanneer de iPhone in Nederland verkrijgbaar is.


De Apple iPhone.

Met dank aan leejow voor de submit.

Kamer voor drugsspray op scholen

Icoon BinnenlandsEen meerderheid in de Tweede Kamer ziet wel wat in het invoeren van een 'drugsspray' op scholen. Een voorstel van de PvdA kreeg steun van het CDA, de VVD en de ChristenUnie. Sinds vorige week verkoopt een groep moeders van kinderen met drugsproblemen de in Israël gemaakte spuitbussen. Alle voorwerpen die in aanraking zijn geweest met drugs verkleuren zodra ze met de spray worden bespoten.

Zo kan je er bijvoorbeeld mee onderzoeken of de kleding van scholieren sporen van drugs bevat. Ook kluisjes kunnen worden gecontroleerd. Een spuitbus, waarmee tien tests kunnen worden uitgevoerd, kost rond de veertig euro.

De PvdA wil eerst bekijken of het voorstel juridisch haalbaar is. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) zei de spray eerst eens goed te willen testen.

Hij reageerde terughoudend op het voorstel om de spray op scholen te gaan gebruiken. "We kunnen niet lukraak sprayend door het land gaan", volgens de bewindsman. Hij zei de spuitbus vooralsnog te zien als een middel om de huiselijke sfeer te gebruiken.

Met dank aan Re_plaY voor de submit.

God of War gebruikt alle kracht van de PSP CPU

God of War: Chains of Olympus zal een van de eerste PSP games zijn die gebruik maakt van de onlangs vrijgegeven volledige CPU kracht van de PSP (firmware 3.50).

Many people are asking if God of War: Chains of Olympus is going to take advantage of this. The short answer is yes we are!

Tot voor kort was de maximale kloksnelheid van de PSP gelimiteerd tot 266 MHz om de batterijduur te verlengen. Vanaf firmware 3.5 is het echter gestegen tot 333 Mhz. Welke games hier in de toekomst nog meer gebruikt van gaan maken is nog niet bekend.

Smash Bros Update

Ook vandaag hebben we weer twee updates voor de Wii-game Super Smash Bros. Brawl.

De eerste update is een wapen in actie; de bananenschil! Let goed op hoe deze werkt:


Pel de banaan en gooi de schil weg


De tegenstander loopt er nietsvermoedend overheen


Whoops! Hij glijdt uit!


Kirby is NOT amused!

De tweede update heeft betrekking op je profiel. Je kunt namelijk je eigen naam invoeren als je gaat spelen!!!111!! De manier van invoeren gaat op eenzelfde wijze als met mobiele telefoons:

Zodra je naam opgeslagen is kies je jouw naam tijdens het kiezen van het karakter waarmee je gaat spelen:

Helaas is het daadwerkelijke karakterselectiescherm nog geheim. We kunnen jullie dus nog niet vertellen dat Sonic, MegaMan en Viewtiful Joe in de game zitten.

Blue Dragon komt 24 augustus

Mirosoft heeft de Europese releasedatum voor Blue Dragon bekend gemaakt. De RPG van Mistwalker gaat vanaf 24 augustus verkocht worden.

In Blue Dragon speel je met personages welke allemaal een draak hebben als speciale kracht. Deze blauwe draak helpt ze vijanden te verslaan.

Blue Dragon wordt gemaakt onder leiding van meneer Sakaguchi, geestelijk vader van de Final Fantasy serie.

Met dank aan Cyberia en Tain voor de submit!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.